Şimdi Ara

Bugun Itu ye gittim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
3.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tethark

quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: junkie-

quote:

Bence hiç hakkını yemeyin İTÜ'nün. Öğrencisi olarak bir çok konuda gömsem de, kampüs bence gayet güzel. Hele güneşli havalarda cıvıl cıvıl oluyor.

Elektrik-Elektronik Fakültesine gelirsek, maalesef ki bakımsız. Zaten ek bina yapılıyor şu an. Gayet iyi sınıfları da var; ama girişteki sınıflar gerçekten bakımsız. Fakülte biraz basık ve iç karartıcı bunların hepsini kabul ediyorum. Çoğu labı bence gayet iyi ee fakültesinin. Ayrıca kantini felan da fena değil. Yalnız İTÜ'nün en bakımsız fakültesi burası. Diğer fakültelere gidersen fikrin değişebilir.

Bunlar dışında senin dediklerini söyleyen hiç duymadım. Okulda karı kız da az değil, gayet güzel hatunlar var; ama EE fakültesinde pek yok, olanların bir kısmı da havuz derslerini felan alıyorlar. Yalnız okulda standart ve üzerinde bir kızsan düzenli teklif geldiği için İTÜ'lü erkekler memnun değil bu durumdan. Bu nedenle nerden geldik buraya gibi şeyler diyenler var; ama keşke ODTÜ'ye gitseydim, yok şuraya buraya diyenler yok, en azından çevremde yok. Herkes üniversitesinden genel anlamda memnun. Tabii ki eleştiriler oluyor. Ben de bu dönem sonu 3. sınıf oluyorum. Elektronik ve Haberleşme Müh. okuyorum, çok kısaca özet geçtim de, sorusu olan varsa sorsun. Bayağı ayrıntılı bilgi verebilirim.

Staji nerede yaptiniz ve yapicaksiniz?

Genelde 2. sınıflara pek staj hakkı tanınmıyor. Özellikle Elektronik işlerinde staj işleri biraz zor, Elektrik felan daha rahat bu konuda. İlk stajı çoğu kişi benimle aynı dönemde bu yaz yapacak. Vestel'den döndüler, muhtemelen Vestel'de yapabilirim. Onun dışında Goodyear olabilir Sakarya'daki. Bu ilk stajı atlattıktan sonra muhtemelen bir stajımı Turkcell, Vodafone gibi bir GSM şirketinde yaparım. Diğer staj için de Aselsan gibi şirketler olabilir. Yalnız hemen hemen her yerde torpil geçiyor. İyi sayılabilecek bir ortalamam olmasına rağmen staj bulmakta zorlanıyorum. Hani başvuruyorsun; ama geri dönen yok. Tek Vestel geri döndü. Goodyear'ı da torpille irtibat kurabildim.

Bilgisayar Muhendisligi hakkinda bilgin var mi peki, cok olumsuz yorum var gercekten internette, hocalarinin kotu oldugunu, diger universitelere kiyasla daha donanim agirlikli egitim verdigini ve yazilim konusunda tarihi gecmis bir mufredatlari oldugu yaziyor hep. Universite geneli icinse her gecen gun Odtu'ye yaklasmak yerine uzaklasip Yildiz'la ayni seviyeye dogru gittigini, 3-5 yila olmayacak olsa bile uzun vadede eski prestijini kaybeder iyi gitmiyor diyenler var sen ne dusunuyorsun ?

Ayrica son olarak ogrenci toplulugu nasil, ne tur insanlardan olusuyor ogrenci kitlesi ve sosyal hayat nasil universitede Ayazaga kampusu icin soruyorum bu sorulari. Tesekkurler simdiden

Kısmen doğru, kısmen abartılmış yorumlar bunlar.

"Hocalar kötü" diye bir genelleme yapılamaz. Kalite açısından öğretim görevlisi yelpazesi geniş. Öğrencileri ile yakından ilgilenen de var, soğuk davranan da var. Anlamamız için çabalayan, ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışan da var, slayt okuyup geçen de var. Notu iyi/normal olan da var, oldukça kıt olan da. Hocalar genelde akademik kariyer açısından başarılı.

