Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (812. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.449
Cevap
194
Favori
2.582.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok teşekkürler evet bu bilgiyi arıyordum. Gelince bakayım ben de benimkininin tarihine. Bir de yazılım sürümünü merak ediyorum yabancı forumlarda güncelleme de gelebildiğini falan okudum çünkü, gelince onu da karşılaştırmış oluruz birebir aynı modeli kullanan birini bulmak güzel :)

Az önce bizim forumda bu sayfanın gerisini okurken Zeolith'le ilgili bazı problemler yazıldığını okudum, sonra hakkında araştırma yaptım biraz sorunlu bir şey olduğunu bilmiyordum çünkü hatta düşük modeli mi alsaydım dedim. Fakat sanırım o sistem güncellenmiş. Reddit'de buldum birisi Bosch'un kendi servis çalışanlarıyla paylaştığı bir belgeyi paylaşmış, orda da Bosch açık açık sorunu kabul etmiş ve değişmesi gereken parçaları yazmış, aynı zamanda parça güncellendiği için FD0302 ve ileriki kodlu cihazların bundan etkilenmediği yazıyor. Yani mantıken 2024 yılı cihazlarda bir sorun olmaması gerekiyor bakalım, memnun kalırız umarım. Dosya linki: https://media3.bsh-group.com/Documents/58300000234229_abz_en_a.pdf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• wholelottared W kullanıcısına yanıt
    Zeolith ile ilgili yaşanan sorunları ben de okumuştum. Hatta buradan bir hocam da bu konuda uyardı. Ama her üründe olacak demek değil. Ben de yeni ürün olması nedeniyle sorunun çözülmüş olmasını umuyorum:)

Evet güncelleme alıyor makine ve ben de aldım. Hatta çamaşır makinesi de aynı seri onu da güncelledim. Ayrıca yeni program da indirmeniz gerekecek kurulumdan sonra. Makineniz teslim edilince sürümleri karşılaştırırız :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

teşekkürler güzel bilgiler :)

• meeb kullanıcısına yanıt
    Faydası olduysa ne mutlu bana. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 30 Ekim 2024; 10:4:31 >

Selamlar hocam.

Siz hangi marka bulaşık Makinesi deterjanı ve deterjanları kullanıyorsunuz?

Deterjanlarin Son kullanma tarihi, tazeliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok miktarda alıp depolamamali miyiz?

Tableti yarıya bölmek hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmilingArtichoke -- 30 Ekim 2024; 11:36:58 >
  • SmilingArtichoke S kullanıcısına yanıt
    Ne denk gelirse hocam. Tabletleri ben değil ama üreticiler baya böldü sanırım. Onlarda iş görüyor herhalde.

Teşekkürlerler hocam.

Sormak istediğim Firmaların Gramaj düşürmek olarak değil, tableti yarıya kesip kullanmak kötü mü olur?

Son kullanma tarihi ve tazeliği sebebiylecok alıp depolama yapmamalı mıyız?

• SmilingArtichoke S kullanıcısına yanıt
    Hocam üreticinin talimatlarına uysanız kafi. Deterjan zamanla özelliğini kaybedebilir. O sebeple tablet var.

• Yerli firmaların çıkardığı tablet deterjanlar çok kaliteli.bingo,sparks, renax,tems

"En son basit bir conta yüzünden arçelikte 300 liraya satılan dandik plastik parçaya mecbur 1000 lira verdim, çünkü conta yapışma ve tek satılmıyor. Bahsettiğim parçayı tutan kol arkaya puntolanmış, ancak zamanla o punto atıyor ve her seferinde çekmeceyi çekerken bu bahsettiğim kol bedlemesi, arka kazana kamçı gibi vuruyor. Servislerin bulduğu çözüm, kazanı delip o parçayı kazana vidalamak. Bu parça doğru işlemeyince de üst çekmece adam akıllı yıkanmıyor. Yıllar sonra sökünce bir bakıyorsunuz, üst raf doğru düzgün yıkanmıyormuş. Sonra araştırınca bir bakıyorsunuz, şikayetler gırla. Servise soyluyorsunuz, gelip bakıp normal bu diyip gidiyor. Böyle bir durum."

