Şimdi Ara

Buca çok iğrenç bir yer arkadaşlar gelmeyin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
2
Favori
7.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buca gittikçe gelişiyor. Cafeler,barlar vs herşeyi var şuan. . Gediz ve kuruçeşme tarafları kötü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 senedir İzmir' de yaşarım Narlıdere/Balçova civarlarinda, hergün gidip geliyorum YDY Dokuzçeşmelere. İkinci öğretimim en azından dönerken sıkıntı yok. Buca tanrıların lanetlediği biryer ama bende anısı bir kişi yüzünden çok. Trafikli anina denk gelmezsen o kadar fena değil.İzmir e yeni geldiyseniz ve takılacak yer arıyorsanız neden Buca' ya bakıyorsunuz ki ? Alsancağa gideceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mortuuus

quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

quote:

Özel üniversitelerin yeri nasıl?

Hangi üniversitelere bakıyordun ?

Yaşar, Ekonomi, İzmir veya Gediz ?

Ekonomi hocam

Ekonomi benim evimin yani şöyle birşey var kampus alani yok gibi ekonominin, karşisinda 3-5 tane kafe var. Teleferigin hemen altina kurulmuş bir universite. Midpoint, nobili, teleferik cay bahcesi gibi kafeler var. Eger dolasmak isterseniz de kipa, agora, migros gibi yerlere 10 dakika mesafe de. Ayni sekilde dolmusla inciraltina 10 dakika belki az, orda da guzel kafeler vardir. Ayrica özdilek denilen bir avm daha var.

İzmir üniversitesini hic saymiyorum bile 5 katli bir bina. Bahcesi bile yok.

Gediz Üniversitesi de, hazirlik kampusu en son cankayaday di. Orasida normal dershane gibi diyebilirim. Asil kampus de Menemen' e yakin. Gedizin kampusu de guzel zaten kocaman boş alana yapilmis. Etrafinda başka hiçbirşey yok. Sadece kampuse gittiginle kalirsin, etrafinda gezilcek hiçbirşey yok.

Kampus olarak en iyisi Yaşar universitesi, yeni ek binanin yapilmasiyla da oldukca buyudu. Bolge duraginda Bornovayla arasi metroyla 1 dakika dan az. Kucukpark a yakin. Yasarin etrafinda 4 tane kafe var. Arascan, deppo, şey ve han hepsi birbirinden guzel. İçinde Sir Winston ve Kahve Diyari var. Yaşar' ı oneririm bu saydigim Üniversiteler arasindan.

Hepsini yazdim, belki merak eden arkadaşlar vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 24 Aralık 2013; 12:03:13 >

• 1.Adana
    2.Buca diyorsun
  • Karşıyaka Nergizde oturuyorum bucayı beğeniyorum arkadaşın abarttıgı gibi değil arkadaşlar gayet güzel bi yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypocrites

11 senedir İzmir' de yaşarım Narlıdere/Balçova civarlarinda, hergün gidip geliyorum YDY Dokuzçeşmelere. İkinci öğretimim en azından dönerken sıkıntı yok. Buca tanrıların lanetlediği biryer ama bende anısı bir kişi yüzünden çok. Trafikli anina denk gelmezsen o kadar fena değil.İzmir e yeni geldiyseniz ve takılacak yer arıyorsanız neden Buca' ya bakıyorsunuz ki ? Alsancağa gideceksin

Hocam ben de ydy deyim. Okul olmasa Buca da ne yapayım

• Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgiler için çok teşekkür ederim. Ekonomi hangi semtte birde okulun sosyal yanı nasıl biliyor musunuz?

• Saat 5-6 gibi yani trafiğin kilit olduğu saatler de 2 kez 515 ile Bornovadan DEU Hukuk Dokuzçeşmelere gitme gibi bi hatada bulundum beyler yapmayın etmeyin hayatınızdan tam 2 saati yolda harcıyorsunuz. 2 seferde de tam 2 saat sürdü yolculuk artık yolcular aileniz gibi oluyo sohbet muhabbet inerken vedalaşmalar felan Arabayla da şöyle oldu Bornovadan çevre yoluna çıkıp 30 dakika da yine Hasanağa parkının oralarda bi yere gitmiştim onda da trafik biraz vardı. Ama yoğun saatlerde Bornova - Dokuzçeşmeler veya Tınaztepe yapacaksanız en mantıklısı Metro+İzban+970 aktarması. Öyle olarakta kız arkadaşım rekor süre olan 45 dakika da ulaştı saat 5-6 arasıydı. Bana göre Bucanın şirinyer i iyi geri kalanı gerçekten kurtarılmış bölge gibi bişey arabayla Yıldız mahallesinden geçerken önüme tinercilerin bile atladığı oldu. İzmirde Özel + Devlet okullar arasında en iyi konuma sahip olan 2 okul var Birisi Ege diğeri de Yaşar. Çünkü Alsancak minibüsle 15dk Konak Metroyla 20dk Karşıyakaya direk otobüs var. Alsancak'a baykuş otobüs denilen 63 var. Bornova semt olarak gerçekten çok iyi bu konuda

• iyi bir arkadas cevresiyle gayet yasanabilecek yer, hafta sonlari merkeze zaten 1 saate iniyorsunuz daha ne olsun.. ankara da yasayanlar falan ne yapsin

• quote:

Orijinalden alıntı: zorradam

quote:

