Şimdi Ara

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
19
Favori
405.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmetcibo

3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı
    BURDUR

5'inci Kor. Hv. Svn. Tb. 2'nci 35 mm Oer. Hv. Svn. Bt. K.lığı
    ÇORLU TEKİRDAĞ

Bende istanbuldan yola çıkacağım ama nasıl gideceğime henüz karar vermedim hava mı kara mı duruma göre belirleyeceğiz. Herkese hayırlı teskereler orda görüşürüz :))

Ben uçakla antalyaya geçicem oradan burdura dönücem. toplamda 4 saatimi alacak. Diğer türlü 8-10 saat arası kara ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaLLkHaN1905

quote:

Orijinalden alıntı: Flying Dutchman

quote:

quote:

quote:

quote:

İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı BURDUR

Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri 54'üncü Mknz. P. Tug. Loj. Des. K.lığı Bkm. Brl. 2'nci Bkm. Bl. K.lığı SÜLOĞLU EDİRNE

Kardeş , Süloğlu'nu sürgün yeri olarak biliyorum , benim amcaoğlu da süloğlu'na düşmüştü hatta sevinmiştik pazar günü çarşıya çıktığında ziyaret ederiz diye ama oradan Hakkari Çukurca'ya gönderildi , inş sana böyle birşey olmaz orada kalırsın

Kısa donemdi ve usta birligi Edirne yazmasına ragmen Hakkari'ye mi gonderildi? O işte bir terslik vardır ya. Senin Amcaoğlu ne zaman yaptı askerliği?

Yok yok kısa dönem değildi , uzun dönemdi . İnş kısa dönemler orada kalır ;)

Hmm anladım senin amcaoğlunun acemiliği Edirne'ye cıkmıs o yuzden ustalık için 2. bir yere gönderilmiş.

yok kardeş , amcaoğlu acemiliği amasya'da yaptı , oradan usta birliği süloğlu'na gitti . süloğlu sürgün yeri olduğu için oradan hakkari'ye gitti.

Vay arkadaş.. neyse o zaman hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 11 Aralık 2012; 11:27:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetcibo

3'üncü P. Eğt. Tug. 58'inci P. Eğt. A. K.lığı
    BURDUR

5'inci Kor. Hv. Svn. Tb. 2'nci 35 mm Oer. Hv. Svn. Bt. K.lığı
    ÇORLU TEKİRDAĞ

Bende istanbuldan yola çıkacağım ama nasıl gideceğime henüz karar vermedim hava mı kara mı duruma göre belirleyeceğiz. Herkese hayırlı teskereler orda görüşürüz :))

Ben uçakla antalyaya geçicem oradan burdura dönücem. toplamda 4 saatimi alacak. Diğer türlü 8-10 saat arası kara ile.

Havaalanından otogara , otogardan Burdur'a . Ben teslim olmaya giderken otobus ile gitmiştim , terhis olduğumda Burdur'dan Antalya otogar , oradan da havaalanına gitmiştim . Sen havaalanından sonra 2 saat yol gideceğini hesapla kardeş . Otobüs biletini de şimdiden al ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Başar AKTEN

arkadaşlar 12.12.12 de saat 15:30 burdur otogardayım acemilik yapmaya gidiyoruz :)