Yorumuzunuz şu kısmına ekleme yapmak istiyorum

Bu bahsettiğiniz bulaşık makinesinin üst rafının su giriş yerini tutan bir parça var Bosch makinelerde benim makinemde de aynı sorun oldu garantisi bittiği için kendi başımın çaresine bakmak zorunda kaldım. Metal parçayı punta ile arkaya tutturmuşlar ve punta koptu. A101 yada BİM tam hatırlamıyorum ama birinde sağlam bir yapıştırıcı buldum krem renkli onunla yapıştırdım ancak o şekilde kurtuldum arızadan servise kalsa arka paneli değiştirirlerdi sanırım.

• immortal75 İ kullanıcısına yanıt

Hocam makinenin teslim edilmesini beklerken yine bir sorum olacak, araştırırken gördüm. Yabancı forumlar bulaşık makinesine koymadan önce sudan geçirmeyin asla, sadece büyük yemek parçalarını alın yeterli falan demişler. Hatta bazıları bulaşıkları sudan geçirince deterjanın çalışacak bir yeri kalmadığını ve alkali suyun rafları küflendirip paslandırdığını falan yazmışlar. Sensörler de düzgün çalışmıyormuş güya bu şekilde. Bu iddialar doğru mu? Bizim evdekiler eski makinede hep sudan geçirirdi, baksan temiz sanarsın hatta. Bunun cidden bir zararı var mı, eski makinede ondan mı paslanmıştı acaba.... Siz ne diyorsunuz?

• a.gorguc A kullanıcısına yanıt
    Hocam o sıcakta hangi yağıştırıcı tuttu acaba? Japon mu yoksa çift komponentli epoksi gibi birşey mi? Birde o kol sonuçta plastik, tamir esnasında sökülmesi gerekebiliyor. Zaten sökerken çıktı sanırım. Tamir esnasında sökülebilecek bir parçayı puntolamak gerçekten ilginç bir yaklaşım. Servis dediğiniz gibi kazanı delip arkaya vidalıyor.

Pasın sebebi hocam

1- Raflar eskisi kadar kaliteli değil. Eski paslanmayan raflar sanırım naylon kaplamaymış, yenilerinin kaplaması farklıymış, darbede çabuk aşınıyor gibi birşey yazıyor redditte. Düz epoksi boyasalar herhalde böyle paslanmaz. Mielede bile rafta paslanma şikayeti var. Tüm üreticiler durumu biliyor ancak biride çıkıp rafım paslanmaz demiyor. Paslanmaz çelik raf profesyonel makine harici yok görmedim hiç. Belki askoda yada vzug da vardır. Miele professionalda paslanmaz var.

2- Deterjanlarda güçlü bir oksidan olan sodyum perkabonat bulunuyor. Katı hidrojen peroksitte denir. Yıkama esnasında su ve sıcaklıkla hidrojen peroksit ve karbonata dönüşür. Yıllardır kullandığımız toz çamaşır ve bulaşık deterjanlarının ana hammadesisir. Yani bulaşıkları bir nevi oksijenli suyla yıkıyoruz.

Bulaşıkları sudan geçirmeniz sensörü bozmaz yada çalışmasını etkilemez. Siz sudan geçirince kir miktarı azalıyor, ona göre deterjan miktarını ayarlamanız gerek, yoksa nötralize olmayan deterjanın kalıntısı kalabilir. Zaten parlatıcı dediğimizde bir çeşit sürfaktan, içerdiği asitler alkali deterjan kalıntılarını bir parça nötralize etmeye yarar.

