Şimdi Ara

Bugün Faizli Paramı Çektim Sice Neye Yatırım Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 10 ay önce 4 milyon liraya sattığım ( büyük bir aptallık yaptım) evimin parasını bankaya faize yatırdım. bugün bankadaki faize 4 milyon liramı çektim. kuyumcu arkadaşımda 2 milyon liralık dolar ve 2 milyon liralık altın aldım. fakat neye yatırım yapacağımı bilmiyorum. kuyumcu arkadaşımda ben yönlendirmek istemedi. çünkü ben sana şuna yatırım yap derim kazanamazsın sonra beni suçlarsın diyor. 20 gün önce çinden mal alıp amazonda satayım dedim. çinliler 1000 dolarımı dolandırdılar. bişeyde yapamıyorum.

aslında sattığım evimi geri alayım demiştim ama 10 ay önce 4 milyon liraya sattığım ev şu an 9 milyon lira olmuş. üstelik o zamanlar 15 bin lira kira getirisi olan bağcılarda ama site içinde. yeni ev sahibi 1 ocak 2024 itibariyle 27 bin lira yapmış kirayı. ev almaktan vazgeçip dolar ve altına yatırım yaptım. sizce en mantıklısı nedir. lütfen e coin demeyin. çünkü bitcoin yüzünden milyonlarını kaybeden tanıdıklarım var.

yardımcı olan arkadaşa teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 19 Ağustos 2024; 21:45:24 >

• Dediklerin doğruysa 10 ayda 5 milyon kaybetmissin ne yapsak toparlayamayiz bu zarari hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev gerçekten herşeyden daha fazla getiriyormuş. keşke satmasaydınız.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

10 ayda 5 milyon kaybetmedim. banka her ay 138 bin lira faiz veriyordu. yani 1.380.000 lira aldım ama gerçekten çok pişmanım.

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

1 aydır karı dırdırını yaşıyorum. hergün 200 defa ben sana satma demedimmi deyip duruyor. papağandan farksız. konuşayım diyorum hemen konuyu değiştirim yaptığım aptallığı yüzüme vuruyor. dır dır dır dır bunalıma girdim.

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Gayrimenkul sürekli uçuyor

Bizim salak akrabalar da zorla arsa sattiriyor ana babalarina ucuz ucuza

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

800 metrekare yol kenarında bir arsa fiyatı sordum. inanırmısın adam 60 milyon dedi. neymiş efendim yol kenarıymış benzin market oto şarj istasyonu oluyormuş. fiyata bakın arkadaşlar. artık milyonun değeri kalmamış anlaşılan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekrankarti E kullanıcısına yanıt
    Hocam arsa düşünürsen var bursada kelepir yerde her sene fiyati artıyor 1 milyon verdilerdi vermedik daha dogrusu ben verdirmedim 2 sene once simdi 5 milyon falan ediyor herhalde

Ev arsa altın hariç para bağlamam ben euro dolarda kirima ugrayacak trump secilmezse ve savaslar devam ederse borsa kripto zaten kapitalizmin ponzileri konularini açtım bakabilirsin eski konularimda anlattim bunlari

Ytd

Paradan para kazanmaya hizlica gerek yok dersenseee yazlik almani tavsiye ederim kafani dinleyecek bir yerin olur suan olmasa da 20 seneye falan trde emin ol 1 gidim yer kalmayacak yazlik için bizim kimsenin bilmedigi koyumuz vardi canakkalede lan baba adam simdi yikik ahirli koy evine 5 milyon istiyo eskiden deniz goren evleri bile 5 para etmiyodu

Evini kaybetmen çok kötü olmuş ya cidden üzücü ama faiz yemek böyle bi sey iste her türlü belani buluyon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

aslında arsa düşünüyorum ama istanbulda olması lazım. fakat istanbul merkeze yakın olan arsalara gücümüz yetmiyor. ancak silivri tarafından arsa alabilirim. ama değerlenmesi 20 yılı bulabilir. şimdilik araştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 19 Ağustos 2024; 21:48:41 >
  • ekrankarti E kullanıcısına yanıt
    Hodjam istanbul bitik ya devlet bilerek nufusu sabitlemeye başladı orada

Sen bizim antalyadan bul var ya ucuyo ucuyoo zamanında burada 100 bine yazlik almadik tamam mi manavgatin orada simdi bi git gor oralari kac para oldu

