Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (810. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.449
Cevap
194
Favori
2.582.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 808809810811812
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Inox bulaşık makinesi bakıyoruz. Dün bir bayide Siemens’in 6 programlı SN216I00DT modelini gördük. Almanya üretimi ve işi çelik dediler. İnternette ürün yorumu bulamadım. Bu ve benzeri bir cihaz için tavsiye veren olursa çok sevinirim. Biz üçüncü çekmeceye çok alışığız çatal bıçak için ama çok yaygın değil sanırım. Önceki bulaşık makinemizi 13 yıl kullandık. Ama son iki yılda pompa değişimi ana kart ekran kartı vs canımıza okudu. Parçaları gerçekten çok pahalı. Bu yüzden bir aklım da arçelik al diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SERSERİ6935 S kullanıcısına yanıt

iyi günler cumartesi uğrarım demiştiniz.uğrarsanız öyle bir yer var mı?akıllı saat düşünüyorum ben de.

• advantan A kullanıcısına yanıt
    Valla birader
    Şimdi oradan geliyorum
    Mağaza diye bir yer yok
    Güvenlik bile bilmiyor
    198 nolu ofisi aradılar açmadılar
    Çözemedim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şimdi Bakırköy’e geldim
    Büyük ihtimalle Arçelik bayisine girip 6167 alacağım
    23000 bin fiyat var
    Diğer yere gözüm yemedi
    Belki gerçekten de satış vardır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bugün arçelik mağazalarını gezdim 6167 için ama hiç biri liste fiyatının(24.500) altına inmedi Samsun'da. Ben de gidip Bosch sms4eki62t modeli aldım 21.000'e bakalım salı günü gelecek. Göreceğiz bakalım şansımıza ne çıkacak. Herkese değerli yorum ve önerileri için teşekkürler

EDIT: Cumartesi günü satın aldığım makinayı salı gelip kurdular. İlk izlenim eski makinaya göre içi nispeten daha küçük ama sorun olacak kadar değil. Yıkama sonrası koku problemi için ise açıkçası bir yıkama yaptık ama öyle rahatsız edecek seviyede bir koku olmadı. Makina malzeme kalitesi oldukça iyi, çalışması sessiz. almak isteyenlere önerebileceğim bir makina oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpiron -- 23 Ekim 2024; 11:12:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Sn23iw62kt almayı düşünüyorum bazı yorumlarda siemens ve boshun iq300 gibi serilerinin profilodan kötü olduğunu söylemişler, sizin yorumunuz nedir acaba?
    Herkesin istediği gibi bende uzun ömürlü kullanım istiyorum, yukarıda bizim elektriğimize suyumuza arçelik, bosh, beko uyuyor demişsiniz. Siemens ürünleriyle ilgili olarak boshla benzer, iyi kaliteli ürünleri var diyerek tercih etmiştim ancak yorumlarda pek tavsiye edilen bir ürün olmamış. Yine yorumlarda hoover marka ürünleri gördüm, eskişehirde oturuyorum siemens ve hooverla ilgili değerli bilgilerinizi paylaşır mısınız? Bulaşık makinası, buz dolabı, çamaşır makinası, kurutma makinası almayı düşünüyorum. Bir arkadaş bosh marka ç.makinem patladı yazmış bu ısı pompalı makinelerde böyle bir sorun mu oluyor?
    Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xjavax -- 24 Ekim 2024; 10:46:53 >
  • Hocam bir yanlış anlama var sanırım. Isı pompalı çamaşır makinesi henüz bildiğim kadarıyla bizde yok, hangi yorumda gördünüz anlamadım, sanırım karıştırdınız.

Isı pompası, kompresörde kullanılan gazın/soğutucu akışkanın cinsine tipine bağlı olarak bir miktar risk taşır ancak ev tipi kompresörlü makinelerde buzdolabı harici patlayan kompresör duymadım henüz. Buzdolabı komple kapalı kutu, R600 gazda iç tarafta kaçak olursa ve parlama olursa patlıyor. R600 gazı bildiğiniz çakmak gazı.