Örneğin tam kapasite kirli makinede ön yıkama için 5gr + ana yıkama 20gr kadar deterjan kullanmanız gerekebilirken, az kirlide 10gr kullanmanız yeterli olacaktır. Deterjan kaplarındaki seviye çizgilerinin amacı kirlilik ve yük durumuna göre deterjan miktarını ayarlamanız içindir. Ön yıkama için kullanacağınız deterjanı direk makinenin içine atabilir/dökebilirsiniz. Yeni deterjan haznelerinde, eskilerindeki gibi ön yıkama yeri yok malesef. Klavuzda makinenin içine atın gibi birşey yazıyor olması lazım. Zaten platinum vb yüksek oksidanlı ve enzimli tabletlerde ön yıkama deterjanına açıkcası pek gerek kalmıyor. Ben genelde balık vb ağır bulaşıklar olduğu zaman ön yıkamaya mutlaka az miktarda ace vb sıvı çamaşır suyu eklerim ancak bsh çamaşır suyu önermiyor. Amerikada satılan sıvı cascade de çamaşır suyu vardır. (Eski arçeliği sevmemin sebeplerinden biri, senelerce çamaşır suyu bocalamama rağmen hiç sorun çıkarmadı.)

Deterjan fazla koyarsanız ve nötralize olamazsa, bu sefer filtrede ve diğer parçalarda birikime ve sabunlaşmaya sebep olabilir. Sanılanın aksine az deterjan değil, fazla deterjan birikim yapar. Aynı zamanda kahve vb bulaşıklarda birikime sebep olur. O sebeple çay/kahve bulaşıklarını, küllük vb şeyleri mutlaka sudan geçirip makineye koyunuz. Özellikle kahve telvesi oldukça sıkıntılı.

Makinedeki kir sensörü ön yıkama suyunda kirliliği ölçer. Eğer ön yıkama suyu temiz ise, ana yıkamada o suyu tahliye etmeden kullanmaya devam eder. Yani siz sudan geçirince makine durumu anlayıp, su ve elektrik tasarrufu yapıyor. Sensörle tek alakası bu. Sudan geçirmeyince ön yıkama suyu kirleneceği için makine ön yıkama bitiminde suyu tahliye eder. Klasik tip sensörsüz makineler gibi ön yıkama yapmış olur. Klasik tip sensörsüz makineler, sensör olmadığı için her zaman ön yıkama suyunu boşaltır.

Son olarak immortal75 e sormuşsunuz bende cevapladım bir parça. Genel olarak sürekşi merak edilen konular olması sebebiyle bende bildiklerimi yazayım dedim. Makine gelince bize detayları içini dışını paylaşırsanız seviniriz. Ben açıkcası üst çekmece besleme borusunun yeni sürümlerdeki halini oldukça merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Ekim 2024; 11:25:22 >

• Kahve makinesi için aldığım silikon yağını, ince bir tabaka halinde bulaşık makinesi teker ve raflarına da uyguladım arkadaşlar. Raflar kaymak gibi oldu.

Bendeki yağ ulchem diye satılan, NSF H1 yani gıda temasına uygun. Silikon yağı deterjanda ve suda çözünmediği için siz solventle silmediğiniz sürece çıkmaz, ince tabaka sürerseniz yıkama suyuna karışmaz. Silikon yağı/dimetikon, şampuandan ilaca birçok yerde kullanılıyor.

Ben boschda daha önce söküp, iyice temizlediğim üst raf tekerlerine uyguladım ve sonuçtan memnun kaldım. Söküp temizledikten sonra takılma yapıyordu, artık yapmıyor.

Üst rafı ile ilgili akma/kayma sıkıntısı olan, contası oturma sıkıntısı çeken arkadaşlar varsa kendi riskini alarak denemek isteyen varsa buyrunuz. örnek için bkz.

https://www.hepsiburada.com/ulchem-espresso-kahve-makinesi-gida-onayli-silikon-gres-yagi-nsf-h1-sertifikali-50-g-pm-HBC00006FCO3W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Ekim 2024; 11:36:54 >

Çok teşekkürler yanıtınız için siz de cevap verebilirsiniz tabii ki kurutma konusundan hatırlıyorum :) hatta kimyasal detaylarıyla bir açıklama olmuş bayıldım. Büyük ihtimalle yine sudan geçiririz o zaman ama tamamen temizlenmiş gibi olmasına gerek yok, arasını bulmak lazım.

