Merhaba 2022 Ocak ayında babaanneme ait Passeport D'emigration'u nüfus müdürlüğünden babam aracılığıyla aldım. Ailesi babaannem 8 yaşındayken Pravadı'dan 1950'de göç etmiş. Belge 28 Ağustos 1950'de Varna'da düzenlenmiş. Belgenin arka yüzündeki göç işlemlerine ait damga ve tarihlerde şöyle: 14/09/1950'de Türk konsolosluğu görmüş. 23/09/1950'de Bulgar kurumu görmüş. 04/10/1950'de -sınır pulu olsa gerek- Bulgar damgası var. 04/10/1950'de Edirne İstasyon Komiserliğimiz görmüş. 05/10/1950'de Edirne Emniyet Müfettişliğimiz görmüş. Göç gerçekleşme tarihi 5 Ekim veya ülkeden çıkış tarihi olan 4 Ekim. Tarihler vatandaşlığın korunduğu tarih aralığında gibi duruyor. 1942 Pravadı doğumlu babaanneciğim, 2013'te vefat etti. Türk vatandaşlığını da 02/03/1951'de kazanmış. Aklıma takılan birkaç mevzu bulunmakta. Doğum belgesinin Pravadı'dan temini, Türkiye'de doğum tarihinin güncellenmesi, Bulgaristan Adalet Bakanlığından vatandaşlık sorgusu ve nihayetinde pederimin vatandaşlığa başvurusu hususunda hangi kurumla çalışmalıyım. Kendim yapabilir miyim, süreç yavaşlar mı bilmiyorum. Ayrıca vatandaşlık mülakatlarının -babamın ve sonrasında benim içinde bulunduğum durumlarda- negatif sonuçlanması sık gerçekleşen birşey mi? Bilgi sahibi olan varsa, durumu istişare edebilirsek memnun olurum. Konuda aktif ve bilgili olduğunu gördüğüm iki üyeyi de etiketlemek istedim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esadkaraaslan -- 27 Nisan 2022; 13:53:38 > |
Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (21. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tarih aralığınız 1997 deki anlaşma tarihleri içerisinde kalıyor gibi. Yani vatandaşlığınız korunuyor. Çok şanslısınız öncelikle. Doğum belgesinin temini ve adalet bakanlığına başvuru gibi durumları kendinizde yapabilirsiniz fakat bulgarca bilmediğinizi düşünerek zorlanabilirsiniz diye düşünüyorum. İnternette dolandıranda çok var dikkatli olmanızda fayda var. Bence bu işi aracı bir firma ile yapmalısınız. Kendinizin yapması veya aracının yapması süreyi hızlandıracağını sanmıyorum.
Babaannenizin doğum belgesini apostileyip getirip, nüfusa verip doğum tarihi düzenlemesi yapmalısınız. Bunun için son tarih 2022 yılı sonu. (Sonrasında mahkeme ile olacak bu şekildeki düzeltmeler) bunu da göz önünde bulundurun. İsim denklik belgeniz çıktıktan sonra yine apostille edip tercüme işlemleri vs olduktan sonra adalet bakanlığına belgeleri sunmanız gerekmekte. Akabinde olumlu sonuç çıkacağını düşünüyorum şahsen. Babanız bulgaristan cumhurbaşkanlığının onayını beklemeye başlayacak. Onaylanında pasaportunuzu alacaksınız. Siz ise türkiyedeki konsolosluklardan pasaport müracatı yapabilir olacaksınız.
Adalet bakanlığına vatandaşlık ile ilgili evrakların teslimi, bulgaristan cb imzası ile vatandaşlık işlemleri kısa süren bir işlem değil. Birşey yapmanız gerekmiyor fakat cevaplar, imzalar uzun sürüyor. Ben şahsen sizin vatandaş olmanıza ortalama 3 yıl süre veriyorum. Yaklaşık bu kadar sürer ama sonuna kadar değer tabikide.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Babaannemin doğum tarihinin değiştirilmesi işlemi, işlemlerin mahkeme ile yapılacağı zamana denk gelmesi durumunda işlemin gerçekleşmesini mi engeller, yoksa sadece süresini mi uzatır?
