Şimdi Ara

Bulaşık Makinamın Tuz Gözü Donmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
19.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün bulaşık makinasının tuzunu kontrol etmek istediğimde haznenin içindeki tuzun tamamen kaynaşıp donduğunu gördüm, üst kısmını sıcak suyla ve kırarak çözdüm ama dip kısım halen taş gibi tuzu nasıl çözebilirim, tuz neden donar ? Tşk.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bulaşık Makinenizin Tuz Gözü Donduğunda Ne Yapmalısınız?

Bulaşık makinenizin tuz gözünün donması, bulaşıkların temizlenmesini etkileyebilecek yaygın bir sorundur. Bulaşık makinesi tuzu erimez veya sertleşirse, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu giderebilirsiniz:

Bulaşık Makinesi Tuz Haznesini Boşaltma:

1. Bulaşık makinesi kapağını açın ve alt sepeti çıkarın.
    2. Tuz haznesinin kapağını bulun ve çıkarın.
    3. Hazneyi ters çevirin ve içindeki kalıplaşmış tuzu boşaltın.

Bulaşık Makinesi Tuz Bölümünü Temizleme:

1. Tuz haznesini sıcak suyla doldurun ve birkaç dakika bekletin.
    2. Yumuşak bir bez veya süngerle haznenin içini temizleyin.
    3. Hazneyi iyice durulayın.

Bilinen Markalarda Tuz Erimeme Sorunu:

Bazı bulaşık makinesi markalarında, özellikle Arçelik ve Beko bulaşık makinelerinde, tuz erimeme sorunu daha sık görülebilir. Bu durumda, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Farklı bir bulaşık makinesi tuzu markası kullanın.
    • Tuz haznesini daha sık temizleyin.
    • Bulaşık makinesi deterjanını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Sonuç:

Bulaşık makinesi tuz gözünün donması sorunu, yukarıdaki adımları izleyerek genellikle kolayca çözülebilir. Tuz haznesini düzenli olarak temizlemek ve kaliteli bulaşık makinesi tuzu kullanmak, bu sorunun tekrarlanmasını önlemeye yardımcı olur. Sorun devam ederse, bir profesyonelden yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: secretcoder

Bugün bulaşık makinasının tuzunu kontrol etmek istediğimde haznenin içindeki tuzun tamamen kaynaşıp donduğunu gördüm, üst kısmını sıcak suyla ve kırarak çözdüm ama dip kısım halen taş gibi tuzu nasıl çözebilirim, tuz neden donar ? Tşk.

Tuz kutusu acil en uzun programda bulasik deterjan olmadan calistirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuzu çözmek için sıcak su dökmüştüm, makine altına akıtınca bıraktım ama şuanda makine su almıyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: secretcoder

Tuzu çözmek için sıcak su dökmüştüm, makine altına akıtınca bıraktım ama şuanda makine su almıyor,

SU SIZINTISI VAR MAKINEYI ARKAYA EGIN SUYU AKITIN CALISIR MAKINE.AMA RECINE KABI DELIK OLABILIR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.