Neden alamıyorsunuz engel olan şey nedir ? |
Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (15. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ilhanben
En eski göçmenler bile dedelerinden dolayı vatandaşlık alabiliyor. Ama ben 78 göçmeniyim ve bg doğumluyum buna rağmen alamıyorumsüreç biraz uzun sürse bile alacağınızı düşünüyorum. Bu işi yapan aracılar ile gorusmenizi tavsiye ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çünkü 78 de iki devlet arasındaki göç anlaşmasına göre gelmişiz. Yani bg vatandaşlığından çıkarak gelmişiz
Süreç çok uzun zahmetli ve çok masraflı. Çünkü 78 de vatandaşlıktan çıkarak türkiyeye göç etmişiz
Yapanlar var hocam. 1978 göçmeni olup vatandaş olan dünya insan var. 5 sene ve 20K civarina maal olur. Karar sizin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: metinvurgunGöç ettiği tarihi paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım
Alıntıları Göster1940 civarlarında olmalı ama net tarihi şuan bilmiyorum ancak öğrenebilirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bligzer1940 civarlarında olmalı ama net tarihi şuan bilmiyorum ancak öğrenebilirim.
Alıntıları Göster1940 yılında göç eden hayatta değilse vatandaşlik alamazsınız
Metin hocam bilgi verecektiniz ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ExtralargeMetin hocam bilgi verecektiniz ?
Çok fazla mesaj geliyor istediğiniz bilgiyi PM ile atabilirmisiniz
Gönderdim hocam, teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 21 Ekim 2020; 10:58:20 > -
Arkadaşın soy ağacı sorgulamada baba tarafında köken 1855 Bulgaristan olarak görünüyor. Vatandaşlık hakkı olabilirmi ?
-
Konu çok sessiz :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: ExtralargeArkadaşın soy ağacı sorgulamada baba tarafında köken 1855 Bulgaristan olarak görünüyor. Vatandaşlık hakkı olabilirmi ?
En son göç edenin tarihi nedir yardımcı olalım
quote:
Orijinalden alıntı: ExtralargeArkadaşın soy ağacı sorgulamada baba tarafında köken 1855 Bulgaristan olarak görünüyor. Vatandaşlık hakkı olabilirmi ?
su anda plovdivde yasayan dogma buyume cifte vatandas olan birisi olarak diyorum , o tren artik gecti butun haklariniz olsa dahi turk kokeniniz var ise milyonlarca euro para harcamadiginiz taktirde bulgardan kimlik almak yok , sebebi ise cok basit oyle kanuna manunua gerek yok , adamlar daha fazla turk istemiyorlar bu kadar basit kac tane bulgaristan dogumlu olan adam biliyorum yillarca ugrasip alamiyorlar bide herkes gelip kolaydan vatandaslik alip avrupaya vizesiz gideyim kafasiyla geldigi icin burdaki sistemi yabancilara karsi inanilmaz zorlastirdilar ciddi soyluyorum sirf bu yuzden sirketime banka hesabi acmayan bankacilar var adamlar birak yeni vatandaslik vermeyi hali hazirda bana islem yapmiyor cogu yerde sebebi ise zamaninda hayveden alinan vatandasliklardan dolayi sen bulgar olabilirsin ama bulgaristanda yasadiginin garantisi ne? zamaninda vermisler bu kimlikleri ama benim ne garantim var sen turkiyeye gidersen ben seni daha nerede bulacam ? diyip kapatiyor konuyu keza vatandas olup 2 kelime konusamayan binlerce adam var memlekette , bide bunlara yasam calisma hakki olsada burasi icin bi fayda saglamiyor ki ? kac tane cifte vatandas gordunuz siz gelip adam gibi vergisini sigortasini yatiran ? o yuzden umarim ugraslariniz sonuc verir ama bunu butun tecrubelerime dayanarak soyluyorum gercekten bulgaristana yerlesip burda yasamayacaksiniz , topluma entegre olmayacaksaniz, bayaaa bayaaa paralar dokemeyecekseniz , o eski komunist kafanin isleyisine alisik degilseniz, oturup b1-b2 bulgarca ogrenmeyecekseniz kisacasi harbiden bulgar olmayacaksaniz ( ki yillarca burda yillarca yasayanlar bile zorlaniyor mesela benim 8 senedir burda yasayipda vatandas alamamis turk bi arkadasim var oyle soyliyim ) hiiiiiiiiic bosu bosuna ugrasmayin o gelip yok sirket kurayim yok cingene bi kadin bulup evleneyip sonra rusvetle kimlik cikartayim olayi 90 larda kaldi , bu hayallerle gelmeyin , gelirseniz bin pisman olursunuz olan yillarca emek ve paraniza olur sorusu olan olursa sorabilir bulgaristan hakkinda bilgiliyimdir bu arada yukarda bahassettigim o eski komunist kafa ki oyle basit anlattigima bakmayin insani cildirtiyor ve dahada garibi hayretler icinde kaliyorsunuz