Şimdi Ara

Bu Ülkenin Gençlerini Üniversiteyle Oyalıyorlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
9
Favori
15.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
195 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocalar ülkece kötü çocuk yetiştiriyoruz.

Üniversiteye gelen genclerin çoğu 2 sevissem şöyle mekanlara aksam ortamın güzel olsun diye geliyor.

Ama sorunun kökeni önceki eğitim aşamalarında .

Çocuklarımıza gelecek bilinci öngörüsü asilayamiyoruz.

Aklı olan çocuk zaten 200k dan bir bok olmayacağını bilir ve ona göre sistemini kapasitesi doğrultusunda oluşturur.

Ülkecek anı düşünüyoruz strateji plan sıfır .

Bu ülkede okumak isteyen adam üniversiteye gitsin diğerleri de başka türlü hayatını sekillerndirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanHur

sen okul hayatın boyunca yat git 200k dan üniversite oku ondan sonra üni mezunları işsiz diye ağla.

o değil de şu trolle ilk defa forum aynı fikirde. taş yağacak başımıza. bozuk saat bile demekki 2 kere doğruyu gösteriyor
  • Telefon oyalıyor okullar değil

• Bu Ülkenin Gençlerini Üniversiteyle Oyalıyorlar

• Lackhite kullanıcısına yanıt
    adam ara eleman olup köle mi olsun ? üretim yapan işçiye verilen değer ortada o kadar düşünceliysen gir bir fabrikaya 1200 liraya 9 saat çalış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronikteknisyeniyim -- 3 Kasım 2017; 7:44:59 >
  • Katiliyorum.Bence universiteyi sadece akademik kariyer isteyenlerin okumasi gerekir

sahsen meslek lisesi mezunuyum,universiteye gittim baska bir bolumde ve duzgun bir işim yok benimle mezun olan lise arkadaslarim 2 yillik da okuyarak oldukca iyi durumda calisiyorlar ben de okumayacaktim aslinda ama iste :(

• üniversite sayısı arttırmanın bir faydası yok ülkeye. 20 tane sıradan eğitim veren ünv açacağına bir tane odtü seviyesinde açarsın. çok fazla gereksiz ünv açıldı. adı ünv sadece bunların içi bomboş.
  • Memlekette n ark Var berber kendisi 10 yıldır yaş 30 egitime ayiraci 200 k dukkan aldi 10 yildir biriktirdi parayla ev araba aldi aylik geliri 6-8 k berber sadece saskinim ayaginda auris var yeni kasa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte şöyle yararlı konular açın bıktık şu salak salak siyaset konularından,
    90 jenerasyonun nerdeyse % 90 ı üniversite mezunu 10-15 yıl sonra atölyelerde çalıştıracak kalifiye eleman bulunamayacak ,
    Düşünsenize herkes üni mezunu herkes masa başı iş isteyecek,bu kadar çok Üni mezunu olursa bu arkadaşların iş bulma şansı dahada azalacak çünkü buülkede bu kadar üni mezununa ihtiyaç yok,
    Gelecekte bu Orta sınıf personeller bulunamaz hala gelecek ve bu bu işleri yapanların değeri daha artacak.
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Akdeniz üniversitesindeyim öğrenci olarak boş vaktim yok. Çevremden birine desem ne yapar ne eder iş bulur. Dediğiniz gibi tamamen boş kalıp kalmamakla alakalı bi durum.

• Şu bir gerçekki bu ülkede hiçbir iş tam olması gerektiği gibi yapılmıyor eğitim pert,adalet pert,sanayi montajcı,spor dopingli,şehirler çöp,siyaset yobaz....ne yapsak yıkıp bi dahamı yapsak bilmiyorumki
  • Üniversiteler acilen elden geçirilmelidir. Üniversite bilim ve teknoloji üretmelidir. İşsizler ordusu değil. Gereksiz bölümlerin kontejanları kısıtlanmalıdır. Ülkenin hedefleri doğrultusunda iş gücü yetiştirilmelidir. Fen Edebiyat fakülteleri sanat, fen ve teknoloji fakültesi olmalıdır.

• Üniversite okumuş olmak artık iyi bir iş için yeterli görülmüyor. Firmaların geneli tecrübeli kişiler arıyor, en kötü alacağı kişiyi yetiştirmek bünyesinde tutmak istiyor fakat bu insanlarda da kriterler yüksek tutuluyor.

Gidip 3 kişiden birinin okuduğu bölümleri okuyup işsizim demek yada üniversite bir halta yaramıyor demek komik oluyor. Örneğin sınıf öğretmenleri zor atanıyor, inatla gidip sınıf öğretmenliği okumakta ayrı bir tuhaflık...

