Bildirim
Bunları da Canon Sx 230 HS ile çekmiş
Polhammobile Polham Katlanabilir Araç Lastik Kar, Çamur ve Kum Patinaj Kurtarma Aparatı, Patinaj Paleti : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CL2J393N?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_YAGZ9NH0NRTN2CZB0P4E&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
1 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Konu nedir, ne demek istediğiniz anlayabilmiş değilim, yanlış mı çekmiş, çekmemeli miydi, yoksa alkışlamalı mıyız, nasıl bir tepki göstermeliyiz -
Yazar burada ucuz basçek makineyle de güzel fotoğraflar çekilebilir demek istemiş sanırım ama sadece makro örneğinde takılı kalmış. -
Yanlış mesaj, silinsin !
Öyle de yazıyorlar ya en nihayetinde, Güzel şeyler paylaşmak zararlı bir yayın şekli mi ? Güzel göründüler bana bu ekipman ile çekilmiş olarak hem de bir kişiye aitti, o an gördüm ve bu güzelliği paylaşayım dedim. Pozitif bir enerji yayılsın istedim ama negatif enerjiye sebep oldu ! Ortada 3 fotoğraf var. Ben çekmemişim, konu-bölüm fotoğraf, gelip de yazara diyecek laf bulmak da güzel bir bakış açısı oldu bana göre.
Her gün her yerde istem dışı onlarca-yüzlerce fotoğraf vs. görüyoruz reklamlarda vs. E bu hobi ile de ilgilendiğimiz için kendi isteğimiz ile de belki onlarcasına bakıyorus, bakarken birisinin bize bu gördüğümüz fotoğraflara nasıl tepki göstermemiz gerektiğini söylemesine ihtiyaç mı duyuyoruz ? Ver tepkini kendi hür iradenle hocam, doğal bir şekilde.
İşte bu nedenle "Silinsin"
Verdiğim rahatsızlık sebebi ile bağışlayın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Kasım 2017; 16:14:35 >
-
Kardeş kusura bakma gerçekten tam anlayamadığım için yorum yazdım, sizi üzmek kırmak gayesiyle yapmadım, konu niçin silinsin ki?, Ayrıca güzel alıntılar için teşekkürler, gayet güzel seçimler.
Father Torque nikli arkadaş ise Basçek kamera nedir-ne değildir? kısa bi cümleyle herşeyi özetlemiş, burada kesinlikle zerre kötü bi niyet yok, olsa olsa o sizin alınganlığınız olabilir
Madem konu açılmış, bilgi ihtiyacı olan forumdaşlarımız için paylaşım maksadıyla konuya biraz daha katkı yapayım
Canonun kompak sx serileri yakın çekimde her zaman çok iyidir, ekstradan bir sürü efekt, filtre vs ile gayet eğlencelidirler de, hatta bu işi zevk için yapan kişiler için taşınabilirliği ile makro lens/ekipmana iyi bir alternatif dahi olabilir,
15x10 fotoğrafa baskısı alacaksanız 100 liralık 2. el bi sx150 ile 7000 liralık Nikon D7500 arasında farkı anlayamazsınız bile, % 100 cropta ise 1/2.3 Sensörün çamur gibi renkleri kendini bize gösterir
100 tl ye forumdan 2. el aldığım 6-7 sene öncesinin teknolojisi sx 150 ile aldığım yakın çekim görüntüyü ancak 2. elde 800-900 e alabileceğim bir makro lens ile çekebilirdim,
IMG_0316 by Kürşat ZORLUSOY, on Flickr
Ters bağlantı, uzatma tüpü, çift lens birleştirme, kızak-körük yöntemleri sabit nesnelere uygundur, canlılar, çiçek böcek vs. için uygun yöntemler değildir, bunlar için ya otofokuslu bi pahalı makro lense sahip olmak gerek ya da ucuz yollu 1 cm den yakınlaştırma yapabilen kompak kamera sahibi olmak gerekir.
Bu da aynı sx kompak kamerayla 2 mp lik monitörlerimizde güzel gibi görünen fakat gerçek boyutunda bakarsak leş gibi bir görüntü.
IMG_0203 by Kürşat ZORLUSOY, on Flickr
Burada ne istediğimiz bilmek mühim olan, ben çocuk, bebek, aile fotoğrafı çekip Hardcopy fotoğraf albümü yapacağım zaman dslr kamerayı dolaptan çıkarma gereği dahi duymam, sx150 kompak kamera bu işi fazlasıyla iyi yapar, iş sayısal ortamda gerçek çözünürlüğünde fotoğraf incelemeye gelince orada ff ler orta formatlar ultra prime optikler vuruşur, değil kompak makine bizim tırt aps-c makinelerimizle helaya bile gidilmez
Konunun özü aslında;
Elindeki kameranı sev, dışarı çıkarken her zaman yanına al, güzel güzel resimler çek ki daha çok sevesin, onunla mutlu olmayı öğren, yoksa bu Dünyada huzur bulmak mümkün değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 20 Kasım 2017; 12:3:23 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X