Isı pompası yani heat-pump, genelde klima benzeri kompresörle ısı transferi yapan cihazlara denir.

BSH her nedense conta deformasyonu yüzünden arıza çıkaran bulaşık makinesinin entegre ısıtıcılı su pompasına yedek parça kataloğunda bana göre oldukça hatalı ve anlam kargaşasına sebep olabilecek bir tabir olan ısı pompası tabirini kullanabiliyor.

Isı pompası tabiri daha çok kompresörlü ısıtma sistemleriyle özdeşleşmiş bir tabir. Klimalar ilk çıktığında sadece soğutuyordu. Çevrimini tersine çevirebilen, rezistansa göre daha ekonomik ısıtmaya başlayan klimalar ısı pompası olarak pazarlandı. O gün bugündür, kompresörlü ısıtma sistemleri genelde ısı pompası olarak pazarlanıyor. Ben BSH olsam, entegre ısıtıcılı sirkülasyon pompası derdim. Daha anlaşılır olurdu.

BSH-Profiloda belli dönem üretilen makinelerde, oldukça sık rastlanan basit bir conta su kaçağı probleminden dolayı alt hazneye sızan su, bu parçanın içindeki 3 dolarlık rezistansın kısa devre yapmasına sebep oluyor ve tamir için bu parça komple değişiyor. Servisler bu arızada, 3 kuruşluk rezistans için 5000 liralık pompayı mecbur değiştiriyor, ancak üstte kaçıran contayı değiştirmiyor. Üstteki conta tekrar kaçırınca arıza bir süre sonra tekrar ediyor. Kullanıcıda bakıyor, bu eskidi diyip ekonomik ömrünü tamamlamamış sağlam makineyi 3 kuruşluk conta yüzünden kaldırıp çöpe atıyor. Olay bundan ibaret. Yeni makinelerde durum nedir bilgim yok.

Piyasada güncel gerçekten ısı pompası(heatpump) kullanan bulaşık makinesi arçelikte ve sanırım v-zug da var. Onun harici kompresörlü sistem kullanan görmedim. O sistemde nedir nasıldır ne kadar verimlidir açıkcası fikrim yok. Kullanmadım henüz. Ancak şu anda satılan en az enerji tüketen makine olması lazım.

Profilo da siemens ve bosch gibi aynı fabrikadan çıkıyor. Benzer tipte benzer seti aynı parçalar ile üretilen makinelerin üretim kalitesinde fark olmaz, ancak ekran, raf, program, yalıtım, aquastop, tasarım vb konularda fark olur. Onun haricinde zaten deterjan kabına kadar aynı. Profilo, BSH ın yerel markası. Profiloda üst modeller yok. Profilo ile siemens arasında benzer tipteki makinelerde bu tip detaylar harici çok fark olmaz. Ancak siemens tasarım olarak daha albenili ve çoğu zaman daha donanımlıdır. Atıyorum, profiloda üstte 2 plastik raf varsa, siemenste 4 vardır. Profiloda kazan arkasında yalıtım yoktur ama siemenste vardır. Profiloda aquastop yoktur, ama siemenste vardır. Ama aynı tipte benzer model makinelerin kazanı pompası vb ırtak parçaları aynıdır.

Siemens ürünleri genelde hissiyatı kalitelidir, göze hitap eder, ergonomiktir, sağlamdır. Ancak bana makine söktürende gene siemens. Siemens ve servisler saolsun, makineleri dağıta dağıta çeşitli makineleri öğrendim. Söke söke de oldukça saçma hatalara denk geldim.

