Şimdi Ara

Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
787
Cevap
63
Favori
79.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anne veya babasının göç edip etmediği,
    Vatandaşlık iade durumu olup olmadigi,

Gibi bilgileri yazabilirseniz büyük katkı sağlamış olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinvurgun

Pasaport alan kişinin medeni durumu,
    Anne veya babasının göç edip etmediği,
    Vatandaşlık iade durumu olup olmadigi,

Gibi bilgileri yazabilirseniz büyük katkı sağlamış olursunuz.
    Alan kişi bekar, anne babası orada doğma, daha sonradan başvuruyor babası ve 3 yılın sonunda alıyor. 70 göçmeni anne ve baba.

Vatandaşlığı iade olan kişiyle daha sonradan arasında fark olmaz yasal olarak, pasaportu aldıktan sonra tüm Bulgar vatandaşlarıyla aynı statüde olursun.

Sizin dediğiniz buradaki konsolosluk yoluyla başvurursanız oluyor, buradan en az 6 ayda pasaport geliyor ama 1.5 yıl yine imkansız.

Sizin bildiğiniz yöntemdeki 1.5 yıllık kırılımı/süreçleri paylaşabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkaned -- 26 Ocak 2020; 18:32:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Take That

quote:

Orijinalden alıntı: barsav12

Bulgaristan yine burun kıvrılacak bir ülke ki,avantajı şu ki ab ülkesi,Bulgaristan vatandaşı olup rahatlıkla Almanya vs. gidip yerleşilebilir.

alım gücü trden 2 kat yüksek bulgaristanın. giderekde arayı açıyorlar

Alıntıları Göster
    Asgari ücrete çalışan birinin gitmesi mantıklı ama tr de en kötü devlet memuru olan biri dönüpte bulgaristanın yüzüne bakmaz.doğasını falan bilemem ancak ab üyesi olması ve suriyelilerin olmaması tr den üstün tarafları.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkaned

Alan kişi bekar, anne babası orada doğma, daha sonradan başvuruyor babası ve 3 yılın sonunda alıyor. 70 göçmeni anne ve baba.

Vatandaşlığı iade olan kişiyle daha sonradan arasında fark olmaz yasal olarak, pasaportu aldıktan sonra tüm Bulgar vatandaşlarıyla aynı statüde olursun.

Sizin dediğiniz buradaki konsolosluk yoluyla başvurursanız oluyor, buradan en az 6 ayda pasaport geliyor ama 1.5 yıl yine imkansız.

Sizin bildiğiniz yöntemdeki 1.5 yıllık kırılımı/süreçleri paylaşabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Daha öncede yazdım ancak eski mesajlarda kaldı. Dedem 1950 göçmeni hayatta onun vatandaşlığını kısa sürede iade aldık.
    Ondan sonra Türkiye doğumlu annem 2019 ocak ayında daha hizli işlem olmasi icin Sofya da mülakata girdi, onunla birlikte bir sürü giren arkadaşı var en az 1.5 yılda çıkacak dedi yetkililer. Durum bu şekilde hala bekliyoruz. Aracının değil resmi yetkilinin söylediklerini aktardim size.

Tek fark kalıyor o zaman arkadaşınız bekar olması. Veya prosedür de sizin bilmediğiniz bir detay var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinvurgun -- 26 Ocak 2020; 23:11:23 >

• quote:

Malesef göç tarihi 1925 ve hayatta olan kimse yok. Bu yüzden vatandaslik almanız şu an için mümkün değil. Anneannenin doğum yeri Bulgaristan olsaydı vatandaslik alabilirdiniz.
    Hocam merhaba. Benim de bir sorum var size. Benim baba tarafından dedemin annesi de babası da bulgaristan'da doğmuş ve türkiye'de vefat etmişler. 1898 ve 1913 doğumlular. Şuan dedem sağ, vatandaşlık hakkı var mıdır? Birde kendisi 80 yaşında ve bulgaristana gitme gibi bi durum olursa gitmesi çok zor, işlemleri babamın veya benim yapma imkanımız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Hocam merhaba. Benim de bir sorum var size. Benim baba tarafından dedemin annesi de babası da bulgaristan'da doğmuş ve türkiye'de vefat etmişler. 1898 ve 1913 doğumlular. Şuan dedem sağ, vatandaşlık hakkı var mıdır? Birde kendisi 80 yaşında ve bulgaristana gitme gibi bi durum olursa gitmesi çok zor, işlemleri babamın veya benim yapma imkanımız var mı?

