< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (19. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
@ConCarnage Tamamdır hocam teşekkürler. Metinvurgun adlı arkadaşın 2019'da yazdığı yazıdaki adımları takip edebilir miyim acaba mevzuatta bir değişiklik olmamıştır herhalde.
-
arkadaşlar merhaba,eşim bulgaristanda doğduktan bir süre sonra Türkiyeye gelerek önce Bulgaristan sonra T.C. vatandaşlığı almış,çocuğumuz için bir aracı kurum kullanarak doğum belgesi ve evlilik belgesi çıkarttırdık.şimdi çocuğum ve kendime bg vizesi almak için çalışıyorum,aracı kurumlardan farklı bilgiler geliyor. 30 yıllık deneyimi olduğunu söyleyen bir yer çocuğun bg vizesine ihtiyacı olmadığını,doğum belgesi ve t.c. pasaportuyla bg'ye girebileceğini söylüyor,bu konu hakkında bilgisi/tecrübesi olan varsa sevinirim
-
Merhaba benim annemin annneannesi 1951 senesinde (5 kardeşin 4'ü) türkiye'ye göçmüşler. Annemin teyzesi de geçen yıl vatandaşlığı almış(edirnenin yarısını bulgar vatandaşı yapan mafyavari birisinin yardımıyla cok ucuza halletmişler, kadın artık işleri bırakmış)
Biz de bugün işleri başlatıp isim denklik almaya nüfus müdürlüğüne gittik ve ananemin denkliği olmadığını söylediler ardından da genel müdürlüğe kağıt gönderdik. Elimizde akrabaların elinde olan dosyalar mevcut fakat aile isimlerinde bulgaristanda kalan kardeşin bile olduğu yerde sadece ananemin adı yazılı değil.
Yapanlar için soruyorum isim denklik belgesi genel müdürlükten tahmini olarak ne kadar sürede geliyor, bu durumu yaşayanlar var mı?
Nüfus müdürlüğünden olumlu sonuc gelmezse buradan teyzesinin elindeki belgelerle herhangi bir işlem yapabilir miyiz yoksa anneanemin ismini bulgaristandan mı bulmamız gerekiyor?
Bu arada vatandaşlık almakta ileişim kurduğumuz tanıdık ve sağlam 2 şahıs var.
- Birisi bulgaristanda yaşıyor ipuçlarıyla tek tek köyleri gezip doğum belgesini bulup ardından da tüm adli işlemleri bulgaristandan halledeceğini söylüyor.
Masraf olarak; 500euro(kendisine) 500euro idari işler için yani total 10k, arından 200eur kardeş başına para istiyor ve olmazsa paranın yanma ihtimali olduğunu söylüyor.
- Diğeri istanbulda bu da mafyavari biri tip a. teyzesi vatandaşlık aldığı için kesinlikle olur diyip, her şeyi kendisi bulup gidip hallediceğini söylüyor olmazsa da avrupa mahkemesine dava filan açıp kesinlikle alacağını bizi hiçbir şekilde uğraştırmacağını söylüyor.
Para olarak 15-23k arasında para istiyor + kardeş başına sonradan vatandaşlık için ayrı ücret.
Sadece bizim aile için çok bulanık bi süreç olucak gibi gözüküyor. İşlemleri başlatanlara iyi şanslar ve bolca sabır diliyorum, umarım hepimiz vatandaşlıkları alır ve bu şartlardan kurtuluruz
-
yıl olmuş 2021 şimdi sittin sene uğraştırılar... hatta göreceksiniz açık açık çıkıp söylicekler. yok size vatandaşlık diye
-
Merhaba acaba işlem yapmaya başladınız mı?dedem ve anneannem bg doğumlu 51 göçmeni fakat şu an hayatta değiller.annem için vatandaşlık almak istiyoruz.sofya da bu işlerle ilgilenen bir avukat buldum o bana izlemem gereken yol evrak ne varsa anlattı ben çok ümitlendim.henüz ödeme yapmamıştım isim denklik ve ankaradan göç pasaportu bekliyoruz.ancak bugün ist dan bir acente ile görüştüm bu işin imkansız olduğunu yapılan anlş gereği 51 de göç eden vefat etmiş vatandaşı için bulgaristan benim vatandaşım olarak vefat etmemiştir diyerek red ediyormuş.acente sakın bu işi yaparım diyenlere inanmayın dedi :(
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yagizayazMerhaba acaba işlem yapmaya başladınız mı?dedem ve anneannem bg doğumlu 51 göçmeni fakat şu an hayatta değiller.annem için vatandaşlık almak istiyoruz.sofya da bu işlerle ilgilenen bir avukat buldum o bana izlemem gereken yol evrak ne varsa anlattı ben çok ümitlendim.henüz ödeme yapmamıştım isim denklik ve ankaradan göç pasaportu bekliyoruz.ancak bugün ist dan bir acente ile görüştüm bu işin imkansız olduğunu yapılan anlş gereği 51 de göç eden vefat etmiş vatandaşı için bulgaristan benim vatandaşım olarak vefat etmemiştir diyerek red ediyormuş.acente sakın bu işi yaparım diyenlere inanmayın dedi :(
1951 yılında göç eden vefat etmişse olmuyor boşuna uğraşmayın. Yine güncel bir bilgi gelirse buradan paylaşım yaparım.
