Şimdi Ara

Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
65
Favori
83.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar babannem ve dedem pomak soylu olup yunanistandan mübadele göçü ile gelmişler araştırdığım kadarıyla pomaklar bulgar soylu sayılıyormuş kanıtladıkları halde vatandaşlık alınabiliyormuş bunun için hangi belgeleri toplamam gerek

• bizde pomağızda pomak olduğunu kanıtlayabilmenin bir yolu yok :=)

• Arkadaşlar adres ne zaman veriliyor? Garanti olması açısindan nelere dikkat etmek lazim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salı gunu itibari ile biraderin basvurusunu da yatırdık hayırlısıyla...

D vize edirne konsolosluk basvuru 27.07.2022 ort. 95 gunde cıktı..

15.11.2022 de dobriç yabancılar subeye evrakları teslim ettik..

Bilgilendirme:

bulgaristan muhtemelen 2024 yılbasında shengen bolgesine girecek,

bundan sonra oturum almak daha da ZORLASTIRILACAK mış..

Örnek olarak:

alman dan verdi..

Bulgarca bilmiyorum ama bana cevirdikleri kadar anladıgım:

-es uzerinden aldıgı zmn alman A1 seviye almanca dil istiyor..

-almanyada dogmus ama tr ye goc etmis vatandaslıktan cıkmış-cıkarılmıs (bizim 78 goc gibi)hakkını kaybediyor

-mesela 89 goc, TR ye goc edip hic Bg ye gitmemiş giriş-cıkış hic işlem yapmamıs pasaport ve liçna kart fln degistirmemiş

olanların bile kaybetme durumu varmiş...(bunu tam anlayamadım ama)..

Shengen++ lar,

-oturum kartıyla sadece bg ye giriş cıkıs yapmana gerek kalmayacak Eu bolgesne giriş-cıkıs yeterliymiş

-oturum kartla Eu bolgesinde serbest seyehat ve calısma imkanı...(suan Eu vatandas es yanında olmadan ve o.kartta family olmayan giremiyor)

-macar sınırı kalkıyor Eu sınırı TR sınırına geliyor)

Daha once benim gibi oturum alanların (78 goc +es Eu vatandası) bazılarına(kanunlara uysa bile giriş-cıkıs ozellikle) kayıtlı oldukları adrese

oturum iptali ile ilgili bazılarına mektup gonderiyorlarmıs (face grubunda da 2-3 kişiye rastlamıstım)

-sınırdan gecerken pasaport memuru beni Bg ye alayım mı die ofise tel actı...!!Sorun yok girebilir!! cevabından sonra Bg ye gectim..

anladıklarım bunlar, yanlıs veya eksik varsa konuya daha bilgili olanlar bilgilendirirse bizler için daha ii olur..

kaynak: işlemlerimizi yapan eski pasaport dairesi calısanı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 19 Kasım 2022; 12:29:49 >

• + agustos ayı Bg den cıkarken oturum kartım ve pasaport a ort. yarım saat gumrukte inceleme yaparak

(Rutbeli bir gumruk memuru, tampon bolgede kendi geldi) o.kartımı ve pasaportu vererek problem yok Tr ye gidebilirsin demişti.

16.11.2022 de cıkısta yine problem yaratırlar dedim ama direk cıktık, pasaport memuruna sordumuzda problem yok dedi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 19 Kasım 2022; 12:14:34 >
  • zoltan83 kullanıcısına yanıt

git pomakça konuş alırsın. manaflara verilmiş o kadar sana neden verilmiyor? Bana kalsa tüm manafları çıkarırım vatandaşlıktan ama bulgar kimliği. Bir batı trakya bölgesi olsa, balkanlar harici hiç bir Türkü sokmazdım mesela manaflardan.

Ben Türk olarak babamdan dolayı alamıyordum. Eşim üzerinden hak aldım. Babam zamanında erkenden kaçıyor vs   Aşırı Türkçüdür peder ama bize pek faydası olmadı. Lakin ne mutlu Türk'üm...

• snop02 kullanıcısına yanıt

rusya savaşta destekleme sebeplerinden biri de , Rusya bölgede etkin olunca; muhtemelen kendisini satan balkan bulgarlarının canına ot tıkayacaktır :) muhtemelen eski kafa bulgarlar başa gelirse, evlilikle mevlilikle vatandaşlık almış + balkanlarla hiç bir alakası olmayanları şutlayacaklardır.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

zaten Romanya ve BG nin Eu ya alınma sebeplerinden biride bu,

rus, çin ve TR etkisine girme endisesinden aldılar onları...

ama Shengen olursa bizlerin bazıları icin sıkıntılı surec baslayacak gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 20 Kasım 2022; 8:53:56 >
  • 2018 mi yoksa 2019 da mı ne Sofyada,

Vatandaslıkla ilgili birimde cok buyuk bir operasyon cektiler.

