Şimdi Ara

Bunun anlamını bilen varsa yazsın bi zahmet..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
27.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Madem ki güneş tepeden vurdu o zaman gölge ayağımızın altıdır..

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Madem Güneş Tepeden Doğdu Gölge Ayağımızın Altıdır" Deyiminin Anlamı

"Madem güneş tepeden doğdu gölge ayağımızın altıdır" deyimi, kişinin gücünün doruk noktasında olduğu ve bu nedenle kendisini rahat hissettiği zamanları ifade eder.

Deyim, güneşin tam tepedeyken en güçlü olduğunu ve bu durumda kişinin gölgesinin ayaklarının tam altında kaldığını gözlemler. Bu, kişinin en güçlü ve emin olduğu zamanları simgeler.

Bu nedenle, deyim genellikle şunları ifade etmek için kullanılır:

• Kişi kendinden emin ve güvendedir.
    • Kişinin konumu ve gücü tartışılmazdır.
    • Kişi tüm zorlukların üstesinden gelebileceğine inanmaktadır.

Deyimin kaynağı net olarak bilinmemektedir, ancak yüzyıllardır Türkçede kullanılmaktadır. Genellikle atasözü veya deyimlerle birlikte kullanılır ve kişilerin durumlara ilişkin bakış açısını ifade etmek için kullanılır.

Örnekler:

• Şirketin CEO'su olarak, "madem güneş tepeden doğdu gölge ayağımızın altıdır" diyerek çalışanlarına güven vermektedir.
    • Sporcu, rakibini yendikten sonra "madem güneş tepeden doğdu gölge ayağımızın altıdır" diyerek zaferini kutlamaktadır.
    • Öğrenci, sınava hazırlandığı için "madem güneş tepeden doğdu gölge ayağımızın altıdır" diye kendine motive etmektedir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yani eğer sen yüksek bir mertebeye ulaşırsan yani çok zengin olur veya çook yüksekde olan bir olursan senden küçük olan insanları ezersin anlamında kullanılmış yani kibirli olursun demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESUT52_34 -- 11 Temmuz 2006; 2:15:52 >
  • ee,, ne var bunda..ayağın üstü mü olacaktı gölge?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratti35

ee,, ne var bunda..ayağın üstü mü olacaktı gölge?

• yani güneş tepeden vurunca gölge ayaklarımızın altında oluyomuş yada güneşin direkt olarak tepemizden baktığı öğle saatlerinde mümkün olduğunca güneşte kalmamaya özen gösterelim.çok sosyal içerikli bi söz canım
  • eğer güneş alttan vurursa gölge tepemizdemi olur
  • Eğer güneş tepeden vurmasaydı, gölge ayağımızın altında olmaz yan tarafında olurdu..

Doğru söylemiş.. inanmayan çıksın denesin. Gerçi Türkiye 'de Güneş tepeden vurmaz ama, Tepeden vurmayınca gölgenin ayağın altında olmadığını görmüş olursunuz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechNiciaN

Eğer güneş tepeden vurmasaydı, gölge ayağımızın altında olmaz yan tarafında olurdu..

Doğru söylemiş.. inanmayan çıksın denesin. Gerçi Türkiye 'de Güneş tepeden vurmaz ama, Tepeden vurmayınca gölgenin ayağın altında olmadığını görmüş olursunuz..

teknik bi görüş olmuş arkadaşı tebrik ediyoruz

• havalar bu ara çok bunaltıcı zaten .adamın biri öyle sıkıntılı bi anına denk gelmişte söylemiş olabilir.takma boşver.
  • Yahu bu bi film replii de anlamını soruyom millete.Sıcakla bi alakası yok .Ben bulamadım buyrun siz düsşünün..
  • güneşi önder veya alim bir zaat olarak düşünürsek veeyahutta başka birisi bizden daha doğru bir iş yapmış, daha mantıklı bir şey söylemiş, bir fikir ortaya atmış ise...( gölge de bizi temsil ediyor tabi..)

büyük insanlar karşısında bize susmak düşer gibi bir anlam çıkarılabilir

ya da biri size bi laf oturtmuşsa....bize b.k yemek düşer tarzı da olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@l@ -- 11 Temmuz 2006; 2:05:16 >
  • bence bu replik filmin biyerinde saati güneş yoluyla örenmeye çalışırken cıkmış olabilir
    yani yaratıcılıkta Sınıryoq
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkayK

Yahu bu bi film replii de anlamını soruyom millete.Sıcakla bi alakası yok .Ben bulamadım buyrun siz düsşünün..

Bana Kurtlar Vadisi gibi geldi ama hangi film?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cakal[TURK]

quote:

Orjinalden alıntı: ilkayK

Yahu bu bi film replii de anlamını soruyom millete.Sıcakla bi alakası yok .Ben bulamadım buyrun siz düsşünün..

Bana Kurtlar Vadisi gibi geldi ama hangi film?

Doğru tahmin de anlam???
  • quote:

Orjinalden alıntı: MESUT52_34

yani eğer sen yüksek bir mertebeye ulaşırsan yani çok zengin olur veya çook yüksekde olan bir olursan senden küçük olan insanları ezersin anlamında kullanılmış yani kibirli olursun demek.
    ee daha ne anlamı bekliyorsun
  • Madem ki savaşın ortasına düştük bizde savaşırız. Ya da horona giren terler . Belki de böyledir
  • deyim olarak kullanmış, o kesin.

nerede kullanıldığı anlamına açıklık getirebilir.

yani paragrafın tamamı içinde ve o konuyla alakalı bir deyim olsa gerek.
  • berki bir olayın gelişmesi sonucunda solenmiştir
    yani mesela güneş tebeden geldiğinde gölge ayaklarımızn altında olması garantidir
    ve buna istinaden bir olay olmuştur sonuç bellidir yapılacak şey bellidir bunu bir deim olarak kullnmışlardır
    msla şu olay için kullanıla bilir
    Düşman saldırıyorsa onlarla tokalaşamayız[pek anşlamlı olmadı ama anlatmak istedimi yyeterincee destekliyor]
    bu bir mecaz ola bilir !
  • KURTLAR VADİSİ PALA NIN HÜSREV AĞA YA SÖYLEDİĞİ SÖZ
    çok iyi hatırlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: progman

KURTLAR VADİSİ PALA NIN HÜSREV AĞA YA SÖYLEDİĞİ SÖZ
    çok iyi hatırlıyorum

ben hatırlamıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.