Şimdi Ara

Bugünlerde alınabilecek orta düzey fotoğraf makinası nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bizim mobilya dükkanımız var ve biz yaptığımız işleri fotoğraflayıp facebook sayfası üzerinden yayınlamak istiyor.
    Bunun için de çok vasat olmayan ama cebimizi de yakmayacak bir fotoğraf makinesi almak istiyoruz.

Bu işlerle ilgilenen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
    Misal ben böyle bir alet buldum bu nasıldır diyerek muhabbeti açıyorum.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/nikon-vma950ha-coolpix-s3300-16-mp-2,7-lcd-dijital-fotograf-makinesi%28gumus%29/productdetails.aspx?I_ID=60489#allImages

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit: link düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ollcay -- 23 Haziran 2013; 12:53:07 >

• link bozuk güncellerseniz ve bir bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz
  • Sabit objeler çekilecek demek ki. Ürünler, size geniş açı ve iso performansı iyi bir makina gerekir bence. Çünki ürünleri iyi aydınlatılmış bir ortamda çekemezsiniz sanırım. Ayrıca ürünlerin bazıları büyük ebatlı olacaktır ve kapalı mekanı tahmin edemiyorum ama kadraja sığdırması zor olabilir. Facebook'ta sanırım en çok 2 megapixel izlenebiliyor fotoğraflar. Yani o sebeple orta karar bir ürünün 14-16 megapixel çektiği fotoğrafı 8 kat ufaltılmış halini görebilecek insanlar. Bu bakımdan kesinlikle cep yakıcı bir makinaya ihtiyacınız yok zaten. Link çalışmadığından nasıl bir şey, kaç paralık bir şey düşündüğünüzü de göremiyoruz. Bari ek olarak ürünün tam adını yazsaydınız. Şimdi sorunuz var ama doğru-düzgün cevap verebilmemiz için bizim size soru sormamız, sizin cevabınızı beklememiz, ondan sonra cevap vermemiz gibi bir süreç geçirmemiz gerekecek ! Yardım isterken siz de yardım istediklerinize mümkün olabildiğince yardımcı olursanız hem siz daha doğru sonuca ulaşırsınız, hem yardım etmek isteyen daha az zaman kaybeder ve doğru cevaplar verebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Haziran 2013; 23:21:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Sabit objeler çekilecek demek ki. Ürünler, size geniş açı ve iso performansı iyi bir makina gerekir bence. Çünki ürünleri iyi aydınlatılmış bir ortamda çekemezsiniz sanırım. Ayrıca ürünlerin bazıları büyük ebatlı olacaktır ve kapalı mekanı tahmin edemiyorum ama kadraja sığdırması zor olabilir. Facebook'ta sanırım en çok 2 megapixel izlenebiliyor fotoğraflar. Yani o sebeple orta karar bir ürünün 14-16 megapixel çektiği fotoğrafı 8 kat ufaltılmış halini görebilecek insanlar. Bu bakımdan kesinlikle cep yakıcı bir makinaya ihtiyacınız yok zaten. Link çalışmadığından nasıl bir şey, kaç paralık bir şey düşündüğünüzü de göremiyoruz. Bari ek olarak ürünün tam adını yazsaydınız. Şimdi sorunuz var ama doğru-düzgün cevap verebilmemiz için bizim size soru sormamız, sizin cevabınızı beklememiz, ondan sonra cevap vermemiz gibi bir süreç geçirmemiz gerekecek ! Yardım isterken siz de yardım istediklerinize mümkün olabildiğince yardımcı olursanız hem siz daha doğru sonuca ulaşırsınız, hem yardım etmek isteyen daha az zaman kaybeder ve doğru cevaplar verebilir...

Cevabınız çok detaylı :)

Linki düzelttim bu arada, zaten normal düz bir makina düşünüyoruz slim tarzı.
    Esas sorun bunların içinden hangisi daha başarılıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

link bozuk güncellerseniz ve bir bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz

Bütçe 500 civarı olabilir.
    Ama benim esas derdim optimize bir makine almak.
    Fotoğrafçılık sanatına gönül vermeyeceğim, işimi görsün yeter :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ollcay

quote:

link bozuk güncellerseniz ve bir bütçe belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz

Önceki mesajımda dediğim gibi bu tip makinaların sensörü o en ufak sensörlerden ve ISO100'de dahi kumlama yapıyorlar. Sizin bir de kapalı ortamda fotoğraf çekeceğinizi düşünür isek, tahminim 800-1600 ISO'lar ile fotoğraf çekmeniz gerekeceğidir. O sebeple bu makina sizi hiç memnun etmez diye düşünüyorum. Yok mu çevrenizde birisinde böyle bir makina ? Denemek için rica etseniz kendisi 8-10 fotoğraf çekse de baksanız almadan önce sonuçları sizi tatmin edecek mi diye ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

quote:

Önceki mesajımda dediğim gibi bu tip makinaların sensörü o en ufak sensörlerden ve ISO100'de dahi kumlama yapıyorlar. Sizin bir de kapalı ortamda fotoğraf çekeceğinizi düşünür isek, tahminim 800-1600 ISO'lar ile fotoğraf çekmeniz gerekeceğidir. O sebeple bu makina sizi hiç memnun etmez diye düşünüyorum. Yok mu çevrenizde birisinde böyle bir makina ? Denemek için rica etseniz kendisi 8-10 fotoğraf çekse de baksanız almadan önce sonuçları sizi tatmin edecek mi diye ?

Anladım. Olmadı öyle yapacağım.
    Siz daha kapsamlı bir makine olması gerektiğini düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla.

• quote:

Anladım. Olmadı öyle yapacağım.
    Siz daha kapsamlı bir makine olması gerektiğini düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla.

2. el bile olsa daha büyük sensöre sahip bir makina alır iseniz imaj kalitesi ve iso başarımı daha yüksek olacaktır. 500 TL'ye alacağınız bir kompakt makinadan çok daha iyi iş çıkartmanıza sebep olacaktır. Benim bunları böyle açıklamama neden olan sizin ilk mesajınız. Çünki siz mobilya işlerinin fotoğraflanacağını söylemiştiniz. Bunları da iyi aydınlatılmış bir fotoğraf stüdyosunda çekemeyeceksiniz. Bu durumda kapalı ortamda az ışığın altında kompakt'lar ile iyi fotoğraf çekmek çok zor olacaktır. Yine de deneyip görmek isterseniz eş-dost-arkadaş birisinden bir kompakt bulup birkaç çekim yapıp sonuçları görüp karar vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

• 350 tl Fuji S6500fd satıyorum.
    Bir araştırın bu modeli, tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.