Şimdi Ara

Bu ürünü tavisye edermisiniz? (Asus RP-N12 Kablosuz-N300 Menzil Arttırıcı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşımla farklı binalarda aynı site içerisinde oturuyoruz, internet ve ağ bağlantısı kurmak istiyoruz iki daire arasında.
    Binalar arası mesafe yaklaşık 90-100 mt. kat seviyesi aynı ve iki bina birbirini çaprazdan görüyor.
    Evlerden birine internet aboneliği yapılacak modem o dairede olacak, diğer daire için ise bağlantıyı wi-fi ile alıp wi-fi üzerinden yayın yapacak repeater tarzı bir cihaza ihtiyacım var.
    Modemi ttnetten abonelik yaparken alacağız.
    Access point için altta ki ürün uygun mudur?

www.hepsiburada.com
    ASUS RP-N12 N300-Roaming Özellikli-Menzil Arttırıcı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/asus-rp-n12-kablosuz-n300-menzil-arttirici-medya-koprusu-acess-point-p-BD803561

Mesafe için yetersiz ise başka hangi cihazı önerirsiniz?

• Bütçe nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yücel52 kullanıcısına yanıt
    Access point için en fazla 150 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42barış83

İç ortam cihazdan ziyade dış ortam bir ap kullanmak daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

İç ortam cihazdan ziyade dış ortam bir ap kullanmak daha mantıklı

Elimde şu cihazdan var
    Cisco-Linksys-WRT54GC

Buna ilave olarak alttaki cihazı alıp bağlasak kesintisiz ve kaliteli bir yayın alabilir miyiz?
    TP-LINK TL-WA7210N 150 Mbps

Diğer seçeneğin yerine modemden interneti kablosuz alabilmek ve yayın yapmak için bu ürünü kullansak bu mesafede işimizi görür mü?

ASUS RT-N12 300MBPS KABLOSUZ 4 PORT ROUTER / ACCESS POINT / UNIVERSAL REPEATER
  • quote:

Diğer seçeneğin yerine modemden interneti kablosuz alabilmek ve yayın yapmak için bu ürünü kullansak bu mesafede işimizi görür mü?

ilk etapta dış ortam bir ap alınır
    bütçe kısıtlı ise tp link 5210 g olabilir (airos kurulu olursa daha stabil olur)
    elinizdeki linksys cihazda repater desteği varmı ben göremedim
    cihazın versiyonu nedir ddwrt gargoyle tarzı bir firmware ile işe yarayabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ilk etapta dış ortam bir ap alınır
    bütçe kısıtlı ise tp link 5210 g olabilir (airos kurulu olursa daha stabil olur)
    elinizdeki linksys cihazda repater desteği varmı ben göremedim
    cihazın versiyonu nedir ddwrt gargoyle tarzı bir firmware ile işe yarayabilir

Kafanızı ağrıttım kusura bakmayın ağ konusunda biraz yetersizim.
    Airos nedir nereye kuruyoruz bunu ap içine mi kurulum yapılıyor yazılım gibi birşey mi?
    Tplink 5210 g 54 mbps 175 TL
    TP-LINK TL-WA7210N 150 Mbps 185 TL
    fiyat olarak çok bir fark yok 150 mbps daha iyi olmaz mı?

Elimdeki linksys kablolu aldığı ağ/internet yayınını wi-fi ve 4 port olarak dağıtabiliyor.
    Bu olmazsa birde zyxel kablosuz N access point/router var 5dbi anten vs yazıyor buda linksys gibi kablolu interneti kablosuz ve 4port olarak verebiliyor.

• Normalde benim aklımdaki senaryo dış ortam acces pointin modem tarafına takip client olan tarafa yayın yapmak
    Daha sonra bu yayını client tarafında kablolu ve kablosuz tekrar etmek

Ama mesafe yakin olduğu için ve elinizdeki cihazları da değerlendirmek adına dış ortam ap yi kendi tarafınıza takip modeme client olarak deneme yapılır
    Elinizdeki dış ortam ap nin arkasınada elimizdeki cihazlardan birini kablo ile bağlayıp eve yayın yapılır
    Zxyelin model nedir bu arada
    Bu arada 150 tl verdikten sonra 7210 ubnt loco m2 daha mantıklı

• Sizin söylediğiniz yöntem için bir adet daha kablosuz alıcı gerek oda keyfi bir iş için fuzuli masraf şimdi.
    elimdeki diğer model buna benziyor kutu yanımda değil netten resmi benzeyen bunu buldum.
    ZYXEL NBG-416N 150MBPS KABLOSUZ ACCESS POINT/ROUTER

bu cihazın fiyatı nedir?
    7210 ubnt loco m2
  • quote:

