Şimdi Ara

Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
787
Cevap
63
Favori
79.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunların hepsi tamamdır. BG deki takipçim hepsini hazırladı. Bana elden gönderdi.

Ben burada,
    -Sağlık sigortası,
    -100 EUR D vize ücreti,
    -Vize başvuru formunu doldurup Bursa'daki konsolosluğa teslim edeceğim.

İlgin için teşekkürler.
  • @batmanzek ve @metinvurgun,

Dedem 41 göçmeni, iki halam ve iki amcamla beraber toplam 6 kişi gelmişler, babam burada doğmuş ve hayatta. Vatandaşlık alma ihtimalimiz nedir.
    Genelde forumda 48 sonrası göçenlerden bahsedilmiş. 40 veya 41 civarı gelenlerden vatandaşlık alanlar var mı, vatandaşlık sorgularında
    bu yıllarda gelenler için hangi yanıt çıkıyor?

tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanmaznecip

@batmanzek ve @metinvurgun,

Dedem 41 göçmeni, iki halam ve iki amcamla beraber toplam 6 kişi gelmişler, babam burada doğmuş ve hayatta. Vatandaşlık alma ihtimalimiz nedir.
    Genelde forumda 48 sonrası göçenlerden bahsedilmiş. 40 veya 41 civarı gelenlerden vatandaşlık alanlar var mı, vatandaşlık sorgularında
    bu yıllarda gelenler için hangi yanıt çıkıyor?

tşk.
    Dedeniz hayatta ise başvuru yapabilir. Onun disinda olmaz. Uzun yollu prosedür geçerli olur. D tipi vize alıp en az 2-3 yıl beklemesi lazım. Dedeniz vatandaslik aldıktan sonra Babanız daha sonra siz alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinvurgun -- 7 Şubat 2020; 22:0:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mülakata girdikten sonra 1,5 yıl mı beklenecek gerçekten. Bu sürede kişi vefat ederse nolur?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rahmetli dedem 1917 makedonya doyran doğumlu. 1918’de o bebekken Kırklareli’ne gelmişler. Çifte vatandaşlık için şans var mıdır?

• metinvurgun M kullanıcısına yanıt
    Mülakata girdikten sonra 1,5 yıl mı beklenecek gerçekten. Bu sürede kişi vefat ederse nolur?

• metinvurgun M kullanıcısına yanıt
    D tipi vizede sanırım ananemin orada ikamet etmesi gerekli. Yaşlı olduğu için orada ikamet etmesi mümkün değil. Farklı bir yöntemi var mı?
  • Dedem Silistre/Bulgaristan doğumlu 1951 yılında buraya göçmüş acaba vatandaşlık alma hakkım var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Strand

Dedem Silistre/Bulgaristan doğumlu 1951 yılında buraya göçmüş acaba vatandaşlık alma hakkım var mı ?
    Dedeniz hayatta ise vatandaslik iadesi alabilir. Daha sonra baba veya anne daha sonra siz alabilirsiniz. Dedeniz vefat ettiyse malesef alamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bellek

Rahmetli dedem 1917 makedonya doyran doğumlu. 1918’de o bebekken Kırklareli’ne gelmişler. Çifte vatandaşlık için şans var mıdır?
    Makedonya şartlarini bilmiyorum ama forumlarda okuduğum kadariyla çok prodesur yok daha hızlı ve kolay veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CorleoneFamily

D tipi vizede sanırım ananemin orada ikamet etmesi gerekli. Yaşlı olduğu için orada ikamet etmesi mümkün değil. Farklı bir yöntemi var mı?
    İkamet etmesine gerek yok giriş çıkış yapması yeterli

• Arkadaşlar anneannem 51 bulgaristan göçmeni ve doğum belgesi isim denklik vb belgeleri nüfus müdürlüğünden temin ettim ancak takipçim bana 51 göçmenlerinin işlemlerinin durdurulduğunu söyledi. Hiç haber de duymadım bu işin aslı astarı var mıdır? Ayrıca 50 göçmenlerinin 1 yıl 51 göçmenlerinin 3 yılda pasaport hakkı kazandığını söyledi. Bana biraz ezbere cevap veriyor gibi geldi bilgi verebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: utkudeniz86

