Bulgaristan - Çifte vatandaşlık (18. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
1948 diye yazdınız ilk mesajda ama belgede vatandaslik ve geliş tarhleri ikiside 1941, bu durumda malesef dede vefat ettiği için olmaz, boşuna para kaptirmayin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gözümden kaçmış 1948 tarihi. Sadece vukuatlı nüfus kağıdında tescil tarihi kısmında 05.01.1948 yazıyor.
İlginiz için teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaslar dedem danimarka vatandasi fakat 1994 yilinda vefat etmis. Gocmen falan degil direk vatandas orda dogmus buyumus bizim soyisim de danca zaten o yuzden. Bizim vatandaslik alma hakkimiz var mi?
Dedem ile babannem turkuyede evlenmisler danimarkada evlilik gozukmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 22 Mayıs 2021; 13:54:30 >
Herkese merhabalar.Çifte vatandaşım.Haziranda Bulgaristana gidip pasaportumu yenileyeceğim.Ardından da Hollandaya yerleşmeyi planlıyorum.Corona dolayısıyla herhangi bir kısıtlama,aşı zorunluluğu vb. var mı?Yoksa kimliğini,pasaportunu al git mi diyorsunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ConCarnage
Gözümden kaçmış 1948 tarihi. Sadece vukuatlı nüfus kağıdında tescil tarihi kısmında 05.01.1948 yazıyor.
İlginiz için teşekkür ederim.1941 tarihi baz alınır, açıkça yazılmış geliş tarihi. Şimdilik bu kanunlar ile olmaz.
merhaba bir kaç sorum var ben 24 şında türkiye doğumluyum annem babam bulgaristan çifte vatandaş her sene gidip gelirler canları sıkıldıkça pasaport liçna kartları tam onun dışında 1989 göçmenkeri buraya göç kağıtları var bulgaristandan evlilik kağıtları var doğum belgeleri var yani tüm evrakları var zamanında alıp tutmuşlar
ben benim evraklarımı yapması için aracı çalıştığım bir kadın var sorunsuz olucağını söyledi ama birazda acelem vardı malum pandemi tam 4 ay önce benim adıma vatandaşlık başvurusu yaptı orada egn numaram çıksın diye sanırsam sonra doğum belgem ve adres kaydımı yapıcak
ama daha vatandaşlık belgem kağıt gelmemiş yani onu bekliyoruz acaba benim durumumda olan yapan ve gelen varmı nedendır daha ne kadar uzun surer acaba gelmesi o kağıdın bilen varmıdır aydınlatabilirmi beni
-
Herkese selamlar. Rahmetli dedem, rahmetli babanem ve şu an sağ olan amcam Bulgaristan doğumlu. Bildiğim kadarıyla 1947-1948 yılında göç etmişler. Gerekirse tam tarihi daha sonra amcamdan öğrenebilirim. Amcam Bulgar vatandaşlığına geçtiği için tüm evrakları çıkartmıştı. Benim babam ise Türkiye doğumlu fakat bizim için şöyle bir sıkıntı var.
Babam %96 oranında engelli, konuşamıyor ve yürürken yardımla yürüyebiliyor. Babam bize vekalet verse biz işlemlerini yapabiliyor muyuz? ya da illa gitmesi gerekiyor mu Bulgaristan'a. Bizim bu durumda yapmamız gerekenler nedir ?
-
1980 öncesi sıkıntı uğraştırır sizi bi ton evrak vs lazım bulgarıstana gidip avukat tutman gerekiyor ve evrakları halletmen gerekiyor 50sf falan bunları sunman gerekiyor
quote:
Orijinalden alıntı: Trubetzkoy
1980 öncesi sıkıntı uğraştırır sizi bi ton evrak vs lazım bulgarıstana gidip avukat tutman gerekiyor ve evrakları halletmen gerekiyor 50sf falan bunları sunman gerekiyorPeki hocam babamın abisi şu an sağ ve vatandaşlığını aldı. Bunun bize bi faydası olmaz mı? Amcam vatandaşlığa 2-3 sene önce geçtiği için evraklara ulaşabiliriz aslında.
-
Çok iyi benim dedem 1935 şummu doğumlu soruşturduk alamazsınız dediler babanızın abisi almıssa sız hayli hayli alırsınız bu durumda
quote:
Orijinalden alıntı: Trubetzkoy
Çok iyi benim dedem 1935 şummu doğumlu soruşturduk alamazsınız dediler babanızın abisi almıssa sız hayli hayli alırsınız bu durumdaHocam bizim için tek sıkıntı babamın engelli olması. Acaba bu durumda bize vekalet verse biz onun adına işlemleri halletirebilir miyiz ki? Bu konuda yardımcı olabilcek tanıdık bi avukat, aracı varsa dmden paylaşabilir misiniz?
-
Merhabalar,
Ben geçen sene öncesi vatandaşlık işlemleri için 6 aylı D vizesi almıştım. Fakat pandemiden dolayı gidemedim. Şimdi tekrardan Bulgaristan'da ki takipçim yeniden evrakları topladı. Vize başvurusun da bulunacağım. Sağlı sigortası hakkında bilgi almak istiyorum.
Altı aylık sağlık sigortası artık yok deniliyor. Doğru mudur?
