Şimdi Ara

Bu Ülkenin Gençlerini Üniversiteyle Oyalıyorlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
9
Favori
15.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu Ülkenin Gençlerini Üniversiteyle Oyalamasalar, inanılmaz çalışkan, üretken gençlerimiz neler yapacaklar ama oyalıyorlar işte.
  • Bakin okumayacaksaniz gercekten universiteye gitmeyin lise sonrasi meslek edinin ama!! Ingilize calismaya baslayin. Hem de hayvan gibi calisin! Daha sonra gocmen alacak ulkelere basvuru yaparsiniz. Aklinizi kullanin. Kiz pesinden de gitmeyin. Kizlar sinsidir. Sizi kullanir ise yaramazsaniz cope atarlar. Para severler rahat hayat ararlar. Hayatinizi curutmeden karanizi vermenizi oneririm.ha yurtdisindan biriyle evlenirsiniz.

Gencsiniz ezilmek size koymaz guclusunuz cabuk algilar hemen kavrarsiniz o aptal komunist sosyalist zirvalara takilmayin ideoloji benimsemeyin okuyun ama ogrenmek icin ne nedir diye bilgi edinin

Simdi aklim olsaydi lisede burger kinge calismaya baslardim ezildirdim ha hu der gercer parami kazanir ingilizce ogrenir ulkeden kacardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 3 Kasım 2017; 12:49:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim bilinciniz yok da o yüzden .

Üniversite ile oyalanmaktan daha güzel bi uğraş varmı be . Eğitimi ayaklar altına alan , önemsizleştiren bizim kendi gençlerimiz.

Ayrıntıymış.... Yazık....

Bunları öğrenmenin bize ne katkısı olacak , gerçek hayatta biz bunları ne için kullanacağız gözüyle eğitime bakan insanlardan da böyle başlıklar , böyle yorumlar gelir zaten .

Yuh be yuh size ama harbiden yuh... Kalitesiz birey insan olmakta bu kadar direten başka bi toplum olamaz , arap sürpüntüleri...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 20 yıl sonra bir kasap,bir manav veya bir motor ustası bulamayacağımızı düşünüyorum.Bu meslek erbabları 20 yıl sonra ülkenin en kalburüstü kişileri durumuna gelecekler.

• Bu ülkede üniversite kavramının içini boşalttılar öğrencileri yolunacak kaz olarak görüp dağa taşa 2 bina yaptılar adına üniversite dediler maksat o şehrin öğrencilerle kalkınmasıydı, sen öğrenciyle şehir ve beldeyi kalkındırmaya çalışırsan böyle sorunlar çıkar işte. doğu da bir çok üniversite de alanı olmayan dersleri veren hocalar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessqwe

Meslek lisesi mühendislik kaynağı olmalıdır

Saçma ve imkansız. Mühendislik teknikerlik değildir.

Yüksek seviyede vizyon, hayal gücü ve temel bilimler yeteneği gerektirir.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Olmalıdır.. Diyorum dimi şuan da öyle değil çünkü normalde meslek liselerinin müfredatı bizim ülkedeki gibi değil. Ayrıca meslek lisesinde okuyan adamın düşünme yetisi yok mudur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Orijinalden alıntı: Nessqwe

Meslek lisesi mühendislik kaynağı olmalıdır

Saçma ve imkansız. Mühendislik teknikerlik değildir.

Yüksek seviyede vizyon, hayal gücü ve temel bilimler yeteneği gerektirir.

Meslek liselerinde üniversiteye hazirlik için dersler verilebilir, meslek lisesi diye illa tornaci çıkaracak değil, en azindan teknik liselerde normal dönemde normal dersler yazin ise teknik egitim verilebilir. Eger belli bir puan baraji konulup ogretmen kalitesi yukseltilirse çok güzel olur. Bölüme göre bazi derslerden kısıp (tarih edebiyat vb) onun yerine daha ağır bir fizik ve matematik eğitimi verilirse gayet iyi olur.

Her meslek lisesinde olacak diye birsey yok, mesela endüstri meslek liseleri teknisyen yetiştirmeye devam eder.

• 14yılık öğretmenim 4yıl üniviversite okudum.Okuldaki hocaların öğretmenlikten bihaberdi 4yılımızı çalmaktan başka bişeye yaramadı üniversite hayatı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek liseleri ara eleman ve tekniker yetiştirmelidir.

