Şimdi Ara

Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
542
Cevap
22
Favori
62.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kalitesini gitmediğim için bilmem ama gördüğüm kadarıyla yeterince büyük spor salonu var aletleride yeni

@19Göztepe25
    Eksiğin yoksa birşey olmaz ben eskiden 34 plaka ile çok gezdim şimdide bulgar arabasıyla yüzlerce kilometre yol gidiyorum daha bir kuruş vermedim kimseye Eksik yada sıkıntı varsa kaçmaz ama öperler, arka koltuklarda da emniyet kemeri takıp gündüz de farları açmayı unutmayın Ha bulgarca bilen yoksa belki bekletir birşeyler koparmak için onu bilmiyorum.

@potcu
    Elektronik pahalı ,Türkiye ile de hemen hemen aynıdır en fazla %5 daha ucuza gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 5 Ağustos 2014; 15:56:57 >

• bulgaristanda çalışma hakkın olunca başka bi ab ülkesinde de çalışabiliyo musun?
  • runx89

bu da benim hediyem olsun guzel bulgar sarkisidir, dinledikce beni hatirlarsin.

Strast na kristali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 5 Ağustos 2014; 17:23:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne45zmnkakuluzrs

bulgaristanda çalışma hakkın olunca başka bi ab ülkesinde de çalışabiliyo musun?

Bilgim yok ama öyle birşey olacağını sanmıyorum,
  • quote:

bulgaristanda çalışma hakkın olunca başka bi ab ülkesinde de çalışabiliyo musun?

hayir başka bi ab ülkesinde de çalışamiyorsun.
    hatta bg schengen'de olmadigindan dolasimin bile denetimli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

peki mesela almanyada çalışma hakkı elde edip danimarkada çalışabiliyo muyuz
  • quote:

quote:

1 ocak 2014 den itibaren Bulgaristan vatandaslarinin calisma izni var artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 7 Ağustos 2014; 11:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devcity

quote:

quote:

ilgilenen burdaki kisi, muhtemelen BG vatandasi degil, bulgaristanda çalışma hakkı olmasi başka bi ab ülkesinde de çalışabilir anlamina gelmiyor.
    bu kattiyetle boyle demiyorum, BG vatandasiyla evliyse cok komplike prosedurlerle mumkun olabilir.
    tekrarliyorum bg schengen'de olmadigindan bu sahsin AB'de dolasimi bile denetimli ve bazi ulkelerde imkansiz.

• quote:

quote:

quote:

peki mesela almanyada çalışma hakkı elde edip danimarkada çalışabiliyo muyuz

farkli çalışma sekilleri var, bazilariyla olabilirken digerleriyle olmayabiliyor.
  • Çalışma izni değilde bulgaristan vatandaşlarının haklarını söyliyeyim size, (Bulgaristan vatandaşıyım)

Dolaşım;
    Aracımla Bulgaristan'dan İngiltereye kadar sorunsuz şekilde gittim.
    Bulgaristan- Romanya sınır geçişinde , Romanya-Macaristan sınır geçişinde, ve Hollanda-İngiltere sınır geçişinde kimliğimi kayıt ettiler, bu ülkeler Schengen ülkesi olmadığı için.

Çalışma,
    Önceden diğer AB ülkeleriyle yılda en fazla 6 aylık çalışma sözleşmesi yapılıp işe başlanıyordu, Ocak ayında bunlar sınırsız hale getirildi.

Fakat bu Ab ülkeleri dışarıdan gelen ve asgari ücret verilen işlerde çalışacak bulgar ve romenleri o ülkelerin asgari ücretinden daha düşük ücretlere çalıştırıyor, güya çok demokratik ve modern ülkeler ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 7 Ağustos 2014; 15:25:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: devcity

quote:

quote:

ilgilenen burdaki kisi, muhtemelen BG vatandasi degil, bulgaristanda çalışma hakkı olmasi başka bi ab ülkesinde de çalışabilir anlamina gelmiyor.
    bu kattiyetle boyle demiyorum, BG vatandasiyla evliyse cok komplike prosedurlerle mumkun olabilir.
    tekrarliyorum bg schengen'de olmadigindan bu sahsin AB'de dolasimi bile denetimli ve bazi ulkelerde imkansiz.

BG vatandasi degilse hakki yok tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birkaç gün önce burgastaydımTam olarak nerede kalıyorsun?O eski 30 katlı binalarda mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kökikibölüiki

Birkaç gün önce burgastaydımTam olarak nerede kalıyorsun?O eski 30 katlı binalarda mı

Hayır, merkezde yaşıyoruz, yürüyüş yoluna yakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 7 Ağustos 2014; 16:27:25 >
  • runx89 kullanıcısına yanıt
    Geçen senelerde pomorie'da mıydı burgasta mı hatırlamıyorum jack danielsli malibulu dondurma satan bi yer görmüştüm.Böyle bi yer biliyo musun?
  • quote:

Geçen senelerde pomorie'da mıydı burgasta mı hatırlamıyorum jack danielsli malibulu dondurma satan bi yer görmüştüm.Böyle bi yer biliyo musun?

Bilmiyorum ama nasıl biryerdi biraz tarif edersen yerini çıkartırız belki
  • quote:

Birkaç gün önce burgastaydımTam olarak nerede kalıyorsun?O eski 30 katlı binalarda mı

komunizm oncesi neoklasik yapılara yakismazmi forumdash ?
    Maalesef hiç hatırlamıyorumBu arada hangi dondurma favoriniz ?Ben her burgasa gelişimde bi top kavunlu bi de random alıyorumVar mı önerdiğiniz güzel çeşit?
  • quote:

quote:

komunizm oncesi neoklasik yapılara yakismazmi forumdash ?

YakışırHer ne kadar eski püskü görünse de eniştemden aldığım bilgiye göre o binaların kullanım ömrü 80 yılmış.Yani adamlar daha 40 sene kullanacak o binaları

• @kökikibölüiki
    Dondurmayla pek aram yok hocam vallahi bayağıdır açık dondurma yemedim yediğim zaman bende kavunlu veya kivili yiyorum tabi herkesin ağız tadı başka odluğu için bişey diyemicem :D

Binalara gelince, panel blok binalar 1968-1980 yılları arasında yapılmıştır. Sahil kenarında "Lazur" mahallesindeki 8 katlı olan bloklar 1968 yapımı en eskileridir. Ekonomi bu şekilde devam ederse yıkılana kadar kullanırlar.Merkezde bulunan komunizm öncesi 2-3 katlı binalarında geneli 1900'lü yıllarda yapılmıştır. Birkaçı hariç çoğu faal durumda, bir taraftanda tadilat ediyorlar. Tadilatlı olanlar genelde ofis veya mağaza yapılmış, tadilatsız olanlarında yaşlı insanlar yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 7 Ağustos 2014; 18:31:34 >
    Nerede yasiyorsun? Plovdive gidicem bende gezmeye, tek basima hic birsey bilmeden. Sabah 4te orada olucam aksam 10da geri donucem Turkiye'ye yaklasik 17-18 saat vaktim var, rotam belli hemen hemen plovdiv kucuk bir yer, ucuz ulasim ile gecis yapabilcegim sehir var mi? sofia dusundum ama sanirim otobus biletleri pek uygun degil.

Birde Turkiyeye gelirken ne aliyim ordan? var mi onerecegin ozel lezzet vs?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.