Şimdi Ara

Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
22
Favori
62.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cuma geleceğim.bansko'da kar durumu nasıl , ayrıca ps4 stok durumu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eru desu -- 20 Ocak 2014; 14:24:28 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hocam Selam,

yakında ailemle oralara yerleşicem yazın 6 ay ofisim Sunny Beach'de, kışın 6 ay Sofia'da olacak..
    1. Kışın mecburen 6 ay Sofia'da kalıcam.. ama yaz kafamda soru işareti.. Nessebar'ın arkalarında evler var ama pek beğenmedim, gerçi yazın çok trafik oluyor diyorlar ama sence Burgas'da mı ev tutmalıyım?
    2. Türk ehliyeti sıkıntı çıkarıyormuş orada sanırım ve araştırdığım kadarıyla tercüme ettirmek gerekiyormuş.. Bu tercüme işini yapan kurumun Bulgarca adı nedir biliyor musun?

Teşekkürler şimdiden..
  • Son nüfus sayımında ülkenin %15 i Türk çıkmış.Sadece Türkçe bilsen yaşayabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAAB

Hocam Selam,

yakında ailemle oralara yerleşicem yazın 6 ay ofisim Sunny Beach'de, kışın 6 ay Sofia'da olacak..
    1. Kışın mecburen 6 ay Sofia'da kalıcam.. ama yaz kafamda soru işareti.. Nessebar'ın arkalarında evler var ama pek beğenmedim, gerçi yazın çok trafik oluyor diyorlar ama sence Burgas'da mı ev tutmalıyım?
    2. Türk ehliyeti sıkıntı çıkarıyormuş orada sanırım ve araştırdığım kadarıyla tercüme ettirmek gerekiyormuş.. Bu tercüme işini yapan kurumun Bulgarca adı nedir biliyor musun?

Teşekkürler şimdiden..

Eğer istanbuldan geliyorsan nessebar'da burgas'ta sana cennetten bir köşe gibi gelir ama ikisi arasında seçim yapacaksan Burgas derim, ben de burgas'ta yaşıyorum. AVM'ler falan Burgas'ta daha merkezi.
    Ehliyet konusuna gelince, ben çifte vatandaşım, bu ehliyet konusunu Burgas'ın emniyet müdürüne kadar gidip sordum.Vatandaşlığı havadan kaptığım gibi ehliyetide havadan kapamadım.türk ehliyetine karşılık bulgar ehliyeti veriyorlar.. Tek çözüm 6 ayda bir ehliyeti herhangi bir tercüman bürosuna tercüme ettirip emniyetin trafik şubesinden yani bulgarca adı "KAT" onaylatmalısın. Yanlız bu tercümenin 6 ay sonra süresi bittiğinde tekrar ülkeye çıkış-giriş yapıp, pasaportundaki yeni kaşeyle beraber tekrar tercüme ettirmen gerekiyormuş, ben uğraşmak istemedim sürekli türkiyeye gitme şansım yok, bazı zamanlar bulgaristan dışındada oluyorum, o yüzden küfürler eşliğinde tekrardan sürücü kursuna gidip ehliyet aldım.

quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

Son nüfus sayımında ülkenin %15 i Türk çıkmış.Sadece Türkçe bilsen yaşayabilir misin?

Türkçeyle sadece Türk köylerinde yaşayabilirsin hocam, şehirlerde Bulgarca bilmeden yaşamanın imkanı yok.

• Merhaha,

Çifte vatandaşım. Türkiyede yasıyordum fakat evlilik sebebi ile almanyaya tasındım. Türk ehliyetim almanyada gecerli degil ve degişimi cok zor acaba bulgaristanda bulgar ehliyetine cevirtebilir miyim? Bulgar ehliyeti ab ülkülerinde gecerli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: njco2

Merhaha,

Çifte vatandaşım. Türkiyede yasıyordum fakat evlilik sebebi ile almanyaya tasındım. Türk ehliyetim almanyada gecerli degil ve degişimi cok zor acaba bulgaristanda bulgar ehliyetine cevirtebilir miyim? Bulgar ehliyeti ab ülkülerinde gecerli.

Çeviremezsin maalesef ben çok kafa patlattım gitmediğim kurum kalmadı sürücü kursuna gidip tekrar sınava gireceksin diyorlar ya da 6 ayda bir yenipasaport mühürüne karşılık 6 ay tercümeyle kullanma hakki veriyorlar bulgaristanda ben sık gidip gelmedigim icin isine yaramadi

• Orda okuyan arkadaşlarıma soruyorum okuyamıyoruz yapmaktan diyor sen ne diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

Orda okuyan arkadaşlarıma soruyorum okuyamıyoruz yapmaktan diyor sen ne diyorsun

Yurtdışına giden herkes öyle sallar zaten o kadar kolay değil o işler, ayrica turk olman sansini dahada azaltir, Avrupa Birliğine girmeleriyle fahiselikte azalma oldu

• quote:

Orda okuyan arkadaşlarıma soruyorum okuyamıyoruz yapmaktan diyor sen ne diyorsun

yav he he . kızların yanında dağ gibi vücutlu erkekler kim baksın gariban kara kaşlı kara tenli zayıf üniversiteli öğrenciye karşim clup'te üniversiteli arkadaşlarla tanıştım adamlar ayaklı abaza. sabaha kadar birtane kız bile yanlarına gelmedi sonra arkadaşlarına kimbilir ne sallamasyon anlattılar. öyle bi dünya yok, bu görüş yüzünden koskoca milleti motorsiklet gibi yaptınız. açık söyleyeyim, bir standart türk kızını daha kolay baştan çıkarıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: runx89

quote:

