Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16.496
Cevap
195
Favori
2.586.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: afacan!

quote:

Orjinalden alıntı: msdmadaxe

arkadaşlar bugün makineyi aldık ama henüz kurdurmadık...

sizlere birkaç sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim

* makineyi kurdurmadan önce bizim temin etmemiz gereken herhangi bir araç gereç veya benzeri birşey varmı?

* makinedeki bütün bulaşıkları POWER 55 modundamı yıkamamız gerekiyor ?

* yarım yük yıkama programında sadece üst veya sadece alt veya her ikiside doldurulabiliyormu?

* 3 6 9 saat ertelemenin mantığı ve kullanım amacı nedir? bulaşıklar yıkanır yıkanmaz makineden çıkarılması mı gerekir?

* ilk defa bulaşık makinesi ile tanışıyoruz, bilmemiz gereken veya dikkat etmemiz gerekenler neler?

arkadaşlar bu sorularıma cevap verebilirseniz çok mutlu olurum

şimdiden sağolun....

Öncelikle hayırlı olsun (alıntılar yaparak yazmıştım ilk önce ama, forum çok fazla alıntı yapıtığım için engellemiş o yüzden böyle yazmak durumunda kaldım kusura bakmayın)

1. sorunuz:
    Bildiğim kadarıyla yok. Ancak makinenizin konacağı yere göre (eğer yoksa) tesisat döşetmeniz gerekebilir.

2. sorunuz:
    Bu, bulaşıklarınızın kirlilik derecesine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak bu programdan olumlu sonuçlar alırsınız.

3. sorunuz:
    Alt, üst ikisine de koyabilirsiniz

4. sorunuz:
    Bu özellik makinenizin çalışmasını 3, 6 veya 9 saat sonraya erteler. Bence hoş bir özellik. Mesela makinenizi yatmadan önce 9 saate programladınız diyelim. Sabah kalktığınızda bulaşıklar tertemiz hazır sizi bekliyor olacaktır. Makine biter bitmez boşaltılacak diye bir kural yok, ancak kurutmadan kaynaklanan buhar yoğunluğunun dinmesini beklerseniz (30 dakika kadar) sizin için daha iyi olur

5. sorunuz:
    Tuz ve parlatıcı kullanımını ihmal etmeyin, bulaşıkları makineye çok kirli koymayın yeter. Tekrar hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın

cevaplar için çok teşekkür ederim :)

zaman geciktirmesi için? mesela makineyi çalıştırıp ta yatsak zararı mı olur ? niye sabah çıkmasını bekleyeyim mesela

birde yarım yük kapasitesi seçildiğinde tek rafımı doldurmak daha iyi yoksa seyrek seyrek ikisinidemi doldurmalı?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

quote:

arkadaşlar bugün makineyi aldık ama henüz kurdurmadık...

sizlere birkaç sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim

* makineyi kurdurmadan önce bizim temin etmemiz gereken herhangi bir araç gereç veya benzeri birşey varmı?

* makinedeki bütün bulaşıkları POWER 55 modundamı yıkamamız gerekiyor ?

* yarım yük yıkama programında sadece üst veya sadece alt veya her ikiside doldurulabiliyormu?

* 3 6 9 saat ertelemenin mantığı ve kullanım amacı nedir? bulaşıklar yıkanır yıkanmaz makineden çıkarılması mı gerekir?

* ilk defa bulaşık makinesi ile tanışıyoruz, bilmemiz gereken veya dikkat etmemiz gerekenler neler?

arkadaşlar bu sorularıma cevap verebilirseniz çok mutlu olurum

şimdiden sağolun....

Öncelikle hayırlı olsun (alıntılar yaparak yazmıştım ilk önce ama, forum çok fazla alıntı yapıtığım için engellemiş o yüzden böyle yazmak durumunda kaldım kusura bakmayın)

1. sorunuz:
    Bildiğim kadarıyla yok. Ancak makinenizin konacağı yere göre (eğer yoksa) tesisat döşetmeniz gerekebilir.

2. sorunuz:
    Bu, bulaşıklarınızın kirlilik derecesine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak bu programdan olumlu sonuçlar alırsınız.