Alıntıları Göster
    Dedenizin doğum yeri ve goc tarihini yazabilirmisiniz

• quote:

Dedenizin doğum yeri ve goc tarihini yazabilirmisiniz

Alıntıları Göster
    Hocam dedem Türkiye'de doğmuş. Onun annesi ve babası bg doğumlu, göç tarihlerinden emin değiliz. Dedemin söylediğine göre 1930larda gelmişler Türkiye'ye.
  • @metinvurgun Hocam babamın kimliğinde doğum yeri bulgaristan,razgrad olarak gözükmekte,78 yılında göç etmişler fakat soruşturduğumuz zaman 78 göçmenlerinin daha bir zor oluyormuş(kendi istekleri ile vatandalşıktan çıktıklarına dair kağıt imzaladıkları söyleniyor)ne kadar doğru? ve bu işlemler için ortalama bir fiyat belirtebilir misiniz,teşekkürler.
  • quote:

Hocam dedem Türkiye'de doğmuş. Onun annesi ve babası bg doğumlu, göç tarihlerinden emin değiliz. Dedemin söylediğine göre 1930larda gelmişler Türkiye'ye.

Alıntıları Göster
    Göç tarihi 1938 den önce olduğu için evraklarda ve doğum belgelerinin bulunmasında sıkıntı olabilir. Ancak dedenizin hayatta olmasi sizin için bir şans dedenizden alacağınız vekalet ile evraklari takip edip alabilirsiniz ancak en son kimlik ve pasaport alırken onu da bg ye götürmeniz gerekir veya evraklari toparlayip Türkiye de ki Bulgar Konsoloslugundan işlemlere devam edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

@metinvurgun Hocam babamın kimliğinde doğum yeri bulgaristan,razgrad olarak gözükmekte,78 yılında göç etmişler fakat soruşturduğumuz zaman 78 göçmenlerinin daha bir zor oluyormuş(kendi istekleri ile vatandalşıktan çıktıklarına dair kağıt imzaladıkları söyleniyor)ne kadar doğru? ve bu işlemler için ortalama bir fiyat belirtebilir misiniz,teşekkürler.
    78 de gelen göçmenler kendi isteği ile çıksa dahi iade alabilir ancak prosedür biraz uzun d tipi vize alacak banka hesabı teminati ve ikametgah gösterecek. Bunu kendi tanıdık veya arabalarıniz ile hallderseniz daha uygun olur yoksa 2500-3000€ aracılar fiyat ister.

• quote:

Göç tarihi 1938 den önce olduğu için evraklarda ve doğum belgelerinin bulunmasında sıkıntı olabilir. Ancak dedenizin hayatta olmasi sizin için bir şans dedenizden alacağınız vekalet ile evraklari takip edip alabilirsiniz ancak en son kimlik ve pasaport alırken onu da bg ye götürmeniz gerekir veya evraklari toparlayip Türkiye de ki Bulgar Konsoloslugundan işlemlere devam edersiniz.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam, teşekkür ederim. Şansımız varsa denemeye değer.
  • quote:

Anladım hocam, teşekkür ederim. Şansımız varsa denemeye değer.

Alıntıları Göster
    Göç tarihi eski olduğu için çoğu aracı ugrasmak istemez en iyisi kendiniz gidip bizzat araştırın.

• quote:

78 de gelen göçmenler kendi isteği ile çıksa dahi iade alabilir ancak prosedür biraz uzun d tipi vize alacak banka hesabı teminati ve ikametgah gösterecek. Bunu kendi tanıdık veya arabalarıniz ile hallderseniz daha uygun olur yoksa 2500-3000€ aracılar fiyat ister.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim hocam,araştırayım
  • Anneannemler, 15.04.1951 yılında Aydos’ un Buruncuk köyünden gelmişler. Anneannem sağ. Nüfüs müdürlüğünden aldığım evraklarda tarih bu şekilde. D tipi vizeden başka seçenek yok sanırım ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Asgari ücrete çalışan birinin gitmesi mantıklı ama tr de en kötü devlet memuru olan biri dönüpte bulgaristanın yüzüne bakmaz.doğasını falan bilemem ancak ab üyesi olması ve suriyelilerin olmaması tr den üstün tarafları.