-
Sadece süreyi uzatır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynı durum bizde de var ananenim doğum tarihi değiştirilecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam burdaki nüfus, isim denkliğini vermiyor. Bir tek göç ettiğine dair belgeyi verebildi. İsim denkliği için doğum belgesi istiyor Bulgaristan'dan. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bulgaristan’dan doğum belgesini bulup, apostilleyip buradaki nüfusa verip düzenleme yaptırmalısınız
Merhaba. Benim de bir sorum olacak. Eşim Bulgaristan göçmeni ve 3 sene önce 1 yaşındaki oğlumuz için vatandaşlık alabildik bulgaristandan. Benim de kalıcı oturum için başvurma hakkım var fakat malum internet bilgi kirliliğinden ve fırsatçılardan geçilmiyor (hatta 5 sene sonra vatandaşlık ta alınabiliyormuş). Bir kaç yerle görüştük ama ilgi alaka az emin olamadık. Forumdan daha önce bu işi yapmış arkadaş varsa yol gösterebilir mi? Ya da yardımcı olabilecek varsa ücreti mukabilinde faydalanmak isterim.
@ConCarnage Konudaki yazışmalarını gördüğümden sana da ayrıca sormak istedim. şimdiden teşekkürler.
-
Nerede oturuyorsun Tr de.
Trakya da oturuyorsan yardımcı olurum.
Ort. 1200 Euro civari na yapıyorlar.
Silistre tarafı adres için sürekli sorun çıkartıyor
bilgine👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba. Konuya bir türlü cevap yazamadım. 1200 euro büyük rakam. daha önce işlem yapmış birinden 550euro fiyat aldık. teşekkürler gene de
-
Doğrudur
Benim dediğim 0 dan.
Siz çocuğa fln yapmışsınız.
Yani işlemler yarı yarıya düşer normal fiyat👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1890'larada soyum bulgar vatandaşlığına dayanıyor. bu durumda başvuruda bir avantaj sağlanır mı?
-
TRye ne zmn göç etmişler ve göç eden hayatta ise ilk o alır.
atalaraınız ne zmn göç etmiş,
göç eden kişilerin vatandaşlığı korunuyormu..
1890 da Bg devleti yoktu.
1908-1939 güney dobruca dan dogan veya göç edeniniz varsa
Romanya dan 3. nesile sıra gözetmeksizin basvurabilirsin.
bg de ilk göç eden, sıra ile çocuğu ve torunu seklinde
ben Bg dogumlu olmama ragmen bir avantajım yok min. 5 yıl bekliycem.
sadece bulgarca dan tercüman ile girebiliyorum mülakata...
-
nasıl bulabiliriz, güncel prosedür nedir?
Az çok nereden göçüldüğüne dair bilginiz vardır. Göçtüğü köyden başlayarak arayabilirsiniz bulmazsanız köyün bağlı olduğu ilçe belediyesine başvurun orada da olabilir. Daha sonra belgenin Türkiye'de geçerli olabilmesi için apostil yaptırıp Bulgar noterinden onaylatmanız gerekiyor diye biliyorum. Sonrasında Türkiye'de tercümesi yapılıp nüfusa sunulmalı.
-
Bir tek ili biliyoruz hocam.
Merhaba, bende bu işlemlere 8-9 ay önce başladım, anaannem 1950 göçmeni olduğu için olma ihtimali yüksek dediler, şirketleri çok araştırdım güven vermediler ve dolandırılma ihtimail yüksekti , bende köyüne, ilçesine kadar gidip bulgaristandan doğum belgesini aldım, diğer evraklarıda 8-9 ay gibi bi sürede tamamladım, 15 gün sonra gidip başvuru yapacağım inşallah, bu işe henüz hiç başlamamış başlamayı düşünen varsa doğum belgesi vs işler için yardımcı olurum, zor değil bence hakkı olan başvursun derim, ben keşke daha erken başlasaydım dedim, isteyen elindeki evrakları atıp bilgi alışverişinde bulunabiliriz yolu yordamı gide gele öğrendim…
Whatsapp gurubu kuralim.
Olabilir mantıklı
Doğum belgesini nasıl aldınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X