Yurtdışına giden herkes öyle sallar zaten o kadar kolay değil o işler, ayrica turk olman sansini dahada azaltir, Avrupa Birliğine girmeleriyle fahiselikte azalma oldu

valla kendisinin yalan söylediği sanmam türkiyedeyken bile hayli fırlama birisiydi

@SoapGhost

türk erkeği-rus kızı ilişkisini hatırlatayım gerisini sen düşün. Ruslardan ne erkek çıkıyor biliyorsunuz ama onlar mok varmış gibi türk erkekleriyle evleniyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi içinizden biri -- 20 Şubat 2014; 13:37:32 >

• @SoapGhost
    Çok doğrudur hocam söyledikleriniz

@içinizden biri
    Rus kızlarıyla bulgar kızlarının alakaları yok hocam Bulgar kızı çok daha elit takılıyor özellikle şehir ortamındakiler, buraya çok rusta geliyor ama güzellik olarak ve davranış olarak bulgar hatunlarına göre çok gerideler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 20 Şubat 2014; 13:51:26 >
  • quote:

@SoapGhost
    Çok doğrudur hocam söyledikleriniz

@içinizden biri
    Rus kızlarıyla bulgar kızlarının alakaları yok hocam Bulgar kızı çok daha elit takılıyor özellikle şehir ortamındakiler, buraya çok rusta geliyor ama güzellik olarak ve davranış olarak bulgar hatunlarına göre çok gerideler

sarışın mavi gözlü at gibi olsun benim için elitliği fark etmiyor yeter ki kriterler uysun

• O zaman rus peşinde koşacaksın hocam ama rusların ayakları çok çirkin olur söyliyeyim, öyle takıntıların falan varsa daha güzel olanı hiç görmedim
  • konuda yazılanları okuyunca bide önceki bildiklerimi düşününce sanki bulgaristan Amerika kıtasında veya Türkiyeden binlerce kilometre uzaklıkta olan bi ülke diye düşünüyor insan... oysa yanı başımızda komşumuz olan bi ülke bulgaristan ama hayat şartları bi tarafa şu benzin + internet + vergiler türkiyeden kat ve kat daha ucuz sonra gelde isyan etme.
  • İsyan edecek birşey yok hocam maaşların komikliği bütün o düşük vergileri ve benzin fiyatlarını anlamsız kılıyor, maaşlar Türkiyedeki gibi olsa cennete dönüşür burada yaşamakta gurbete gitmezsen burada bir hiçsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

Upload hızı kaç, saniyede kaç GB/s torrent seed, peer yapıyorsun?

oo lümiyacü gelmüüş
  • quote:

İsyan edecek birşey yok hocam maaşların komikliği bütün o düşük vergileri ve benzin fiyatlarını anlamsız kılıyor, maaşlar Türkiyedeki gibi olsa cennete dönüşür burada yaşamakta gurbete gitmezsen burada bir hiçsin

Evet bi arkadaşım orada okumustu. ilk başlarda ucuz oldugundan oldukça keyifliydi ama 4 yılın sonunda bulgaristanın o havasına alışınca bulgaristana pahalı demeye başladı

aslında merak ettigim bir ünvitersite mezunu bir işe başladıgında nekadar maaş alıyor türkiye parasına göre ?
    veya bi markette çalışan kasiyer nekadar alıyor , veya onlarda da devletin belirledigi bi asgari ücret varmı nekadar ?

• quote:

O zaman rus peşinde koşacaksın hocam ama rusların ayakları çok çirkin olur söyliyeyim, öyle takıntıların falan varsa daha güzel olanı hiç görmedim

deme yav
  • Targovishte(Eski Cuma) insan yok. İnsan gönderin biraz. Yazın dedemlerin yanına gidince canım sıkılıyor
  • @McCarty
    Türk parası sürekli değer kaybettiğinden arkadaşın öyle demiştir hocam eğer harcayacağı ücret türkiyeden geliyorsa , neyse ben sana maaşları bildiğim kadarıyla aktarayım hocam;

Komşumuz var devlet limanında şoförlük yapıyor aldığı para türk parasıyla 750 tl gibi bir rakam
    Eşi üniversite mezunu bankada memur; 1250 tl gibi bir paraya geliyor tl cinsine çevirdiğimizde maaşı
    Geçen iş ilanlarına bakarken birkaç ilan gördüm ingilizce bilen üniversite mezunu işletme-pazarlama gibi bölümlerden mezun arıyorlardı maaş teklifleri türk parasıyla 900 tl gibi bir rakamdı
    Milletvekilleri 3500 tl civarı maaş alıyorlar
    Apartmanda bir tane amca var 23 yıldır aynı yerde müdürlük yapıyormuş gıda fabrikası, maaşı 2300 tl gibi bir rakam
    Asgari ücret 550 tl civarı bir rakama tekabül ediyor
    emeklilik ücreti ortalama 250 tl gibi bir rakama tekabül ediyor
    Market kasiyerleri asgari ücretten çalışıyorlar diye biliyorum ama avrupa menşeili marketler çalışanlarına bir 50-100 tl daha fazlasını verebilir insiyatifine göre,

@içinizden biri
    rus yetişkin filmleri izliyorsan dikkat et özellikle hocam görürsün zaten

@Firaristt
    Burada da insan kaynamıyor hocam ileride daha iyi yaşamak için gurbete gidiyorlar yapacak birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 20 Şubat 2014; 14:30:52 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.