Orijinalden alıntı: workithard

marmara nasıl hocam? ordan gelen mühendis oluyo mu sizin şirkete? gelmiyosa da nasıl bi izlenim verebilir bu isim?

marmara elektrik mezunu biriyle çalışma fırsatım oldu akıcı ingilizce ve almancası vardı 3 aylık süreçte çok şey kaptı tabi daha sonra yüksek mebla talep etti ben hak ettiğini düşündüm verilmesini istedim ama geri döndü dosya sonra kendisine yurt dışından iş bulmasında yardımcı oldum tabi böylesi her zaman gelmiyor adam kendini geliştirmiş 12 tane sertifika ielts sonucu böyle bir adam hakkariden de mezun olsa kapımız ona açıktır şu an avustralya diye biliyorum tabi marmara bitirip daha torna ne bilmeyen makinacılarda var olay kişide biter ama marmaraya orta diyebilirim deü ve ege gibi egeden bir tık üstedir ama

hangi firmada çalışıyorsun, itü elektronik haberkeşme nasıldır, kendimi geliştirmek için ne yapabilirim

• Beyler peki Çiğli yi nasıl bilirsiniz
  • Arkadaşlar öyle demeyin Buca -Şirinyer kadar güzel bi ortam yok bence. Ha Bucan'nın o sanayisi daracık sokakları filan ayrı bir olay ama Şirinyer bambaşka be abi :D Gerçi Şirinyer'de de bi ev taşıması ne kadar zor olur tahmin edebiliyorum. Abi cadde hariç her yer daracık. Caddede bile trafik çok ağır ve karmaşık akıyor. Ama yayan iseniz dehşet bi yer

Tabiki İzmir aslında Buca Şirinyer, Bornovanın yarısı, Karşıyaka ve Balçova, Çiğli sahil kısmı olarak düşünürsen harika bi memleket Gerisi Gecekondu

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Beyler peki Çiğli yi nasıl bilirsiniz

Çiğli vasat bi yer bence kipa falan var öyle mekan yok yani bostanlı mavişehire yakın oralar güzel bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Buca gelir buca geçer ağlama

bu nassı bir espri aman yearabbi
  • Hayatımda ne kadar nefret ettiğim insan varsa ya bucalı ya yarı manisa bornovalı dünyanın en güzel şehrine yakışmıyor.

• quote:

Hocam bilgiler için çok teşekkür ederim. Ekonomi hangi semtte birde okulun sosyal yanı nasıl biliyor musunuz?

Balçova da bulunuyor ekonomi, sosyal ortami guzel. Bircok arkadasim orada okuyor kendini on plana atarsan eglenirsin. Teko kotu tarafi oyle kampus ortami olusmuyor universite de.

• yalan atıyo beyler kimse gelmesin şehir kendine kalsın istiyo ama bucayı onun eline düşürmeyelim @direnbuca
  • Çam ağacı kullanıcısına yanıt
    Kim ne yapsın bucayı ya.Hele tınaztepe lanet bir yer.Yukarı çıkması bir dert inmesi bir dert.Ders çıkışı kampüs içinde 30 dakika otobüs beklediğim oldu araçlar ağzına kadar dolu geçiyor.Hadi aşağıya indin diyelim orada otobüs bekleyeceksin yine full dolu otobüse binip buca-şirinyer trafiğine girip eve ancak bitmiş halde varacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

Orijinalden alıntı: zorradam

quote:

Orijinalden alıntı: workithard

marmara nasıl hocam? ordan gelen mühendis oluyo mu sizin şirkete? gelmiyosa da nasıl bi izlenim verebilir bu isim?

marmara elektrik mezunu biriyle çalışma fırsatım oldu akıcı ingilizce ve almancası vardı 3 aylık süreçte çok şey kaptı tabi daha sonra yüksek mebla talep etti ben hak ettiğini düşündüm verilmesini istedim ama geri döndü dosya sonra kendisine yurt dışından iş bulmasında yardımcı oldum tabi böylesi her zaman gelmiyor adam kendini geliştirmiş 12 tane sertifika ielts sonucu böyle bir adam hakkariden de mezun olsa kapımız ona açıktır şu an avustralya diye biliyorum tabi marmara bitirip daha torna ne bilmeyen makinacılarda var olay kişide biter ama marmaraya orta diyebilirim deü ve ege gibi egeden bir tık üstedir ama

hangi firmada çalışıyorsun, itü elektronik haberkeşme nasıldır, kendimi geliştirmek için ne yapabilirim

aile şirketi haberleşme mezununa bizde is yok ama dil öğrenebilirsin

• Doğma büyüme İzmir'liyim, hatta Şirinyer' de oturmuşluğum var uzun yıllar önce fakat şimdiki hali gerçekten üzücü. Şirinyer' e son gittiğimde akşam 23:30 civarı Şirinyer postanesinin orada dolmuş bekledim ama o caddeden geçen içi serseri dolu Şahin' ler, sanki birini öldürmek ister gibi yaptıkları aşırı hız, içlerindeki serserilerin uzun saçlıyım diye bana öküz gibi bakışları ve etrafımıza gelen resmen fırsat bulsa bizi soyacak veya kavga çıkaracak sereri grupları ben çok üzdü. Böyle bir yer değildi oralar. Hatta son yıllarda oralara taşının arkadaşlarım pişman olup Hatay semtine geri dönüyorlar. Tamamen serseri bölgesi olmuş. Sahte bir hareketlilik var. Her yer kıro dolu. Allah orada yaşayan düzgün insanlara sabır versin der kaçarım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.