En son basit bir conta yüzünden arçelikte 300 liraya satılan dandik plastik parçaya mecbur 1000 lira verdim, çünkü conta yapışma ve tek satılmıyor. Bahsettiğim parçayı tutan kol arkaya puntolanmış, ancak zamanla o punto atıyor ve her seferinde çekmeceyi çekerken bu bahsettiğim kol bedlemesi, arka kazana kamçı gibi vuruyor. Servislerin bulduğu çözüm, kazanı delip o parçayı kazana vidalamak. Bu parça doğru işlemeyince de üst çekmece adam akıllı yıkanmıyor. Yıllar sonra sökünce bir bakıyorsunuz, üst raf doğru düzgün yıkanmıyormuş. Sonra araştırınca bir bakıyorsunuz, şikayetler gırla. Servise soyluyorsunuz, gelip bakıp normal bu diyip gidiyor. Böyle bir durum.

Şu anda hocam ben bu bahsettiğim durumlara iyi kötü hakim olduğum için, hangi makineyi alırsam alayım sök tak kendim yaptığım için rahatlıkla gidip herhangi bir marka alabilirim.

Ancak beklediğiniz ölçüde sorunsuzluk için tek bir marka öneremiyorum. Bahsettiğimiz sorunlara artık servisler iyi kötü müdahele ediyor. Birazda artık kullanıclar problemleri bildiği için makineler tamir edilmeye başlandı. Özel servis arkadaşlarda elinden geldiğince destek oluyorlar.

Ek:

BSH da hocam buzdolabında markalar arası kompresör modellerinde fark olabiliyor. Forumda konusu var. Buzdolabı için o konuyu takip edebilirsiniz. Çamaşır makinesi konusunda çok detaylı bilgim yok, ancak forumda konusu var.

Hoover genelde f/p ürünler üretiyor. Kalite hissiyatı siemens gibi değil ancak italyan komponentli makineleri genelde pek arıza yapmazlar. Bende bir adet eski 11/7 çamaşır makinesi var italyan üretimi, 8-9 sene oldu herhalde. İlk geldiğinde garantiden kart değişti ancak halen daha servis yüzü görmeden çalışıyor. Bazen dengesizken kazan vuruyor ancak yeni serisinde 4 amortisör varmış, sorun yok diyordu yucuklusumurtam hocam.

Hoover bulaşık makinesi ve kurutma fabrikası türkiyede, sizin bölgenizde eskişehirde. Joven hocam aldı en son bulaşık makinesini, o daha doğru yorum yapar o konuda.

Benim üretim bandı videosundan görebildiğim kadarıyla, komple bitüm yalıtımlı kazana sahip üst modelleri. Makineyi kendim söküp dağıtmadığım için detaylu yprum yapamıyorum, ancak yt da üretim bandı videosundan görebildiğim kadarıyla yeterli kaliteye sahip düşük maliyetli iş gören uygun fiyatlı sorunsuz makineler üretiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Ekim 2024; 19:45:43 >

Hocam ağzınıza sağlık keyifle okudum yorumlarınızı. Diğer ürünlerle ilgili konu başlıklarına bakayım. Hooverda mantıklı seçenekler arasına aldım, çok teşekkürler tekrar🙏

Hocam bu işkomda Bosch sitesinde 44 olan Alman üretim makine havale ile 24 küsür yazıyordu ama oraya güvenemediler sanırım enişte istiyorsan bosch yetkili satıcısından 29 küsüre alırım ama bosch servis vuruk kırık teslim ediyormuş sorumluluk senin olur demiş. Teknosada da 6842 16.999₺ 6742 16.499₺ idi. Axess 15 bin üzeri 1.000₺ chip para + Teknosa yanında 1.800₺’lık Türk kahve makinesi hediye ediyordu ama 6842 tükendi zaten 6742 ile 6842’ye de şikayetvarda bakmışlar en az 10 tane şikayet var diye onlardan da vazgeçmişler. Kampanyalar da bitti. Altus Al 445 NIX’e de oyuncak gibi diyorlar zaten.