3. sorunuz:
    Alt, üst ikisine de koyabilirsiniz

4. sorunuz:
    Bu özellik makinenizin çalışmasını 3, 6 veya 9 saat sonraya erteler. Bence hoş bir özellik. Mesela makinenizi yatmadan önce 9 saate programladınız diyelim. Sabah kalktığınızda bulaşıklar tertemiz hazır sizi bekliyor olacaktır. Makine biter bitmez boşaltılacak diye bir kural yok, ancak kurutmadan kaynaklanan buhar yoğunluğunun dinmesini beklerseniz (30 dakika kadar) sizin için daha iyi olur

5. sorunuz:
    Tuz ve parlatıcı kullanımını ihmal etmeyin, bulaşıkları makineye çok kirli koymayın yeter. Tekrar hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın

cevaplar için çok teşekkür ederim :)

zaman geciktirmesi için? mesela makineyi çalıştırıp ta yatsak zararı mı olur ? niye sabah çıkmasını bekleyeyim mesela

birde yarım yük kapasitesi seçildiğinde tek rafımı doldurmak daha iyi yoksa seyrek seyrek ikisinidemi doldurmalı?

Yok zararı olmaz. Bizim çamaşır makinemizde var bu özellik, pekçok kez kullandık hiçbirşey olmadı çok şükür:)
    Yarım yük özelliğinde ise bence iki rafı seyrek olarak doldurursanız daha iyi verim alırsınız diye düşünüyorum.
    Tekrar iyi akşamlar

• sağolasın hayırlı akşamlar :)
  • profilonun 4001 modelini almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz en ucuz ne kadara bulabilirim teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: opportunity

profilonun 4001 modelini almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz en ucuz ne kadara bulabilirim teşekkürler.

En ucuz mediamarkt'ta 550 veya 570YTL'ye (tam olarak hatırlayamadım)satılıyordu.Diğer yerlerde bu kadar uygun göremedim.
    Ya da Darty'de 609YTL idi.Ama buna 609YTL verene kadar Metro'dan 630YTL'ye Siemens SE24E232TR almanız daha yerinde olur.(kalite aynı ama özellikler daha üstün)
    Kısacası 550YTL civarlarına bulabilirseniz Profilo,Profilo'yu 600YTL altına bulamazsanız Siemens almanızı öneririm.
    Siemens daha sessizdir,su tüketimi daha azdır,½ yük yıkama özelliği vardır ve katlanan sepet telleri bulunur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

profilonun 4001 modelini almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz en ucuz ne kadara bulabilirim teşekkürler.

En ucuz mediamarkt'ta 550 veya 570YTL'ye (tam olarak hatırlayamadım)satılıyordu.Diğer yerlerde bu kadar uygun göremedim.
    Ya da Darty'de 609YTL idi.Ama buna 609YTL verene kadar Metro'dan 630YTL'ye Siemens SE24E232TR almanız daha yerinde olur.(kalite aynı ama özellikler daha üstün)
    Kısacası 550YTL civarlarına bulabilirseniz Profilo,Profilo'yu 600YTL altına bulamazsanız Siemens almanızı öneririm.
    Siemens daha sessizdir,su tüketimi daha azdır,½ yük yıkama özelliği vardır ve katlanan sepet telleri bulunur.

arkadaşım 460 a buldum 12 taksit profilo 4001 o zaman hemen alayım kaçırmayayım

• 460YTL süper fiyat kesinlikle kaçmaz. Teşhir ürün değildir umarım?
  • quote:

460YTL süper fiyat kesinlikle kaçmaz. Teşhir ürün değildir umarım?

hayır teşhir ürün değil sıfır kutusunda garantili ben izmir bornovadayım burada kampanya yapmışlar her yeri araştırdım 660 dan düşüğünü bulamamıştım bu makine nasıl yıkar memnun kalırmıyım.
  • quote:

quote:

hayır teşhir ürün değil sıfır kutusunda garantili ben izmir bornovadayım burada kampanya yapmışlar her yeri araştırdım 660 dan düşüğünü bulamamıştım bu makine nasıl yıkar memnun kalırmıyım.

Gerçekten fiyat süper.(bu fiyata anca 2 programlı alınabilir)Sanırım yerine yeni model çıktığından (4201)indirim yapmışlar.4201de ek oalrak yarım yük yıkama var bunun dışında aynı.

