Şimdi Ara

Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
22
Favori
62.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler, eğitim, gezi, kızlar v.s. hakkında merak ettiğiniz sorularınız varsa alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 25 Ağustos 2014; 23:16:05 >

• konuda yazılanları okuyunca bide önceki bildiklerimi düşününce sanki bulgaristan Amerika kıtasında veya Türkiyeden binlerce kilometre uzaklıkta olan bi ülke diye düşünüyor insan... oysa yanı başımızda komşumuz olan bi ülke bulgaristan ama hayat şartları bi tarafa şu benzin + internet + vergiler türkiyeden kat ve kat daha ucuz sonra gelde isyan etme.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bulgaristan'da Yaşamak

Bulgaristan, Avrupa'nın güneydoğu kesiminde yer alan bir ülkedir. Son yıllarda, uygun yaşam maliyetleri ve gelişen ekonomisi nedeniyle yabancılar arasında popüler bir yaşam alanı haline gelmiştir.

Yaşam Maliyetleri

Bulgaristan'ın yaşam maliyetleri, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla nispeten düşüktür. Konaklama, ulaşım ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlar uygun fiyatlıdır. Bu da Bulgaristan'ı bütçeli gezginler ve emekliler için çekici bir seçenek haline getirmektedir.

Ekonomi

Bulgaristan'ın ekonomisi son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyümüştür. Ülke, düşük işsizlik oranlarına ve artan yaşam standartlarına sahiptir. Bu ekonomik büyüme, yabancı yatırımcılar için fırsatlar yaratmıştır.

Yaşam Tarzı

Bulgaristan, zengin bir kültürel mirasa ve çeşitli bir nüfusa sahiptir. Ülke, güzel plajlardan tarihi şehirlere kadar çok çeşitli yaşam tarzları sunmaktadır. Başkent Sofya, canlı bir kültür ve sanat sahnesine ev sahipliği yaparken, Varna ve Burgas gibi kıyı kentleri güneşli plajları ve hareketli gece hayatıyla tanınır.

İklim

Bulgaristan, ılıman bir karasal iklime sahiptir. Ülkenin iç kesimlerinde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve karlıdır. Kıyı bölgelerinde ise yazlar daha serin ve kışlar daha ılımandır.

Bulgaristan'da Yaşanır mı?

Bulgaristan, düşük yaşam maliyetleri, gelişen ekonomisi ve çeşitli yaşam tarzları nedeniyle yabancılar için cazip bir yaşam alanı olabilir. Ancak, dil engeli ve kültürel farklılıklar gibi bazı zorluklar da vardır. Uygun araştırma ve planlama ile bu zorluklar aşılabilir ve Bulgaristan'da doyum verici bir yaşam deneyimi yaşanabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ülken güzelmiş güle güle otur

şaka maka hayat nasıl kira doğalgaz elektrik su
  • Mezun olduktan sonra orada iş bulabilicek misin ? Eğitimden sonra kariyer yapma şansın var mı ?
  • İnternet hizmeti nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyle,

TÜRKİYE' ye çağrı atmasınlar !

• quote:

Orijinalden alıntı: zorradam

ülken güzelmiş güle güle otur

şaka maka hayat nasıl kira doğalgaz elektrik su

Sağol hocam Buranın en sevdiğim özelliği yayalara verilen saygı, kaldırımdan ayağını aşağı attığın an bütün trafik durur, hele de çocuklu bir bayan veya yaşlı varsa yolda son hız giden otobüs kamyon frenleri çakar beklerler Kiraların ortalama fiyatı asgari ücret ile hemen hemen aynı ama bulunduğum bölgede pek asgari ücretle çalışan yok, her aileden bir şahıs okumuş veya avrupaya çalışmaya gitmiş olduğu için fazla sorun olmuyor.Emeklilerinde mutlaka bir evleri var. Doğalgaz çok ucuz fakat kullanan az. Sebebi yeni yapılan inşaatlarda doğalgaz tesisatı bulunuyor fakat eski evlere doğalgaz tesisatı döşemek için epey para istiyorlar yaklaşık 5000€ kadar. Elektrik fiyatları yüksek sayılır 80 TL'ye denk gelen fatura ödedim geçen ay fırın veya elektrikli soba kullanmadığım halde

quote:

Orijinalden alıntı: 34Kurşun

Mezun olduktan sonra orada iş bulabilicek misin ? Eğitimden sonra kariyer yapma şansın var mı ?

Mezun olupta burada duran yok gibi hocam ben bu sene dil için hazırlığa gidiyorum, seneye yüksek yapacağım ondan sonra Çekoslovakyaya gitmeye niyetim var Bulgarca ve çekoslovakça yapı olarak birbiriyle tamamıyla aynı, kelime olarakta %50-60 arası aynı olduğu için tercih etme sebebim.

quote:

Orijinalden alıntı: Gaksital

İnternet hizmeti nasil

Internet hizmeti 10 numara, fiber 50-70 mbit arası download 40-50 mbit arası upload hızım 130 kanal SD yayın 20 Kanal HD yayın hizmetim var aylık 10€ ödüyorum, Tv yayını için eve ayrı bir fiber hattı geliyor android box aracılığıyla izleniyor, onu da hediye verdiler.

quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

Söyle,

TÜRKİYE' ye çağrı atmasınlar !

Sabah konuya bakıp mesajını gördüm, birkaç komşu kızına meraktan sordum bu çağrı işleri ne ayak diye, onlar fakir köylü kızları burdaki türkler yada çingenelerdir, bizim işimiz olmaz dediler. Tabi bunlar biraz sosyete ve hali vakti yerinde tipler

• O internete 10 € ' mu veriyosun ? Nedense seni tokatlayasın geldi.