cok basit bi ornek vereyim sigortaciya gittim sigorta ypaiyormusunuz dedim yesil sigortayi gosterdim masanin uzerinde 15-20 tane ayni sigortadan vardi yok yapmiyoruz dedi gonderdi veya adamlarin acliktan nefesi kokuyor 5 kurus parasi yok sen gidip bisi yapmaya calisiyorsun para teklif ediyorsun mesela evi var ne kadar 100 bin leva adama diyorsun ki 70-80 e vereyim adam yok 150 veriyorsan ver yoksa kalsin diyor boylesin milyonlarca sey var ve o eve kimse o parayi vermiyor oylerse on yillarca yatiyor , onun harici burokrasi korkunc anlatmama gerek yok allah sizi yasli komunist kafa bi noter kadinin eline dusurmesin kendinizden nefret edersiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konungariket Sverige -- 1 Aralık 2020; 0:29:21 >
-
Bu dediğiniz geneli kapsamıyor sanırım ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Konungariket Sverigesu anda plovdivde yasayan dogma buyume cifte vatandas olan birisi olarak diyorum , o tren artik gecti butun haklariniz olsa dahi turk kokeniniz var ise milyonlarca euro para harcamadiginiz taktirde bulgardan kimlik almak yok , sebebi ise cok basit oyle kanuna manunua gerek yok , adamlar daha fazla turk istemiyorlar bu kadar basit kac tane bulgaristan dogumlu olan adam biliyorum yillarca ugrasip alamiyorlar bide herkes gelip kolaydan vatandaslik alip avrupaya vizesiz gideyim kafasiyla geldigi icin burdaki sistemi yabancilara karsi inanilmaz zorlastirdilar ciddi soyluyorum sirf bu yuzden sirketime banka hesabi acmayan bankacilar var adamlar birak yeni vatandaslik vermeyi hali hazirda bana islem yapmiyor cogu yerde sebebi ise zamaninda hayveden alinan vatandasliklardan dolayi sen bulgar olabilirsin ama bulgaristanda yasadiginin garantisi ne? zamaninda vermisler bu kimlikleri ama benim ne garantim var sen turkiyeye gidersen ben seni daha nerede bulacam ? diyip kapatiyor konuyu keza vatandas olup 2 kelime konusamayan binlerce adam var memlekette , bide bunlara yasam calisma hakki olsada burasi icin bi fayda saglamiyor ki ? kac tane cifte vatandas gordunuz siz gelip adam gibi vergisini sigortasini yatiran ? o yuzden umarim ugraslariniz sonuc verir ama bunu butun tecrubelerime dayanarak soyluyorum gercekten bulgaristana yerlesip burda yasamayacaksiniz , topluma entegre olmayacaksaniz, bayaaa bayaaa paralar dokemeyecekseniz , o eski komunist kafanin isleyisine alisik degilseniz, oturup b1-b2 bulgarca ogrenmeyecekseniz kisacasi harbiden bulgar olmayacaksaniz ( ki yillarca burda yillarca yasayanlar bile zorlaniyor mesela benim 8 senedir burda yasayipda vatandas alamamis turk bi arkadasim var oyle soyliyim ) hiiiiiiiiic bosu bosuna ugrasmayin o gelip yok sirket kurayim yok cingene bi kadin bulup evleneyip sonra rusvetle kimlik cikartayim olayi 90 larda kaldi , bu hayallerle gelmeyin , gelirseniz bin pisman olursunuz olan yillarca emek ve paraniza olur sorusu olan olursa sorabilir bulgaristan hakkinda bilgiliyimdir bu arada yukarda bahassettigim o eski komunist kafa ki oyle basit anlattigima bakmayin insani cildirtiyor ve dahada garibi hayretler icinde kaliyorsunuz cok basit bi ornek vereyim sigortaciya gittim sigorta ypaiyormusunuz dedim yesil sigortayi gosterdim masanin uzerinde 15-20 tane ayni sigortadan vardi yok yapmiyoruz dedi gonderdi veya adamlarin acliktan nefesi kokuyor 5 kurus parasi yok sen gidip bisi yapmaya calisiyorsun para teklif ediyorsun mesela evi var ne kadar 100 bin leva adama diyorsun ki 70-80 e vereyim adam yok 150 veriyorsan ver yoksa kalsin diyor boylesin milyonlarca sey var ve o eve kimse o parayi vermiyor oylerse on yillarca yatiyor , onun harici burokrasi korkunc anlatmama gerek yok allah sizi yasli komunist kafa bi noter kadinin eline dusurmesin kendinizden nefret edersiniz
Alıntıları GösterDedemin vatandaşlığını kısa sürede iade aldık, annem mülakata girdi sonucunu bekliyor bu şekilde alan yüzlerce kişi var. Belli tarihler arasında göç edenler kurallar uygun başvuru yaptığı takdirde vatandaşlık alabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: metinvurgunDedemin vatandaşlığını kısa sürede iade aldık, annem mülakata girdi sonucunu bekliyor bu şekilde alan yüzlerce kişi var. Belli tarihler arasında göç edenler kurallar uygun başvuru yaptığı takdirde vatandaşlık alabiliyor.
