Şimdi Ara

Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
22
Favori
62.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Söylendiği kadar hırsız soyguncu çok mu
  • Ruse-Razgrad taraflarına yolunuz düşerse bir kahve ikram ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakifdurdu38

Söylendiği kadar hırsız soyguncu çok mu

burdaki kadar değil.
    hele bizdeki esnafın yabancıya yaptıgını yapmıyorlar
    rahat ol :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: incitmemeli

kızlar nasıl? ssli yanıt isterim.

kızlar güzel. konuşmada anlaşabiliyorsanız kolay arkadaşlık kurarsın
    ilerleyebildiğin kadar da ilerlersin bu yolda.
    cebin bol, dilin konuşkan olsun yeterki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: D. Ace

quote:

Orijinalden alıntı: runx89

@Carcharies
    Çifte vatandaşsan 185 gün kalıp arabanı alıp tr geliyorsun 2 sene kullanıyorsun sonra tekrar 185 gün bg de kalıyorsun bu kadar basit. Vatandaşlık yoksa hayal

@-MoDeStUs-
    Hangi köşe hangi simitçi , simitçi falan yok :D

@bosunaokuma21karakter
    Avrupa birliği dışından alacaksan;
    30 BGN (15€) ya kadar sınır yok
    15€ - 150€ arasındaki alışverişe kdv ödeniyor
    150€ üstü kdv ve gümrük ödeniyor

E-sigara için yasak bölgede görünmüyor bg ama gümrükten cevap alamadık takılma ihtimaline daha önce, devlet daireleri bir emaile cevap vermekten aciz tiplerle dolu.

@D. Ace
    Vatandaşlık varsa herşeyden faydalanırsın. Bir bulgar ne haklara sahipse.

Vatandaşlık değil sanırım kardeşim.Çift vatandaşım pasaport var.İstediğim ab üyesi ülkelerine gidebiliyorum.Vatandaşlık için belirli testlerden geçiliyor sanırım

anne baba göçmeniz
    3 yıl önce cocuğumuz doğdu tr.de
    tr.vatandaşlığını aldık hükümet konagından nufusa işlettik vs. ok
    sonra hükümet konagından form a form b ve anne babanın isim denklik belgelerini aldık bunları yurt dışında kullanmak üzre apostillettik
    sonra anne baba bg ye gitti tr.deki evlikilkerini bg. ye onaylattı
    yani tr.de evli bg.de bekar görülüyorlardı artık orada da evli oldular.
    sonra orada evlendikten sonra dedikki cocuğumuz oldu tr.de onuda vatandaş yapıcaz bg.ye
    cocuk gelsin denildi, bebek olduğu için türk kurumlarından 250 tl ye pasaport aldındı. bulgar konsolosluğu ise bebege ücretsiz vize verdi. aldık belediyeye gittik. cocugu gordu bilgisayarda birşeyler yaptı
    2 saat sonra gelin cocuğun dogumum kagıdını vereyim dedi (belli bir yaşa kadar cocuklara nufus cuzdani verilmez)
    o verilen kagıtla pasaport subeye gittik cocuga tr. 250 tl ye kakalanan pasaportun ücretsizini BULGARIA versionu ile aldık. tr. parasportunu attık olay bitti..

ailenin bu yolu izlemesi gerekir.

özet : 1 seferliğe vize alıp bg ye gideceksin,
    giderken istenen evraklar tam olmalı
    evraklar tercüme edilip notere gelir (1 hafta beklemelisin)
    tercümeli evraklar belediyeye sunulur
    belediyeden yaşın tutuyorsa nufus cüzd. alırsın
    sonra pasaport subeye gidip pasaport alırsın.
    birdaha da sürekli o pasaportu kullanırsın
    avrupayı porblemsiz dolaşırsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@Carcharies
    Çifte vatandaşsan 185 gün kalıp arabanı alıp tr geliyorsun 2 sene kullanıyorsun sonra tekrar 185 gün bg de kalıyorsun bu kadar basit. Vatandaşlık yoksa hayal

@-MoDeStUs-
    Hangi köşe hangi simitçi , simitçi falan yok :D

@bosunaokuma21karakter
    Avrupa birliği dışından alacaksan;
    30 BGN (15€) ya kadar sınır yok
    15€ - 150€ arasındaki alışverişe kdv ödeniyor
    150€ üstü kdv ve gümrük ödeniyor

E-sigara için yasak bölgede görünmüyor bg ama gümrükten cevap alamadık takılma ihtimaline daha önce, devlet daireleri bir emaile cevap vermekten aciz tiplerle dolu.