• Başkasının aklıyla hareket etme. Bu daha fazla para kaybetmene neden olur. Hele forum gibi çoğu insanın vasıfsız olduğu bir yerde tavsiye istemenin ardında nasıl bir mantık var onu da anlamış değilim. Kendin yatırım araçları konusunda bilgi sahibi olup, eğitimler izleyip kitaplar okuyarak finansal okur-yazarlığını geliştirmelisin. Ben olsam finansal okur-yazarlığımı geliştirip bu süreçte de paramı altın-gümüş-para piyasası fonu gibi nispeten güvenli araçlarda ufak ufak da olsa değerlendirirdim. Yeterince bilgi sahibi olduktan sonra da daha riskli varlıklara yönelirdim. Kripto paralar ve borsalar gibi.Bunların hepsi kişisel düşüncelerdir ve yatırım tavsiyesi değildir.

• Stratejik zekana güveniyorsan arsa yatırımı yapmanı öneririm ama herkese göre değil gerçekten öngörü ve planlama sonunda doğru yerden alcağın arsayla uzun vadede +5 yıl %1000 getiri kazanılabilir

• dsaewq D kullanıcısına yanıt

başkasının aklıyla hareket etmek değilde fikir almak diyelim. buradaki herkeste vasıfsız değildir ya. zaten aldığım fikri önce araştıracağım. sonra gerekeni yapacağım.

• Hocam son 10 ayda neredeki evin fiyatı %100'den fazla arttı merak ettim? Bankalar faizleri kıstığından beri fiyatlar reel olarak yerinde sayıyor benim takip ettiğim ilanlarda

• 9 milyon lira olmuş evi satan alacak bir uçuk kafalı var mıdır acaba? konut piyasasında büyük bir balon olduğu ve sonunda patlayacağı öngörülüyor. ev 4 milyon ise, geri kalan 5 milyon ise balon olabilir. yani 9 milyon onun belirlediği bir fiyat ama satılabilirliği var mı asıl o önemli... bugün o 9 a satsa, alan kişi de 1 ay sonra 11 e de ilana koyabilir...

iktidardaki ismi lazım deel'in sebeb olduğu ekonomik düzende herşeyin fiyatı tepetaklak olduğu için iri rakamlı malların fırlaması da iri oluyor, anlayın işte...

• John WICK kullanıcısına yanıt

evet aslında 2 aydır arsaların peşindeyim ama fiyatları hiç görmeyin derim. şekerpınar diye bir yere baktım. adam 600 metrekare arsaya 25 milyon diyor. 3 km aşağıya site yapılmışta onun için istiyormuş. yada silivride 450 metrekare merkeze 4 km uzaklıktaki bir arsaya 11 milyon istiyorlar ama projesi varmış yani 3 seneye kadar kentleşme olacak. çatalcada aynı durum. ucuza arsalarda var ama 70 yıl sonraya yatırım olur. torunlarıma bile fayda etmez.

• dekareme kullanıcısına yanıt

şu ana ordaki evlerin 3+1 100 metrekare genelde 9 milyon civarı. zaten piyasayı emlakçılar belirliyor. hepsi anlaşmış gibi. hatta 3+1 120 metrekare olan site içindeki daireler 11 milyondan başlıyor. bağcılar gibi bir semtte hemde. trajikomik.

• akkdag A kullanıcısına yanıt

ben 3 hafta önce bağcılardaki emlakçıları gezdim. adam 6.5 milyon yazmış daireye. emlakçıya gidiyorsun. ve emlakçı diyorki ya bu ev satıldı bunu ilandan kaldırmayı unutmuşuz ama elimde bu evden çok daha güzel ev var. siz nezih birine benziyorsunuz. gelin evi görün. 8 milyon.

tüm emlakçılarda aynı taktik var. belki 5 emlakçıya gittim hepsinde aynı taktik. sizde deneyin görün.

• Arsa için Sakarya'nın sanayi yapılacak ilçelerini araştır derim hem ucuz hem degerlenme ihtimali yüksek

• 10 ay önce 4 milyon olan ev şu anda yine aynı paradır en fazla artı veya eksi %20 oynamıştır. Ben 1 yıldır ev almadığım için çok kârdayım. Elimdeki parayı ikiye katladım ama alacağım daire hala aynı fiyatta. İyi araştırmanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.