Bir yıllık sigorta bedeli 1970 doğumluyum 425 TL çıktı. Sizce doğrumu dur. Bilen arkadaşlar bilgi verir se sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batmanzek -- 11 Haziran 2021; 11:6:38 > -
Hocam iyi akşamlar, dedem 1942 Bulgaristan/Varna doğumlu 1950 de türkiyeye göç etmişler ve türk vatandaşlığı kazanmış, isim denklik belgesi talep ettiğimizde bulunamadı diye geri dönüş aldık. Dedem hayatta değil bu arada. Bu durumda annemin bulgaristan vatandaşlığı alma hakkı var mı? Yardımcı olursanız sevirim, teşekkürler.
@metinvurgun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JosSeven -- 13 Haziran 2021; 0:4:31 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bulgaristanda dedenizin doğum belgesini bulmanız gerekiyor. 1950 yılında olanların doğum belgesi hala korunuyor diye biliyorum. Dedenizin doğduğu yerde bir araştırılma yapılması gerekiyor. Ordan doğum belgesinin bulup apostilleyip türk makamlarına isim denklik belgesinin düzeltilmesi için başvuru yapıcaksınız. Akabinde düzeltme yapılınca bulgaristanda, dedenizin vatandaş olup olmadığı sorulacak. Eğer vatandaşsa anneniz vatandaşlık alacak ve sonrasında siz.
yani şu anda size doğum belgesi gerekiyor. Akrabanız varsa baktırabilirsiniz. Veya aracı firmalar var ama temkinli olmakta fayda var. Birçok dolandırıcı firma var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConCarnage -- 14 Haziran 2021; 9:53:45 >
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Merhaba dostlar, dedem 1945 doğumlu ve 1951 göçmeni. İçişleri Bakanlığı Nüfüs ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden isim denlik belgisi geldi. Passeport D'emigration denilen göç passaportu da bulunmuş bilgileri yollandı. Passaportta kendisinin ve ailesinin bilgileri mevcut. Bundan sonra izlemem gereken yol nedir? Kendi üzerime vekalet alıp Bulgaristana gidip halledebilir miyim? (Not: Dedem hayatta)
Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.
-
Merhabalar. Bildiğim kadarıyla 48 - 50 arası göçenler bulgaristanda hala vatandaş olarak gözüküyor. 50-51 arasında göçenler ise vatandaşlıktan çıkartıldı. Türkiye ile yapılan mübadelede o şekilde bir karar alınmış. Dedeniz muhtemelen vatandaş değil ama hala sağ olması vatandaşlığı kısa sürede almasını sağlayabilir. Bir mahkeme görülmesi gerekiyor. Eğer (allah korusun) vefat etmiş olsaydı yine vatandaşlık alırdınız ama çok uzun süren bi prosedürü oluyor. D vize denilen oturum vizesine başvurup 3 yıllık bir oturum prosedürü sonrası vatandaşlık alıyor olurdunuz.
Sanıyorum ilk olarak elinizdeki denklik belgesiyle bulgaristan makamlarına vatandaşlık sorgulaması yapıcaksınız. Muhtemelen vatandaşlıktan çıkarılmıştır cevabı gelicek 51 göçmeni olduğunuz için. Ona istinaden dedeniz veya adına vekaleten siz bi dava açıcaksınız ve iadesini talep edeceksiniz.
Bildiklerim bunlar daha detaylı olarak bazı acentalardan yardım alabilirsiniz. Ama acenta konusunda dikkatli olun. Dolandırıcılarda oldukça fazla.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ConCarnage
Merhabalar. Bildiğim kadarıyla 48 - 50 arası göçenler bulgaristanda hala vatandaş olarak gözüküyor. 50-51 arasında göçenler ise vatandaşlıktan çıkartıldı. Türkiye ile yapılan mübadelede o şekilde bir karar alınmış. Dedeniz muhtemelen vatandaş değil ama hala sağ olması vatandaşlığı kısa sürede almasını sağlayabilir. Bir mahkeme görülmesi gerekiyor. Eğer (allah korusun) vefat etmiş olsaydı yine vatandaşlık alırdınız ama çok uzun süren bi prosedürü oluyor. D vize denilen oturum vizesine başvurup 3 yıllık bir oturum prosedürü sonrası vatandaşlık alıyor olurdunuz.
Sanıyorum ilk olarak elinizdeki denklik belgesiyle bulgaristan makamlarına vatandaşlık sorgulaması yapıcaksınız. Muhtemelen vatandaşlıktan çıkarılmıştır cevabı gelicek 51 göçmeni olduğunuz için. Ona istinaden dedeniz veya adına vekaleten siz bi dava açıcaksınız ve iadesini talep edeceksiniz.
Bildiklerim bunlar daha detaylı olarak bazı acentalardan yardım alabilirsiniz. Ama acenta konusunda dikkatli olun. Dolandırıcılarda oldukça fazla.Bilgiler için teşekkürler fakat bunları acenta olmadan halletmenin yolu yok mu? İnternette gördüğüm acentaların hepsi derme çatma merdiven altı gibi duran işletmeler hiçbiri güvenilir durmuyor. Ben kendim direk gidip orada dil için yanıma bir tercüman kiralayıp ilerlemeyi düşünüyordum ama derli toplu bulgaristan da ne yapmam gerektiğine dair bilgi bulamadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X