Şimdi Ara

Bu virüsmü acaba 'Enter CURRENT Password'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    PC ilk açılışta ekranın ortasında "Enter CURRENT Password" şeklinde bir yazı gözüküyor ve herhangi birşey girildinde System Healted hatasi vermekte. Bilgisayar bu ekranda takılı kalmakta.

Acaba bu PC de bir virüs olduguna mı işaret ediyor? Eğer öyleyse veya baska bir problem meydana gelmişse PC mi nasıl eski haline geri getirebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Current Password (Geçerli Parola) Nedir ve Ne Zaman Kullanılır?

"Enter current password" (geçerli parolayı girin) ifadesi, genellikle bir bilgisayara veya cihaza erişmek, belirli ayarları değiştirmek veya bir işlemi tamamlamak istediğinizde karşılaştığın bir istemdir.

Current Password'ün Kullanım Senaryoları:

• Windows işletim sistemine giriş: Bilgisayarı ilk açtığında veya bir kullanıcı hesabı değiştirdiğinde, geçerli parolayı girmen istenir.
    • BIOS ayarlarına erişim: Bilgisayarın BIOS ayarlarına erişmek için geçerli parolayı girmen gerekebilir. BIOS, bilgisayarın donanım yapılandırmalarını ve önyükleme seçeneklerini kontrol eden bir yazılımdır.
    • Acer bilgisayarlarda parola sıfırlama: Bazı Acer bilgisayarlarda, kayıp veya unutulmuş bir parolayı sıfırlamak için geçerli parolayı girmen istenebilir.
    • Şifreli belgelerin veya dosyaların açılması: Bazı yazılımlar veya uygulamalar, şifrelenmiş belgelerin veya dosyaların açılması için geçerli parolayı girmeni gerektirebilir.

Enter Current Password Hatası:

"Enter current password" ifadesiyle ilgili karşılaşılabilecek yaygın bir hata, mevcut parolayı yanlış girmektir. Bu durumda, aşağıdakilerden birini deneyebilirsin:

• Parolanın büyük/küçük harf duyarlı olup olmadığını kontrol et.
    • Parolada özel karakterler (örneğin: @, #, $) olup olmadığını kontrol et.
    • Parola sıfırlama seçeneğini kullanmayı dene.

Önemli İpuçları:

• Geçerli parolanı güvenli bir yerde sakla.
    • Parolanı düzenli olarak değiştir.
    • Farklı hesaplar için farklı parolalar kullan.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güvenli mod da açıp virüs taraması yaptır.
  • Büyük bir ihtimalle virüstür. Arkadaşn dediği gibi yapın düzelecektir.
  • ss koyarsan yardımcı olabiliriz diyeceğim ama. pc tam açıldıktan sonramı oluyor bu sorun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Metalovski

ss koyarsan yardımcı olabiliriz diyeceğim ama. pc tam açıldıktan sonramı oluyor bu sorun

Benimde aklıma gelmişti o ama sanırım ilk açılışta takılıyor.

Arkadaşım fakat bize o pencereyi tarif edersen daha iyi olur. Simgesi, simge yanında yazanlar filan.
  • biostan şifre girmiş olmayasın.

öyleyse bios pilini çıkart yeniden tak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion_ysc -- 6 Şubat 2006 1:27:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: scorpion_ysc

biosatan şifre girmiş olmayasın.

Bir dakika! Bu şifre isteği Windows'un ilk ekranında çıkmıyor mu?

Çok aptalım, soruyu bile yanlış okuyorum. Arkadaşım özür dilerim. Sanırım BIOS'dan şifre girmişin/girilmiş. Onu bulman lazım. Bulamazsan ya BIOS'u resetle ya da piliçıkar 20dk. bekle tak geri. O zaman sormaz.
  • Biosta şifre varsa pilin yan tarafında bir yerde clear cmos adlı bir jumper olmalı.O jumperı sağa sola kaydırarak şifre silinebilir.Eski bilgisayarlarda pili çıkartmak da işe yarıyor.
  • Merhaba arkadaşlar

PC ilk acildiğinda direkt siyah ekrana geçiyo biosa veya guvenli kipe geçilmesine izin vermiyor zaten. Tamaman siyah bi ekran ve tam ortasında beyaz yazılar ile Enter CURRENT Password yazıyor. Herhangi bir bios sifresi uygulamadım PC ye ve Bios pil yuvasına kısa devrede yaptırdım ancak son arkadaşın dediği cmos sıfırlama jumperina dokunmadım bir de onu deneyeyim.

Farklı çözüm önerileri olan arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum. Hepinize çok teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KingV

Merhaba arkadaşlar

PC ilk acildiğinda direkt siyah ekrana geçiyo biosa veya guvenli kipe geçilmesine izin vermiyor zaten. Tamaman siyah bi ekran ve tam ortasında beyaz yazılar ile Enter CURRENT Password yazıyor. Herhangi bir bios sifresi uygulamadım PC ye ve Bios pil yuvasına kısa devrede yaptırdım ancak son arkadaşın dediği cmos sıfırlama jumperina dokunmadım bir de onu deneyeyim.

Farklı çözüm önerileri olan arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum. Hepinize çok teşekkürler.

şifreyi bilmiyosan biosu resetlemen lazım.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: KingV

Merhaba arkadaşlar

arkadaşlarında dediği gibi biosu resetle bios pilini çıkar bilg powerını da çek birkaçkez power tuşuna bas makinanın
    sonra poweri yeniden tak ve bilg bios pilsiz aç ve bilg kapatıp pili yeniden tak sorun kalmayacaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.