Şimdi Ara

Bu ülke çok zengin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
5.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hak vermiyor değilim bu arkadaşa şimdi. Dar gelirliliğin alemi yok diyor içimden bir ses.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Otomobil balonundan ziyade dizel balonu var bence.

Çok alakasız bir örnek olcak, 2000 deki nasdaq balonunu hatırlatıyor. Kesinlikle patlayacak bu dizel balonu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

Kesinlikle doğru tespit, aileden gelen parasıyla 50.000 Euroluk Bmw lere binip diğer insanların kullandığı araçları küçümseyen dolu ergen var, hayat tarzını da heryerde göstermeye çalışıyor bu tipler, şu marka giyerim, burda yemek yerim, ve bir de fütürsuzca insanları rencide edebilmek amacıyla buluşmalarda kokoreç partisinden konuşan insanlara görgüsüzce sosyete mekanları öneriyorlar.

ben mesajı yollayana kadar konuyu açan eleman 1 ay tatile gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 28 Şubat 2012; 22:16:47 >

• Araçların "gitmemesine" çok fazla takmışsın.

İfadeler anahatları ile "Gitmeyen __________ motorlu _______lara/lere XX.000 TL veriyorlar". Burada "Gitmek" olarak tam olarak ne algılamamız gerek acaba? 0'dan 100'e 2.9 saniyede ulaşması mı (hızlanma), 90'dan 120'ye 4.5 saniyede çıkması mı (elastikiyet) yoksa saatte 250 km/h'ya sınırlandırılan hız mı?

Bu bir konu.

Şimdi de ayrı konu.

Araçların son 3-4 yılda % 30-40 hatta % 50 pahalılaştığını görüyoruz. Bunda enflasyon, döviz kuru artışı/TL kıymet kaybı, üretici/ithalatçı açgözlülüğü gibi etkenlerin doğrudan etkin olduğu da ortada. Araçların yine de satılmasını "bizim milette para bol gerçekten" şeklinde insanların alım gücünün azalmaması, aksine artması ve araçların bu kadar pahalılaşmasına rağmen yine de alıcı bulması neden seni şaşırttı acaba? Çok ağır bir krizde değiliz, para piyasada dönüyor, altın ve dövizi olan, yatırım veya irat geliri olan binlerce insan var, otomobil almak için belki herkesin hikayesi farklı fakat piyasada, dolayısıyla da insanlarda para var ve bu para dönüyor, harcanıyor, senin giderin başkasının geliri oluyor.

3-4 yıl önce daha 1/2, 1/3 ve 1/4 oranında daha ucuz olan araçlar bugünkü araçlardan daha az donanımlı da değildi, ayrıca motor seçeneği, vites seçeneği ve opsiyon seçeneği de daha fazlaydı. Şahsi kanaatim Türk otomobil piyasasının en iyi yıllarından birisi 2008 yılıydı, ama bunu satılan araç adedi olarak değil, sunulan araç seçeneği olarak ele almak gerek.

Son olarak başa dönüp bir aracın "gidip gitmediğini" lütfen önce ve mutlaka ayrıntılı olarak şahsen kanaat getirmeni ve ondan sonra kağıt üzerindeki rakamlara, sayılara ve verilere bakıp değerlendirme yapmanızı özellikle rica ediyorum. Bir otomobil satılıyorsa gidiyordur. Gitmenin anlam ve kapsamı genel olarak ortak bir düşünce açısı içerisinde çalkalanır durur ama asla onun dışına çıkmaz. 0'dan 100'e 2.9 saniyede çıkan bir arabayı zaten alamayız, 0'dan 100'e 22.9 saniyede çıkan bir arabayı hiç almayız, ortası ve onun biraz altı biz fukaraların talim etmek zorunda olduğu değerler ve mainstream araçların çoğu da bu değerlere sahip.

Eminim anlatabildim ve eminim anlayabildin.

İyi akşamlar.

Taner Göde

• okuması ibret alınası güzel bir yazı olmuş komplesi yani :)
  • Demek ki paramız değerini yitirmiş
  • Kapitalistler bol bu ulkede
  • fake hesabına ait cezaya işlem uygularken hata olmuştu, 30+7 gün olarak düzeltildi....
  • orta direk diye birşey kalmadı.ya zenginsin yada fakir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

fake hesabına ait cezaya işlem uygularken hata olmuştu, 30+7 gün olarak düzeltildi....

Biraz merak ama rekor ceza kaç. gündü şimdiye kadar ? Sınırsız banlananlar hariç
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

ama fake hesaptan yazınca fake hesap uçuyor, normal hesabın 30 günü 6 güne iniyor... ne iş?

ceza alınca böyle mi yapmak gerek şimdi?

Şimdi bunu yazdım diye bana kalan 24 günü verirler mi bilemem de, cezanın 4'te 1 e inmesi için ya Bmw'sini veriyor bir akşam ya da adminlere çok sevdiği Çin lokantasında yemek ısmarlıyor. Geçende de diğer bir ergen kardeşimiz Donnalio mu nedir küfür etti, şikayet ettim, işlem yapılmıştır diye şikayet kapatıldı, işlem ne diye baktım mesajları silinmiş, tekrar küfür edince ancak ceza verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

quote:

ama fake hesaptan yazınca fake hesap uçuyor, normal hesabın 30 günü 6 güne iniyor... ne iş?

ceza alınca böyle mi yapmak gerek şimdi?

Şimdi bunu yazdım diye bana kalan 24 günü verirler mi bilemem de, cezanın 4'te 1 e inmesi için ya Bmw'sini veriyor bir akşam ya da adminlere çok sevdiği Çin lokantasında yemek ısmarlıyor. Geçende de diğer bir ergen kardeşimiz Donnalio mu nedir küfür etti, şikayet ettim, işlem yapılmıştır diye şikayet kapatıldı, işlem ne diye baktım mesajları silinmiş, tekrar küfür edince ancak ceza verdiler.

yok, ufak bir yanlışlık olmuş, düzeltilmiş, değerli yönetici kocaballi, konuya açıklık getirdi,

teşekkürler sayın kocaballı

• quote:

iyi forumlar.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

iyi forumlar.....

Kusura bakmayın ben de adminlere bir eleştiri getirmiştim, ancak yanlış anlamadan kaynaklanmış.
  • bende diyorumki bu jettalar latitutler qqler niye yolun kenarinda kalmislar meger gitmiyormuslar
  • ekonomide tek kural vardır oda hesabını iyi yapmak. onuda atalarımız çok iyi anlatmıştır hesapsız kasap ın elinde kalır masatı.
    Her koyun kendi bacağından asılır.
  • laflarında bir doğruluk var; arabalar orda 5 burda 15 lira. (avrupa, amerika) kimse çıkıpda ötv'den mtv'den yakıttan anamız ağlıyor demiyor. herkese hava hoş galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

Orijinalden alıntı: laprace

quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

quote:

Orijinalden alıntı: laprace

Milletin tercihlerini beğenmiyorsan yaz alınacak 0 km otomobilleri de değerlendirelim.

Segment söyle

C,D 0 km dizel

Hyundai accent era, Hyundai accent blue, Hyundai Sonata.

anlaşıldı adam hyundai de çalışıyor

• Ne oluyor ya ::)))
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.