Alıntıları Gösteron binlerce gelip yillarca ugrasip paralar dokup alamayan insanlarda var allah askina git kircaliye sumene targovisteye razgrada mvr lerin onunde disardan gelen turklerin ugrasmalarini izleyinde oyle yorum yapin isim geregi plovdvide mvr nin onune cok gidiyordum turkce-bulgarca yeminli tercuman oldugu icin her geldigimde turk plakali arabalar gelip danismanlik vs dolandirilip gidiyorlar arada 1-2 kisi aliyor diye heveslenmeyin , sebebinide soyle soyliyim kendim bulgar vatandasi oldugum icin kuzenimi bulgara gelsin diye vize davetiyesi yollamistim oda plovdiv mvrde sagdan girince ilerde sagda bir oda var gittim boyle bi durum var birazda muhabbet sardi ordaki adam hoş sohbet birisi cikti acik acik soyledi bu davetiye sadece turistik vize icin harici vatandaslik islemleri turk oldugu icin cok zor olur ona gore heveslenme diye bende yok turistik icin cagiriyorum gelicek gidicek diyince o zaman tamam dedi oda yani dediginiz gibi olan 1-2 kisi vardir illaki ama genelinde zihniyet belli admalar turk gorunce sikinti cikartiyor yahu onuda gectim en basitinden hic birisi bulgarca bilmiyor ki ? bu ne perhiz ne lahana tursusu adamlar pasaport almaktan almaya geliyor 2 kelime bulgarca yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: Konungariket Sverigeon binlerce gelip yillarca ugrasip paralar dokup alamayan insanlarda var allah askina git kircaliye sumene targovisteye razgrada mvr lerin onunde disardan gelen turklerin ugrasmalarini izleyinde oyle yorum yapin isim geregi plovdvide mvr nin onune cok gidiyordum turkce-bulgarca yeminli tercuman oldugu icin her geldigimde turk plakali arabalar gelip danismanlik vs dolandirilip gidiyorlar arada 1-2 kisi aliyor diye heveslenmeyin , sebebinide soyle soyliyim kendim bulgar vatandasi oldugum icin kuzenimi bulgara gelsin diye vize davetiyesi yollamistim oda plovdiv mvrde sagdan girince ilerde sagda bir oda var gittim boyle bi durum var birazda muhabbet sardi ordaki adam hoş sohbet birisi cikti acik acik soyledi bu davetiye sadece turistik vize icin harici vatandaslik islemleri turk oldugu icin cok zor olur ona gore heveslenme diye bende yok turistik icin cagiriyorum gelicek gidicek diyince o zaman tamam dedi oda yani dediginiz gibi olan 1-2 kisi vardir illaki ama genelinde zihniyet belli admalar turk gorunce sikinti cikartiyor yahu onuda gectim en basitinden hic birisi bulgarca bilmiyor ki ? bu ne perhiz ne lahana tursusu adamlar pasaport almaktan almaya geliyor 2 kelime bulgarca yok
Alıntıları GösterBen sizin yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum kusura bakmayın. Burada kendi edindiğim başvuru tecrübelerini adım adım paylaştım ve burayı okuyan birçok kişiye de yardımcı oldum. Bu zamana kadar hiçbir problem olmadı. Doğru insanları bulduktan sonra kanunlar imkan verdiği sürece vatandaşlık iadesi devam etmektedir ve soybağı ile çocuğa toruna kadar vatandaşlık alınabilmektedir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: metinvurgunBen sizin yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum kusura bakmayın. Burada kendi edindiğim başvuru tecrübelerini adım adım paylaştım ve burayı okuyan birçok kişiye de yardımcı oldum. Bu zamana kadar hiçbir problem olmadı. Doğru insanları bulduktan sonra kanunlar imkan verdiği sürece vatandaşlık iadesi devam etmektedir ve soybağı ile çocuğa toruna kadar vatandaşlık alınabilmektedir.
Alıntıları Gösterallah yolunuzu acik eylesin
-
Konu çok cansız. Eskisi gibi hevesli insan sayısı azaldi sanirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X