Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (815. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.421
Cevap
191
Favori
2.580.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 813814815816817
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet bunu yapabilirim de garantiden vazgeçmek istememiştim o yüzden. Miele bile alsam garanti başlasın isterdim sanırım, günümüzde çok güvenilmiyor çünkü markalara. Neyse dediğim gibi şimdilik çözüldü gibi başka yere kuracaklar, teşekkürler tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 2 Kasım 2024; 10:56:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • immortal75 İ kullanıcısına yanıt

Hocam makine bugün kuruldu sonunda, şu an ilk boş çalıştırma sürecinde :) Uygulama bağlantısını falan da ayarladım fakat bi yazılım güncellemesi yapmamı istemedi, acaba fabrikadan son sürümle mi geldi bilmiyorum size sormak istedim karşılaştırarak anlaşılır heralde.

E-NR: SMS8YD182T/53

FD: 0407

Yazılım: 5.4-3.11.4.1 (5.0)

Sizde ne diyor yazılım sürümüne?

@immortal75

• wholelottared W kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun tekrar. Memnun kalırsınız umarım. Bir süre yalıtım malzemesinden kaynaklanan koku olması normal. Zamanla geçiyor. Siz sormadan ben söyleyeyim dedim.
    Yazılım sürümü aynı.
    FD: 0403
    E-NR: SMS8YDI82T/44

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkürler. Düşündüğüm gibi ondan güncelleme olayı olmamış o zaman sürüm aynıysa.

Bu arada servis gittikten sonra farkettim beyaz uzun silikon bi parça çıktı makinenin içinden, servisi aradım o üst kapak çıkarılınca takılıyor gereksiz falan dedi ama internette cihazın arkasına veya altına takılıyor gibi gösterilmiş anlamadım. Sizde naptılar o parçayı önemli bir şey miydi?

Koku dediğiniz gibi var şu an, geçer kullandıkça.

Birde hocam şu ektra fazla kurutma ayarı sanırım genel ayarlar içerisinden açılıyor ve tüm programlar için açılmış oluyor, uygulama bazında manüel olarak sürekli açıp kapatmaya gerek yok yani doğru mu anladım bir kere açınca tüm programlar için açık olarak kaydoluyor? Birde ekranda kalan süre ve program adımı falan aynı anda gösterilmiyor sanırım sırayla gösteriyor sürekli değişerek, bu değiştirilmiyor dimi? Sensör kirlilik ayarı da varmış bunu standartta mı kullanıyorsunuz?

Birde telefonda uygulama ayarlarında PowerControl için güç ayarları gördüm standart, güçlü vesaire diye. Bunu varsayılan olarak nasıl güçlü yapıcaz ve kaydedebiliyor muyuz? Şu an standart yazıyor ama pek kurcalamak istemedim şu an çalışıyor diye, sonra tekrar bakarım.

Birde parlatıcı ayarı 5'de geldi, yüksek geldi bana biraz ama varsayılan ayar diye ellemedim sizde nasıl. Su sertliği ayarını arttırdım baya sular kireçli diye.

Detay sorular biliyorum, aklıma gelenleri sorayım dedim aynı cihazı kullanan olunca :) müsait olunca falan cevaplayabilirsiniz acelesi yok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 4 Kasım 2024; 17:18:38 >

Hocam o silikon parçayı ben hatırlamıyorum doğrusu. Kurulum sırasında evde yoktum. Paylaşırsanız belki yardımcı olabilirim.

Evet Extra Dry özelliğini ayarlardan açtığınız zaman her program için geçerli oluyor. Ama her programda ayrıca shine and dry seçeneğini de program seçme/yıkama aşamasında ayrıca aktif hale getirebilirsiniz. (Kontrol-Seçenekler kısmında görebilirsiniz)

Ekranda muhtemel/kesin zaman, ek program vb sırayla görünüyor evet. Ama uygulamadan hangi aşamada olduğunu, kalan süreyi ve kesin bitiş zamanını görebilirsiniz.

Sensör kirlilik ayarını hassasta kullanıyorum ama standart da olabilir. Bunu kir miktarı ve türüne göre ayarlamak daha doğru kullanım olur. Çok hassasta kullanmamı gerektiren bir durum olmadı daha benim için.

Power Control özelliğini konuşmuştuk hatırlarsanız. Varsayılan ayarı yok bunun için. Ancak her farklı programda 4 bölüm için 3 farklı ayar yapabilirsiniz. Bu ayarları makine çalışırken de değiştirebilirsiniz.

Parlatıcı ayarını ben 4'te kullanıyorum yeterli geliyor doğrusu. Su sertliğini de test yaptıktan sonra orta olarak ayarlamıştım.

Bu arada ben size 3. çekmece için üstten gelen su yok demiştim ama var. Bunu da düzeltmiş olayım böylece:)

Detaylı/uzun/çok soru olması önemli değil. Önemli olan yardımcı olabilmek.

• arkadaşlar bekar evime f/p bir bulaşık makinesi bakıyorum beni fiyat olarak üzmeyecek işimi görecek ne önerirsiniz acaba

• sizce bu iki makineden hangisi alınmalı

trendyol.com
    Grundig Gpdf 5701 5 Programlı Bulaşık Makinesi Özellikleri Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/grundig/gpdf-5701-5-programli-bulasik-makinesi-ozellikleri-p-379197116

trendyol.com
    Altus AL 445 NX 5 Programlı Bulaşık Makinesi Yorumları, Fiyatı - Trendyol
    https://www.trendyol.com/altus/al-445-nx-5-programli-bulasik-makinesi-p-98867931?boutiqueId=673982&merchantId=116314

Hocam sanırım söylediğiniz parça makinanın ön alt kısmına takılan parça. Ben de iki hafta kadar oldu bosch makina alalı, sanırım aynı şeyden bahsediyoruz. Makinanın altına toz su vs. girmesini engellemek için. Kendiniz de takabilirsiniz makinayı olduğu yerden çıkarın, biraz arkaya doğru yatırın ön alt tarafı havaya kalkacak şekilde. Orada o parçanın gireceği bir yer var, yanlış hatırlamıyorsam yan taraftan sokup sürerek takılıyordu

• Hocam mesajınız @wholelottared hocamın sorusuna cevap olarak sanırım. Bu arada haklısınız sanırım süpürgelik olarak kullanılan bir parça.

