Şimdi Ara

Bugün,yarın Zalman lq 310 almayı düşünüyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lq 310 kullananların görüşlerini alabilir miyim,Seidon 120v plus yerine 100 lira daha verip bunu almaya değer mi?Özellikle ses seviyesini merak ediyorum.

Not: İşlemcim i5 4670K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krnl -- 25 Ağustos 2014; 15:58:24 >

• Pervanesi olan her soğutucunun sesi olur. Boşta olmazsa yükte olur. 1000 TL verip aldığınız soğutucuda da olur 10 TL ye aldığınızda da. Ha zalman kötümüdür tabiki değil, amaç soğutmasa görevini en iyi şekilde yapacaktır. Bu arada hava soğutma ile su soğutma arasında fark çok azdır. Belki soğutma hızı farkedebilir diyebilirz. (custom v.s. hariç)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Pervanesi olan her soğutucunun sesi olur. Boşta olmazsa yükte olur. 1000 TL verip aldığınız soğutucuda da olur 10 TL ye aldığınızda da. Ha zalman kötümüdür tabiki değil, amaç soğutmasa görevini en iyi şekilde yapacaktır. Bu arada hava soğutma ile su soğutma arasında fark çok azdır. Belki soğutma hızı farkedebilir diyebilirz. (custom v.s. hariç)

Aslında benin tedirgin eden pompanın sesi.2 tane fan takarak fan sesini halledebilirim ancak pompa sesini ne yaparım bilmiyorum.Anladığım kadarıyla siz 120v yi öneriyosunuz(ses farketmeyeceği için)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krnl -- 25 Ağustos 2014; 17:40:49 >
  • krnl K kullanıcısına yanıt
    Ben iyi ve fiyatı makul bir hava soğutma almanızı öneriyorum. 2 seçenek için (su ve hava) ses seviyesi aynı olacağından suyla pompayla uğraşmaya pek gerek yok bence.
    Örnek :
    http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-t4-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html#genel-bakis
  • quote:

Ben iyi ve fiyatı makul bir hava soğutma almanızı öneriyorum. 2 seçenek için (su ve hava) ses seviyesi aynı olacağından suyla pompayla uğraşmaya pek gerek yok bence.
    Örnek :
    http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-t4-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html#genel-bakis

Yalnız ben de tpc 812 var zaten.Ancak inanılmaz titreşim yapıyor ve ses çok yüksek.Çünkü ne zaman bir oyun açsam ya da birden fazla internet sayfası açsam bir anda en yüksek seviyeye yani 2400 rpm e çıkıyor.Ve ayrıca kasada çok yer kaplıyor.Ben de şimdi vatana götürcem sorun varmı yok mu diye.

Bir de bildiğim kadarıyla hazır sıvı soğutucularda suyla pompayla uğraşılmıyorki.Takıyorsun bitiyor.Mesela siz h75 ten memnun değil misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krnl -- 25 Ağustos 2014; 18:02:33 >

contac29 um vardı , gerçi hala duruyor. Sıvı soğutma çok övülüyor diye h75 aldım. Aradakı fark 1- 2 derece oldu. Sıvı da benım gözlemlediğim 30 dan 20 ye hızlı düşüyor havaya göre. Yani su daha hızlı nüfuz ediyor cpu yüzeyine, hava biraz daha geç. Su soğutmanın + sı az yer kaplıyor.
  • quote:

contac29 um vardı , gerçi hala duruyor. Sıvı soğutma çok övülüyor diye h75 aldım. Aradakı fark 1- 2 derece oldu. Sıvı da benım gözlemlediğim 30 dan 20 ye hızlı düşüyor havaya göre. Yani su daha hızlı nüfuz ediyor cpu yüzeyine, hava biraz daha geç. Su soğutmanın + sı az yer kaplıyor.

Kardeşim verdiğin cevaplar için çok teşekkürler.Yarın inşallah lq 310 u alacağım.Konuyla alakasız olacak ama bir soru sormak istiyorum:

İmzamdaki sistemde işlemciye,ekran kartına,ram'e oc yapsam 700 watt psu yeter mi.Yoksa kesinlikle 750 watt psu almalı mıyım?
    750 al hatta alabiliyorsa 800+ al bence her ihtimale karşı çünkü o.c de yapacam diyorsun ne olur ne olmaz.
  • quote:

750 al hatta alabiliyorsa 800+ al bence her ihtimale karşı çünkü o.c de yapacam diyorsun ne olur ne olmaz.