@D. Ace
    Vatandaşlık varsa herşeyden faydalanırsın. Bir bulgar ne haklara sahipse.

Vatandaşlık değil sanırım kardeşim.Çift vatandaşım pasaport var.İstediğim ab üyesi ülkelerine gidebiliyorum.Vatandaşlık için belirli testlerden geçiliyor sanırım

Çift vatandaşsan vatandaşsındır zaten, küçük bir kimliğin vardır.Vatandaş olmadığın yerden pasaportu nasıl alacaksın . Bulgaristanda doğup 1989 da göç ettiysen yada annen veya baban dan birisi vatandaşsa sende testten falan geçmeden kısa sürede vatandaşlığı alıyorsun. Başka tarihte göçenler veya farklı şekilde vatandaşlık talebinde bulunanlar belirli bir süreye mülakata v.s tabi tutuluyor.

Annem babam 1991'de gelmişler trye.İkiside bulgarca biliyor.Zaten yeni kaununlara göre birinci derece akraban varsa bgde vatandaş yapıyolarmış.Benim çok akrabam var.Ben sevmiyorum bulgaristanı ama ne azından huzurlu bir yer terör yok ve herşey ucuz.

Herşey ucuz kısmını geç, sıradan bir işte çalışıp markete girersen o maaşla suratın asık sepetin boş geri çıkarsın., Size göre ucuz görülen aslında normal değerinde olan arabaların yanına yaklaşamazsın zaten asgari ücretle veya sıradan maaşla. Anca 15 yıllık sıradan bir araba . Paranı tr den getirirsen %50 kayıp var oraya hiç girmiyorum.

Şu bulgaristan ucuz lafını kim yayıyor bilmem 5-6 yıl önceydi o işler.

müdür tr parası %50 kayıp bile olsa
    et hala + alkol ucuz hala ucuz hala ucuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: izmir-ankara

quote:

Annem babam 91'de bulgaristandan buraya göç etti.Ben burda doğdum.Ama çifte vatandaş oldum.Bu ne demek oluyor.Hem Tr hem bg vatandaşımı oluyorum.Yarın savaş çıksa Tr'de bg'de istediğim kadar kalabilir miyim.Devletin her türlü imkanından faydalanabilir miyim.Bilginiz var mıdır

Bu ne demek ya. İnsan az utanır. Doğduğun doyduğun ülkeyi savaş olursa bırakıp kaçacaksın demek. Hem neden savaş çıkıyor kimle çıkıyor.

Birader milletin cahilliği yüzünden ben niye savaşayım ? İnsanları uyarmaktan anam ağladı.Bir kömüre iradesini satan için mi savaşacağım ? Bu hükümet için canımı vermem kusura bakma çomarlar savaşsın çok istiyolar ya savaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Ace -- 27 Ocak 2017; 13:39:48 >

• @Frank Lapidus
    En az 3-4 yıl geçmeden dil öğrenip insanların arasına kaynayamazsın, o kadar uğraştıktan sonrada maaşların türkiyedekinin yarısı, bazı sektörde çeyreği kadar olduğunu görünce çalışmak isteyecekmisin bilmem.