Oldukça iyi bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.En temel özelliklere sahip,memnun kalacağınız bir ürün.(Bosch-Siemens ile aynıdır)
    Yalnız sizi uyarmam gereken bir nokta var.
    Piyasada iki farklı BM4001E modeli var.Yani bir seri üretildikten sonra özellikleri yenilendi ama kodu değiştirmediler.(nedense)
    İlk seri:
    -B sınıfı yıkama,C sınıfı kurutmalı
    -18lt su tüketimli
    -İçeri gömülemeyen düğmeli
    Sonraki seri:
    -A sınıfı yıkama,A sınıfı kurutmalı
    -17lt su tüketimli
    -İçeri gömülebilen düğmeli

Aldığınız cihazın 2.seriden olmasına dikkat edin.Yani içeri gömülebilen düğmeli model olsun.Aksi taktirde B sınıfı yıkamalı ve C sınıfı kurutmalı makineniz olur.Maalesef bu iki modelin adı da 4001 ikisi birbirine karışmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 30 Kasım 2007; 23:52:03 >

• ya dostum içime kurt düşürdün şimdi makinenin ellerinde olmadığını söylediler getirceklermiş peki bu fiyata eski model olursa alınabilir mi ve ya 500-500 ytl aralığında ne tavsiye edersin.
  • quote:

ya dostum içime kurt düşürdün şimdi makinenin ellerinde olmadığını söylediler getirceklermiş peki bu fiyata eski model olursa alınabilir mi ve ya 500-500 ytl aralığında ne tavsiye edersin.

Valla bana sorarsanız bu fiyata eski modeli de alınır.Çünkü 400-500YTL arasına sadece 2 programlı makine alabilirsiniz.BM4001E bunlardan çok daha iyidir.
    Ellerinde kalmadıysa ve yeni ürün gelecekse %90 A sınıfı olan gelecektir merak etmeyin.
    Önceki seri ile yenisi arasında kalite farkı yoktur.Sadece yıkama ve kurutma performasnı biraz daha düşüktür.
    Yani bu fiyat aralığında en iyi bu model.Bence kaçırmayın.
  • bizde arçeliğin 6045 EG modeli var gayet memnunuz. Elektrik ve su sarfiyatı çok iyi ve çok hızlı yıkıyor 30 dakikalık pragramı var genelde onu kullanıyoruz. Aşırı kirli ve kurumuş bişey yoksa tertemiz çıkıyor herşey. alalı 2 yıl oldu herhangi bir problem yaşamadık.
  • herkeze merhaba.en sonunda siemens se24e232tr modelini gecen hafta bursa metro gross marketten 649 ytlye 12 taksitle aldık.candogan hocamın tavsiyesi üzrine.candogan hocam çok teşekkürler ilginize.daha kullanmadık makinayı,servisi bekliyoruz.kullanıncada burdan bilgi veririm yine.hepsiburada da yapılan oylamda en cok tutulan makina bu,bilginize.ama esas üstad candogan hocam.herkeze kolay gelsin.iyi çalışmalar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: irsad

herkeze merhaba.en sonunda siemens se24e232tr modelini gecen hafta bursa metro gross marketten 649 ytlye 12 taksitle aldık.candogan hocamın tavsiyesi üzrine.candogan hocam çok teşekkürler ilginize.daha kullanmadık makinayı,servisi bekliyoruz.kullanıncada burdan bilgi veririm yine.hepsiburada da yapılan oylamda en cok tutulan makina bu,bilginize.ama esas üstad candogan hocam.herkeze kolay gelsin.iyi çalışmalar.

Sayın irsad makineniz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Şu an piyasadaki fiyat performans açısından en iyi bulaşık makinesine sahipsiniz
    Makineniz hakkında daha ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki konuda bulabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_19357442/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 11 Aralık 2007; 19:28:20 >

• siemens se24e232tr fiyatına göre mükemmel...
    herkese tavsiye ederim
  • quote:

herkeze merhaba.en sonunda siemens se24e232tr modelini gecen hafta bursa metro gross marketten 649 ytlye 12 taksitle aldık.candogan hocamın tavsiyesi üzrine.candogan hocam çok teşekkürler ilginize.daha kullanmadık makinayı,servisi bekliyoruz.kullanıncada burdan bilgi veririm yine.hepsiburada da yapılan oylamda en cok tutulan makina bu,bilginize.ama esas üstad candogan hocam.herkeze kolay gelsin.iyi çalışmalar.