Okuduğunuz Üniversite ve bölümü bu yüzden iyi düşünün, Üniversite okumak kötü bir şey değil fakat gereksiz işinize yaramayacak yada gelecekte sıkıntı yaşatacak bölümleri zorlamayın
  • Evvvet arkidisler merhabalar o kiytirik universite okuyan kardesiniz benim arzu edersinizki benim de sirf vaktimi calan dol israfi bir yer burasi tek tesellim burda gecirdigim 3 senede iyi bir seviyede ingilizce ogrendim onuda kendi kendime yaptim su anda da basarabilirsem bir de fransizca ogrencem.Madem köle olcaz her turlu türlü yurtdisinda köle oluruz değilmi yav en azindan stressiz mutlu bir sekilde hayat suremi tamamlamak istiyorum.

• Uzun süredir forumda ilk defa aklı başında bir konu gördüm.
  • Hâlâ birileri 200K, 300K falan diyorlar. Bu ülkede bunun önemi mi var? İlk 1K'dakiler atomu mu parçalıyorlar okullarında? Boğaziçi'ndeki de sınav haftasında not çıkartıp ezber yapıyor, Hakkari Üniversitesi'ndeki de. Yurtdışı mı diyeceksiniz? Orada da tanınmıyor sizin hava attığınız okullar.

Bilmem kaç K, bilmem kaç K... Yav he he... Bu ülkede parası olan istediği bölümü istediği özel okulda okuyor. Siz hukuk hayaliyle bilmem kaç K yapmaya uğraşırken, özelde sınıf arkadaşınız o beğenmediğiniz 150K'larda (birkaç sene öncesine kadar 200K-300K'lar havada uçuşuyordu).

İş bulmakla o K'ların hiçbir önemi yok. Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden 2011 yılında mezun olan amcaoğlum, bir ay sonra işe girdi ve 6K maaş almaya başladı. Tamamen tanıdık ve torpil. Şu anda ne kadar aldığını bilmiyorum ama ev-eşya, arabasını çoktan çekti. "Dur ya, sen bilmem kaç K ile Isparta'da dandik bir üniversitede okumuşsun, sana 6K değil de 2K verelim. O 6K'yı nezih üniversitelerimizden mezun olan arkadaşlara aktarırız" diyeceğini sanıyor birileri.

Kuzenim 15 yıldır Arçelik'te çalışıyor. Müdürleri su ürünleri mühendisi. Şaka yapmıyorum, hani şu öğrenci alırken puan bile istemeyen bölüm.

Gelelim üniversitelerdeki akademik kadrolara. Evet, o "nezih üniversiteler"den birinden mezun olmadım. Gelin öğretmenlerimden bahsedeyim. Boğaziçi mezunu da var İnönü (Malatya) mezunu da var. Ben öğretmenlerimi bilgi birikimlerine göre sıralayayım mı? Bunu samimi bir şekilde yapacağım;

İnönü > İnönü > Mersin > Mustafa Kemal (Hatay) > Abant İzzet Baysal (Bolu) > Boğaziçi > Anadolu (Eskişehir) > ODTÜ > Ege > Ankara.

İster kabul edin, ister etmeyin. İster kedi-ciğer muhabbeti yapın, ister yapmayın. Ben size durumu anlatıyorum. Bu öğretmenlerinden hepsi aynı lisans bölümünden mezun, 30-40 yaşlarında ve benzer unvanlara sahipler. O beğenmediğiniz üniversitelerden mezun olan hocalarımız çok daha donanımlı olabiliyorlar.

3 sene önce bir sempozyuma katılmıştım. Adam kök hücre üzerine uzman ve bu konuda Türkiye'de tek. 50'li yaşlarında Dicle Üniversitesi Biyoloji mezunu. Üniversite yıllarında elektrikli mikroskop dahi bulamadıklarını, güneş ışığıyla çalışan mikroskoplarının olduğunu, güneş olmayan günlerde dımdızlak kaldıklarını anlatıyordu. Adam nerelere gelmiş. Ama boşverin ya, üniversiteye girdiği K çok yüksek.

Ben sadece üniversite sınavlarındaki K'lara da takılmıyorum. Sınıfta en iyi ortalamaya sahip ezberciler de boş. Ben işveren olsam ve diploma notuna baksam, 2.00-2.50'lik öğrencilerin üzerine yoğunlaşırım (2.78 ile mezun oldum ve kendimi ezberci olarak görüyorum). Çünkü geri kalanları günü kurtaran, 90-100 aldığı sınavla ilgili birkaç gün sonra sorulacak sorulara cevap veremeyecek tipler.