Bosch/Siemens 10 yıl ekstra paslanmazlık garantisi veriyordu bu da biraz cezbetti açıkçası, kandırmaca falan mı bilmiyorum artık, ama bu olmasa da bu cihazı alırdım zaten.

Eski değiştirdiğim Arçelik bulaşık makinem 12. yılında falan olması gerek, orijinal rafları paslandı, geçen sene alıp değiştirdim onlar da paslandı büyük ihtimalle orijinal değillerdi. Üstüne pervaneleri de kendi kendine kırıldığından ve dışarı su kaçırdığından onları da değiştirmiştim ondan sonra bidaha eskisi gibi iyi yıkamadı zaten. Kapak kulbu da kırık kötü bir görüntüsü var, başka arızaları da oluyordu arada ondan artık değiştirme vakti geldi gibi hissettim.

Sizce bu saydığım sorunları olan bir cihazı ne kadara satabilirim? Bosch bin TL'ye götürürüm bunu diyor, ben de çok uğraşmak istemiyorum açıkçası ondan mantıklı geldi, çalışan bir cihaz da olsa saydığım sorunları olunca kendim de çok daha pahalıya satabileceğimi düşünmüyorum piyasada 3-4 bine sorunsuz cihazlar bulunabiliyor gibi çünkü.

Ve makine geldiği zaman paylaşırım tabii ki evet, benim de merak ettiğim detayı çok.

Hocam 1000 lira götürmek için istiyorlar mı yoksa 1000 liraya makineyi alıyorlar mı o kısmı tam anlamadım. 1000 liraya taşırız diyorlarsa iyi rakam, alıp birde üstüne 1000 lira veriyorlarsa düşünmeden direk verin geçin bence. Siz satana kadar ortada kalır, depo vb yeriniz yoksa dert olur yoksa. Spotçular 2.el makine dolu. Eski arçeliğin modeli neydi hocam? Sanırım aynı eski arçelikten bende de var çünkü aynı sorunlar oldu ancak o makinelerin aslında tamiri baya basit. Tamir edip yedek makine olarak kaldırdım bendekini.

Eski arçeliğin motorları genelde klasik tip 220v 50hz olduğu için sulama yıkama bağ bahçe havuz vb işlerde rahatlıkla kullanılabilinen faydalı bir motor. Bağ bahçe sulama yıkama vs gibi bir ihtiyacınız varsa, arçeliğin motoru işinizi görebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 31 Ekim 2024; 12:1:37 >

Arçelik 6263HT eski makine. Hayır eski makineyi alır götürürüz size de 1000TL veririz diyorlar kısacası. Dediğiniz gibi birkaç spotçuyu aradım ve çoğu şu an çok ikinci elim var yeni alım yapmıyorum dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 31 Ekim 2024; 12:10:31 >
    1000 liraya satın alıyorlar ise, sizinde işinize yaramayacaksa, etrafta ihtiyaçlı yaşlı öğrenci vb vereceğiniz başkası yoksa servis hazır gelmişken vermeniz bana daha mantıklı göründü. Sırtınıza alıp spotçunun kapısına kadar götürseniz o da muhtemelen o kadar verir. Letgoda falan iaterseniz şansınızı deneyin, belki alan birileri çıkar.

Hocam elinize sağlık. Soruyu okurken ben de "burada uzman arkadaşlar var" diyip sizi eklemeyi düşünüyordum.

Hocam sorunuz zaten detaylı olarak cevaplanmış:) Uzman olmasam da ben de sizinle aynı düşünüyor ve uyguluyorum. Sudan geçiriyor, öyle makineye yerleştiriyorum. Özellikle makine daha dolu değil ve yıkama hemen olmayacaksa, hijyen ve oluşabilecek koku nedeniyle daha dikkatli oluyorum.

• 
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.