Slm. Hayırlı olsun makineniz. Biz de aynısını kullanıyoruz ve çok memnunuz. Bir tane de fırın ızgara ve tepsi yıkama aletini de aldınız mı tamamdır. Servisten 6-7 ytl. ye alabilirsiniz bu parçayı. Üst tepsiyi çıkarıp takıyorsunuz ortadaki yerine. Böylece fırın tepsi, ızgara, iri servis alt tabaklarını da yıkayabiliyorsunuz. Güle güle kullanın. Herkese tavsiye ediyorum.

• quote:

Güle güle kullanın makinenizi.Ben de teşkkür ederim paylaştığınız için.
  • merhabalar aşağıda 2 bulaşık makinası var web sayfalarından alınan bilgiye göre fiyat ve özellikleri benzer
    benim görebildigim kadarıyla

bu durumda hangisini daha mantıklıdır ?? bence temel özellikleri başa yazdım ve her ikiside birbirine yakın özellik anlamında
    yerli deyip arçelik mi mantıklı olur ???

arçelik 6271E özellikleri : 1236 YTL

A-A-A
    1,05 kW
    13 lt su
    47 db ses
    7 program
    yarım yük özelliği
    zaman ertleme
    kalan zamanı gösterme
    dolu iken ayarlanabilen üst sepet

süper mini 20 dakka program
    sensör var
    auto program var
    katlanır alt sepet
    su taşma emniyeti
    çocuk kilidi
    vs vs

/////////////

SGS65M02EU-bosch 1226YTL / siemens SE26M250EU 1290 / tamamen aynı makina
    A-A-A
    1.05 kW
    12 lt su
    49 dB ses
    2*6 Program
    yarım yük özelliği
    baslama zaman erteleme 1-19 saat
    kalan zamanın gösterme
    dolu iken ayarlanabilen üst sepet (rackmatik)

üst sepette katlanabilir raf 3 adet
    katlanır raf alt sepet
    variospeed
    aqua-stop
    auto3in1
    Aqua Sensor III
    çocuk kilidi
    vs vs

• quote:

quote:

buraya da yazma ihtiyacı hisettim maalesef yanlış fiyat vermişler fırın ile fiyatı karıştırdık ve artık bu modelden getirtemiyoruz dediler bende beko bulaşık makinesi aldım 3001 şu an için gayet memnunum 7 yıl garantili 550 ytl 12 taksitle aldım.

• quote:

Orjinalden alıntı: skardes

merhabalar aşağıda 2 bulaşık makinası var web sayfalarından alınan bilgiye göre fiyat ve özellikleri benzer
    benim görebildigim kadarıyla

bu durumda hangisini daha mantıklıdır ?? bence temel özellikleri başa yazdım ve her ikiside birbirine yakın özellik anlamında
    yerli deyip arçelik mi mantıklı olur ???

Kesinlikle Bosch veya Siemens almanızı öneririm.Bu iki markada acil durumlarda programı %50 hızlandırmanızı sağlayan variospeed tuşlu bulunur.Aynı temizlik %50'ye kadar kısa sürede su-elektrik tüketimi artırılarak sağlanır.Ayrıca Bosch-Siemens'teki sepetler çok daha kullanışlıdır(özellikle üst sepet)ve gri renklidir.Aradaki büyük kalite farkı da cabası.İki cihazı bayide incelerseniz kalite farkını siz de göreceksiniz.Bundan dolayı kesinlikle Siemens ve Bosch derim.
    quote:

buraya da yazma ihtiyacı hisettim maalesef yanlış fiyat vermişler fırın ile fiyatı karıştırdık ve artık bu modelden getirtemiyoruz dediler bende beko bulaşık makinesi aldım 3001 şu an için gayet memnunum 7 yıl garantili 550 ytl 12 taksitle aldım.
    Profilo aldığınız makineden daha kalitelidir.Keşke Profilo alsaydınız.Neyse umarım memnuniyetiniz devam eder,güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 14 Aralık 2007; 11:08:56 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.