Şimdi Ara

Bugün internet cafede sigara içen hıyarı şikayet ettim! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Dj_Gençkan

ya ben ağa takılsamda sorun etmiorumneyse cezası çekerim benim kızdığım nokta modern önlem alacakları yere orta çap kafasında yasak koymaları.Ayrıca cezayı kim kesecek bana? polisin işi gücü yok bakalım kim sigara içiodiye barlarımı basacaklar? Yurdumda onca tecavüz adam öldürme gibi vakalar olurken boşişlerlemi uğraşacaklar ?

polisin işi gücü bu arkadaşım fark yaratmaz hepsine bakarlar. ben ülkemizde böyle yasakların olmamasını insaların kendiliğinden bu bilinçle kapalı yerlerde içmemelerini isterdim . Ama öküzün çok olduğu yerde gübreleri temizlemek gerkiyor malesef.. Sen biliyormusun ki demokrasinin beşiği ingitere de açık alanlar olarak tabir edilnen park ve bahçelerde kırmızı şeritlerin olduğu yerler dışında içilmesinin yasaklanmış olduğunu..
    biz geç bile kaldık..
    ayrıca şunu söyleyeyim gayet modern bir yasa var ortada örneğin sigara içmek isteyenler için ayrı bir bölme kurulması şartıyla işletmelere müsade veriliyor.. bu demk ki restorantlarda, barlarda kapalı alanı olan tüm işletmeler müşteri memnuniyetini düşünüyorlarsa ayrı bir bölme ile sigara tiryakilerini memnun edebilirler. yasak yok yani serbest ama şartları var..

• İşletmeciler salonlarının bir bölümünü sigara içmek isteyen müşterileri için hazırlayabilirler. Kesin olarak bilmiyorum ama galiba kanunda buna izin var.

Ayrıca bu olaya gelirsek, her internet kafede kayıt yapan kamera bulundurma zorunluluğu var.
    tarih ve saat verilerek şikayet edilirse internet kafe sahibi kamera kayıtlarını göstermek zorunda
    Kayıtlar incelendiğinde ise internet kafe sahibini bir ceza bekliyor.

Sigara içen arkadaşlara, kimse sizin sigara keyfinize bir şey demiyor
    Ama benim gibi içmeyenleri pasif içici durumuna getirmeye hiç hakkınız yok, hadi kendimden geçtim, 34 yaşına geldim, ama çevrede çocuklar varken de içmiyorlar mı, ona dayanamıyorum.
    Alışveriş merkezinde sigara içilmeyen bölüme 2 yaşındaki kızımla oturduğumda yan masada sigara içen varsa çekinmeden kibarca uyarırım. "Lütfen sigaranızı söndürün veya sigaralı bölüme geçin" diye. Sonuç alamazsan güvenliğe söylüyorum, onların uyarıları nedense daha etkili oluyor.

Dediğim gibi kendinizi zehirleyebilirsiniz ama başkalarını da zehirlemeye hakkınız yok...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.