Şimdi Ara

Bulgaristan sinirini niye denemiyorlar? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
5
Favori
14.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Herhangi bi shengen ülkesinden vize alırsanız. Shengen ülkeleri arasında serbestçe seyahat edebilirsiniz. Ama ilk girişinizi aldıgınız ülkeye gitmek zorundasınız. Örnegin italya vizesi aldınız.
    ilk italyaya giriş yapmak zorundasınız ondan sonra diger ülkelere rahatça gidebilirsiniz. Yunanistan ve polonya vizesi almak çok rahat tavsiye ederim..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 19yusuf05 kullanıcısına yanıt
    Dublin Sözleşmesine göre, sığınmacılar ilk giriş yaptıkları ülkeye iltica başvurusu yapmak zorunda. İltica kabul edildikten sonra alınan
    Mavi pasaportla Schengen ülkelerine vize olmadan seyahat edebilirsiniz,
    Schengen ülkelerinin güncel listesi: (Belçika, Almanya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan’ın yanı sıra İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pasharfi

Herhangi bi shengen ülkesinden vize alırsanız. Shengen ülkeleri arasında serbestçe seyahat edebilirsiniz. Ama ilk girişinizi aldıgınız ülkeye gitmek zorundasınız. Örnegin italya vizesi aldınız.
    ilk italyaya giriş yapmak zorundasınız ondan sonra diger ülkelere rahatça gidebilirsiniz. Yunanistan ve polonya vizesi almak çok rahat tavsiye ederim..
    ustadim polonya vizesi alip polonyaya iltica etsem kabul gorurmuyum veya isvec vizesi alip isvec`e gitsem otel,bilet,gidis donus mileti alsam niyetim refah duzeyi yuksek bir ulkede euro olarak calismak kolelik bile yaparim her isi yaparim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cryptical kullanıcısına yanıt
    Resmi olmayan yollardan bi ab ülkesine girerseniz. Dogru mercilere ulaşırsanız iltica edebilirsiniz. Ama birdaha hiç bir şekilde türkiyeye dönemezsiniz konsolosluktan yardım isteyemezsiniz. Cogu ab ülkesinde 8 sene yaşarsanız vatandaşlık hakkınız dogar. Egerki bunların hepsini göze alıyorsanız yapma şansınız var.

• Cryptical kullanıcısına yanıt
    😂 Resmi olarak girdiginiz ülkeye iltica bas vurusu yapamazsınız. Yapmanız için gecerli sebepleriniz olması gerekir. Siyasi suç yada savaş vs gibi..

• Kaçakçı meşhur abimize sorun söyler

Şu mülteciler yüzünden dh çı mültecilere sıkıntılar doğacak. Bu olaylar ab de aşırı saşın yükselmesi demek. Aşırı sağ geldimi esas bizim gurbetçiler ayvayı yer.

• lol,
    herkes ağzımızın kokmasının sebebini 6 milyon suriyeliye bağlamış. aziz şerefli çalışkan dürüst milletim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

ustadim polonya vizesi alip polonyaya iltica etsem kabul gorurmuyum veya isvec vizesi alip isvec`e gitsem otel,bilet,gidis donus mileti alsam niyetim refah duzeyi yuksek bir ulkede euro olarak calismak kolelik bile yaparim her isi yaparim

Alıntıları Göster
    İster resmi ister gayri-resmi şartlarda bir Schengen/Dublin ülkesine adım attığınız an iltica hakkınız doğar. Ama şöylşe bir durum var, geçerli bir sebep olması gerekli. Savaş, siyasi suç, etnik köken, inanç, ırkçılık, devlet tarafından mağdur edilme (örneğin cumhurbaşkanına hakaretten yargılanma, evinizin sebepsiz aranması, sol veya sağ görüşten dolayı toplum tarafından dışlanma) gibi durumlar kabul için geçerli bir sebep olarak görünür tabi yinede oradaki Röportörün insafına kalmış.

Bu sebeplerin hiç birisi yok ve yinede iltica etmek istiyorum diyorsan bile yine iltica edebiliyorsunuz. Red yediğiniz takdirde bir avukat tutup konuyu üst mahkemeye taşıyorsunuz oradan red yerseniz bir üst mahkemeye çıkıyorsunuz. Bu süreç 1-2 yıl kadar sürdüğü için dil kursu ve meslek kursuna yazıldığınızda ülkeye adapte olduğunuz için mahkeme büyük bir şekilde lehinize dönüyor.

