Şimdi Ara

Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
22
Favori
63.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim Sunny Beach'te hayat nasıl ? Deniz kötüydü ama gece hayatı harikaydı. Akıyor musun alemlere çapkın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Kardeşim Sunny Beach'te hayat nasıl ? Deniz kötüydü ama gece hayatı harikaydı. Akıyor musun alemlere çapkın ?

yok alemlere gidince para su gibi akıyor gelecek için birikim yapıyorum
  • 2 günlüğüne sofyaya gelmeyi düşünüyorum, sofya yı anlatır mısın?
    Şehir içi ulaşım, turizm, ucuz alış veriş vsvs.
    gezilecek görülecek yerler nereleri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: colosseos

2 günlüğüne sofyaya gelmeyi düşünüyorum, sofya yı anlatır mısın?
    Şehir içi ulaşım, turizm, ucuz alış veriş vsvs.
    gezilecek görülecek yerler nereleri?

Zorunlu bir sebebin yoksa sofyaya hiç gitme bence deniz ve kum olmadığı için baştan kaybediyor, kiliseleri ve çevresindeki manastırları gezebilirsin anca. Ben Burgasa gel derim plajın ve büyük sahil parkının tadını çıkartırsın.Küçük biryer olduğu için ulaşım sıkıntısı da yok.Ben heryere yürüyerek gidiyorum mesela eşyam yada acelem olmadıkça arabayı hiç çıkartmıyorum.Ucuz alışveriş içinde fazla heveslenme. Türk liran ilk olarak dövizcide bayağı bir değer kaybedecek. Buna rağmen çikolata içki,tütün ürünleri ve parfüm ürünlerini ucuza alabilirsin. İçkiyi,tütün ürünlerini ve parfümü havaalanından veya sınırdan en ucuz alabilirsin zaten. Abur cubur çikolata için en fazla ve en ucuz seçenekler Kaufland hipermarkette var. Yine burada bazen bazı içkilerde v.s indirim oluyor ucuza kapatabilirsin. Bunların dışında hemen hemen Türkiyeden ucuza gelecek birşey yok. Ha birde markalı ikinci el giyimler çok ucuz ama biz Türkler ikinci el giyim alıp giymeyiz o yüzden bu konuyu hiç açmayayım :D Yemek yiyeceğin mekanlarda menülere dikkat et resimleri falan hileli olabiliyor ve bazı yerlerde fiyat ve kalite çok iyi olabilirken başka yerde gereksiz pahalı olabiliyor özellikle sahile çok yakın yerlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 30 Haziran 2014; 2:35:28 >

• runx89 kullanıcısına yanıt
    uzun anlatımın için teşekkür ederim.

varna nasıl peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: colosseos

uzun anlatımın için teşekkür ederim.

varna nasıl peki?

Varnada iyi sayılır kocaman bir plajı ve ucu bucağı gözükmeyen güzel sahil parkı var.Ama daha kalabalık olduğu için bana daha az kalabalık yerler daha iç açıcı geliyor. Birde SunnyBeach ve Pomorie denen yerleri çok övüyorlar, Burgas'a yakın ama hiç gitmedim üşengeçlikten, oralar turist kaynadığı için biraz daha pahalıdır diye düşünüyorum.
  • Biz Silistre göçmeniyiz. Hiç gittin mi silistre'ye nasıl bir yer ? Gezmek için tavsiye eder misin ?
  • Maalesef gitmedim hocam.Ama gezmek için kıyı şehirlerini tavsiye edebilirim plajları ve parkları güzel oluyor.
  • hocam bizde rusçuk göçmeniyiz hiç gittiniz mi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuzelAdam

hocam bizde rusçuk göçmeniyiz hiç gittiniz mi :D
    gittim ama 20 seneden fazla oldu küçüktüm pek birşey hatırlamıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 30 Haziran 2014; 16:17:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: runx89

Evet beyler 8 aydır burada yaşıyorum eğitim, gezi, kızlar v.s. hakkında merak ettiğiniz sorularınız varsa alabilirim

Temelli burada kalmayı düşünüyorum Türkiye'de LPG 3 lirayı geçmiş diyorlar

Birde Türkiye'den buraya taşınırken Hyundai Getz marka otomobilimi satıp parayı Euro'ya basmıştım, şuanda o parayla BMW 530d E60 kasa veya W211 Kasa Mercedes E serisi alacağım henüz karar veremedim

ne okuyorsun iş bulabilecekmisin öğrencimisin
    bizler hakkındfa ne düşünüyorlar

• Bulgaristanda üniversite okunurmu , fiyatlar ne durumda ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @RioShui
    Biz burada iş kurduk hocam şuanda işle ilgili bir sıkıntım yok. Bizler hakkında düşündüklerine gelince, kimisi için sadece insan olmak yeterliyken kimisi hâla geçmişte takılıp kalmış, çeşit çieşit insan var.