Üniversite sınavına giren ve o yıl 150K-200K'da olan, bir sonraki sene tekrar hazırlanıp 20K-30K yapan kişiler, bir sene önce size göre "gerizekalı"; bir sene sonra "zeki" oluyor o halde. E, ikisi de aynı adam işte?..

Üniversite sınavında derece yapmak kolay iş değil, bunun kolay olduğunu kastettiğimi düşünmesin kimse. Ama abarttığınız kadar da kapasite belirleyen bir şey de değil.

Bizim bir akraba vardı, 2009 ÖSS'de Türkiye 17'ncisi oldu ve Bilkent'te okudu. Ama nasıldı, biliyor musunuz? Kimse onu görmezdi. Evlerine giderdiniz, odasından çıkmazdı. 7/24 ders. E, bir zahmet yapsın yani. Son sene de çalışmadı ha, lise 1'den beri hazırlanıyordur o.

ALES-YDS ve KPSS'den de bahsedeyim mi? Üniversitede akademisyen mi olmak istiyorsunuz? Lisans mezunu olduğunuz bölümle ilgili bir devlet kurumunda çalışmak mı istiyorsunuz? Yüksek lisans mı yapmak istiyorsunuz? Veya ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğretmen mi olmak istiyorsunuz. Çalışın çalışın, bu sınavlarda da derece yapın. Nasıl heves buluyorsunuz bunlara çalışırken, anlamak güç. Siz ne demek isteğimi anladınız.

Sizlere nezih üniversitelerinizde mutluluklar. İş hayatınızda patronlarınız lise mezunu olacak, o beğenmediğiniz üniversitelerden mezun olacak. Sakın burada yaptığınız aşağılamalarınızı o zaman da yapmayın.

İyi forumlar.

• İstihdam şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: SebnemFerahHayranı

Üniversitelerimiz sadee 4 yıl bizi oyalıyor başka bir işe yaramıyor.Aşırı derecede ayrıntı ve hocaların triplerini çekiyoruz.Herşeyimiz formalite.

-Sırf "üniversite okuyan nüfus çok" diyebilsinler diye herkesi üniversiteye alıyorlar

-Sırf "ben iyi öğretmenim bak benim dersimden geçmek için 40 fırın ekmek yemen lazım" desinler diye sınavda yıllar sonra çözülen problemleri soran hocalar

-Sırf "diplomam olsun da gerisi kolay" diye düşünüp üniversite okuyan ve üniversiteden birşey öğrenmeden mezun olup hiçbir işe yaramayan insanlar

Böyle böyle gider.Bizim herşeyimiz gösteriş.Laboratuvar dersleeini bile tahtaya çizerek işliyorlar.İşin aslını öğrenmek yerine,ihtiyacımız olanı öğrenmek yerine imkansızlık ve ayrıntılar içinde boğulup duruyoruz...

Bazı hocaların tripleri harbiden çekilmiyor. emin olun zaten ya yalakalık, yavşaklık yada torpille gelmişlerdir oralara.

• Eskiden (2000 ler) özel üniversitelere üniversite muamelesi yapılmazdı bilinirdi çünkü eğitim kalitesizliği.

Sonra malum parti gelip üniversite kurmayı RANT haline getirip yandaşa kolaylaştırınca mantar gibi özel üniversite türedi partonda ne yapsın eleman ihtiyacı var bu çocuklarda deli gibi ucuz işe almaya başladı, ülkedeki özel üniversite algısıda unutuldu gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

Hâlâ birileri 200K, 300K falan diyorlar. Bu ülkede bunun önemi mi var? İlk 1K'dakiler atomu mu parçalıyorlar okullarında? Boğaziçi'ndeki de sınav haftasında not çıkartıp ezber yapıyor, Hakkari Üniversitesi'ndeki de. Yurtdışı mı diyeceksiniz? Orada da tanınmıyor sizin hava attığınız okullar.

Bilmem kaç K, bilmem kaç K... Yav he he... Bu ülkede parası olan istediği bölümü istediği özel okulda okuyor. Siz hukuk hayaliyle bilmem kaç K yapmaya uğraşırken, özelde sınıf arkadaşınız o beğenmediğiniz 150K'larda (birkaç sene öncesine kadar 200K-300K'lar havada uçuşuyordu).