Arkadaşlar anneannem 51 bulgaristan göçmeni ve doğum belgesi isim denklik vb belgeleri nüfus müdürlüğünden temin ettim ancak takipçim bana 51 göçmenlerinin işlemlerinin durdurulduğunu söyledi. Hiç haber de duymadım bu işin aslı astarı var mıdır? Ayrıca 50 göçmenlerinin 1 yıl 51 göçmenlerinin 3 yılda pasaport hakkı kazandığını söyledi. Bana biraz ezbere cevap veriyor gibi geldi bilgi verebilir misiniz?
    22 kasim 1950 tarihinden sonra göç edenler için malesef prosedür bu şekilde. D tipi vize alıp ortalama 2-3 yıl beklenmesi gerekiyor. Yapılan işlem dogru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinvurgun -- 9 Mart 2020; 21:33:37 >
  • Kafkas göçmenleri Rsuyadan vatandaşlık alibiliyor mu bu konuda bilgisi olan var mı?
  • KOLAY GELSİN BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ.
    NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN İSİM DENKLİK BELGESİNİ İSTEDİK FAKAT İSİM DENKLİK BELGESİNDE;
    ÖNCEKİ ADI VE ÖNCEKİ SOYADI KISMI YOK.
    ONUN YERİNE AÇIKLAMAYA;
    TÜRK VATANDAŞLIĞINI KAZANMADAN ÖNCEKİ AD VE SOYADI GÖSTERİR BELGENİN TASDİKLİ ÖRNEĞİ EKTEDİR. VATANDAŞLIK DOSYASINDA BULUNAN BELGEYE İSTİNADEN TÜRK VATANDAŞLIĞINI KAZANMADAN ÖNCEKİ AD VE SOYADI BİLGİLERİ NÜFUS KAYDINA İŞLENEMEMİŞTİR.
    ŞEKLİNDE YAZILMIŞTIR.
    BU BİZİM İÇİN YETERLİMİDİR. TASİKLİ ÖRNEĞİ DEDİĞİ; GİRİŞ PASAPORTUNDA YAZAN İSİMLER.
    BİZE, EKTE PASAPORT DE MIGRATION VE VISAS DİYE İKİ BELGE VERMİŞLER.
    YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. ŞİMDİ HANGİ YOLU İZLEMELİYİZ AYRICA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bybalkan

KOLAY GELSİN BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ.
    NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN İSİM DENKLİK BELGESİNİ İSTEDİK FAKAT İSİM DENKLİK BELGESİNDE;
    ONUN YERİNE AÇIKLAMAYA;
    TÜRK VATANDAŞLIĞINI KAZANMADAN ÖNCEKİ AD VE SOYADI GÖSTERİR BELGENİN TASDİKLİ ÖRNEĞİ EKTEDİR. VATANDAŞLIK DOSYASINDA BULUNAN BELGEYE İSTİNADEN TÜRK VATANDAŞLIĞINI KAZANMADAN ÖNCEKİ AD VE SOYADI BİLGİLERİ NÜFUS KAYDINA İŞLENEMEMİŞTİR.
    ŞEKLİNDE YAZILMIŞTIR.
    BU BİZİM İÇİN YETERLİMİDİR. TASİKLİ ÖRNEĞİ DEDİĞİ; GİRİŞ PASAPORTUNDA YAZAN İSİMLER.
    Merhaba iyi günler,
    Göç edenler kişiye ait doğum belgesini Bulgaristanda doğduğu yerin Belediyesinden almanız gerekiyor.

Daha sonra Bulgarcadan Türkçeye noter tastikli olarak ceviri yaptırıp nüfus müdürlüğüne verdiğiniz takdirde isim denklik belgesi verilecektir.

Doğum belgesini sisteme kayit etmeden isim denklik belgesini nüfus Müdürlüğü size vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: bybalkan

KOLAY GELSİN BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ.
    ONUN YERİNE AÇIKLAMAYA;
    ŞEKLİNDE YAZILMIŞTIR.
    Passeport D'emigration adlı belgede isim ve soyisim yazdığı için bu belgeler yeterli diye biliyorum ama @metinvurgun hocam daha iyi bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi embra -- 13 Mart 2020; 11:45:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: embra

Passeport D'emigration adlı belgede isim ve soyisim yazdığı için bu belgeler yeterli diye biliyorum ama @metinvurgun hocam daha iyi bilir.