Aslında bana 650 watt yeter demişlerdi ben de oc için 700 wat psu aldım.Buna göre 800+ fazla kaçmaz mı?
    Yetmez demedim , ama o.c. ile ilerde de sıkıntı çıkarmasın derseniz 750w ve üzeri bir güç kaynağı almanız daha iyi olacak şahsi fikrim
  • quote:

Yetmez demedim , ama o.c. ile ilerde de sıkıntı çıkarmasın derseniz 750w ve üzeri bir güç kaynağı almanız daha iyi olacak şahsi fikrim

Hayır, yani demek isttediğim oc siz 650 watt yeterse oc li olarak 750 watt yetmez mi mantık olarak? ki oc ile 100 watt lık bir artış dahi olmaz diye düşünüyorum.Peki en fazla kaç watt lık bir artış olur?Eğer bir fikriniz varsa öğrenebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krnl -- 26 Ağustos 2014; 13:00:25 >
    Sadece 780 için max 350w yazıyor. + işlemci de 88w ort. 438 w eder. Anakarttı fandı eder 460. O.C. ile eder 500 bilmem ne..Bende diyorum ki psu lar zamanla verimliliğini kaybediyor 1 sene sonra 600w olacak (gerçek değeri ne bilmiyorum tabi) 520 watt. Yüksek voltaj koruması ve +80 plus - silver sertifikasıda yoksa parçalarınız tehlikeye girer. Şimdi sorayım 600w mı 750w + mı? Seçim sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 26 Ağustos 2014; 13:26:21 >
  • Ben zaten zalmanin 700 watt 80+ psu suna sahibim.demek istedigim bunu satıp yerine 750 watt lık 80+ psu almalı mıyım oc için onu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldın mı arkadaş bende aynı modeli birazdan gidip alacağım. İşlemci fanı çok ses çıkartıyor amd fx x8 8320 aşırı ses yapıyor. Ne dersin iyi model midir o ? Yoksa normal fan taktıracağım ona göre cevap istiyorum acil :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZorB3yi

Aldın mı arkadaş bende aynı modeli birazdan gidip alacağım. İşlemci fanı çok ses çıkartıyor amd fx x8 8320 aşırı ses yapıyor. Ne dersin iyi model midir o ? Yoksa normal fan taktıracağım ona göre cevap istiyorum acil :D

Kardesim benim pc de sogutucudan kaynakli oldugunu dudundugum bir ses sorunu var o yuzden musteri hizmetlerine verdim pc yi sogutucuyu degistirmek istedigimi soyledim ancak sogutucumun cok iyi oldugunu degistirmeye gerek olmadigini soylediler.o yuzden beklenmedik bicimde pc yi geri aldigimda ancak sogutucuyu alabilirim.eger problem duzelirse belki hic degistirmeyebilirim.eger siz aldiysaniz yorumlariniz nedir sogutucu hakkinda?

• Zamaninda kullandigim bir urundu kendileri.Pompa sesi 0 o derece.Performansida gayet yeterli.Zaten yabanci forumlarda baya bir testi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Zamaninda kullandigim bir urundu kendileri.Pompa sesi 0 o derece.Performansida gayet yeterli.Zaten yabanci forumlarda baya bir testi var.

Cevabınız için çok tesekkurler.Eminim bu urunu almak isteyenler icin cok yardımcı olacaktir.peki uzun sureli kullanimda bu sivi sogutmayi onerir misiniz, yani bu sivi sogutucu 4-5 sene dayanabilir mi herhangi bir anormal durum olmazsa? Bildigim kadariyla zalman cok kaliteli bir marka.

• quote:

Orijinalden alıntı: krnl

quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Zamaninda kullandigim bir urundu kendileri.Pompa sesi 0 o derece.Performansida gayet yeterli.Zaten yabanci forumlarda baya bir testi var.

Cevabınız için çok tesekkurler.Eminim bu urunu almak isteyenler icin cok yardımcı olacaktir.peki uzun sureli kullanimda bu sivi sogutmayi onerir misiniz, yani bu sivi sogutucu 4-5 sene dayanabilir mi herhangi bir anormal durum olmazsa? Bildigim kadariyla zalman cok kaliteli bir marka.

Hocam AIO sistem oldugu icin zannetmiyorum uzun sure goturur seni.Kalite olarak dedigin gibi Zalman iyi bir markadir.Benim emektar dolapta kutusunda duruyor oyle

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.