Oradakilerin hepsini sutladılar, ve o operasyon hala devam..

bunuda ortaya cıkartan Eu kabinesinde Alman ve (galiba)Hollanda idi

orada calısan Bg lerin kayıtlarından yola cıkarak işlemlere baslıyorlar:

adam rusya dogumlu Bg vatandası..

rus-bg

uki-bg

moldov-bg vs. fln

bunlara soruyorlar bunlara nsl ve ne hakla vatandaslık verdiniz..Tabi ki PARA!!!

simdi bunların tespitine de basladılar 2024 kadar devam eder (pasaport veya liçna kart yenileme ye gelince)

hatta ben 1 yıla yakın işlem yapamadım (araya bir de pandemi fln girdi)

muhtemelen 2018 yılıdır,

2018 nisanda basladım 2020 aralıkta anca oturumu aldım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 20 Kasım 2022; 9:16:11 >
  • Merhabalar, anne tarafından dedemler bulgaristan göçmeni. Dedem 9 aylıkken Türkiye'ye göçmüşler. Bundan 5-6 ay önce bir şeylerle uğraşmaya çalıştım fakat sonra peşini bıraktım bilgisizlikten. Oradaki avukatlarla görüştüğümde Türkiye'ye giriş tarihinin önemli olduğunu o belgeyi bulmam gerektiğini söylediler. Dedem yaşıyor fakat ben tam olarak Türkiyeye giriş tarihini nasıl bulmam gerektiğini bilmiyorum. 51 göçmeniyiz diyorlar fakat ağız alışkanlığı mı değil mi bilemiyorum çünkü son tarih olan 22.11.1950 ye çok yakın. Türkiye'ye tam olarak giriş yaptıkları tarihe nasıl ulaşabilirim? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

• xanberk kullanıcısına yanıt

mrb

evet o belgeyi benden de istediler.. 78 gocum.

nsl buldum?

bg de koyunuzun baglı oldugu belediyede arsivden cıkarttım.

Orada butun kayıtlar var, Dogum kagıdı pasaport ve 3 isim denklıgımı verdim

bg memuru (nufus muduruymus, ilk diyalog)hanımın koylusu idi ilgilendi saolsun.. 10dk da aldım..(sonraki gidişimde ufak bi hediye tabiki) 

tecrube; Bakın bu memurlar ile iyi dialog veya samimiyet gerceklestirip gittiginizde ufak jest (hediye fln severler) ya da 1 kave soylersiniz yaparsanız kapılar ardına kadar acilir.Bg nin burokrasisi bizden bin beter unutmayın...

basımdan gecen:

78 de gelirken dogum kagıdımda baba ismini yazmamıslar, benim ve dede ismi yazıyor. sahit fln buldum ama noter ve vilayetteki noterler ''bu dogum kagıdı ve Tr pasaportlu kişi aynı kişidir'' die omaylatamadım ve işlerim tıkandı. Bu memurlar noter e gelip bana sahit olduktan sonra noter onayladı ve işlemlere devam edebildim...

1.memur nufus muduru (hanımın koylusu)

2.memur opcina gise 3 memuru (annemin koylusu) belediye de butun işler ilk bundan gecer. Brokraside ki ilk kapı (akraba olduk desem yeridir, her gidişte ugrar ve ufak bi hediye alırım hala)

o pasaportta BG cıkıs, TR yr giriş damgası olmadan işlemlere baslayamıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 25 Kasım 2022; 9:52:39 >

• Kırcaalili var mı

• BiziBilenBilirAS B kullanıcısına yanıt

Hayırdır ?

• Extralarge kullanıcısına yanıt

Annemin doğum belgesini bulmaya çalışıyoruz, yardım isteyecektim Belediye konusunda. Belki yol gösterir diye.

• Konuyu hortlatalim biraz. Metin bey yada bilgili arkadaslar cevaplarsa sevinirim
    Dedem 1950 gocmeni
    Elimizde hix bir belge yok
    Babama dedim nufus md gidip dedem icin isim denklik belgesi al
    Sonrasinda ne yapmaliyiz?

• Oz_Webster O kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan adalet bakanlığına
    "Vatandastir, değildir" sorgulama dilekçesi
    vereceksiniz. Cevap ortalama 6 ayda geliyor.

Şayet dedeniz vatandaş ise önce babanız, onun vatandaşlığını almasından sonra sizler başvuru yapabilirsiniz.
    Sizin vatandaşlığı almanız muhtemelen 7-8 yıl...

Dedeniz vatandaş değil ise; (rahmetli) olmuşsa,
    Babanız orada(Bg) dogmamissa, vatandaş olamazsınız...
    Dedeniz sağ ise problem yok
    Dedeniz pasaport ve kimliğini alınca babanız başvurur,
    ama rahmetli ise
    en iyisi bu işleri yapanlardan yardım alın.
    Çünkü kanunlar sık değişiyor ve Bg vatandaşlığı çok zorlastirmaya başladı bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 30 Mart 2023; 6:54:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgilendirme icin tsklr hocam

Ne dmk👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Islemlere basladik bakalim
    Dusunenlere fikir olmasi acisindan guncellemeleri yazarim
    Bulgaristan sofyada sagolsun @metinvurgun hocam sayesinde bir araci ile anlastik. Bizden bir cok belge ve vekaletname istedi. Hepsini hazirladik.
    .....

Hayırlısı olsun hocam..
    Uzun, zor ve meşakatli bir yol.
    İnsallah en güzel sekilde sonuçlanır🙏

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.