Alıntıları Göster
    Turkiye de bulunan nüfus Müdürlüğü passport de migration ile isim denklik vermez.

İsim denklik icin
    Bulgaristan da doğduğu yerin Belediyesinden alınmış Apostilli onaylı dogum belgesi ve noter tastikli turkce tercumesini ister veya yeni tip tarihi guncel pasaportun örneğini ister.

• Merhaba. 1978 göçmeniyim. 1 yaşını doldurduğum gün Türkiye'ye ayak basmışız. Eşim 89 göçmeni. Kurban bayramında gitmeyi planlıyoruz. Eşim ve oğlumun vatandaşlık işlemlerini başlatıcaz. Benim durumum eşimin üzerindenmi daha kolay olur yoksa kendim başvurarakmı daha kolay vatandaşlık alabilirim. Ayrıca eşimin ve oğlumun işlemleri kaç gün sürer. Yaklaşık iki yada üç hafta kalmayı planlıyoruz. Bu süre zarfında eşimin işlemleri bitermi bilgi verirseniz çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhanben

Merhaba. 1978 göçmeniyim. 1 yaşını doldurduğum gün Türkiye'ye ayak basmışız. Eşim 89 göçmeni. Kurban bayramında gitmeyi planlıyoruz. Eşim ve oğlumun vatandaşlık işlemlerini başlatıcaz. Benim durumum eşimin üzerindenmi daha kolay olur yoksa kendim başvurarakmı daha kolay vatandaşlık alabilirim. Ayrıca eşimin ve oğlumun işlemleri kaç gün sürer. Yaklaşık iki yada üç hafta kalmayı planlıyoruz. Bu süre zarfında eşimin işlemleri bitermi bilgi verirseniz çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler

Bulgaristan ve Türkiye arasında yapılan anlaşmalarda Bulgaristan’dan 1978 yılında göç eden kişilerle ilgili olarak zorunlu değil gönüllü olarak göç ettikleri yönünde ifadeler yer almaktadır. Bunun nedeni ise göçün gerçekleştiği dönemde göç eden kişilere imzalatılan belgelerdir. Bu belgeler, Bulgaristan vatandaşlığından Türkiye vatandaşlığına geçmek için bir onay olarak görülmektedir. Bu sebeple 1978 yılı göçmenlerinin 1951 ve 1989 yıllarında göç edenlere göre vatandaşlık haklarını elde etmeleri daha zordur. Yine de 1978 yılı göçmenleri belirli koşulları sağlamaları ve gerekli prosedürleri sağlamaları halinde vatandaşlık başvurusunda bulunabilmektedirler. 

Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda bulunacak 1978 ve daha yakın tarihlerde göç etmiş kişilerin Bulgaristan’da doğmuş olması, 1. derece yakının Bulgaristan’da ikamet ediyor olması 1978 göçmenlerinin vatandaşlık hakkına sahip olma olasılığını arttırmaktadır. Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan yapılacak sorgulamayla, kişinin halen Bulgaristan vatandaşı olarak kayıtlı olup olmadığı tespit edilmektedir. Kayıtlarda hala Bulgar vatandaşı olarak görülen kişi yoksa kırmızı pasaport çıkartmalı, varsa pasaportunu yenilemelidir. Bulgaristan Adalet Bakanlığı’nın sorgulaması sonucunda Bulgaristan vatandaşı olmadığı tespit edilen kişi ise ilk olarak D tipi vize başvurusunda bulunmalıdır. Bulgaristan D vizeye sahip olduktan sonra Bulgaristan’da ikamet edeceği bölgenin Yabancılar Şubesi’ne başvuruda bulunarak kalıcı oturum belgesi çıkartması gerekmektedir. 1978 göçmenlerine D vize yaklaşık 2 ayda çıkmaktadır. D vize temin edildikten sonra Bulgaristan’da beyan edilen bölgenin göçmenlik şubesine gidilerek oturum izni talebinde bulunulmalıdır.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.