Merhaba. Öncelikle dedenizin annesi için Muhacir Kayıtları Talep Formunu doldurup Ankara'ya göndermeniz gerekiyor. Buradan gelen belgelerde dedenizin annesinin göç tarihi yazacak önemli olan nokta bu. Bulgaristan bazı tarihler içerisinde gelenlere eğer vatandaşlığı korunuyorsa vefat etseler dahi direkt vatandaşlıklarını iade ediyor. (1948-1950, 1989 vs.) Ancak gelen kişinin vatandaşlığı korunmuyor ve vefat ettiyse vatandaşlık alınamıyor. Yapılacak ilk iş formu doldurup gönderip Muhacir Kayıtlarını almak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (14. sayfa)
-
-
Göç 1930 yılında olmuş ve göç eden kişi hayatta olmadığı için şu an imkansız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Extralarge
Arkadaşlar yeşil pasaportum var. Bulgsristan doğumluyum. 1978 de göçettik. Yeşil pasaport varken bulgaristan vatandaşligi almak mantıklımi sizce ? 20 bin TL masrafa ve 5 yil beklemeye değermi ?Çocuklarınız için ilerde faydası olur. Mutlaka alin
Sadece parayla bulgaristan vatandaşı olmayı düşünüyorum kaç kağıt veya kaç apartman dairesi gerekiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 6 Eylül 2020; 9:26:5 >
Merhaba, babamın babası (dedem) 01/07/1910 Bulgaristan/Şumnu doğumlu. Babamın annesi (babaannem) 01/07/1926 Bulgaristan/Eski Cuma doğumlu. Her ikisi de 1938 yılında Türkiye/İzmir'e göç etmişler fakat ikisi de şu an hayatta değiller. Babam dahil bütün evlatları ise hayattalar. Sorum şu, eğer Bulgaristan ve Türkiye kaynaklarını araştırırsak evlatları ya da biz torunları için Bulgaristan vatandaşlığı alma ihtimali var mıdır? @zoltan83 @metinvurgun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the little prince -- 3 Ekim 2020; 20:58:8 > -
Kansızsın. Aynı zamanda cahilsin. Konuşup daha fazla batma. Seviyeyi yeterince düşürmüşsün burada.seviyen diplerde.
quote:
Orijinalden alıntı: the little princeMerhaba, babamın babası (dedem) 01/07/1910 Bulgaristan/Şumnu doğumlu. Babamın annesi (babaannem) 01/07/1926 Bulgaristan/Eski Cuma doğumlu. Her ikisi de 1938 yılında Türkiye/İzmir'e göç etmişler fakat ikisi de şu an hayatta değiller. Babam dahil bütün evlatları ise hayattalar. Sorum şu, eğer Bulgaristan ve Türkiye kaynaklarını araştırırsak evlatları ya da biz torunları için Bulgaristan vatandaşlığı alma ihtimali var mıdır? @zoltan83 @metinvurgun
Net söylüyorum goc tarihi 1938 ve şu an hayatta olmadıkları için vatandaşlik alamazsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar takipçi olmadan vatandaşlık almak zormudur ? Kendi işlerini kendi halleden varmi acaba ? Çokmu zor sizce ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Basıl alamazsınız aynı durum dedemde var bu sene vefat etti aradık alabiliyorsunuz dediler
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 15 Ekim 2020; 23:23:7 >
Özelden atarmısın
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Anneannem Bulgaristan doğumlu ve orada doğduğunu gösteren belgeler var elimde, ancak anneannem ve annem sağ olmadığı için başvuru yapmaya çalıştığımda danışmanlık şirketlerinden olumsuz olacağına dair dönüş almıştım. Ancak internette benzer durumda olanların Bulgaristan'da aracı şirketler ile görüşecek vatandaşlık aldıklarına dair yazılar gördüm. Benzer durumda olup vatandaşlık alabilen var mı acaba?
-
quote:
Orijinalden alıntı: BligzerAnneannem Bulgaristan doğumlu ve orada doğduğunu gösteren belgeler var elimde, ancak anneannem ve annem sağ olmadığı için başvuru yapmaya çalıştığımda danışmanlık şirketlerinden olumsuz olacağına dair dönüş almıştım. Ancak internette benzer durumda olanların Bulgaristan'da aracı şirketler ile görüşecek vatandaşlık aldıklarına dair yazılar gördüm. Benzer durumda olup vatandaşlık alabilen var mı acaba?
Göç tarihini biliyor musunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Trubetzkoy
Basıl alamazsınız aynı durum dedemde var bu sene vefat etti aradık alabiliyorsunuz dedilerGöç tarihi çok önemli cevap verdigim konudaki arkadaş alamaz. Alırım diyenler zamanınızı ve paranızı alır.
quote:
Orijinalden alıntı: BligzerAnneannem Bulgaristan doğumlu ve orada doğduğunu gösteren belgeler var elimde, ancak anneannem ve annem sağ olmadığı için başvuru yapmaya çalıştığımda danışmanlık şirketlerinden olumsuz olacağına dair dönüş almıştım. Ancak internette benzer durumda olanların Bulgaristan'da aracı şirketler ile görüşecek vatandaşlık aldıklarına dair yazılar gördüm. Benzer durumda olup vatandaşlık alabilen var mı acaba?
Göç ettiği tarihi paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım
quote:
Arkadaşlar takipçi olmadan vatandaşlık almak zormudur ? Kendi işlerini kendi halleden varmi acaba ? Çokmu zor sizce ?Kendinizde yapabilirsiniz zaman ayırmanız ve sabırlı olmanız gerekir
Dahami zordur hocam ? Yeşil pasaportla kolay gidip gellmesi. Ama tabi neler adim adim yapılacak onu bilmiyorum.
quote:
Dahami zordur hocam ? Yeşil pasaportla kolay gidip gellmesi. Ama tabi neler adim adim yapılacak onu bilmiyorum.Göç tarihini paylaşırsanız kısaca anlatabilirim
1978 hocam. Oradaki doğum belgemin orijinalleri elimde duruyor.
En eski göçmenler bile dedelerinden dolayı vatandaşlık alabiliyor. Ama ben 78 göçmeniyim ve bg doğumluyum buna rağmen alamıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X