Sizin söylediğiniz yöntem için bir adet daha kablosuz alıcı gerek oda keyfi bir iş için fuzuli masraf şimdi.
    elimdeki diğer model buna benziyor kutu yanımda değil netten resmi benzeyen bunu buldum.
    ZYXEL NBG-416N 150MBPS KABLOSUZ ACCESS POINT/ROUTER

bu cihazın fiyatı nedir?
    7210 ubnt loco m2

7210 to linkin bir ürünü
    Loco m2 ise ubiquiti
    Bu mesafede iki cihaza gerek yok
    Elinizdeki zxyelde repeater desteği var
    Bütçenize gore 7210 veya loco m2 yi alin
    Tavsiyem loco m2 dir bu arada
    Modem tarafına cihazı ap olarak kurup client tarafında yayını zxyel ile tekrar edebilirsiniz

Daha önce belirttiğim gibi elimdeki iki cihazda da malesef wi-fi üzerinden yayın alma yok kablo ile aldığı interneti bulunduğu alana yayıyor.
    Benim wi-fi üzerinden gelen sinyali almam için loco m2 cihazını router üzerine alıcı olarak monte etmem şart, verici olduğu zaman olmuyor.
    Diyelim ki bu loco m2 yi aldım bunu alıcı olarak ayarlamak ve modemden gelen sinyali yakalamak için cihazı bilgisayara bağlayıp ağ şifresini vs. girmem mi gerekiyor?
  • quote:

Daha önce belirttiğim gibi elimdeki iki cihazda da malesef wi-fi üzerinden yayın alma yok kablo ile aldığı interneti bulunduğu alana yayıyor.
    Benim wi-fi üzerinden gelen sinyali almam için loco m2 cihazını router üzerine alıcı olarak monte etmem şart, verici olduğu zaman olmuyor.
    Diyelim ki bu loco m2 yi aldım bunu alıcı olarak ayarlamak ve modemden gelen sinyali yakalamak için cihazı bilgisayara bağlayıp ağ şifresini vs. girmem mi gerekiyor?

Zxyelde kablosuz alıp kablosuz yayın yapar
    Desteği var iyi bakin

Zyxelin kutu içinde çıkan kurulum şemasında modemle cihaz arasında sadece kablo bağlantısı vardı wi-fi dalgası yoktu.
    Yukarıda yazdığım modele şekil olarak benziyor model adı tam aklımda değil.
  • quote:

Zyxelin kutu içinde çıkan kurulum şemasında modemle cihaz arasında sadece kablo bağlantısı vardı wi-fi dalgası yoktu.

www.vatanbilgisayar.com
    Zyxel Nbg-416n 150mbps Kablosuz Access Poınt/router/unıversal Repeater fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-416n-150mbps-kablosuz-access-pointrouteruniversal-repeater.html

• quote:

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-416n-150mbps-kablosuz-access-pointrouteruniversal-repeater.html

Hocam arkadaşın evine geldim baktım aynen bu linkteki model, şimdi bunda kablosuz bir ağa bağlanma özelliği var mı?
    Nasıl yapılıyor tarif edebilir misiniz?

• quote:

quote:

quote:

Hocam arkadaşın evine geldim baktım aynen bu linkteki model, şimdi bunda kablosuz bir ağa bağlanma özelliği var mı?
    Nasıl yapılıyor tarif edebilir misiniz?

Cihaza modem aralığında bir ip verin
    Çalışma modunu üniversal repeater yapın
    Bağlanmak istediğiniz ağı taratıp şifreyi girin
    Varsayılan ağ geçidi ve birinci dns yi modem ip verip deneme yapin

• Hocam ben loco m2 cihazını aldım lakin arayüze giremiyorum, kitapçıkta yazan ip ile cihaza bağlanmıyor.
    Zyxel cihazına da bağlanamadım ip işe yaramıyor.
    W8,1 kullanıyorum.

• quote:

Hocam ben loco m2 cihazını aldım lakin arayüze giremiyorum, kitapçıkta yazan ip ile cihaza bağlanmıyor.
    Zyxel cihazına da bağlanamadım ip işe yaramıyor.
    W8,1 kullanıyorum.

Pc ye manüel ip verdiniz mi

Cihaz az önce arayüze bağlandı şimdi 192.168.1.2 girince ağa bağlı değil diyor.
    Bunu video şeklinde anlatımı var mı ağ bilgim çok zayıf.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.