Evet orada bir karışıklık olmuş  

• Alpiron A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Artık kaldırmıştım sizce yapılması gerekli olan bir şey mi? Bi zararı olur mu takılmazsa?

Bence herhangi bir zararı olmaz. Bundan önceki makinada yoktu neticede

• yaço58 Y kullanıcısına yanıt

Aslında hiç biri... Giriş seviye bir makine için marjinal fayda için farklı bir tercih nedeni görünmüyor. Zaten ikisi de aynı makine, makyaj farklılığı dışında bir fark yok. Grunding etiketi daha bir üst seviye için konumlandırıldığı için (bu ürün için Altus etiketinden aslında hiç bir farkı yok) daha iyi makyaja sahip.

Altus daha bir samimi geliyor.
    - yorum yapan sayısı epey var, girip bakmanızda fayda var.
    - altus ürünü +10 farklı tedarikçi alternatifi sunmuş.
    - altus=beko

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 7 Kasım 2024; 6:59:42 >
    Grundig direk fabrikadan servise kargolanıyor. Servia kendi getirip kuruyor. Altus bayiiden size kargolanıyor. Altus alacaksanız mahallenizdeki bayiiden almanız daha mantıklı. Grundigi direk online kendi satıcı olduğu yerden sipariş verirseniz teslimat ve montaj için uğraşmazsınız. Grundig gerçekten pratik çözüm bulmuş.
    Onun haricinde makineler hemen hemen aynı gibi duruyor.

Yıkama açısından makineler arası pek fark olmaz hocam. Hepsi suyu ısıtıp çeviriyor. Hepsi aynı işi aynı şekilde yapıyor. Yalıtım, raf/malzeme kalitesi, plastik kalitesi, parça ömrü, ekstra programlar, sensorler vb konularda farklar olur.

Suyu 70 dereceye ısıtıp fairy platinum ile 2 saat çevirince hepsi güzel yıkıyor.

Ek: Grundigte sanırım üst sepet sabitmiş. Sorulara yazmışlar. Altusta yükseklik ayarlı yazıyor. Onun harici bir fark göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Kasım 2024; 12:21:22 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim ustanın tamiri anca bir günlük tamirmiş yine bozulmuş bu sefer usta ikiletmeden 3 bini bizimkilere geri yollamış. Şimdi acaba bu usta içinden 3 binlik parça almış mıdır almadıysa baya saf bir ustaymış çünkü bizimkiler şimdi yine grundig makine bakıyorlar eylül sonu benim onlara söylediğim Airfryer’lı kampanyayı kaçırmayacaklardı işte bence hata yaptılar..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt
    Makinenin komplesi 3 bin etmez zaten, parça alsa ortalığı su basar hocam.

Başka servise sorun hocam belki bir ihtimal yaparlar yada 1-2 liraya belki alırlar.

AE hatası sanırım su kaçırma hatasıydı. Reset atınca suyu kendi tahliye ediyormu? Yani basit nakineler aslında. Siz sökseniz halledersiniz gibime geliyor ancak parçasıda anlamsız pahalı.

Yukarıda arkadaşın paylaştığı altus 445nx i yada grundig 5701 i alıp geçin bence uğraşmayın hiç.

Yakında BSH bayii varsa bir profilo yada bosch da bakabilirsiniz, baya uygun fiyatlı makineler var onlarda da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Kasım 2024; 13:37:33 >
    Yok hocam daha uğraşmazlar bence zaten biliyorsun makineyi LG servis düşürdü sonra ön sacı değiştirdiler ama düşürdükleri zaman Thh’ye başvurmuşlardı o zaman 2 ay oldu ben onlara dedim Bu Thh sonuçlanması yine 5 6 ayı bulabilir siz kendinize en azından 5 6 ay idare edebilecek altus veya grundig bir makine alın dedim ama o zaman bizi dinlemediler işte 2 ay geçti bu makineyle boşuna uğraştılar..

Bosch da düşündüler 30 35 civarları Alman üretimi ama herhalde Bosch’un 7 yıllık garantisinin bitmesi üzerine parçalarının pahalı olması birde Bosch’ da olsa kronik arızaları olabiliyor olması bir de siteleri kentsel dönüşüme girdi Yıl başına kadar yeni ev bulup taşınmak zorundalar bu eve yeni makine almak istemediler mi ben çok anlayamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizmaaa1907 -- 7 Kasım 2024; 13:43:5 >
  • karizmaaa1907 K kullanıcısına yanıt
    Yani hocam makinelerin alayı suyu ısıtıp pompalıyor, tek olayları bu. Bir olayıda su kaçırmamaları. Almanda olsa korelide olsa yerlide olsa şekil bu. Yerli üretimlerde arıza sonrası tamiri 3 gün sürmez. Elde yıkamayla uğraşılmaz bence ama tabi sizinkilerin bileceği iş artık.

10 yıl motor garantisi olmasına rağmen 5 bini başta LG servise verip yaptırsınlar mı derdin sen hocam 8 senelik LG makineyi..

• 
Sayfa: önceki 813814815816817
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.