< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal75 -- 1 Kasım 2024; 15:50:8 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (814. sayfa)
-
-
İnanmıyorum ya saçmalık şu an şok oldum, banyoya kuralım o zaman diyorum fotoğraf atıyoruz olmaz diyor, ocağı sökerim öyle kurarız diyorum bu seferde doğal gaz borusu var diyor o da ta tavanda?? Her evin mutfağında doğalgaz ve ocak olur zaten, gerçekten saçmalık bir türlü kabul ettiremedim evim eski bile değil... Saydıkları şeylere bakılırsa hiçbir eve kurulum yapmamaları lazım. Garanti dışı kullanma riskine de gerek var mı bilemedim şu an. Satın aldığım bayi kesinlikle beni bu konuda bilgilendirmedi bu arada ürünü almadan önce.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 1 Kasım 2024; 15:57:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzer güvenlik prosedürleri ocak/aspiratör kurulumu için de geçerli. Orada da ocakla aspiratör arasındaki mesafeyi ölçüyor servis.
Siz bu durumda başka marka/model alsanız da aynı durumla karşılaşacaksınız muhtemelen. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar vardır burada muhtemelen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önceki arçelik nasıl kuruldu hocam?
Başka markalarda da durum aynıysa durum daha da vahim. Dediğiniz gibi anlayan kişiler varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim... Yeni konu açmama gerek var mı acaba
Arçelik bu evimde kurulmamıştı, ondan 13+ yıllık cihazdı zaten, eski evimde kurulmuştu buraya da taşınırken getirmiştik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 1 Kasım 2024; 16:19:9 >
Yeni standartlar böyle hocam. İsg sebebiyle kurulum yapılmıyor.
Peki banyoda veya evde başka uygun bir yere kurdurtup garantisini başlatmama neden engel oluyorlar, böyle bir hakları var mı biliyor musunuz?
Bu şekilde benim sitede oturan kimse yeni bulaşık makinesi alamaz mutfağı komple yeniletmeden... Cidden mantığı anlayamadım şu an. Geçen sene kurutma makinesi için de banyoda dolaba kurulmaz demişlerdi mesela koridora kurdurup kendim taşımıştım, bunda onu da yapamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 1 Kasım 2024; 16:32:20 >
Başka makine alsanız da durum muhtemelen değişmez. Makinede sorun yoksa, faturanızla beraber kullanmaya devam edebilirsiniz. Garanti sürecine başvuracağınız bir durum olmayabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 1 Kasım 2024; 17:7:40 >
İlerde 2 yıl içinde bir sorun olursa garanti kapsamına girmeme durumu oluyor mu bu şekilde? Veya 10 yıllık paslanmazlık garantisinde. O tarz durumlarda fatura tarihine göre kaldığı yerden garantiyi devam ettirebiliyor muyuz faturanın durması bir işimize yarıyor mu yani bu durumda...
Ve birde evde başka uygun bir yere kurdurma sorusunu da bi bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim 🙏🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 1 Kasım 2024; 17:14:10 >
Bana göre olmaması lazım ancak bunu en iyi müşteri hizmetlerini arayarak öğrenirsiniz gibime geliyor.
Hocam söz konusu yere kendiniz kurar veya yetkili servis dışında kurdurursanız muhtemelen garanti kapsamı dışında olur makine. Ayrıca bu durumu kabul etseniz bile yetkili servisi o noktaya büyük ihtimalle kurulum yapmaz. Çünkü buradaki engel garanti değil güvenlik. Servis bu riski göze almaz.
Arkadaşlar selam
Geçen hafta Arçelik 6167 model aldık . 2 kere kullandık hiç bir sıkıntı yoktu. Bugün programın bitmesine 10 dakika kala kapı kendiliğinden açılmış . Gayri ihtiyari kapısını yine kapadık . Gene program saatini (3saat 40 dakika) verince iptal modu ile geriye 3 sayarak bekledik ama kapı açılmıyor. Ne yapmamız lazım anlamadım . Nasıl açacağız kapısına birde neden böyle birşey oldu yardımcı olacak kimse var mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Soruyu atlamışım hocam, tesisat bağlantısı olan başka yere kurdurabilirsiniz ancak banyoya olağan akışa ters diye kurmazlar muhtemelen.
Normalde üstte tezgah ve onun üstünde ocak varsa kurulum yapılması lazım, neden yapılmadığını tam anlayamadım. Tezgah yoksa kesin kurulum yapılmıyor. Ocağın üstünde gene ayrıca 60cm boşluk gerek, belki ondan yapılmamış olabilir. Ocağı söktürüp servis çağırabilirsiniz ancak ocak sökümü için de ayrıca yetkili servis lazım sanırım, öyle bir durum var.
Normalde nasıl anakart veya ekran kartı alıp kendimiz montajladığımızda garanti süreci işliyorsa hocam, bunda da garanti süreci işlemesi gerek. Ancak servis onamı olmadan bu tip aletlerde firmalar garanti sürecini malesef başlatmıyorlar. Dolayısıyla bir sıkıntı olursa sizin hakem heyetine doğrudan başvurmanız ve uğraşmanız gerekir. Kaldıki garanti kapsamı sürecinde rafta paslanma hariç kolay kolay problem yaşayacağınızı sanmıyorum. Akıtırsa zaten 3-5 senede akıtıyor.
Üstünde zaten tezgah olacak ise aslında olması gereken kısım servisin kuruluma not düşüp kurması. Ancak pek haksız sayılmazlar, sorumluluk almak istemiyorlar. BSH merkez talimat verdiyse zaten kurmazlar.
Bunun haricinde diğer marka servislerinin yardımcı olabileceğine dair bende bir fikir oluştu. Onlarla ilgili bu tip bir şikayet pek göremedim.
Dediğim gibi rizikoyu kendiniz üstlenebilir, faturanızla kullanmaya devam edebilirsiniz.
Birde sizin sitede konu komşuya sorabilirsiniz hocam onlar daha iyi bilir hangi servis marka garantili kurulum yapıyor, yapmıyorsa nasıl kurduruyorlar diye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
E hocam eski makine fena durmuyor. Siz niye yeni makine almıştınız?
Kırık kulp, tekrarlayan su kaçırma sorunları, paslanmış sepetler, pervanesi değiştiktan sonra eskisi gibi iyi yıkamama (kirler yapışık kalıyor hep), ısıtma fanının olduğu yere su kaçması ve programın takılı kalması (düzelttim ama arada tekrarlıyor), bozuk deterjan haznesi vs. Zaten dediğim gibi alalı çok oldu sürekli bir şeyle uğraştırınca ve memnun etmeyince de elimde kalsın istemiyorum yenisine geçeyim dedim. Şu an sorun yenisini buraya veya başka bir yere kurmamaları...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 2 Kasım 2024; 10:41:49 >
Yenisinde ne dert var hocam?
Anlamadım son dediğinizi
Tamam benim sorun çözüldü başka bir yere kurduracağım @onatba teşekkürler yardımlarınız için
Hocam eski makineyi bir kenara koyup yeni makine aldınız ya ondan bahsediyorum. Yeni makineyi eskisinin yerine koyup çalıştırabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X