quote:
Orijinalden alıntı: PaorusMerhaba benim annemin annneannesi 1951 senesinde (5 kardeşin 4'ü) türkiye'ye göçmüşler. Annemin teyzesi de geçen yıl vatandaşlığı almış(edirnenin yarısını bulgar vatandaşı yapan mafyavari birisinin yardımıyla cok ucuza halletmişler, kadın artık işleri bırakmış)
Biz de bugün işleri başlatıp isim denklik almaya nüfus müdürlüğüne gittik ve ananemin denkliği olmadığını söylediler ardından da genel müdürlüğe kağıt gönderdik. Elimizde akrabaların elinde olan dosyalar mevcut fakat aile isimlerinde bulgaristanda kalan kardeşin bile olduğu yerde sadece ananemin adı yazılı değil.
Yapanlar için soruyorum isim denklik belgesi genel müdürlükten tahmini olarak ne kadar sürede geliyor, bu durumu yaşayanlar var mı?
Nüfus müdürlüğünden olumlu sonuc gelmezse buradan teyzesinin elindeki belgelerle herhangi bir işlem yapabilir miyiz yoksa anneanemin ismini bulgaristandan mı bulmamız gerekiyor?
Bu arada vatandaşlık almakta ileişim kurduğumuz tanıdık ve sağlam 2 şahıs var.
- Birisi bulgaristanda yaşıyor ipuçlarıyla tek tek köyleri gezip doğum belgesini bulup ardından da tüm adli işlemleri bulgaristandan halledeceğini söylüyor.
Masraf olarak; 500euro(kendisine) 500euro idari işler için yani total 10k, arından 200eur kardeş başına para istiyor ve olmazsa paranın yanma ihtimali olduğunu söylüyor.
- Diğeri istanbulda bu da mafyavari biri tip a. teyzesi vatandaşlık aldığı için kesinlikle olur diyip, her şeyi kendisi bulup gidip hallediceğini söylüyor olmazsa da avrupa mahkemesine dava filan açıp kesinlikle alacağını bizi hiçbir şekilde uğraştırmacağını söylüyor.
Para olarak 15-23k arasında para istiyor + kardeş başına sonradan vatandaşlık için ayrı ücret.
Sadece bizim aile için çok bulanık bi süreç olucak gibi gözüküyor. İşlemleri başlatanlara iyi şanslar ve bolca sabır diliyorum, umarım hepimiz vatandaşlıkları alır ve bu şartlardan kurtuluruz
Sizinde aynı durum 1951 yılında göç edenler vefat etmişse boşuna uğraşmayın. Piyasada çok sayıda bu tarz işler yapan var, parayı alıp malesef ortalıktan kayboluyorlar veya bulmadım olmadı diyorlar an dikkat edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: metinvurgunSizinde aynı durum 1951 yılında göç edenler vefat etmişse boşuna uğraşmayın. Piyasada çok sayıda bu tarz işler yapan var, parayı alıp malesef ortalıktan kayboluyorlar veya bulmadım olmadı diyorlar an dikkat edin.