Mühendislik gibi bölümler bana gore sadece belirli liselerden alım yapmali. (Fen liseleri ve yüksek puanli anadolu liseleri.) Almanyadaki sistem gelmeli, herkes üniversite okumak zorunda değil.

Ayrica mühendislik denilen şey basit bir iş değil, Türkiye'de de adam gibi mühendislik çok kısıtlı alanda yapılıyor (savunma ve otomobil sanayi).

O yüzden mühendisler meslek lisesinden seçilsin gibi küçük düşürücü cümlelerden sakinin. Ayni sekilde imam hatiplerde yüksek bölümler icin yeterli alt yapiyi ogrenciye veremiyor.

Zaten bugün 10 ar net yapan adam küçük şehirlerde yada özel okullarda mühendislik okuyor merak etmeyin. Türkiye'de muhendislik yok denecek kadar az.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri tekrar tekrar söyle dur. Meslek lisesi ara elemanmış şu ara elemanı bir kapatamadık gitti. Normal şartlar altında meslek liseliler asıl mühendislik okumalıdır ama şu anda meslek liseleri tabi ki uygun değil çünkü matematik fizik görmüyorlar. Fen liselerini yıllarca abarttınız sanki hepsi çok üstün zekalı bu adamların.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Meslek liseleri ara eleman ve tekniker yetiştirmelidir.

Mühendislik gibi bölümler bana gore sadece belirli liselerden alım yapmali. (Fen liseleri ve yüksek puanli anadolu liseleri.) Almanyadaki sistem gelmeli, herkes üniversite okumak zorunda değil.

Ayrica mühendislik denilen şey basit bir iş değil, Türkiye'de de adam gibi mühendislik çok kısıtlı alanda yapılıyor (savunma ve otomobil sanayi).

O yüzden mühendisler meslek lisesinden seçilsin gibi küçük düşürücü cümlelerden sakinin. Ayni sekilde imam hatiplerde yüksek bölümler icin yeterli alt yapiyi ogrenciye veremiyor.

Zaten bugün 10 ar net yapan adam küçük şehirlerde yada özel okullarda mühendislik okuyor merak etmeyin. Türkiye'de muhendislik yok denecek kadar az.

Mühendislik 4 senede öğrenilmez, benim dediğim daha uzun donemlere sahip belirli puan baraji olan, teorik egitimi agir olan liseler yapılmasıdır. Bunu icin kaliteli ogretmen ve cok para gerekir.

Adı meslek lisesi diye başarısız öğrencilerin gitmesi şart değil, yada meslek lisesi diye torna gistericekler diye sığ bir düşünceye sahip olmak saçmalık.

Teknik egitim artik liseden başlamalı, baslamak zorunda ogretmenleri kaliteli olup, adam gibi programa sahip, geniş lab imkanları ve proje yapmaya teşvik eden teknik liseler bal gibi on numara mühendisliğe hazırlar öğrenciyi.

Hem ayrica fen liselerininden cikan öğrencilerin mühendisliğe veya tıp tercih etmesi cok büyük vizyonsuzluktur. Bu okullardan çıkan öğrencilerin temel bilimlere gitmesi gerekir, mühendislik bilim yapmak değildir, temel bilimlerde ilerleme olmazsa mühendislik ilerleyelemez.

Ayrica almanyada universite ve yüksek okullar vardir, Almanya'daki muhendislerin %60 küsürü üniversite degil fh mezunudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BADE5B8A0 -- 3 Kasım 2017; 14:41:17 >

• Bir sınav olacak birileride 200k ya girecek . Kontenjanları 100 bine düşürüp iş gücü yaratacak yatırım yapmazsan yine 100 bin kişiden birileri işşiz kalacak. İşin kısası serbest piyasa ekonomisinde adama para kazandırıyorsan işsiz kalmassın bu kadar basit. Üniversite mevzusundada üniversitenin belli kaliteye sahip olması gerekiyor . Mesela

1- Kampüs
    2- Lablar
    3- Sınıf Kalitesi
    4- Kütüphane (Kitap Sayısı- elektronik yayın sayısı)
    5- Internet Hızı
    6- Sosyal imkanlar
    7- Öğretim üyesi kalitesi ve sayısı

Daha birçok şey eklenebilir ama bunların en iyi seviyede olması gerekiyor. Bir üniversite açarken bunların en üst seviyede olması gerekiyor. Devletin yapması gereken özel-devlet bu kriterleri denetlemek, uymayan özelleri kapamak, uymayan devletleri ya kapamak yada burdaki imkanları düzenlemek. Şimdi millet diyor bilkent sabancı dahil tüm özeller kapansın iyide zaten buradan mezun adam senin rakibin değil direk yurtdışında iş bulup çalışıyor. Devletde de odtü-boün-itü böyle buradan mezun ya yönetici yada yurt dışına çalışmaya gidiyor. Yapmamız gereken bu ünilerin kalitesini korumak. Özellerin başta apartman ünisi olanların hepsini kapamak gerekiyor.