@Delikli Nane
    Alkol, sigara, hediye vs sevkiyatı yapmıyorum maalesef

@orhanyor
    Evet bende burgasdayım burası bg'nin en iyi yeri diye şişiniyorlar. O parkta zamanında ypaılmış şimdi ekmeği yeniyor, bir duvarında eğilme ve toprak kayma tehlikesi var senelerdir müdahale etmediler bir uyarı levhası koydular sadece Orasının dışında hiçbirşey yok emin olun, çöpler bazen günlerce toplanmayıp yerlere saçılıyor, sokaklarda kolumun gireceği kadar çukurlar var ilgilenen yok. Paranın hepsini yandaş birilerine ihale verip gereksiz saçma sapan üst geçit ve otobüs duraklarına harcıyorlar

@incitmemeli
    Facebook'a Силвия, Теди, Станислава, Камелия, Даниела gibi isimler yaz birsürü alternatif görürsün buraya ss koydurmakla uğraştırma bizi

@hakifdurdu38
    Hatrı sayılır miktarda hırsızlık var küçük hırsızlıkları daha çok romanlar yapıyor, ben 28 yıldır herhangi bir hırsızlığa uğramadım köyde neneme dedemede şimdiye kadar hırsızlık uğramadı ama oluyor komşumun arabasını götürdüler 2 sene önce bir gece, ben garajda muhafaza ediyorum

@seco917
    Eyvallah hocam o tarafla hiç bağlantım yok ama yolumuz düşerse haberleşiriz.

@hbasaran82
    Onların yerine elektronik, yemek ve yakıt ucuz olsa keşke bize en çok lazım olan onlar.

Bu arada ek bilgi geçeyim ilgisini çeken olurmu bilmem restoran kafe gibi kapalı mekanların çoğunda içi ikiye bölük bir kısmı sigara içilebilir bölge, bazı kafelerin içinde komple sigara nargile içiliyor, gece klüplerinde (diskotek) tamamen sigara içiliyor. Sigara yasağını pek takan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 27 Ocak 2017; 14:11:52 >

• runx89 kullanıcısına yanıt
    yemekte ucuz sayılır
    haskovoda elit biz pizza restoranında (rezervasyonsuz girilmeyen bir mekan) 3 bayanın 1,5 erkeğin rahat doyabileceği orta boy diye adlandırılan tadı muthiş ötesi olan bir pizzayi 11 levaya sipariş etmiştim :)
    büyük boyu masadan taşıyordu ikiye katlayıp servis ediyorlardı ve sanırım 17-18 lvydi
  • Belcikaya kaciyor bulgarlar issizlikten . Uyanik belcikalilar hizmetci ve kari niyetine evine alip bakiyor islerini goruyorlar . Yolluk misali
  • quote:

Orijinalden alıntı: 36

Belcikaya kaciyor bulgarlar issizlikten . Uyanik belcikalilar hizmetci ve kari niyetine evine alip bakiyor islerini goruyorlar . Yolluk misali

Evet bulgarlar ülkesinde doğru dürüst eskort bulunamadığından bile şikayetçiler birde burda 100 levaya hallettiğin kalitedeki işi berlindeki bulgarlar almanlar15€ ya yapıyor.Bizim malımız bize pahalıya veriliyor yine

@hbasaran82
    Siz hep orda aldığınız maaşa göre hesaplıyorsunuz gel burda aynı işi yapta 11 levaya ye bakalım o pizzayı elin cüzdana gidiyormu. Orada ne kadar pizzalar 11 leva 23 lira eder o paraya pizza yenmiyormu Türkiyede kebap çeşitleri yiyip geri kaçtığım için fiyatları bilmiyorum

Lan o değilde kırklareli tarafından gelirseniz dereköy meydanda köfteci bir amca var onu bulup köfteyi gömün, öyle köfteyi heryerde göremezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 27 Ocak 2017; 14:36:55 >

• quote:

quote:

Belcikaya kaciyor bulgarlar issizlikten . Uyanik belcikalilar hizmetci ve kari niyetine evine alip bakiyor islerini goruyorlar . Yolluk misali

Evet bulgarlar ülkesinde doğru dürüst eskort bulunamadığından bile şikayetçiler birde burda 100 levaya hallettiğin kalitedeki işi berlindeki bulgarlar almanlar15€ ya yapıyor.Bizim malımız bize pahalıya veriliyor yine

@hbasaran82
    Siz hep orda aldığınız maaşa göre hesaplıyorsunuz gel burda aynı işi yapta 11 levaya ye bakalım o pizzayı elin cüzdana gidiyormu. Orada ne kadar pizzalar 11 leva 23 lira eder o paraya pizza yenmiyormu Türkiyede kebap çeşitleri yiyip geri kaçtığım için fiyatları bilmiyorum