Şu "donanım ağırlıklı eğitim" muhabbeti çok abartılıyor. Böyle bir şey yok. Bir Bilgisayar Mühendisliği lisans programında yer alması gereken yazılım ve algoritma dersleri burada da var. Donanım derslerinde kastıklarını söyleyebilirim ama. Bir de 90'lı yıllarda Kontrol Mühendisliği ile birleşik bir bölümdü, sonra ayrıldı; bunun etkisi de hâlâ yer alan elektrik ve elektronik dersleri ile devam ediyor.

Son zamanlarda yeni seçmeli dersler açıldı. Bu dersler ile lisans programı güncelleniyor. Yazılım eğitimi de eskiye göre daha yoğun bir hâl almaya başladı.

Mobil programlama, oyun programlama gibi konseptlerle ilgili seçmeli ders olmasını ben de isterim. (ODTÜ'de yanlış hatırlamıyorsam oyun programlamaya giriş düzeyinde bir seçmeli ders var mesela.) Bu taleplerimizi zamanında dile getirmiştik. Geçen yıl açılan Multimedia Computing (görüntü ve ses işleme) dersi gibi, umarım bundan sonra bu alanlarla ilgili dersler de açılır.

Bir de şunu eklemekte yarar var; üniversitenin size her şeyi vermesini beklemeyin. Bu hangi üniversiteye giderseniz gidin, böyle. Üniversite size mobil programlama dersi vermeyebilir; ama siz, okuldaki derslerle aldığınız temel üzerine dışarıdan öğrenebilirsiniz. Ben stajlarımdan birini Microsoft'ta yapmıştım. Staj sonunda bizden bir mağaza uygulaması yazılması istendi. Daha önce hiç Windows Phone için bir uygulama yazmadım, bununla ilgili okulda hiçbir ders de almadım. Microsoft'un eğitim videolarını takip ederek bir uygulama geliştirdim. Kodlama kısmını da okulda aldığım yazılım derslerinden (nesneye yönelik programlama, veri yapıları vb.) öğrendiklerimle hâllettim.

Zaten stajda ve özellikle de iş hayatına girdiğinizde anlayacaksınız, okulda gördüklerinizin çoğu teorik kalıyor. Bunun üniversite ile birinci dereceden ilgisi yok, müfredat böyle. Boğaziçi Üniversitesine gitseniz de bu dersler var.

Yukarıdaki iletimde Bilgisayar Mühendisliği için Boğaziçi Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesinin bir tık önde olduğunu söylemiştim. Evet, sıralamam yetseydi bu ikisinden birini İTÜ'ye yeğlerdim. Daha güncel müfredat, daha çok piyasaya yönelik oluş, daha iyi bir İngilizce eğitimi ve daha sağlam yurt dışı bağlantıları beni bu düşünceye sevketmiştir. Ama bunlar olmadı da İTÜ'ye gelirseniz, sorun olmaz.

Son olarak, şunu da vurgulamakta yarar var; üniversite tek başına her şey değil. Sırf Boğaziçi Üniversitesinde okuyorsun diye sana iş teklifleri yağmayacak, merak etme. Etiket kazandırır, kendini geliştirmen için iyi olanaklar sunulur; ama gerisi sana kalmış. İş kişide bitiyor. Yoksa sadece ama sadece derslere odaklanmış, asosyal biri olarak eğitim hayatını sürdürmeye kalkarsan, hangi üniversiteye gidersen git, çare olmaz.

• quote:

Windows xp yuklu kulustur bilgisayarlari bile savunuyorsun ya helal olsun.Carpik yerlesim planina sahip kampusu savunuyorsun ya helal olsun.Genel olarak dunyadan bihaber ogrencilerini savunuyorsun ya helal olsun.Mescidi nereye yapalim diyen bir uniyi savunuyorsun ya helal olsun.Yatay gecisle dandik bolumlerden yuksek bolume gecme sistemini savunuyorsun ya helal olsun.Adam akilli ingilizce egitimi veremeyen bir kurumu savunuyorsun ya helal olsun.

Boun guney kampus gel gezdireyim velet kimmis gorelim.Stajini dandik yerlerde yapiyorsun.Bounda 3. sinifta google irlanda,microsoft,oracle gibi firmalarda staja basliyorlar.

