Şimdi Ara

Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
542
Cevap
22
Favori
62.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: runx89

Burgas merkez hocam tam olarak

Burgas'ı netten izlemedeyiz

Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım

aga bu nedir ?

• ayak fotoğrafları bekliyoruz ozaman senden
  • Sıkıldım buradan herşey ateş pahası oldu birgün kıracam kafayı evi aracı satıp gidip Varna centerdan 5-6 tane ev alıp birinde oturup kalanını kiraya verip yaşayacam anasını satayım.
  • Yaşam ucuzdur yaw orada...! 1 LT Jack Daniels 12 TL sanırım. Burada 1 şişe rakı yerine orada 10 şişe alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 12 Haziran 2014; 11:41:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Yaşam ucuzdur yaw orada...! 1 LT Jack Daniels 12 TL sanırım. Burada 1 şişe rakı yerine orada 10 şişe alırsın.

Asgari ücrete ve alım gücüne oranladığımız zaman Türkiye'den kat kat pahalı oluyor, içki, çikolata,dondurma ,et ve ikinci el otomobilden başka ucuz birşey yok onlarıda 340 BGN(500 TL) asgari ücretle fabrikalarda ve atölyelerde çalışan halk alamıyor zaten, sebze meyve, ekmek, süt peynir gibi ürünlerin fiyatı türkiyeden yüksek ama asgari ücret neredeyse yarısı kadar, tek avantajları batı avrupalarına gidip çalışma şansları yoksa açlıktan ölünür burada

• runx89 kullanıcısına yanıt
    Tamam Bırçetim anlıyorumda sen genede 1 LT Jack Daniels ve Mastika fiyatını yazarmısın ?
  • 1- kız arkadaşı bulmak kolay mı?
    2- bulgaristan a sürekli geliyorum. geldiğim zaman ziyaretine uğrayabilir miyim?
  • Yasamak icin eyvallah belki de , turist olarak ugramayin bile .. Adamlar sizi ya boyle € yada boyle $ goruyor. Geziklecek hic bir yer yok varsa da 2 saate tum sehir biitiyor. Kizlarina gelirsek iste iidare eder ama turkiyedekilerin eline davranis haric guzellik olarak su dokemezler. Taksilere binmek intihardir. Sizi kaziklamak icin bir ben peygamberim demedigi kalir. Sorular olursa cevaplarim hayat oyle toz pembe degil orda ugramayin bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigbear12 -- 13 Haziran 2014; 13:50:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: runx89

@McCarty
    Türk parası sürekli değer kaybettiğinden arkadaşın öyle demiştir hocam eğer harcayacağı ücret türkiyeden geliyorsa , neyse ben sana maaşları bildiğim kadarıyla aktarayım hocam;

Komşumuz var devlet limanında şoförlük yapıyor aldığı para türk parasıyla 750 tl gibi bir rakam
    Eşi üniversite mezunu bankada memur; 1250 tl gibi bir paraya geliyor tl cinsine çevirdiğimizde maaşı
    Geçen iş ilanlarına bakarken birkaç ilan gördüm ingilizce bilen üniversite mezunu işletme-pazarlama gibi bölümlerden mezun arıyorlardı maaş teklifleri türk parasıyla 900 tl gibi bir rakamdı
    Milletvekilleri 3500 tl civarı maaş alıyorlar
    Apartmanda bir tane amca var 23 yıldır aynı yerde müdürlük yapıyormuş gıda fabrikası, maaşı 2300 tl gibi bir rakam
    Asgari ücret 550 tl civarı bir rakama tekabül ediyor
    emeklilik ücreti ortalama 250 tl gibi bir rakama tekabül ediyor
    Market kasiyerleri asgari ücretten çalışıyorlar diye biliyorum ama avrupa menşeili marketler çalışanlarına bir 50-100 tl daha fazlasını verebilir insiyatifine göre,

@içinizden biri
    rus yetişkin filmleri izliyorsan dikkat et özellikle hocam görürsün zaten

@Firaristt
    Burada da insan kaynamıyor hocam ileride daha iyi yaşamak için gurbete gidiyorlar yapacak birşey yok

Borsayi cok iyi takip etmissin muhahahah :)
    Türk parasi dolar karsisinda değer kazandı 4 yilda rusyanin para birimi ne oldgnnu bilmiyorum ama baya sacmalmissin ..
    Ayrica enflasyon dye bişey var bulgaristan daha igrenc kokab agizlariyla baska ulkelerden gelip türkiyeye giriş yapmak isteyenlerden devamli harac istiyor çünkü yeterli kişi başına düşen milli para düşük .. bu yüzden farkinda olmadan bulgaristan hukumeti zam yapti ama maaslar konusunda guclendiremedi milli geliri ayni Türkiyedeki problem ortaya cikmis Yaşatma ama oldurmede hesabi ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bigbear12

Yasamak icin eyvallah belki de , turist olarak ugramayin bile .. Adamlar sizi ya boyle € yada boyle $ goruyor. Geziklecek hic bir yer yok varsa da 2 saate tum sehir biitiyor. Kizlarina gelirsek iste iidare eder ama turkiyedekilerin eline davranis haric guzellik olarak su dokemezler. Taksilere binmek intihardir. Sizi kaziklamak icin bir ben peygamberim demedigi kalir. Sorular olursa cevaplarim hayat oyle toz pembe degil orda ugramayin bile..

