Hayırlısı olsun hocam. Sizin adınıza çok sevindim. Vakit buldukça yaşadığınız süreçleri adım adım yazarsanız seviniriz. |
Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (20. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hayirli olsun bende yakında bulgaristan için işlemlere başlayacağım .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Romanya eskişehir vatandaşlık* sayfası var facebook grubu, buraya girin herkes birnbirine yardımcı olur. herkes hikayesini sürecini paylaşmış durumda ve dosyalar bölümünde tüm bilgiler mevcut. kılavuz olacağını düşünüyorum, Teşekkürler
-
89 göçmeniyim ve geldiğimden bu yana hiçbir işlem yapmadım.
Anne baba çift vatandaş değil, ablam geçen yıl yaptırdı.
Şimdi bende işlemlere başladım. Yaptığım işlemleri adım adım buraya yazıcam belki faydası olur.
İsim denklik belgesini aldım bugün Nüfus Müdürlüğünden apostil yaptırdım.
Formul A - Doğum Kayıt Örneği alındı
Formul B - Evlenme Kayıt Örneği alındı
Nüfus Kayıt Örneği alındı.
Tüm belgeler kaymakamlıkta apostil ettirildi.
Yarın Notere gidiyorum vekalet ve gerekli tercüme işleri için VS. hangi işlemler var gidince görücez.
Bursa 21.notere evrakları götürdüm. Göç ederken bir numara var tc gibi bişey net bilmiyorum, o eksikti annemin pasaporta kayıtlıymış onu istediler. Vekalet vereceğiniz kişinin bilgileri vs gerekli onun kimliği vardı zaten telefonda adres vb. oradaki bayan yardımcı oluyor her konuda. 181 TL ücret alındı. Tercüme işlemi de yapılması gerekiyormuş ama Bulgaristan da sıkıntı çıktığını söylediler o yüzden orada yaptıracağım. Daha pahalıya mal oluyormuş ama yapacak birşey yok. Vekalet evrağı da Nilüfer Kaymakamlığında apostili ettiriliyor.
Evrakları vekalet verdiğim kişiye ulaşması için verdim tanıdığı şimdi bekleme aşaması.
Güncelleme
Doğum belgesi ve bg ikamet belgesi Bulgaristan dan geldi.
Çarşamba günü konsoloslukta randevum vardı.
2 şahit ile birlikte gidiyorsunuz vatandaşlık kimliği olan. Birkaç işlem var. 1500-1600 civarında bir ödeme alınıyor sadece kart ile nakit olmuyor. Biometrik foto gerekli kaç adet verdim unuttum yanınızda bulunsun en az 3 tane.
Şimdi yine beklemedeyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impact_24 -- 30 Mayıs 2022; 21:24:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayırlısı olsun hocam, 89 göçmenleri hemen olabiliyor. Ben 1978 göçmeniyim. Bizim işlemler daha zor ve uzun. Aksilik olmazsa bizim süreç 5 sene sürüyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ExtralargeHayırlısı olsun hocam, 89 göçmenleri hemen olabiliyor. Ben 1978 göçmeniyim. Bizim işlemler daha zor ve uzun. Aksilik olmazsa bizim süreç 5 sene sürüyor.
Benim de babam 78 göçmeni. Siz hangi aşamadasınız hocam ?
-
Ben hala başlamadim hocam.
1900lü yılların başında göçenler alabilir mi
İşlemleri kendi başlatacak ve doğum yeri Bulgaristan olan varmı ? Yada whatsapp yada telegram gurubu ?
-
Merhaba, bosna vatandaşlığı için bir yol buldunuz mu?
selamlar hocam biz de 78 göçmeniyiz de,bizim işlemler neden daha uzun ve meşakatli sürüyor bilgin var mı
-
78 Göçmenleri kendi isteğiyle vatandaşlıktan çıktıkları için süreç 5 sene sürüyor. 3 senede D vizesi alıyorsunuz. 5 senede ise tam vatandaşlık.
İsim denklik belgenizin sonucu geldi.. nüfus müdürlüğüne gelin diye sms geldi.. birşey çıktımı acaba göreceğiz..
-
Doğum belgesi ve bg ikamet belgesi Bulgaristan dan geldi.
Çarşamba günü konsoloslukta randevum vardı.
2 şahit ile birlikte gidiyorsunuz vatandaşlık kimliği olan. Birkaç işlem var. 1500-1600 civarında bir ödeme alınıyor sadece kart ile nakit olmuyor.
Şimdi yine beklemedeyiz.
Bulgar belediyeler yardımcı olmuyor doğru dürüst. Adalete İng. mail yazdım Bulgarca olması lazım diye farklı bi mailden döndüler. Doğum belgesi lazımmış isim denkliği için, burdaki nüfus md. söylediğine göre.
Çifte milli gelir diyorsun ha seni açıkgöz.
-
Son durumlar nasıl
Konu çok pasif durumda hocam. :/
-
Whataapp gurubu kuralim arkadaşlar.
İsim denkliği belgesini buradan alamadım, Nüfus Müdürlüğü, Bulgaristan'dan doğum belgesi almak gerekiyor öncesinde dedi. Burdan sadece göç yılını gösteren belgeyi alabildim. Napmak lazım bilen var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X