Bu arkadas yine sansli bundan 4 sene sonra sektor o kadar cok muhendis kaynayacak ki zaten ekonominin ne oldugu ortada cogu firma kuculmeye gidiyor.

Itu menseili startuplarada ornek verirsen sevinirim.Birde mezun olduktan sonra kac para ile ise baslamayi umuyorsun? Kiz konusundada okulun demografik yapisi cok onemli.Itulu sığ goruslu bir arkadas oldugun icin anlamani beklemiyorum.

Tesekkurler....

Bir boğaziçili olarak bir itülüye cevap vererek ne kadar alçakgönüllü olduğunu gösterdin tebrik ederim kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• itüde anca budist tapınağı yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E84249922 -- 23 Nisan 2015; 15:18:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Windows xp yuklu kulustur bilgisayarlari bile savunuyorsun ya helal olsun.Carpik yerlesim planina sahip kampusu savunuyorsun ya helal olsun.Genel olarak dunyadan bihaber ogrencilerini savunuyorsun ya helal olsun.Mescidi nereye yapalim diyen bir uniyi savunuyorsun ya helal olsun.Yatay gecisle dandik bolumlerden yuksek bolume gecme sistemini savunuyorsun ya helal olsun.Adam akilli ingilizce egitimi veremeyen bir kurumu savunuyorsun ya helal olsun.

Boun guney kampus gel gezdireyim velet kimmis gorelim.Stajini dandik yerlerde yapiyorsun.Bounda 3. sinifta google irlanda,microsoft,oracle gibi firmalarda staja basliyorlar.

Bu arkadas yine sansli bundan 4 sene sonra sektor o kadar cok muhendis kaynayacak ki zaten ekonominin ne oldugu ortada cogu firma kuculmeye gidiyor.

Itu menseili startuplarada ornek verirsen sevinirim.Birde mezun olduktan sonra kac para ile ise baslamayi umuyorsun? Kiz konusundada okulun demografik yapisi cok onemli.Itulu sığ goruslu bir arkadas oldugun icin anlamani beklemiyorum.

Tesekkurler....

Birader sen nasıl bir organizmasın ya?

Hayır, biri BOUN şöyle böyle, İTÜ çok çok daha iyi bu konularda mı dedi de iç ettin kendine. Şu yazdıklarını dön bir daha oku, nedir ulan bu ego?

Ne ee_35 ne de sen BOUN'le alakanız da yok muhtemelen. Orada burada İTÜ şöyle, bu böyle diye okuduklarınızı söylüyorsunuz. Millet ciddi ciddi okuyor, başka yerde troll leyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 23 Nisan 2015; 15:20:14 >

• Öncelikle çok teşekkürler cevaplarınız için cidden bilgilendirici oldu çünkü çok bilgi kirliliği var bu konularda internette, aynı zamanda birinci ağızdan bilgi almak ders çalışmak için de motive edici oluyor

Bir kaç sorum daha olacak, Ygs'de 15 k'yım, Türkçe'si için bile Lys'den iyi bir sonuç getirmem lazım, dolayısıyla İngilizcesi imkansız gibi bir şey. İngilizce yerine Türkçe okumak benim için çok büyük bir handikap olur mu ? Türkiye için çok farkedeceğini sanmıyorum ama yüksek lisans veya çalışma amacıyla yurt dışına çıkmak istersem benim için büyük bir eksi olur mu Türkçe eğitim almış olmak, İngilizce konusunda çok sıkıntı yaşamam diye tahmin ediyorum, şuan ortalama üstü denebilecek seviyede İngilizcem var upper intermediate kurunu bitirdim geçen yaz, ileride de okumak istediğim ama Türkçe'ye çevrilmemiş kitaplarda var, onları okuyarak biraz daha geliştirebileceğime inanıyorum kendimi İngilizce konusunda, yani sorum İngilizce bilip bilmemekle değil, eğitimi İngilizce alıp almamakla alakalı. Birde aynı konuyla ilişkili olarak bazı üniversitelerin Türkçe bölümleri %30-%40 İngilizce oluyor, burası da öyle mi, eğer öyleyse İngilizce görülen dersler gerçekten önemli bölüm dersleri mi yoksa o dersler Türkçe olarak mı alınıyor ?

