Şimdi Ara

Burdur'da zimmet suçundan hapse çarptırılan AKP'li eski belediye başkanı Canan Atasoy tutuklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Burdur'da zimmet suçundan hapse çarptırılan AKP'li eski belediye başkanı Canan Atasoy tutuklandı

Kızılkaya beldesinde 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak göreve gelen İlkay Güngör'ün talebi üzerine Sayıştay, belediyenin hesaplarında denetledi. İnceleme sonrası 2004- 2019 yıllarında belediye başkanlığı yapan Canan Atasoy hakkında ‘Zimmet’ suçundan 2021 yılında dava açıldı. Canan Atasoy ve 15 sanık hakkında Burdur 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması dün görüldü.

Duruşmada son sözü sorulan Canan Atasoy, "Mütalaayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum. Hakkımdaki iddialar siyasi saiklerle ortaya atılmıştır. Bu iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Yeni belediye başkanı siyasi saiklerle evrakları yok etmiş. Belediye personelleri ve vatandaşlara hakkımda şikayette bulunmaları için telkinde bulunmuştur" dedi. Mahkeme heyeti, Atasoy’u 'Zincirleme basit zimmet' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Atasoy, tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

Aynı davada tutuksuz sanıklar G.K., İ.C., L.O., İ.U., M.S., N.A., S.Ö., S.G., Ü.Ö., Y.Ç., M.İ., H.İ.Ö. hakkında ‘Basit zimmet’, ‘Basit zimmet suçuna yardım etmek’, ‘Zincirleme basit zimmet’, ‘Zincirleme basit zimmet suçuna yardım etmek’ suçlarından çeşitli hapis cezalarına çarptırılırken, Ü.D., M.G. ve A.B.Ö. hakkında ise beraat kararı verildi. Canan Atasoy dışındaki sanıklarla ilgili herhangi bir tutuklama işlemi uygulanmadı.

DHA

• çalıyo ama çalışıyoBurdur'da zimmet suçundan hapse çarptırılan AKP'li eski belediye başkanı Canan Atasoy tutuklandı 

• Gazi bir gün Başbakan İsmet İnönü'yü canı çok sıkkın görmüş. Bakmış Paşa'nın suratından düşen bin parça.
    Kurtuluş Savaşı'nı birlikte yaptıkları, en umutsuz günlerde bile canını bu kadar sıkkın görmediği arkadaşına, dayanamayıp sormuş:
    ‘‘Paşa Hazretleri, nedir canını bu kadar sıkan olay?’’
    Paşa, Gazi'nin suratına bir süre bakmış, sonra düşünceli düşünceli anlatmış:
    ‘‘Türk Hava Kurumu toplantısından geliyorum. Hesaplarda kırk para (bir kuruş) açık var. Çok üzüldüm. Başkanı sıkıştırdım, bu bir kuruşu nereye verdiklerini bulamadılar. Çok canım sıkıldı.’’
    İsmet Paşa çaresizlik içinde ellerini iki yana açmış ve sözlerini sürdürmüş:
    ‘‘Türk Hava Kurumu başkanı ile yöneticilerinden derhal o bir kuruşu bulmalarını istedim. Bütün hesapları yeniden taramaları için çok sıkı emir verdim. Kafam bu konuyla meşgul.’’
    Arkadaşının canını sıkan bu olayı öğrenince Atatürk'ün de suratı asılmış.
    * * *
    İsmet Paşa'nın 40 paranın peşine düşmesini onun kadar ciddiye alan Atatürk şöyle demiş:
    ‘‘Demek bu kırk para seni bu kadar üzdü, bu kadar yordu ha... Ama haklısın, biz cumhuriyeti kurarken çok kırk paralara ihtiyacımız oldu. Bugün kırk para yok olur, yarın kırk kuruş, öbür gün kırk lira, sonra da dört yüz lira... derken ipin ucu kaçar.’’
    Bu konuşmadan sonra İsmet Paşa o kırk paranın peşini bırakmamış. Türk Hava Kurumu'nu her gün aramış.
    Başkan ve görevlileri o küçücük parayı bulmaları için seferber etmiş.
    Günlerce kurumun bütün hesapları didik edilmiş.
    Sonunda hesaplarda nereye verildiği belli olmayan kırk paranın izi bulunmuş.
    Yanlışlıkla bir başka hesaba geçtiği anlaşılmış.
    Durum hemen Başbakan İsmet İnönü'ye bildirilmiş. Paranın bulunduğu müjdelenmiş.
    Kırk paranın peşine düşen Başbakan bu haberi duyunca rahatlamış. (*)
    İsmet Paşa'nın 40 paranın bulunduğunu Atatürk'e bildirip bildirmediği bilinmiyor.
    40 para konusunda bu kadar duyarlı davrandıklarına göre büyük olasılıkla bildirmiş olmalı.

www.hurriyet.com.tr
    Atatürk, İnönü ve kırk paranın öyküsü
    https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/tufan-turenc/ataturk-inonu-ve-kirk-paranin-oykusu-39061798

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• baranel B kullanıcısına yanıt

Konu dışında çok daha güzel csb yazan arkadaşlar var ...

Bu arada suçu kesinleşmiş yani kanıtlanmışsa kim olursa olsun ceza çekmeli.

İlkay Güngör'ü tanımam etmem ama helal olsun çaldılar çırptılar vıttırı zıttık diye yaygara koparık kenara çekilmek yerine gereği neyse yaptırmış helal olsun adama.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.