• marcvanbommel kullanıcısına yanıt
    ... Bizim ülkemiz gelişmiş bir ülke değil bu ülkenin yöneticiden çok fizik gücüyle çalışan elemana ihtiyacı var...

bu yüzden üniversiteye ihtiyaç yok mu? iş gücü geliştikçe yok oluyor öyleyse neden işçiye yatırım yapılsın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele üniversite okumak değil, mesele okuyan herkesin elini kirletmeden memuriyet zihniyeti gibi para kazanacaklarını düşünmesi. Mühendis dediğin adam çalıştığı makinada sıkıntı çıktığı anda masa başından teknikerlere emir vermez, gider teknikerden önce makinenin altına kendisi yatar. O adam sorun çözemiyorsa mühendis kimliğini bırakacak bir kenara...

• Yukarıyı okumadım o kadar vaktim yok. Kusuruma bakmayın aklımdan gönlümden geçenleri yazıyorum. Toplum olarak sorunumuz özgüven ve tembellik. Yapabilir miyim ki acaba yerine yaparım kolay iş demeliyiz ancak o zaman işin içine girince öğreniyorsun ayrıntıları yaparken görüyorsun olması gerkenleri. Olay bu. Bence illa bir yerde çalışmak maaş almak olmamalı olay. Bişeyler üretip yapıp kendin kazanmak daha güzel. Ne demiş en büyüğümüz; Rızkın onda dokuzu ticarettedir, ticaretin onda dokuzu cesarettedir. Ne güzel demiş. Özgüven çok önemli.
  • Isim geregi bi suru fabrikayla calisiyorum hepsinin derdi vasifli isci, usta bulamamak. En kotu torna ustasi su an 4k maas aliyor, takim elbiseli beyaz yakalilar 2kyi bulursa opup basina koyuyor.

Cok lazimmis gibi her kose basina bi universite yapiliyor. Nicelik cok ama nitelik yok, baktigin zaman bi avuc universite disinda diplomalarin hic birinin avrupada denkligi yok hepsi çöp. 3 katli apartman alan iki dairesini derslik yapip universite kuruyor :)

Burada en buyuk sorun meslek liselerinin itibarsizlastirilmasi. Hic bir sey olamayacak vasifsiz, tembel, it kopuk denen cocuklarini meslek liselerine doldurup meslek liselerinin kalitesini dusurduler. Tabiki egitim kalitesi de bu surecte dustu.

Babam 80lerde motor teknik lisesinden mezun olmus. Tum sinif arkadaslari ya akademisyen ya doktor ya muhendis vs. Nasil bir egitim almislarsa 30 yil sonra bile turev intergal cozebiliyor, unutmamis. Onlarin zamanda teknik liselerde egitimle simdiki torbaci yuvasi meslek liselerinin alakasi yok.

Lisedeki mesleki egitime ve erken yasta dogru yonlendirmeye onem verilmeyip her semte bi universite acmaya devam ederlerse, ulke olarak bu gunleri bile mumla arariz.

• Şimdiki gençler üniversiteyi okuyup memur olmaya Çalışıyor yazık boş yere ailelerini yıpratıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tarsus-1

Şimdiki gençler üniversiteyi okuyup memur olmaya Çalışıyor yazık boş yere ailelerini yıpratıyorlar

Ne yapacak ilkokul mezunu bir barzonun altında 1400 lira maaşa mı çalışacak?,öyle bir yazıyorsunuz ki anasını satayım sanki isviçrede yaşıyoruz.
  • Ben lisans halkla ilişkiler ve tanıtım bitirdim, 4 yıl yaz tatillerinin bir kısmında reklam ajansı gibi çeşitli yerlerde staj yaptım ancak bulunduğum ilde asgari ücretli iş bile bulamıyorum iyi değilmi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 3 Kasım 2017; 21:1:36 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.