Lan o değilde kırklareli tarafından gelirseniz dereköy meydanda köfteci bir amca var onu bulup köfteyi gömün, öyle köfteyi heryerde göremezsiniz.

abi teklas var türk firması kırcaalide
    800 1000 leva işe işçi alıyor üretime
    (bir arkadaş sofyada okudu sarosluktan okulu zor bitirdi oraya 3200 ile mühendis olarak işe başladı) başkasından duysam inanmam
    onun gibi firmalarda çalışanlara hayat gayet ucuz
    0,20 st patatesin kgsi. sogan desen oyle. domates kışın satılmıyor buradaki gibi pek yazın hakiki miss gibi doğal köy domatesi kuruş fiyatına. etten bahsettik
    plazma 106 ekran tv 600 1000 leva (orta halli markalar)
    300 400 e beyaz eşya..
    100mb internet-kablo hd tv - telefon 13-25 leva arası tv kanallarına göre değişir. sen daha iyi bilirsin bunları aslında
    700 800 e işin olsun geçinmek işten bile değil.
    hele ki 1500-2000 alıp 70 liraya internet 70 liraya lig tv - 70 liraya cep telefonu tarifesi, 500-600 kira, 5,5 benzin- 65 bine B segment araba ile geçinebiliyorsan
    sıkıntı kalıcı işin olmaması tr.deki gibi.

sen bg.nin istisna bölgelerinden birinde yaşıyorsun
    bordum dasin bir nevii orada durum farklı hali ile..
    ama yinede cebindeki bozuk paralar ile yarım 1 kilo et alıp aksam bir grozdova açıp diemmada premier ligin tadını çıkarıp etini yiyebiliyorsun diğmi :)

• bulgur kac para
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

bulgur kac para

bulgur pek bilinmez orada
    al örnek pirinç fiyatları
    gördüğün fiyat x2 = tl karşılığı

http://oriz.pazaruvaj.com/
  • quote:

quote:

@hbasaran82

kapıkuleyi cıktıktan birkac metre sonra kavşaktan sapıp kapitan adreevo köyüne yönelin (eski yol) yol bitiminde sağa dönün az ileride marketlerin arasında GEBZELİ KASAP var
    hakiki etten bir köfte yeyin olmadı eti ızgaraya atttırın sonra yolunuza devam edin ülkeye bakış açınız değişecektir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

quote:

@hbasaran82

(bir arkadaş sofyada okudu sarosluktan okulu zor bitirdi oraya 3200 ile mühendis olarak işe başladı) başkasından duysam inanmam
    0,20 st patatesin kgsi. sogan desen oyle. domates kışın satılmıyor buradaki gibi pek yazın hakiki miss gibi doğal köy domatesi kuruş fiyatına. etten bahsettik
    300 400 e beyaz eşya..
    100mb internet-kablo hd tv - telefon 13-25 leva arası tv kanallarına göre değişir. sen daha iyi bilirsin bunları aslında
    hele ki 1500-2000 alıp 70 liraya internet 70 liraya lig tv - 70 liraya cep telefonu tarifesi, 500-600 kira, 5,5 benzin- 65 bine B segment araba ile geçinebiliyorsan

ama yinede cebindeki bozuk paralar ile yarım 1 kilo et alıp aksam bir grozdova açıp diemmada premier ligin tadını çıkarıp etini yiyebiliyorsun diğmi :)

Fiyatların benim yaşadığım yerle alakası yok ülke genelinde fiyatların çoğu aynı 20 st patatesin fiyatı demişsin o fiyata köyden birinci elden bile alman zor marketlerde en düşük kaliteli patatesin fiyatı 60 st den aşağı alamazsın. Elektronik fiyatları hakeza yine öyle en fazla 40-50 leva oynar. O 300-400 levalık beyaz eşyalar adı sanı belli olmayan 5.kalite çine ürettirilmiş mallarMarkası Crown Bir hafta sonra fırını kaldırır camdan aşağı atarsın sinirden. Alternatif olarak güveniyorsan bol miktarda ikinci el ucuza o ayrı konu. 460 BGN asgari ücretken o Türk firması işçiye 800-1000 veriyorsa helal olsun , kirada değilsen güzel para.Allah daha çok versin.Ama Ben rakamların o kadar çıktığını hiç duymadım . Geçen seneler yazılımcı arıyorlardı 2000-2500 BGN maaşla yüksek olarak söyleyebileceğim. Zaten insanlar rahatlıkla 800-1000 levaya iş bulsa yerini yurdunu bırakıp 600-700 euroya gurbette sürünmeyecek.

