Şimdi Ara

buradaki öneriler ile aldığım bilgisayardaki sorun :F

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bundan 3 ay önce buradaki önerilerle pc almıştım vatandan, gerçekten çok ta memnunum ama bir sıkıntım var; bilgisayar oyun oynarken belli bir süre sonra hiç bir uyarı vermeden reset atıyor..
    acaba mahalledeki bilgisayarcıya götürsem garantiden çıkar mı? ısı problemi olabilir diyorlar anakart bazen 70 dereceyi buluyor, sistem şu şekilde

anakart ; msi 970a-g46
    işlemc ; amd fx 6300 @4ghz
    ram ; 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz
    ekran kartı; asus hd 7870 oc @1100mhz @5200mhz
    kasa ; xigmatek asgard 382 with 600w 80+ psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xNewbie -- 9 Nisan 2014; 0:18:38 >

• Hocam anakartın sıcaklığına nereden bakıyorsun? Bir de oyun oynarken sistem kapanır kapanmaz hemen başlatıp biostan işlemci sıcaklığına bakabilir misin muhtemelen sistem fazla ısınmadan dolayı kendini korumaya aldığı için kapanıyor olabilir. Bir de sistem açıkken core temp programı ile sistem yükteykenki sıcaklığını yazabilir misin sana yardımcı olabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xNewbie kullanıcısına yanıt
    sıcaklıktan dolayı olabilir işlemciyi stok fanla o.c. yaptıysanız sıcaklık baya artar işlemciyi prime95 testini sokup 15 20 dk açık tutun sıcaklıkları ve hata verip vermediğini kontrol edin
  • büyük ihtimal ısınmadan kaynaklı bir sorun.

hwmonitor ya da coretemp ile sıcaklıkları takip edin
  • 6300 normalde 3,5 ghz senin buraya yazdıklarına göre overclock yapmışsın. Bu da arkadaşların dediği gibi ısınmaya yol açmış cpu soğutucu almanızı öneririm
  • oc genie otomatik olarak 4ghz çıkartmıştı :P prime95 testini yapacağım şimdi sonuçları paylaşırım ^^
  • prime95'ten anlamadığım için daha önceden açık olan core temp sonucunu atıyorum buraya;
    galiba yeni bir cpu soğutucusuna ihtiyacım var ^^.
    önerebileceğiniz cpu soğutucu var mı? ses benim için sıkıntı değil iyi soğutsun yeter :D
     buradaki öneriler ile aldığım bilgisayardaki  sorun :F

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xNewbie -- 9 Nisan 2014; 18:46:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xNewbie

prime95'ten anlamadığım için daha önceden açık olan core temp sonucunu atıyorum buraya;
    önerebileceğiniz cpu soğutucu var mı? ses benim için sıkıntı değil iyi soğutsun yeter :D

Scaklık tamam normalin üstünde ancak bu yükteykenmi boştaylenmi. Boşta ise stok fanı çöpe atın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• boştayken 40 45, yüke gelince 70-80 arası değişiyor, 80de de reset atıyor büyük iht. :D
  • quote:

boştayken 40 45, yüke gelince 70-80 arası değişiyor, 80de de reset atıyor büyük iht. :D

AMD FX Serisi için 70'in üstüne çıkılmaması gerektiğini söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam, muhtemelen dediğiniz gibi 80'de reset atıyordur. Yeni soğutucu alana kadar işlemciyi stok değerlerine geri çekin.

Ve de kasanızın modelini, kablo düzenini ve nasıl bir ortamda bulunduğunu yazabilir misiniz 6300'de stok soğutucuyla rahatça 4.2'ye ulaşan var çünkü, bu kadar yükselmemesi lazım.
  • üstünde cooler master 12mm fan var, arkasında da 12mm stok fan, işlemci fanının üst ve arkası böyle, hdd soğutmak için en önde bir fan var 12mm ama gözükmüyor. yan kapağı kapalı kasa da kapalı bir ortamda değil açıkta ayağımın yanında duruyor :D
  • Bios sıfırla işlemciyi stok hale getir. Sıcaklıklarada Aida 64 ile bak.

• quote:

prime95'ten anlamadığım için daha önceden açık olan core temp sonucunu atıyorum buraya;

Bende bi 9 cm fan var 0.65 A değeri var. Madem ses sıkıntı değil, sana onu verim Yalnız kasanın içinde hava kuvvetleri komutanlığı var sanırsın Ben evin içinde bi yerden bi yere bişey götürülecekse kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 13 Nisan 2014; 2:34:21 >

• Şaka bir yana, bir zamanlar ben de ddr2 sistemimde böyle bir sıkıntıyla karşılaşmıştım. Anakartımı değiştirip biosunu güncellemiştim geçmişti. Anakartında bir sorun yoktur eminim ama, güncel değilse bi bios güncelleyin derim. Bir de kasa içi sirkülasyona da dikkat edin

• Kasanın içindeki hava sirkülasyonu da önemli. Kabloları falan toparlayın bende de asgard kasa 970a anakart fx-6100@4.1 stok fanlı cpu var, kapak kapalıyken 30-32 boş 60-65 yük, kapak açıkken en düşük oda sıcaklığı en yüksek 55. Kapaktaki fan içeri giren havanın arkadan çıkmasını engelliyor olabilir kabloların yarattığı dengesiz hava akımından dolayı. Bunun haricinde stok fanın kanatlarından biri kırılmış ve bakırı yeterli seviyede soğutmuyor olabilir. Msi R6850 vardı bende kanatlardan biri kırılmıştı kartı sökerken, arkadaşta taktığımda gördüm ki boşta 8 derece, yük altında 10-12 derece oynuyordu. Hala da o şekilde oynuyor çocuk ama ben BF3 ultra denemiştim, onun oynadığı oyun şu an oynadığı oyun lol, o yüzden o kanatın pek bir eksikliğini hissetmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.