dostum bende sabah 9 da izmirden biniyorum kamilkoç la gelcem. muhtemelen senle aynı saatlerde burdurdayım. sonra da babaeskiye gidicem. senin de mi öyle?
  • Arkadaşlar bende burdur 58. piyade eğitim alayında acemilik yaptım.16 gün sürdü.ilerde başka insanlara faydalı olsun diye biraz bilgi vermek istiyorum.çünkü ben giderken pek bilgi bulamamış korka korka gitmiştim.ilk önce tuğgeneral kemal korkmaz ,albay ümit saltaş,yarbay özdemir taşnık 5, bölük komutanı bayram aşkın ve diger bölük astsubaylarına teşekkürü bir borç bilirim.gerçektenten de kişilik sahibi iyi niyetli insanlardı.bize karşı cok saygılıydılar ve en önemlisi bizi anlıyorlardı.
    şimdi gelelim alayda hayata.alaydaki en büyük sorun asker sayısının cok fazla olması ve kadro sayısının yetersiz olması.bizim bölük 520 kişilikti.yemekhane ve katin binanın yanındaydı.yemekler özel şirket tarafından yapılıyordu.en az 4 çeşit yemek cıkardı.ve askeri şartlarda ortalamanın üstündeydi.hiç kimse aç kalmaz hatta yemek artardı.kantin yetersizdi.malzemler çabuk biterdi.giderken eşyalarınızı yanınızda götürürseniz iyi olur.4 çeşit kantin vardı.birinde gida birinde askeri malzeme,birinde tost,birinde de çay kahve satılırdı.fakat cok fazla kuyruk vardı.sabahları kantine boğaca gelirdi.arada arabayla pide ayran getirilir satılırdı.iştima alanlarında kahve makinalrı vardi.kredi kartı ve para ile kahve ice tea v.b şeyleri alabilirsiniz.tüm kantinler de ziraat kart geçerliydi.
    banyo sıkıntılıydı.oda kalabalıktan dolayı.her gece 8-9 arası banyo acılırdı.bölük 500 kişi olunca banyoda uzun kuyruk kacınılmazdı.ama yinede komutanlar herkes banyo yapabilsin diye uğraşıyorlardı.
    burdurun en büyük sorunu öksürük.hatta buraya öksürük alayı desek yeridir.16 gün boyunca tüm koğuş sabahlara kadar hatta 24 saat öksürürdük.ben 16 günde 2 defa bronşit 2 defa tonsilit,ve cıkarken farenjit oldum.öksürmekten ciğerlerimiz cıkacaktı.revire ve ilaça ulaşmak sayı fazlalığından dolayı sıkıntılı.yani öksürüyorum diye revire cıkarsınız.2 saat yağmurun altında sıra beklerken bronşit olursunuz ve sıra size gelmeden revir kapanır bir sonraki güne kalırsınız.ilaç yazılır oda bir sonraki güne gelir.sonra ilaçları almak için yine kuyruga girer 1 saat beklersiniz.yani giderken yanınıza ilaç alıp girişte emanet verirseniz iyi olur.daha sonra ilaçlarınızı alabilirsiniz.
    gelelim eğitime.eğitim olayı cok rahattı.spor yoktu.komutanlar cok iyiydi.anlamsız fiziksel zorlamalar yoktu.sadece gerekli olan bilgiler verildi.son hafta yemin töreni hazırlıkları biraz sıkıntılıydı.çünkü sabahtan akşama kadar uygun adım yürüyüş vardı.o kadar da olur.
    burdur halkından da bahsedeyim.tek gecim kaynakları asker gibi bir şey.sadece bir örnek vereyim gerisini siz düşünün.arkadaşım saç traşı olmadan gelmişti.girmeden traş olayım dedi ve traş oldu.5 liralık saç traşına berber 30 lira aldı.onun için gitmeden önce güzelce saç traşı olun gidin.