Neyse meraklısı gelsin çalışsın görelim bakalım alkol ve araba fayda ediyormu yaşamak için

Başka bir bilgi daha paylaşalım yeri gelmişken

Buraya gelip burdan avrupaya çalışmaya gidecek varsa çok dikkat etsin. Adamlar iş bulma vaadiyle komisyonunu alır, sizi londraya gönderir, şehrin ortasında g*t gibi kalırsınız. Devlet tarafından onaylanmış iş bulma kurumlarıyla veya devletin iş bulma kurumuyla çalışın. Yinede 1500 İngiliz Sterlini maaşa anlaşıp oraya gidince 750 Pounda çalışmanız yüksek ihtimal

Güncel bir iki fiyat paylaşalım.

Dana eti başlangıç fiyatı
    Markette: 12 BGN 25.4 TL
    Şehir dışındaki et kombinesinde 8-9 BGN 17-19 lira

Dün itibariyle
    Mazot 2.02 BGN 4.27 TL
    Benzin 2.2 BGN 4.65 TL

Şehir içi ulaşım genel olarak 1 BGN 2.1 TL
    Çok merkezi yerde veya alışveriş merkezinde mekana göre kahve - cappucino fiyatları 2,5 - 3,5 BGN arası 5,3 - 7,5 TL arası
    Daha geri plandaki bölgelerde 1,5 BGN 2 BGN arası 3 - 4 TL

100 Mbit fiber + 150 Kanal iptv 20-25 tanesi HD kanal gerisi SD yayın 20-30 BGN 42-60 TL arası mekana ve şirkete göre değişir sözleşmeyle fiyat biraz daha düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 27 Ocak 2017; 15:19:58 >

• gunu birlik istanbuldan 3n ucuza nasil gelirim bookingden otel bulup gelsem sorun olur mu dil bilmeden iki gun vs takilip gelsem nerelere giderim
  • @Adolf Mogolo
    İstanbuldan geleceksen onu istanbulluların kendisinin bilmesi gerkemezmi, bana bulgaristandan en ucuz istanbula nasıl giderim de o zaman söyleyeyim.Otobüse binip geleceksin herlhade uçakla gelecek halin yok ya Bookingden geldiğin hotele ingilizce konuşarakta kaydını yaptırırsın. Şuanda gelmen hiçbir işe yaramaz heryer kapalı hiçbirşey yok. Yaza gelirsin varna civarına gelebilirsin dikizciliği seviyorsan plajlarda gezersin. Bulgaristanın ünlü şarkıcılarının çıktığı diskoya gidip eğlenebilirsin dil lazım değil girişte yerine göre 15 BGN falan veriyorsun sonrada içerdeki garson kızlara içeceğini ingilizce sipariş verirsin. İstanbulda pek göremeyeceğin türden kızları görüp gözlerini doyurursun içeride de daha o kadar.

Güncel emeklilik bilgileri
    Emeklilik yaşı bayan 61 erkek 64
    Çalışma süresi bayan 35 yıl 4 ay erkek 38 yıl 4 ay
    Minimum emekli maaşı 161 BGN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 27 Ocak 2017; 15:35:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

quote:

@hbasaran82

300 400 e beyaz eşya..