Yeniden teşekkür ederim cevaplarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tethark -- 23 Nisan 2015; 15:24:05 >

• Boğaziçi üniversitesi ile herhangi bir alakam bulunmamaktadır

• quote:

Öncelikle çok teşekkürler cevaplarınız için cidden bilgilendirici oldu çünkü çok bilgi kirliliği var konuda internette.

Bir kaç sorum daha olacak, Ygs'de 15 k'yım, Türkçe'si için bile Lys'den iyi bir sonuç getirmem lazım, dolayısıyla İngilizcesi imkansız gibi bir şey. İngilizce yerine Türkçe okumak benim için çok büyük bir handikap olur mu ? Türkiye için çok farkedeceğini sanmıyorum ama yüksek lisans veya çalışma amacıyla yurt dışına çıkmak istersem benim için büyük bir eksi olur mu Türkçe eğitim almış olmak, İngilizce konusunda çok sıkıntı yaşamam diye tahmin ediyorum, şuan ortalama üstü denebilecek seviyede İngilizcem var upper intermediate kurunu bitirdim geçen yaz, ileride de okumak istediğim ama Türkçe'ye çevrilmemiş kitaplarda var, onları okuyarak biraz daha geliştirebileceğime inanıyorum kendimi İngilizce konusunda, yani sorum İngilizce bilip bilmemekle değil, eğitimi İngilizce alıp almamakla alakalı. Birde aynı konuyla ilişkili olarak bazı üniversitelerin Türkçe bölümleri %30-%40 İngilizce oluyor, burası da öyle mi, eğer öyleyse İngilizce görülen dersler gerçekten önemli bölüm dersleri mi yoksa o dersler Türkçe olarak mı alınıyor ?

İTÜ'de net şekilde Türkçe bölüm okumak daha avantajlı. İlk başta İngilizce bölüm kazananlar, 1-2 ay havasını yaparlar. Ne okuyorsun dediklerinde, İngilizce Bilgisayar Müh. felan diye vurgularlar; ama sonra adı bile geçmez. Bir ders açılırsa genelde Türkçe ders sayısı daha fazla oluyor, hoca seçeneği artıyor. Ayrıca bazen kapalı olsa bile genelde Türkçe ders alanlar aynı dersi İngilizce de alabiliyor. Okul zaten %30 İngilizce, benim de öyle; ama en az %50 İngilizce ders almışımdır, dilersen %85-90 civarına bile çekersin; ama inan ki İngilizce ders dinlemenin muazzam bir katkısı felan yok. İngilizceni kendin geliştir, öğren, gerisi hiç önemli değil. İsterse tamamen Türkçe al dersleri.

Hocalar zaten Türkçe derslerde bile abuk subuk Türkçe çeviri terimlerden kaçınıyor, genelde Dünya'da nasıl kullanılıyorsa öyle yazar. Hani işin özü İngilizce öğrenmek, İngilizce kaynak okuyabilmek. Bunları zaten yapabiliyorsan dersi İngilizce almanın pek önemi yok. %30'a gelirsen hiç kafanda ukte kalmasın, daha rahattır.

• Aynı başlık odtü için açılsa bir tane bile odtülü kaale alıp cevap vermez. İtülüler egoları sağolsun atlıyolar hemen. Odtü-itü öğrencilerinin arasındaki kalite farkını açıklayan bir örnek bence bu durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ee_35

Aynı başlık odtü için açılsa bir tane bile odtülü kaale alıp cevap vermez. İtülüler egoları sağolsun atlıyolar hemen. Odtü-itü öğrencilerinin arasındaki kalite farkını açıklayan bir örnek bence bu durum.

Arti sayisinin 31 olmasida manidar :)))

• İletin hakaretler içerdiği için şikayet ettim ve forum yönetimi kör değilse silinecek. Bu durum nedeniyle iletinden alıntı yapmadan yanıt veriyorum. Amacım şu; bu konuyu okuyanlar baştan aşağı subjektiflik ve abartı içeren şeylerle yanlış bilgi edinmesin.