Bizimkiler şimdi bir usta bulduk o bakacak makineye diyorlar Bakacak. 2 3 bin tutarsa yaptırıcaz. 3 ten fazla isterse yaptırmicaz. Adam motor değiştirmeye gerçekten gerek var mı bakalım demiş. Motor değişecekse gerek yok çok tutar demiş ama sadece su stopuysa bir bakalım demiş. Ücret almayacakmış..

• Bosch SMS6ECI80T 38dB (Ekstra Durulama + Ekstra Kurutma TUŞLARI var kimse bu özelliğe bakmıyor 100 programa bedel)

33 bine taksitli aldım makine geldi pazartesi servis kurulum yapacak (götü boklu arçeliğe 30-35 bin tl istiyorlar bir özellik yok makinede)

Arçelik ABM 181 D  35 bin

Arçelik 6688 DI 36 bin

Arçelik 6188 DI 37 bin

Arçelik 61112 I WF 30 bin

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 26 Ekim 2024; 14:43:12 >

• karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt
    Hocam motorda öyle kolay bozulan bir parça değil ki. Eski makinelerde motor en sağlam yer. Sorunu neydi makinenin? Yt da videoları üncelediniz mi hiç?

Bkz.
    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bulaşık Makinesi Sirkülasyon Pompa Motoru Nedir Ve Nasıl Sökülür?
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=YVfu6LYrO5c

Bkz2
    Uzun ömürlü olmayan bulaşık makinesi yıkama motoru
    https://www.youtube.com/shorts/baj-Ss3BoY8?feature=shared

Makinenin modeli neydi?

• Bir bulaşık makinesinde beklenen en önemli özellik, akıtmamasıdır.

Bkz.
    Bosch, Siemens, Profilo Bulaşık Makinesi Rezistansı Tamir Edilemez Çünkü...
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=zVSSKJMjfKU

Bkz.
    İSTANBUL BUZDOLABI SERVİSİ, Klima TEKNİKyoutube
    Bosch bulaşık Makinesi rezistans tamiri, Bosch bulaşık Makinesi suyu neden ısıtmaz, rezistans tamiri
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=jT30TIRUGEg

Akıtan bulaşık makinesi mi olur sene olmuş 2024.

• insancapekinsanca İ kullanıcısına yanıt
    Hocam mayıs ayında Bosch SMS8YDI82T aldım. İnox. 8 programlı ama uygulama ile 16 program var. Kişiye göre değişir ama biz çoğunu kullanıyoruz. 3. çekmecesi nispeten derin. Ufak kase bile konabiliyor. Ürün inox. Uygulama ile birlikte çok kullanışlı. Ek kurutma, sıcak ön yıkama vb özellikleri var.

8. sene de motoru yanan LG D1452CF model Inverter Bulaşık makinesi Hani hocam 10 yıl motor garantiliydi servis 5 bin işçilik bin lira da yol parası istemişlerdi sonra getirirken de makineyi düşürmüşlerdi Bizimkiler Devremülke gitmişti Servis Ön sacı değiştirmiş Getirmişler Siteye Apartman girişinde duruyormuş makine işte şimdi bir usta bulmuşlar motora baktıracaklarmış onu diyorum

• karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi haturladım, aklımdan çıkmış. yt da bir iki video var oe hatası diye, isterseniz gönderin biraz fikir verir.

BEYAZ EŞYA BİLGİ PAYLAŞIMyoutube
    LG bulaşık makinesi OE hata KODU ve sebepleri & LG dishwasher OE error CODE and causes
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=S2prQK7OMuQ

Ana sirkülasyon pompasını online göremedim ancak tahliye pompası uygunparca.comda 700-800 lira sanırım.

Ana sirkülasyon pompası servis harici belki parçacılarda tamir görmüş vs olabilir. Normalde söküp parçacıya gitseniz, elinde varsa verir direk yenisini ancak yenisi piyasada pek yoksa 3-4 liradan aşağı değildir tahminim.