Fiyatların benim yaşadığım yerle alakası yok ülke genelinde fiyatların çoğu aynı 20 st patatesin fiyatı demişsin o fiyata köyden birinci elden bile alman zor marketlerde en düşük kaliteli patatesin fiyatı 60 st den aşağı alamazsın. Elektronik fiyatları hakeza yine öyle en fazla 40-50 leva oynar. O 300-400 levalık beyaz eşyalar adı sanı belli olmayan 5.kalite çine ürettirilmiş mallarMarkası Crown Bir hafta sonra fırını kaldırır camdan aşağı atarsın sinirden. Alternatif olarak güveniyorsan bol miktarda ikinci el ucuza o ayrı konu. 460 BGN asgari ücretken o Türk firması işçiye 800-1000 veriyorsa helal olsun , kirada değilsen güzel para.Allah daha çok versin.Ama Ben rakamların o kadar çıktığını hiç duymadım . Geçen seneler yazılımcı arıyorlardı 2000-2500 BGN maaşla yüksek olarak söyleyebileceğim. Zaten insanlar rahatlıkla 800-1000 levaya iş bulsa yerini yurdunu bırakıp 600-700 euroya gurbette sürünmeyecek.

Neyse meraklısı gelsin çalışsın görelim bakalım alkol ve araba fayda ediyormu yaşamak için

Başka bir bilgi daha paylaşalım yeri gelmişken

Buraya gelip burdan avrupaya çalışmaya gidecek varsa çok dikkat etsin. Adamlar iş bulma vaadiyle komisyonunu alır, sizi londraya gönderir, şehrin ortasında g*t gibi kalırsınız. Devlet tarafından onaylanmış iş bulma kurumlarıyla veya devletin iş bulma kurumuyla çalışın. Yinede 1500 İngiliz Sterlini maaşa anlaşıp oraya gidince 750 Pounda çalışmanız yüksek ihtimal

Güncel bir iki fiyat paylaşalım.

Dana eti başlangıç fiyatı
    Markette: 12 BGN 25.4 TL
    Şehir dışındaki et kombinesinde 8-9 BGN 17-19 lira

Dün itibariyle
    Mazot 2.02 BGN 4.27 TL
    Benzin 2.2 BGN 4.65 TL

Şehir içi ulaşım genel olarak 1 BGN 2.1 TL
    Çok merkezi yerde veya alışveriş merkezinde mekana göre kahve - cappucino fiyatları 2,5 - 3,5 BGN arası 5,3 - 7,5 TL arası
    Daha geri plandaki bölgelerde 1,5 BGN 2 BGN arası 3 - 4 TL

100 Mbit fiber + 150 Kanal iptv 20-25 tanesi HD kanal gerisi SD yayın 20-30 BGN 42-60 TL arası mekana ve şirkete göre değişir sözleşmeyle fiyat biraz daha düşer.

1400 maaş / 5,5 tl benzin = 254 litre
    470 maaş / 2,2 leva benzin = 213 litre

1400 maaş / 45 tl et = 31 kg et
    470 maaş / 10 leva et = 47 kg

1400 maaş / 59 fiber + 30 digiturk (ligtv yok) = 15 fatura
    470 maaş / 25 tl fiber+kablotv = 18 fatura

1400 maaş / 7,5 tl espresso single = 186 adet single
    470 maaş / 2,5 leva kıso kafe = 188 adet esp. (2 fazla :) )

10 000 leva 2007/2009 model orta bir araç / 470 maaş = 21 maaş
    50 000 tl 2007/2009 model orta bir araç / 1400 maaş = 35 maaş

1400 maaş / 1,69 patates kg = 828 kg patates
    470 maaş / 0,6 patates = 780 kg patates

1400 maaş / 1 tl 1 ekmek (250 gram) = 1400 ekmek
    470 maaş / 1 leva 1 ekmek 800 gram yani 0,33 stinka 250 gram = 1424 ekmek

1400 maaş / 7 tl efes bira = 242 ADET BİRA
    470 maaş / 2 leva zagorka = 235 adet bira

herşey fit
    ne benim övdüğüm kadar
    sen senin dövdüğün kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

gunu birlik istanbuldan 3n ucuza nasil gelirim bookingden otel bulup gelsem sorun olur mu dil bilmeden iki gun vs takilip gelsem nerelere giderim

Avrupa yakasındaysanız Gaziosmanpaşa Yıldırım Mahallesi'nden otobüsler kalkıyor şu anda fiyat ne kadar bilmiyorum ama 50-60 TL civarında.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.