Alıntıları Göster
    merak ettim baktım sadece ab değil dünyada 128 ülkeye vizesiz geri kalanların çoğuna ülkeye vardığında sınırdan alınan vizelerle girilebiliyor. suriyeli yok sokakta yürümek daha güvenli havası çok daha temiz, hayat daha yavaş akıyor insanları daha relax, trafik kurallarına son derece uyuyorlar yaya geçitleri, hız göbekler ışıklar vs.. bulgarlarında alım gücü türklere göre yüksek hafta sonları arabaya atlayıp edirnedeki süpermarketlerden alışverişi yapıp dönüyolarmış türkiye ucuz geliyomuş. daire fiyatları türkiyeden yüksek gibi benzin daha pahalı et ucuz geri kalan meyve sebze aynı gibi. abuk subuk vergiler yok kdv vs yok neyse o.. kısaca böyle edindiğim bilgilere göre.

• Metin hocam merhaba,
    Bende 5-6 ay uğraştan sonra BG deki takipçiden dün itibarı ile D vizesi başurusu için tüm belgeleri aldım. Bundan sonraki süreçte Bursa ya gidip D vize başvuru su yapacağım.

1- Vize talep formu,
    2- Sağlık Sigortası,
    3- 100 Euro BG konsolosluk hesabına para,

Bunların dışında bir şey var mıdır? Metin hocam.
    Ayrıca ben İzmir deyim. Başvuru için Bursa BG konsolosluğu na başvuracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorleoneFamily

Anneannemler, 15.04.1951 yılında Aydos’ un Buruncuk köyünden gelmişler. Anneannem sağ. Nüfüs müdürlüğünden aldığım evraklarda tarih bu şekilde. D tipi vizeden başka seçenek yok sanırım ?
    Sağ olduğu için hemen d tipi vize ile işlemlere başlayın vefat durumunda vatandaslik iadesi alamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: batmanzek

Metin hocam merhaba,
    Bende 5-6 ay uğraştan sonra BG deki takipçiden dün itibarı ile D vizesi başurusu için tüm belgeleri aldım. Bundan sonraki süreçte Bursa ya gidip D vize başvuru su yapacağım.

1- Vize talep formu,
    2- Sağlık Sigortası,
    3- 100 Euro BG konsolosluk hesabına para,

Bunların dışında bir şey var mıdır? Metin hocam.
    Ayrıca ben İzmir deyim. Başvuru için Bursa BG konsolosluğu na başvuracağım.
    Göç tarihini ve kimin için d tipi vizesi alacaksınız bunları yazabilirmisiniz

• Kendim için. 1978 göçmeni. Kırcali doğumluyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batmanzek

Kendim için. 1978 göçmeni. Kırcali doğumluyum.
    Göçmenler için Bulgaristan’da oturum izni (D tipi vize) Gereken Belgeler:

“D” Vize Başvuru formu (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.),

Arkası beyaz fon 1 adet Biometrik fotoğraf,

TC. Pasaportu ve fotokopisi (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak),

Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan Bulgaristan vatandaşı olup olmadığınıza dair yazı,

Bulgaristan’dan doğum kağıdı (Akt za rajdane),

Daha önce Bulgaristan’da oturduğunuz Belediyenin Nüfus kütüğünden Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İzvleçeniye ot Semyniya Registır),

Göç etmeden önce Bulgaristan’da ikamet ettiğiniz Belediyeden hangi tarihte ve hangi anlaşmaya göre göç ettiğinize dair Tasdikname (Udostoverenie),

Göç ettiğiniz pasaportun fotokopisi,

İsim denklik belgesi Apostilli (Bulgaristan’da yemin tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığında tasdik edilmiş olmalı),

Bulgaristan’da ikamet ettiğiniz adrese ait kira kontratı Noter Tasdikli olmalı/akraba yanında oturacaksanız akrabanız tarafından hazırlanmış ve kalacak yerinizin olduğunu belirten Deklaratsiya ve Ev sahibini kimlik kopyası ile Tapu Kopyası. (Deklaratsiya Noter Tasdikli olmalı),

Kiraladığınız evin sahibinden konaklayacağız evin adresini kira süresini belirten ve kiraya verdiğini beyan eden taahhütname

Bulgaristan’da veya Türkiye’de herhangi bir bankadan adınıza hesap açılması (Hesapta en az 3000 Leva veya 1500 Euro olmalı),

Sabıka kaydı (Apostilli olması gerekiyor, Bulgaristan’da yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.),

Seyahat-Sağlık Sigortası (İstenilen Vize süresini kapsayacak ve Shengen alanında geçerli olan minimum 30 000 Euro teminatlı olmalı),

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,

100 Euro Vize ücreti yatırdığınıza dair Banka Dekontu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinvurgun -- 29 Ocak 2020; 14:41:46 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.