Araştırmalarım sonucu iltica için en uygun ülke sıralaması ilk 5:
    -Almanya (mültecilerin en çok hakka sahip olduğu ülkedir bu yüzden memnun kalanda çok memnun kalmayanda ama en çok kabul eden ülkedir, tabi eyalete göre kabul oranı değişiyor.)
    -Belçika
    -Norveç
    -Hollanda
    -Fransa (Fransa bence çok mantıklı bir seçim fakat kabul ederken daha seçiciler ve kamp olayı yok. Bir başınasınız)

İsveç güzel ülke ama hayat şartlarını iyice araştırın hocam, memur olmayacaksınız sonuçta orda, mülteci olacaksınız ve en düşük ücretlerle geçinimleri araştırın. Almanya gibi ülkere nazaran İsveç'te, hayat biraz pahalı gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mortus -- 5 Mart 2020; 11:59:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mortus

İster resmi ister gayri-resmi şartlarda bir Schengen/Dublin ülkesine adım attığınız an iltica hakkınız doğar. Ama şöylşe bir durum var, geçerli bir sebep olması gerekli. Savaş, siyasi suç, etnik köken, inanç, ırkçılık, devlet tarafından mağdur edilme (örneğin cumhurbaşkanına hakaretten yargılanma, evinizin sebepsiz aranması, sol veya sağ görüşten dolayı toplum tarafından dışlanma) gibi durumlar kabul için geçerli bir sebep olarak görünür tabi yinede oradaki Röportörün insafına kalmış.

Bu sebeplerin hiç birisi yok ve yinede iltica etmek istiyorum diyorsan bile yine iltica edebiliyorsunuz. Red yediğiniz takdirde bir avukat tutup konuyu üst mahkemeye taşıyorsunuz oradan red yerseniz bir üst mahkemeye çıkıyorsunuz. Bu süreç 1-2 yıl kadar sürdüğü için dil kursu ve meslek kursuna yazıldığınızda ülkeye adapte olduğunuz için mahkeme büyük bir şekilde lehinize dönüyor.

Araştırmalarım sonucu iltica için en uygun ülke sıralaması ilk 5:
    -Almanya (mültecilerin en çok hakka sahip olduğu ülkedir bu yüzden memnun kalanda çok memnun kalmayanda ama en çok kabul eden ülkedir, tabi eyalete göre kabul oranı değişiyor.)
    -Belçika
    -Norveç
    -Hollanda
    -Fransa (Fransa bence çok mantıklı bir seçim fakat kabul ederken daha seçiciler ve kamp olayı yok. Bir başınasınız)

İsveç güzel ülke ama hayat şartlarını iyice araştırın hocam, memur olmayacaksınız sonuçta orda, mülteci olacaksınız ve en düşük ücretlerle geçinimleri araştırın. Almanya gibi ülkere nazaran İsveç'te, hayat biraz pahalı gelebilir.

Alıntıları Göster
    üstadım inan ki şu yazınla içimi rahatlattın hani konuyu bir üst mahkemeyede taşırım ve 2 yıl geçince haliyle adapte olurum isveçte her işi yaparım köle bile olurum aylık kazançlarına bakınca asgari ücret minimum 2500 eurodan başlıyor youtubede birçok video izledim ekmek 0.35 euro su 0.50€ araba fiyatları 30-40 bin euro hemde son model bmw,mercedes,volvolar

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

üstadım inan ki şu yazınla içimi rahatlattın hani konuyu bir üst mahkemeyede taşırım ve 2 yıl geçince haliyle adapte olurum isveçte her işi yaparım köle bile olurum aylık kazançlarına bakınca asgari ücret minimum 2500 eurodan başlıyor youtubede birçok video izledim ekmek 0.35 euro su 0.50€ araba fiyatları 30-40 bin euro hemde son model bmw,mercedes,volvolar

Alıntıları Göster
    Hocam Avrupa'da alım gücü harika dediğim gibi eğer İsveç'te kararlıysanız, oranın yasalarını iyice araştırın. Asgari ücretle çalışmayı hemen beklemeyin, onaylandıktan sonra çalışma vizesi verirler. İsveç yasalarına tam hakim değilim yinede araştırın. Mahkemede sınırları zorlayacağınız en uygun ülke olarak Almanya ve Fransa var. Gerçekten red yiyip üst mahkemede onay alan çok insan oluyor ama bunun için geçerli bir sebep mutlaka bulun (yaratın) kendinize ve üst mahkemede kesinlikle konuyu orada bu işlere bakan bir avukata teslim edin. Bu yüzden aceleci davranmayın, altyapınız sağlam olsun. Asla yalan ifade vermeyin. Yalanınız anlaşıldığı an hızlandırılmış bir şekilde deport(sınırdışı) edilirsiniz. Verdiğiniz her ifade belgeli olması gerekli. Belgeye çok dikkat ediyorlar. Havaalanında veya bölge polisinden iltica etmeyin (kendilerince mülakata sokup ön eleme yapıyorlar o yüzden), Yabancılar Dairesinden iltica edin.

ve en önemli konu, Dublin'e takılmayın. Yani Direk İsveç'e gitmeniz lazım. Herhangi bir Dublin ülkesinden geçtiğiniz an sizi o ülkeye geri gönderirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mortus -- 5 Mart 2020; 17:2:8 >

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Dili biliyorsan ayarlayalım. Araştırmama gerek yok akrabalarım Bulgar göçmeni. Oradaki insanlar ağaç kemirmiyor, senden daha iyi yemesi içmesi olduğuna emin olabilirsin. Önce kendi ülkemizin işsizlik seviyesine, işsizlikten intihar edenlere bakalım sonra başka ülkelere bok atalım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.