• Merhaba bende acemiliğimi burdur'da yaptım 92/3 dk olarak gittim güzel bir acemilik geçirdim diyebilirim bundan iki ay önce soğukdan donuyorduk şimdi kimbilir nasıldır size tavsiyem sıkı giyinmeniz yoksa çok çabuk hasta olursunuz ben sadece yemin töreni provasında ince giyindim hasta oldum o bir hafta geçmek bilmedi.Ben 1. tabur 1. bölükteydim eeğitim çavuşlarımız saolsunlar bize çok iyi davrandı dk olduğumuz için pek eğitimde almadık.Şuan istanbulda orduevinde askelik yapıyorum bilgi işlem uzmanı olarak.Herkese şimdiden hayırlı teskereler.
  • slm bende 93/1 geliyorum inş 21 martta ordayım yanlız bana tekerlikli sandalye şöförü dediler ama tam anlayamadım görevimin ne olduğunu bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim memleket samsun/bafra
  • s.a arkadaşlar bende burdur a gidecem acemi birligine ulastırma olara gidiyorum . usta birliğine nerelere gönderiyor ulaştrmaları . bilginiz var mı bide hangi atmler var bilgi verirseniz sevinirim..!!
  • Arkadaşlar Allah izin verirse oğlum 11.05.2013 günü Burdur'a gidiyor sülüsünde ulaştırma yazıyor yukarıdaki mesajları okuyunca kafam karıştı Burdur için kimisi topçu yazmış kimisi piyade yazmış kimisi de ulaştırma yazmış Burdur gibi küçük bir yerde 3 ayrı askeri sınıfmı var ?
    Öğrendiğim kadarıyla oğlumun acemi birliği süresi 28 günmüş ulaştırma olarak gitmeyenler de 28 gün askerlik yapıp döneceklermi yoksa Burdur'da askerlik yapan herkes 28 günmü acemi birliği yapacak bilgilendirseniz sevinirim ayrıca askerlik şubesinde oğluma sülüs verilirken zarfa koyup mühürlemişler ve üzerine açmayınız yazmışlar açsam bir sıkıntı olurmu ? haliyle merak ediyorum tam olarak neler yazdığını
    Tüm askerlerimize hayırlı teskereler dilerim...
    Bir de son dönemlerde giden olduysa oğlumun ne götürmesini tavsiye edersiniz kimisi eşofman takımı alsın yanına diyor kimisi ise almasına gerek yok ilk gittiği gün verilecek diyor neler götürmesini tavsiye edersiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kimone

Arkadaşlar Allah izin verirse oğlum 11.05.2013 günü Burdur'a gidiyor sülüsünde ulaştırma yazıyor yukarıdaki mesajları okuyunca kafam karıştı Burdur için kimisi topçu yazmış kimisi piyade yazmış kimisi de ulaştırma yazmış Burdur gibi küçük bir yerde 3 ayrı askeri sınıfmı var ?
    Öğrendiğim kadarıyla oğlumun acemi birliği süresi 28 günmüş ulaştırma olarak gitmeyenler de 28 gün askerlik yapıp döneceklermi yoksa Burdur'da askerlik yapan herkes 28 günmü acemi birliği yapacak bilgilendirseniz sevinirim ayrıca askerlik şubesinde oğluma sülüs verilirken zarfa koyup mühürlemişler ve üzerine açmayınız yazmışlar açsam bir sıkıntı olurmu ? haliyle merak ediyorum tam olarak neler yazdığını
    Bir de son dönemlerde giden olduysa oğlumun ne götürmesini tavsiye edersiniz kimisi eşofman takımı alsın yanına diyor kimisi ise almasına gerek yok ilk gittiği gün verilecek diyor neler götürmesini tavsiye edersiniz ?

Uzun dönem oğlunuz sanırım. Kısaları ulaştırma yapmıyorlar. Acemilik için rahat bir yerdir. Zarfı açsanızda bişey olmaz bantı yeniden yapıştırırsınız. Orada eşofmandan kamuflajına spor ayakkabısından atletine kadar herşeyi veriyorlar. Traş takımını alsın kalan eksikleri içerden temin eder zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

quote:

Arkadaşlar Allah izin verirse oğlum 11.05.2013 günü Burdur'a gidiyor sülüsünde ulaştırma yazıyor yukarıdaki mesajları okuyunca kafam karıştı Burdur için kimisi topçu yazmış kimisi piyade yazmış kimisi de ulaştırma yazmış Burdur gibi küçük bir yerde 3 ayrı askeri sınıfmı var ?

Uzun dönem oğlunuz sanırım. Kısaları ulaştırma yapmıyorlar. Acemilik için rahat bir yerdir. Zarfı açsanızda bişey olmaz bantı yeniden yapıştırırsınız. Orada eşofmandan kamuflajına spor ayakkabısından atletine kadar herşeyi veriyorlar. Traş takımını alsın kalan eksikleri içerden temin eder zaten.