Bir tabe denk geldi şimdi.
    Bkz.
    m.n11.com
    LG Uyumlu D1452Cf Bulaşık Makinesi Dc Pompa Motoru - 555634035 Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/lg-uyumlu-d1452cf-bulasik-makinesi-dc-pompa-motoru-555634035-25742438

Bkz2
    www.iklimyedekparca.com
    LG Bulaşık Makinası Pompa Motoru eau62043403 dc 22v
    https://www.iklimyedekparca.com/urun/lg-bulasik-makinasi-pompa-motoru-eau62043401-dc-22v

Bkz3
    www.yedek-parcam.com
    Uygun Fiyat ve Kalite Lg İnverter Bulaşık Makinesi Pompa Motoru Fiyatı ve Modelleri EAU62043401 & MGB Yedek Parça
    https://www.yedek-parcam.com/lg-bulasik-makinesi-pompasi

Bunlar tahliye pompası.
    Ana sirkülasyon pompası göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Ekim 2024; 19:37:50 >

• immortal75 İ kullanıcısına yanıt

Hocam ekstra durulama tuşu var fakat ekstra kurutma tuşu yok

Bu makineyi alacaktım ekstra kurutma tuşu ve 1 saatlik programı 60 dereceye düşürdüklerinden almaktan vazgeçtim

8 - 100 program hiç birşey ifade etmiyor

insanların kullandığı 2 program vardır

1 - 70 C yoğun

2 - 65 C 1 saatlik program

Bunlara ek

Ekstra kurutma

Ekstra durulama

SMS8YDI82T 65 C (dereceyi) 60 C ye düşürmüşler ve ekstra kurutma tuşu yok en çok kullandığım program

SMS6ECI80T 65 C var ayrıca ekstra kurutma tuşu var eski bir makine pazartesi kuruluma gelecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 26 Ekim 2024; 20:11:29 >

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Hocam makine zaten küvetteki sensörle ölçüyor, ona göre ayarlıyor olması lazım durulamayı. Standart tablet deterjanlarda sizin ekstra durulama koymanıza aslında pek gerek yok. Zaten tabletlerin genelinde riskli ve zararlı bir madde yok.

Ekstra kurulamayı servis menüsünden, su sertliği ve rinse aid ayarı girdiğiniz yerden aktif edebiliyor olmanız lazım. Sizin modelde servis menüsüne nasıl girikiyo bilmiyorum ancak youtube da vardır. Ekstra kurulama daha çok parlatıcı kullanmadığınızda gerekebiliyor. Ekstra kurulama yerine varsa hijyen programıda seçebilirsini, son durulama sıcaklığını yükselttiği için aynı işi görür.

Servis menüsünden ekstra kurutama için d: 01 yaparsanız, program süreleri otomatik 15er dk uzar.

Makinede statik kurutma var. Kurutmada öyle boş bekliyor yani. Onun yerine varsa kapak açma kullanmak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Ekim 2024; 21:4:5 >

eski makinemde 65 derecede d:01 yaptığım halde kuru çıkarmıyor fakat 70 derece yoğunda kuru çıkarıyor

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    Ben dokunamıyorum yoğun program sonrası. El yakıyor resmen. Ekoda da baya kuru çıkıyor. Sanırım d:01 yapınca son durulama suyu 55 den 65 dereceye çıkıyor olabilir, ancak net veri verilmemiş. Sadece son sıcaklık yükselir yazmışlar. Yıkama bittikten sonra biraz soğumasını beklemeden yerleştiremiyoruz. Kapak açma bizde yok. Kapalı beklerse zor soğuyor birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Ekim 2024; 21:35:2 >

Hocam Oe değil bizimki Ae demişler. Bir de Pompa motoru ne alaka anlayamamışlar..

• 
Sayfa: önceki 808809810811812
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.