Konuşma üslubundan kimin vizyonunun ne düzeyde olduğu belli zaten. :)

Windows XP yüklü bilgisayarlar bazı kırtasiyelerde kaldı ancak. Sen hangi bilgisayarlara baktın da XP gördün? Kütüphanedeki bilgisayarlarda Pardus yüklü. Diğer laboratuvar bilgisayarlarında da Windows 7 var. (Mikroişlemci/mikrobilgisayar ve elektronik laboratuvarlarında eski bilgisayarlar görmüş olabilirsin. Bunlar modern donanımlarla ve yazılımlarla donatılsa ne olacak? Assembly ile programlama yapıyorsun zaten. Ne ara gidip buraları gezdin, o da ayrı bir şey.)

Yerleşim planında bir çarpıklık göremedim ya da varsa da beni etkilemiyor.

Dünyadan bihaber falan değiliz. Bu saçma sapan prototipleştirme hakkında uzun uzadıya yazma gereği bile duymuyorum.

O tartışma meselesi olan şey mescid değil, camii. Kampüste zaten mescidler var. Kaldı ki kampüse camii yapılmasına çok sayıda İTÜ'lü karşı çıktı ki ironi barındıran karşıt görüşlü hareket olarak İTÜ kampüsüne budist tapınağı açılması kampanyası başlatıldı. ODTÜ kampüsünde yer alan camii için ne yorumun olacak? Ayrıca, her üniversitede farklı görüşlere sahip insanlar var. BOÜN, Bilkent Üniversitesi, İTÜ, Koç Üniversitesi, ODTÜ... Fark etmez. (ODTÜ'nün ne olduğunu bilen biliyor zaten.) PKK sempatizanı da var, şeriatçı rejim yanlısı da var, milliyetçisi de var, komünisti de var, Kemalisti de var... Boğaziçi Üniversitesindeki PKK yandaşlarının etkinliklerini anlatmam işine gelmeyecek tabii ki. :)

Şu an staj yapmıyorum, yarı zamanlı çalışıyorum. Yarı zamanlı oluşuma göre iyi de para alıyorum, tam zamanlıya geçtiğimde daha da iyi olacak. Çalıştığım yer de dandik bir yer değil. Belli başlı hava yolu firmalarına yazılım üretiliyor. O senin aşağıladığın Teknokent'lerde Siemens, Vestel, Avea gibi firmalar da var.

İki staj yaptım. Birisi Microsoft'ta, diğeri de TTNET'te.

Boğaziçi Üniversitesi okuyan herkes daha 3. sınıftan o dediğin süper olanaklara kapak atıyormuş gibi de konuşma Allah aşkına. Ancak not ortalaması, CV ve öğretim görevlileri ile ilişkiler bakımından öne çıkan bazı kişilere nasip oluyor onlar. Yoksa "BOÜN'e kapağı attım, tamam. Google İrlanda beni banko staja/işe alacak. Majör firmalardan iş teklifleri yağacak. Paraya para demeyeceğim" diye bir şey yok.

• quote:

quote:

Öncelikle çok teşekkürler cevaplarınız için cidden bilgilendirici oldu çünkü çok bilgi kirliliği var konuda internette.

İTÜ'de net şekilde Türkçe bölüm okumak daha avantajlı. İlk başta İngilizce bölüm kazananlar, 1-2 ay havasını yaparlar. Ne okuyorsun dediklerinde, İngilizce Bilgisayar Müh. felan diye vurgularlar; ama sonra adı bile geçmez. Bir ders açılırsa genelde Türkçe ders sayısı daha fazla oluyor, hoca seçeneği artıyor. Ayrıca bazen kapalı olsa bile genelde Türkçe ders alanlar aynı dersi İngilizce de alabiliyor. Okul zaten %30 İngilizce, benim de öyle; ama en az %50 İngilizce ders almışımdır, dilersen %85-90 civarına bile çekersin; ama inan ki İngilizce ders dinlemenin muazzam bir katkısı felan yok. İngilizceni kendin geliştir, öğren, gerisi hiç önemli değil. İsterse tamamen Türkçe al dersleri.