@Techonup
    Devlet üniversitelerinden fiyatlar düşük ama kalite yok. İngilizce bölüm yok denecek kadar az. Devlet üniversitesinde bulgarca 1 sene hazırlık yapıp devam etmen çok zor, hem kalite düşük hemde 1 senede bulgarca öğrenilip üniversiteye başlanmak büyük iş. Özeller kaliteli ama harcı, yemeği, barınması, TL'nin burada değer kaybetmesiyle pahalıya patlar. 2700-3000€ kadar sadece özel üniversite harcı var. Yemeğiyle kirasıyla harçlığıyla sana Türkiyeden pahalıya patlar.
  • Dostum yakın zamanda bende burgaza gideceğim orada yaşacağım 3-5 sene .İnternetten araba fiyatlarına baktım Bmw x5 , Range Rover falan 10000 - 15000 Euro aralığında bunların vergileri nasıl orada ayrıca benzin dizel fiyatları ne durumda binilirmi bu arabalara.Ev kiraları nasıl Burgaz merkezde ? Evlerin genelde eşyalı kiraya verildiğini duydum.Ayrıca Türkiye'den ulaşım nasıl daha uygun uçaklamı yoksa karayolu ilemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofsayt_osman

Dostum yakın zamanda bende burgaza gideceğim orada yaşacağım 3-5 sene .İnternetten araba fiyatlarına baktım Bmw x5 , Range Rover falan 10000 - 15000 Euro aralığında bunların vergileri nasıl orada ayrıca benzin dizel fiyatları ne durumda binilirmi bu arabalara.Ev kiraları nasıl Burgaz merkezde ? Evlerin genelde eşyalı kiraya verildiğini duydum.Ayrıca Türkiye'den ulaşım nasıl daha uygun uçaklamı yoksa karayolu ilemi?

Benzinle dizel fiyatı çok yakın türk parasıyla 3.9 TL gibi bir fiyata denk geliyor.10 yıllık Bmw X5, Range Rover gibi arabaların yıllık 500-600 tl gibi vergisi 1000 liraya yakın bir miktarda sigortası var.Burgas merkezde ev kiraları genelde eşyalı, mahallesine, eşyasına ve binasına göre fiyatlar 450 tl'den başalr 2000 binliraya kadar gider.

Türkiyenin neresinden geleceğinize bağlı olarak istanbul veya çevresiyse uçakla uğraşmaya değmez, arabayla ulaşım gayet hızlı ben en son istanbula geldiğimde gece sınır boştu ve molasız biraz bastım 3 saatte istanbul mahmutbey gişelere ulaştım. Otobüsle 5,5-6 saat arası sürer sanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 30 Haziran 2014; 17:37:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: runx89

@RioShui
    Biz burada iş kurduk hocam şuanda işle ilgili bir sıkıntım yok. Bizler hakkında düşündüklerine gelince, kimisi için sadece insan olmak yeterliyken kimisi hâla geçmişte takılıp kalmış, çeşit çieşit insan var.

@Techonup
    Devlet üniversitelerinden fiyatlar düşük ama kalite yok. İngilizce bölüm yok denecek kadar az. Devlet üniversitesinde bulgarca 1 sene hazırlık yapıp devam etmen çok zor, hem kalite düşük hemde 1 senede bulgarca öğrenilip üniversiteye başlanmak büyük iş. Özeller kaliteli ama harcı, yemeği, barınması, TL'nin burada değer kaybetmesiyle pahalıya patlar. 2700-3000€ kadar sadece özel üniversite harcı var. Yemeğiyle kirasıyla harçlığıyla sana Türkiyeden pahalıya patlar.

hocam peki ne iş yapıyorsunuz

• gıda ve temizlik ürünleri üzerine toptancımız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 30 Haziran 2014; 18:02:50 >
  • PS4 stoğu ne durumda oralarda bilgin var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoklarda sıkıntı yok PS4 500 GB 800 leva 1180 tl yani
  • Sofya candır.

Makedonya/Üsküp'te yaşıyorum soruları alayım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.