Şimdi Ara

burç değişimi sonrası rot-balans ayarı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bütün kış inanılmaz bozuk yollarda aracı kullandım birkaç kez öyle çukurlardan geçtimki lastik yarılmıştır deyip aracı sağa çektim,

neyse sadete geleyim,

araçta ufak tıkırtılar vardı ustama getirdim baktı z rotları değiştirelim dedi (araç 14 yaşında) değiştirdi tam indirecekti bende altına girip bir kontrol ettim viraj denge demir contalarının biraz sertleşip boşluk oluşturduğunu, ve sağ ön alt burcun koptuğunu gördüm ustaya gösterdim evet haklısın dedi...

burcu değiştirdikten sonra sizce rot balans ihtiyacı olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Salıncak Değişimi Sonrası Rot-Balans Ayarı

Salıncakların değiştirilmesi, araçların tekerlek hizasının bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, salıncak değişimi sonrası rot-balans ayarı yaptırmak önemlidir.

Rot ayarı, aracın tekerleklerinin doğru açıda ve hizada olmasını sağlar. Salıncak değişimi, tekerlek hizasını etkileyebilen salıncakların açılarını değiştirebilir. Bu, tekerleklerin düzensiz aşınmasına, aracın savrulmasına ve direksiyon hakimiyetinde sorunlara yol açabilir.

Balans ayarı ise aracın tekerleklerinin eşit ağırlıkta olmasını sağlar. Salıncak değişimi, tekerleklerin ağırlık dağılımını değiştirebilir. Bu, araç titreşimlerine, direksiyon simidinin sallanmasına ve yol tutuşunun bozulmasına neden olabilir.

Z rotunun değişimi de rot ayarının yapılmasını gerektirebilir. Z rotları, direksiyon sisteminin önemli bir parçasıdır ve tekerlek hizasının korunmasında rol oynarlar. Z rotlarının değiştirilmesi, tekerleklerin hizasını bozabilir ve rot ayarının yapılmasını gerekli kılabilir.

Bu nedenle, salıncak, rotil veya z rotlarının değiştirilmesi sonrası rot-balans ayarının yaptırılması araç güvenliği ve performansı için önemlidir. Düzenli rot-balans ayarı, tekerlek aşınmasını azaltmaya, aracı yol üzerinde dengede tutmaya ve direksiyon hakimiyetini iyileştirmeye yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Z rotu ve viraj denge lastiklerinin rotlarla alakası yok ama zamanla ayarları bozulmuş olabilir rot başlarının bir ayar yaptırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Z rotu ve viraj denge lastiklerinin rotlarla alakası yok ama zamanla ayarları bozulmuş olabilir rot başlarının bir ayar yaptırın.

z rotu ve denge lastiklerinin ayarı etkileyeceğini bende düşünmüyorum ancak merak ettiğim salıncak burcunu değiştirdikten sonra bir ihtiyaç olur mu?
  • Genelde ustalar ayar yaptir derler. 20 lira birsey zaten o ayar ben olsam Kacmaz dim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rot başları sökülmedikçe bişey olmuyo diye biliyorum rot ayarlarına ancak zamanla ayarı bozulabildiği için yaptırın zaten çok bişey tutmaz en aIndan bozuksa düzelmiş olur lastikleri bozmadan önüne geçmiş olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    balans ayarı hakkında ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.