İş bulmakla o K'ların hiçbir önemi yok. Süleyman Demirel Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden 2011 yılında mezun olan amcaoğlum, bir ay sonra işe girdi ve 6K maaş almaya başladı. Tamamen tanıdık ve torpil. Şu anda ne kadar aldığını bilmiyorum ama ev-eşya, arabasını çoktan çekti. "Dur ya, sen bilmem kaç K ile Isparta'da dandik bir üniversitede okumuşsun, sana 6K değil de 2K verelim. O 6K'yı nezih üniversitelerimizden mezun olan arkadaşlara aktarırız" diyeceğini sanıyor birileri.

Kuzenim 15 yıldır Arçelik'te çalışıyor. Müdürleri su ürünleri mühendisi. Şaka yapmıyorum, hani şu öğrenci alırken puan bile istemeyen bölüm.

Gelelim üniversitelerdeki akademik kadrolara. Evet, o "nezih üniversiteler"den birinden mezun olmadım. Gelin öğretmenlerimden bahsedeyim. Boğaziçi mezunu da var İnönü (Malatya) mezunu da var. Ben öğretmenlerimi bilgi birikimlerine göre sıralayayım mı? Bunu samimi bir şekilde yapacağım;

İnönü > İnönü > Mersin > Mustafa Kemal (Hatay) > Abant İzzet Baysal (Bolu) > Boğaziçi > Anadolu (Eskişehir) > ODTÜ > Ege > Ankara.

İster kabul edin, ister etmeyin. İster kedi-ciğer muhabbeti yapın, ister yapmayın. Ben size durumu anlatıyorum. Bu öğretmenlerinden hepsi aynı lisans bölümünden mezun, 30-40 yaşlarında ve benzer unvanlara sahipler. O beğenmediğiniz üniversitelerden mezun olan hocalarımız çok daha donanımlı olabiliyorlar.

3 sene önce bir sempozyuma katılmıştım. Adam kök hücre üzerine uzman ve bu konuda Türkiye'de tek. 50'li yaşlarında Dicle Üniversitesi Biyoloji mezunu. Üniversite yıllarında elektrikli mikroskop dahi bulamadıklarını, güneş ışığıyla çalışan mikroskoplarının olduğunu, güneş olmayan günlerde dımdızlak kaldıklarını anlatıyordu. Adam nerelere gelmiş. Ama boşverin ya, üniversiteye girdiği K çok yüksek.

Ben sadece üniversite sınavlarındaki K'lara da takılmıyorum. Sınıfta en iyi ortalamaya sahip ezberciler de boş. Ben işveren olsam ve diploma notuna baksam, 2.00-2.50'lik öğrencilerin üzerine yoğunlaşırım (2.78 ile mezun oldum ve kendimi ezberci olarak görüyorum). Çünkü geri kalanları günü kurtaran, 90-100 aldığı sınavla ilgili birkaç gün sonra sorulacak sorulara cevap veremeyecek tipler.

Üniversite sınavına giren ve o yıl 150K-200K'da olan, bir sonraki sene tekrar hazırlanıp 20K-30K yapan kişiler, bir sene önce size göre "gerizekalı"; bir sene sonra "zeki" oluyor o halde. E, ikisi de aynı adam işte?..

Üniversite sınavında derece yapmak kolay iş değil, bunun kolay olduğunu kastettiğimi düşünmesin kimse. Ama abarttığınız kadar da kapasite belirleyen bir şey de değil.

Bizim bir akraba vardı, 2009 ÖSS'de Türkiye 17'ncisi oldu ve Bilkent'te okudu. Ama nasıldı, biliyor musunuz? Kimse onu görmezdi. Evlerine giderdiniz, odasından çıkmazdı. 7/24 ders. E, bir zahmet yapsın yani. Son sene de çalışmadı ha, lise 1'den beri hazırlanıyordur o.

ALES-YDS ve KPSS'den de bahsedeyim mi? Üniversitede akademisyen mi olmak istiyorsunuz? Lisans mezunu olduğunuz bölümle ilgili bir devlet kurumunda çalışmak mı istiyorsunuz? Yüksek lisans mı yapmak istiyorsunuz? Veya ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğretmen mi olmak istiyorsunuz. Çalışın çalışın, bu sınavlarda da derece yapın. Nasıl heves buluyorsunuz bunlara çalışırken, anlamak güç. Siz ne demek isteğimi anladınız.

Sizlere nezih üniversitelerinizde mutluluklar. İş hayatınızda patronlarınız lise mezunu olacak, o beğenmediğiniz üniversitelerden mezun olacak. Sakın burada yaptığınız aşağılamalarınızı o zaman da yapmayın.

İyi forumlar.

Maalesef siz doğruyu söyleyensiniz. Ülkenin kalitesiz eğitim sistemi de işte tam buradan belli oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.