Ekmek fiyatlarının artmasından dolayı eylem yapıldığı ve hükümetin düştüğü doğru mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kebapçe yiyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: runx89

Çekoslovakyaya gitmeye niyetim var

hacı abi hayırlı işler beline kuvvet birde "Çekoslavakyadan" jawa motor alırsın yolların kralı olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

O internete 10 € ' mu veriyosun ? Nedense seni tokatlayasın geldi.

Ekmek fiyatlarının artmasından dolayı eylem yapıldığı ve hükümetin düştüğü doğru mu ?

Hükümet elektrik fiyatları yüzünden düştü hocam fakat şimdi yine aynı tas aynı hamam ufak bir indirim yapmışlardı sadece

quote:

Orijinalden alıntı: Th13teen

Kebapçe yiyor musun?

Evet hocam kebapçe , köfteta ve lukanka favori yiyeceklerim

quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

hacı abi hayırlı işler beline kuvvet birde "Çekoslavakyadan" jawa motor alırsın yolların kralı olursun

hacı abi bende biraz ayak fetişisliği var, ayakları çirkin olan kıza bakmam, çekoslovak kızlarınında ayakları çok çirkin czech casting videolarından gördüğüm kadarıyla, ama bulgarların on numara bakımsızı neredeyse yok gibi favorim bulgarlar o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 12 Aralık 2013; 15:47:19 >

• Tam neresi

• zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Burgas merkez hocam tam olarak
  • mamunda ile gurur duyuyor mu yerliler
  • Küçükken kısa donla tırnova sokaklarında koştururdum hey gidi günler

• Pomaklar da Bulgarca biliyor.
    Bizim arkadaş anlıyor ama konuşamıyor

Hep sarışın oluyorlar değil mi ? Kızları nasıl bizimkilere benziyor mu görünüş olarak.
    Hayat orda çok ucuz ve kalitesiz demişti Bulgar göçmeni bi abimiz.Senede 1-2 defa gidiyormus.Doğru mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: runx89

Evet beyler 8 aydır burada yaşıyorum eğitim, gezi, kızlar v.s. hakkında merak ettiğiniz sorularınız varsa alabilirim

Temelli burada kalmayı düşünüyorum Türkiye'de LPG 3 lirayı geçmiş diyorlar

Birde Türkiye'den buraya taşınırken Hyundai Getz marka otomobilimi satıp parayı Euro'ya basmıştım, şuanda o parayla BMW 530d E60 kasa veya W211 Kasa Mercedes E serisi alacağım henüz karar veremedim

Çakal kaynıyor oralar mafyaya falan bulaşma bizim dilimiz yandı.Birde oraları o kadar güzelmiş gibi anlatıyorsunki millette birşey sanıcak.

• Hangi şehirdesin? Bende 4 sene varnadayim.

• Bisiklet yolu var mı?
  • Orijinalden alıntı: Weightless

mamunda ile gurur duyuyor mu yerliler

Evet hocam duyuyorlar, birde internet aboneliğimi yaptırdıktan sonra zorrent nasıl indirilir diye kılavuz verdi internet sağlayıcı şirketi

Orijinalden alıntı: TikDiyenTüleyman

Pomaklar da Bulgarca biliyor.
    Bizim arkadaş anlıyor ama konuşamıyor

Hep sarışın oluyorlar değil mi ? Kızları nasıl bizimkilere benziyor mu görünüş olarak.
    Hayat orda çok ucuz ve kalitesiz demişti Bulgar göçmeni bi abimiz.Senede 1-2 defa gidiyormus.Doğru mu?

Hep sarışın olmuyorlar ama hatrı sayılır miktarda sarışın var, geneli kumral ve çok fazla dokunmaya kıyamayacağınız türden bebek gibi kızlar var, görünüş olarak bizimkilere benzeyende var ortalamaya vurursak sanırım bi %10 kadar eder.

Hayat burada çok ucuz derken mesela devletin hastane ve sigorta işleri kötü, emeklilik çok geç, ama hırsızlık, trafik suçu, trafik cezası, çevre temizliği konusunda çok titizler, bu yönleriyle bence hayat Türkiyeden daha kaliteli.

Çakal kaynıyor oralar mafyaya falan bulaşma bizim dilimiz yandı.Birde oraları o kadar güzelmiş gibi anlatıyorsunki millette birşey sanıcak.

Diliniz nasıl yandı hocam ? Dil bilmiyorsanız veya yanınızda dil bilen biri yoksa her yerde kazıklanırsınız, biz burada ev kiraladık, birsürü yere kayıt yaptırdık bir kuruşumuza bile göz koyabilen olmadı.

Orijinalden alıntı: synaX:Lecter

Hangi şehirdesin? Bende 4 sene varnadayim.

burgas/ merkez de yaşıyorum hocam

Orijinalden alıntı: QmmeR
    Bisiklet yolu var mı?

Var hocam 300 bin nüfuslu küçük bir şehirde yaşıyorum enlemesine 4-5 km boylamasına 12-13 km çapında bir şehir nerden baksan 7-8 km den fazla bisiklet yolu ve belirli yerlerde bisiklet kiralama sistemi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 12 Aralık 2013; 16:08:56 >

• Dedemin mekanı Çok erken yaşta gelmişler İstanbul'a.Sözde kökenim orası ama hiç gitmedim.Akraba vs.de yok galiba zaten.Tek soru sorucam.Kızları nasıl? Şöyle yolda gezerken 10 kızdan kaçını beğeniyorsun? Birde bir arkadaş Sofya dışında iyi şehirleri yok diyordu.Şehirlerde durum nedir? İst. gibi semt olarak mı değişken? Yoksa il olarak mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.