Evet oglum uzun donem olarak gidecek zarf konusuna gelince uzerinde damga (muhur) var banti cikartirken ister istemez muhur yok olacak oglana niye actiniz diye tantana falan etmezler umarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende burdurda yaptim sakin ulastirma olmasin usta birliginde cok kotu garajin derdi bitmez hic bos birakmazlar olabiliyorsa komando olsun ben suhan cok rahatim komandoyum maasim var askerligimi sivil yapiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğlum 11.05.2013 günü saat 14:51 de arayıp baba ben birliğime teslim oluyorum hakkınızı helal edin cep telefonumu kuzenime veriyorum ondan alırsınız diye aradı saat 15:11 de yani 20 dakika sonra aşağıdaki sms geldi...
    Saat 19:34 de birde baktım 0 248 li bir telefondan arandım arayan oğlumdu baba tüm işlemlerimiz bitti koğuşumuz hatta yatacağım yatak bile belli oldu diye aradı halen günde en az 3 kere arıyor şu an keyfi yerinde 07.06.2013 cuma günü yemin töreni varmış...

• 58. piyade alay komutanlığı BURDUR
    Ulaştırma sınıfı
    19 haziranda teslim oluyorum inşallah, allah nasip ederse.
    haziranda gidecek varmı başka ?
  • Oğlum dün aradı usta birliği
    2. HD. TUG. MEBS-S ÇUKURCA / HAKKARİ'ye çıkmış
    Yani 2. Harekât Dairesi Tugayı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Çukurca Hakkari'ye çıkmış
    280 - 290 kişilik bölükte 2 kişi İstanbul'a 1 kişi Mersin'e çıkmış geri kalanların tamamı Doğu ve Güneydoğu illerine gidecekmiş işin enteresan tarafı Burdur önceleri Kıbrıs'a asker göndermesiyle ünlü bir birlikken 1. Tabur 3. Bölükden hiç bir askerin usta birliği Kıbrıs'a çıkmamış...
    Oğlumun sınıfı Ulaştırma olmasına rağmen MEBS'e yani Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Tugayına çıkması ilginç...
  • quote:

Oğlum dün aradı usta birliği
    2. HD. TUG. MEBS-S ÇUKURCA / HAKKARİ'ye çıkmış
    Yani 2. Harekât Dairesi Tugayı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Çukurca Hakkari'ye çıkmış
    280 - 290 kişilik bölükte 2 kişi İstanbul'a 1 kişi Mersin'e çıkmış geri kalanların tamamı Doğu ve Güneydoğu illerine gidecekmiş işin enteresan tarafı Burdur önceleri Kıbrıs'a asker göndermesiyle ünlü bir birlikken 1. Tabur 3. Bölükden hiç bir askerin usta birliği Kıbrıs'a çıkmamış...
    Oğlumun sınıfı Ulaştırma olmasına rağmen MEBS'e yani Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Tugayına çıkması ilginç...

Bizim devrede ulaştırmalardan sadece 2 kişi Ankara, 1 kişi Edirne ye çıkmıştı. Geri kalanın tamamı doğuya gitmişti. Biz kısa dönemlerin %60 ı Trakya bölgesine %38 i Kıbrıs a çıkmıştı. Geri kalan %2 lik kısımda burdur, ankara vb. Yüzdeleri salladım göz kararı.

• yazın gidilecek yer değil aşırı sıcak. 3 bölükteki kara murat bizi duman etmişti :)
  • slm milletttt 3'ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58'İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ ' e gidecek olan varsa eğer... emrah.gul@stu.adu.edu.tr adresinden facebook u mu bulup ekleyebilir ismim emrah gül... burdurdan genellikle uzun dönemler nereye gidiyor bilgisi olan varsa yazsın lütfen teşekkürllerrrrrrrrrrr...
  • 3'ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58'İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI/BURDUR MERKEZ
    12.08.13 teslim tertipler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 ağustos teslim arkadaşlar bnde burdur a gidicem hayırlısıyla
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.