Hacıt nereye gittin sen ? Ben geçen sene Sunny Beach'e gittim, 1 haftada harcadığım para 1200 lirayı geçmez. Mükemmel tatil yaptım. 13 farklı milletten kızla tanıştım
  • runx89 kullanıcısına yanıt
    Sedat Pekerin Bulgaristan da ortağı olduğu kereste fabrikası hangi bölgede ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

quote:

Orijinalden alıntı: Bigbear12

Yasamak icin eyvallah belki de , turist olarak ugramayin bile .. Adamlar sizi ya boyle € yada boyle $ goruyor. Geziklecek hic bir yer yok varsa da 2 saate tum sehir biitiyor. Kizlarina gelirsek iste iidare eder ama turkiyedekilerin eline davranis haric guzellik olarak su dokemezler. Taksilere binmek intihardir. Sizi kaziklamak icin bir ben peygamberim demedigi kalir. Sorular olursa cevaplarim hayat oyle toz pembe degil orda ugramayin bile..

Hacıt nereye gittin sen ? Ben geçen sene Sunny Beach'e gittim, 1 haftada harcadığım para 1200 lirayı geçmez. Mükemmel tatil yaptım. 13 farklı milletten kızla tanıştım

Usta ben sofyaya gittim , orayi diyorum.

• Lazar Angelov ünlü mü bulgaristan da ? tanınıyor mu yani
  • Hocam bizde bulgar göçmeniyiz en son 10 yıl önce sofyaya gitmiştim bir daha da gitmedim.Şumnu da filan durumlar nasıl.Klasik olacak fakat yazın köye gitme durumları var karı kız ortamları nasıl ne yapmak gerekir yardım lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

O internete 10 € ' mu veriyosun ? Nedense seni tokatlayasın geldi.

Ekmek fiyatlarının artmasından dolayı eylem yapıldığı ve hükümetin düştüğü doğru mu ?

sen amerika da yaşamıyor muydun.
  • Ludogorets Razgrad mı Levski Sofia mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Rolling Stones

quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

O internete 10 € ' mu veriyosun ? Nedense seni tokatlayasın geldi.

Ekmek fiyatlarının artmasından dolayı eylem yapıldığı ve hükümetin düştüğü doğru mu ?

sen amerika da yaşamıyor muydun.

Hayır , Green Card hakkındaki yazılarımla karıştırmış olabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl bulgaristan vatandaşı olabiliriz ?
  • @Extralarge
    İçki fiyatları hakkında pek bilgim yok şimdi bir online mağazadan baktım aşağıdaki fiyatta yazıyor
    Jack Daniels Lynchburg 1,0 LT 56 BGN-82.45 TL

Dün alışveriş yaparken indirimde olan iki içki gördüm aklımda fiyatları kaldı
    Johhny Walker 0.7 LT kırmızı etiket 18.5 BGN - 27.2 TL
    Efes Pilsen 50cl kutu bira - 1.2 BGN - 1.75 TL

@turbolinea
    1- Bulgarca biliyorsan kız arkadaş bulmak kolay ama bazıları Türkleri sevmiyor. Ben ilk geldiğimde bulgarcayı iyi bilmediğimden şansım bayağı geri tepti. Mesela birkaç hafta önce fakültenin önünde iki kız duruyordu ben ve bir rus arkadaşımla tanışmak amacıyla yanlarına gittik kökenlerimizi öğrendikten sonra rus olan arkadaşın tipi ortalamanın altında ve dazlak olduğu halde onunla daha fazla ilgilendiler Para bolsa tatil mekanlarında rus ve ingiliz kızlarla ingilizce anlaşıp kaynaşmak daha mantıklı, bulgarların milli geliri düşük olduğu için yolacak adam arıyorlar
    2- uğrayabilirsin tabikide ama gelmeden bir süre önce buradan bildirmen gerek sık sık seyahat ediyorum.

@Bigbear12
    Haklısında turistik yerlerin hemen hemen hepsi adam kazıklama derdindedir zaten. Kızların güzeli ve çirkinide var ama görünce dibimi düşüren kızlarda var, türkiyede dibimi düşüren kız hayatımda 2 kere görmüşümdür en fazla.Ayrıca tip biraz yerindeyse türkiyede rüyanda göremeyeceğin güzellikte kızlarla ilişki yaşanma ihtimali de var.

@kıpçak+kk
    bilgim yok maalesef

@ADEBISI
    fazla ünlü değil sanırım bir kere duydum ismini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 13 Haziran 2014; 16:25:45 >

• @BiletlerBiletxD
    Bende şumnuluyum hocam şehrin yarısı avrupaya çalışmaya gitti köylerdede pek genç insan kalmamış, bulgarca biliyorsan tek başına gördüğün kızın yanına gidip hiç çekinmeden tanışmak istediğini söyleyeceksin istemezse veya boşta değilse kibar şekilde reddeder, bulgarca bilmiyorsan türklerle takılacaksın şumende çok türk var ama türklerle nasıl ortam yapacaksın bilmiyorum türk arkadaşım yok pek, türkiyedeki gibi kezbanlar mı yoksa bulgarlar gibilermi kestiremiyorum.

@golf_R
    futbolla pek ilgim yok ama Chernomorets Burgas takımını tutuyorum

@sshyzhe
    Annen yada baban bulgaristan vatandaşıysa çifte vatandaşlık alarak olabilirsin, veya belli bir miktar yatırım yapıp belli sayıda eleman çalıştıran bir işletme açman gerekiyor vatandaş olabilmek için.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.