Hocalar zaten Türkçe derslerde bile abuk subuk Türkçe çeviri terimlerden kaçınıyor, genelde Dünya'da nasıl kullanılıyorsa öyle yazar. Hani işin özü İngilizce öğrenmek, İngilizce kaynak okuyabilmek. Bunları zaten yapabiliyorsan dersi İngilizce almanın pek önemi yok. %30'a gelirsen hiç kafanda ukte kalmasın, daha rahattır.

İngilizce kaynakları okuyabilirim diye düşünüyorum, beni korkutan İngilizce kaynaklardaki mesleki terimlerin Türkçe eğitimde sıkıntı oluşturabileceğiydi, ama hocalarda çok sıkıntı çıkarmıyorsa bu konuda herhangi bir problem yok. Yeniden teşekkür edip odama ders çalışmaya çekileyim ben hocam

• quote:

Aynı başlık odtü için açılsa bir tane bile odtülü kaale alıp cevap vermez. İtülüler egoları sağolsun atlıyolar hemen. Odtü-itü öğrencilerinin arasındaki kalite farkını açıklayan bir örnek bence bu durum.

Birader seni ciddiye alıp cevap veriyorum. Şurada ciddi ciddi soru soranlara anlatıyoruz, nedir, ne değildir. Kötü bir şey mi? ODTÜ'lüler de yazsın, Boğaziçi'lilerde yazsın. Herkes bilsin, öğrensin. Yazdıklarımda en ufak mübalağa da yok, bir şey de yok. Ben zaten başlığı açana değil, genel olarak soru soranlara cevap verdim. Hayır, trolllük derdindesiniz, doğrudur da insanlar ciddi ciddi cevap bekliyorlar, bir şeyler öğrenmek istiyorlar. Niye köstek oluyorsunuz ki?
  • quote:

Heh, Fake üyemiz eksikti.

İTÜ'yü yerin dibine sokmuş, tepki göstermeyelim mi? Aynı şekilde ODTÜ'yü yerin dibine soksa ODTÜ'lüler de tepki gösterirdi.

Yav he he, diğer üniversitelerde okuyanlar çok elit, İTÜ'lüler vizyonsuz, he...
  • Hocam sizin bilginiz var mı bilmiyorum yoksa da arkadaşlarınızdan falan öğrenseniz veya öğrendiğiniz kadarıyla yukarı da sorulan bilgisayar sorusunun aynısını makine bölümü için soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: The DarKnight

Hocam sizin bilginiz var mı bilmiyorum yoksa da arkadaşlarınızdan falan öğrenseniz veya öğrendiğiniz kadarıyla yukarı da sorulan bilgisayar sorusunun aynısını makine bölümü için soruyorum

Bu soruna Makine Mühendisliği okuyan arkadaşlar daha iyi yanıt verebilir. Bizzat içinde bulunmadığım için net bir şey söylemem doğru olmaz.

Ama kastıklarını söylüyorlar hep. Hoca çeşitliliği burada da var, her bölümde olduğu gibi.

Gümüşsuyu Kampüsü iyi bir yerde ama konum olarak. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Nisan 2015; 15:43:13 >
  • Yönlendirebileceğiniz biri var mı İTÜ veya ODTÜ makine okuyan

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Bayılıyorum şu itülülerin triplerine ya. Adamın trollediği belli zaten, sazan gibi atlamışsınız bi de milleti aydınlatıyoruz ayaklarına yatıyosunuz. Git ayrı başlık aç o zaman sizin derdiniz o değil itüye laf söylenince çıldırıyosunuz.

Demek ki BOÜN'lüler o kadar sığ kişiler ki ancak böyle Troll konular açarak kendi reklamlarını yapabiliyorlar.

Biz de ciddiye alıp, yanıt veriyoruz.

Evet, paçalarından seviye aktığı belli oluyor Fake. Hadi sana ultra-elit BOÜN kampüsünde başarılar.

Odtüdeyim ben ama boğaziçi Kampüsü de güzel tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: The DarKnight

Yönlendirebileceğiniz biri var mı İTÜ veya ODTÜ makine okuyan

Bu arkadaş itü makinada

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.