Alıntıları GösterMerhaba eşimin dedesi bulgaristan doğumlu 2008 yılında vefat etmiş vefat etmeden önce bulgaristana 2-3 kez gittiğini söylüyorlar. Eşimin annesi için vatandaşlık almaya çalışıyoruz. Dedenin ölmeden önce bulgaristana gidip gelebildiği için bg vatandaşı olduğunu düşünüyorum bir danışmanlık firmasına anlattım durumu isim denklik belgesi getirmeden birşey söyleyemem dedi isim denklik başvurusunda bulunduk bekliyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: -10uR-Merhaba eşimin dedesi bulgaristan doğumlu 2008 yılında vefat etmiş vefat etmeden önce bulgaristana 2-3 kez gittiğini söylüyorlar. Eşimin annesi için vatandaşlık almaya çalışıyoruz. Dedenin ölmeden önce bulgaristana gidip gelebildiği için bg vatandaşı olduğunu düşünüyorum bir danışmanlık firmasına anlattım durumu isim denklik belgesi getirmeden birşey söyleyemem dedi isim denklik başvurusunda bulunduk bekliyoruz.
Alıntıları GösterGöç ettiği tarihi tam olarak yazabilirmisiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Esiniz uzerinden oturum alinca
"family member of bulgarian citizen" ibaresi olur ulke farketmeksizin cikis yaparsin..
Yalniz bg den cok dilli evlilik belgesini ve evlilik cuzdanlari yaninizda bulunsun.
Sizin alacaginiz oturum muhtemelen 1 yillik olucak ve her yil yenileteceksiniz ta ki 5 yillik alana kadar.
5 yillikta 3. yil vatandaslik basvurusuna bulunabilirsin ama bulgarcayi bilmeniz gerek
yoksa surekli oturumda kalirsiniz ama enaz vize ve konsol kapilarinda ugrasmazsin👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Basladilar zaten...
Son 2 haftada 2 tanesi 78 biride es uzerinden oturum almak isteyen tanidiklarima RET geldi.
İtiraz etme suresi 14 gum diye kgit veriyorlar.
13 16 agustosta bg ye giderken edirne konsoldan komsumun D vizesi gelmis diyerek yola ciktik,
D vizeyi alarak bg ye gecelim dedik.
Konsoldan cikinca ret vermisler.
Ben 78 goc uzerinden; 2018 nisan dan beri ugratim araya covid flan girdi 2020 aralikta anca oturum kartimi aldim.
Kendim kosturdum ama fatura agir oldu yni ORADA KAYİT OLACAGİNİZ ADRES VE EVSAHİBİDE HER SEY ve bu sure icinde durumu bayagi sikilastirdilar,
Bu 2yillik surede ki oradaki akrabakarim yanimda olmasa idi 1adim bile atamazdin.
Sadece bir harf yuzunden gunu birlik bile gittim oldu, zor ve mesakatli bir yol yani...
2020 aralikta 5 yillik oturumu aldik hayirlisiyla...
Ben bir pok yapamadım yapabilen varmı ? :=) pomak olduğuz için bir avantajımız olabilir dedik ama onun da avantajını göremedik..
-
Sanırım en önemli kıriter orada sağlam adres bulmak. Öğrendiğim kadarıyla denetleme sırasında görevli elemanla şehirden taksi ile evi tarif edip kaldığın evin odasına kadar götürmen lazımmış :) Doğrumu acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 16 Eylül 2021; 12:8:41 > -
Hayır ya yok öyle bir şey :D
Babama da kuzeninden adres aldık, sadece polis ev sahibini aradı ve babamın orada oturup oturmadığını ve babamı tanıyıp tanımadığını sordu. O da burada oturuyor ve tanıyorum dedi.
-
milyonlarca euro para harcamadığınız taktirde'den sonrasını okumadım, alakasız bir rakam yazan kişi alakasız şeyler de söyleyebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 11 Aralık 2021; 17:35:3 > -
benimde anne tarafi florina yaziyor beyler. mubadele donemlerinden kalma. vatandaslik alabiliyor muyum
Ve hiç bir aracıya gerek duymadan yaptığım başvuru sonucunda AB Pasaportum gelip Romanya Çifte vatandaşı oldum.
-
Sizin adınıza çok sevindim, Romanya nispeten daha kolay direk torunlar bile vatandaşlık alıyor, Bulgaristan vatandaşlığında ise anne, baba, çocuklar ve torunlar sıra ile vatandaş oluyorlar.
Burada arkadaşlara yardımcı olmak adına müsait olduğunuzda yapılan işlemleri anlatırsanız birçok kişiye faydası olacaktır.
Biraz detaylandırabilirmisin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 22 Aralık 2021; 16:42:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X