Şimdi Ara

Burger King'e gitmek yerine evde orjinal Big King yaptım (SS'li) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
231
Favori
46.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
189 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam, pınarın normal hamburger köftesi yerine pınar gurme hamburger köftesi ile yapılırsa daha güzel oluyor. Bu köfteyle denerseniz daha güzel oluyor,bende yapmıstım bi ara birde turşu olarak dilimlenmiş turşu var o birebir aynı tadı veriyor.

Köfte bu ama pahalı dileyen bunlada yapabilir.http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/15804390-30315-pinar-gurme-burger-450-gr

Son olarak peynirin erimesi için püf noktası veriyim. Kapaklı bir tavada pişirirken köftenin üzerine peyniri koyup,ateşi en düşüpe getirip tavanın kapağını kapatırsanız peynir eriyor güzelce bu şekilde sonuç alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTI- -- 23 Temmuz 2015; 16:09:02 >

• Hocam biz toplanıp size gelelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Eve gelecek zaman varsa karnınız acıktığında, bu tarz şeyleri alışveriş yapıp evde hazırlamak daha sağlıklı, daha ucuz ve daha zevkli bence.

Ben de iyi Big Mac sosu yaparım, aslında bu sosların çoğu basit, sadece püf noktaları var.

KFC tavuklarının sırrı diyorlar, onun baharatını ve çıtırlığını yapmak da çok basit.

Kırmızı et ile aynı fiyata satmaları tamamen reklamsal başarı.

Evde daha lezzetlisini ve daha temizini yapıyorum. Bu arada KFC'de verilen o lahanalı sos nasıl yapılıyor?
  • Ellerine sağlık. Bir de video çeksen tadından yenmez :)
  • JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    kendini aşmışsın usta helal olsun (tarif için ayrıca teşekkür ederiz.)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Eve gelecek zaman varsa karnınız acıktığında, bu tarz şeyleri alışveriş yapıp evde hazırlamak daha sağlıklı, daha ucuz ve daha zevkli bence.

Ben de iyi Big Mac sosu yaparım, aslında bu sosların çoğu basit, sadece püf noktaları var.

KFC tavuklarının sırrı diyorlar, onun baharatını ve çıtırlığını yapmak da çok basit.

Kırmızı et ile aynı fiyata satmaları tamamen reklamsal başarı.

Evde daha lezzetlisini ve daha temizini yapıyorum. Bu arada KFC'de verilen o lahanalı sos nasıl yapılıyor?

Coleslaw salata mı? Lahanalı sos diye bir sos varsa bilmiyorum henüz denemedim.

Aynen. Tadı çok hoşuma gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: scopiora

Merhaba hocam, pınarın normal hamburger köftesi yerine pınar gurme hamburger köftesi ile yapılırsa daha güzel oluyor. Bu köfteyle denerseniz daha güzel oluyor,bende yapmıstım bi ara birde turşu olarak dilimlenmiş turşu var o birebir aynı tadı veriyor.

Köfte bu ama pahalı dileyen bunlada yapabilir.
    www.sanalmarket.com.tr
    Pınar Gurme Burger 450 G - Migros
    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/15804390-30315-pinar-gurme-burger-450-gr

Son olarak peynirin erimesi için püf noktası veriyim. Kapaklı bir tavada pişirirken köftenin üzerine peyniri koyup,ateşi en düşüpe getirip tavanın kapağını kapatırsanız peynir eriyor güzelce bu şekilde sonuç alabilirsiniz.

Yeni tarif konuları açmayacağım arkadaşlar...

Foruma hit kazandıran yegane insanlardan olarak yönetime son kapağım olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackGhosen -- 13 Eylül 2016; 8:41:21 >

• Bununla uğraşacağıma sipariş verir afiyetle yerim.
  • beyler metro markette fiyatını bilmiyorum ama güzel kaliteli hamburger köftesi vardı onunla denemeniz daha iyi olur :)
  • köfteyi keşke kendi elinle yoğurup yapsaydın. onun dışında güzel.
  • helal olsun birzadan markete gidip ürünleri alacağım fiyatlarını da yazarım buraya birde kendi frappesini ve milkshake ini yapan biri vardı forumda böyle kişilerin olması iyi
  • Seni alan hatun yaşadı kardeş,eline sağlık.Bundan sonra Türkiye ve dünyada de en iyi şeflerin erkek olmasını ilginç karşılamayacağım bir kilometre taşı oldu bu konu bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun maliyeti ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavrucoder kullanıcısına yanıt
    burger king standartı bu gramaj 1 gram eksiği fazlayı ağız algılayamaz. ortalama olarak ekmeği burger king deki büyüklükte bulursan o ekmeğide mayonez ile kapladığında o değerlere ulaşmış olursun.
  •  Burger King'e gitmek yerine evde orjinal Big King yaptım (SS'li)

Benden bu kadar

• Ellerinize saglik baska tarifleriniz olursa atmayi unutmayin takipteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

Orijinalden alıntı: kerim35

ürün son hale geldikten sonra 10-15 sn mikrodalgaya atın peynirler erir daha lezzetli olur.

Hocam ilk 2 yapışımda denedim güzel olmuyor.

1) Yeşillikler kendini salıyor, yumuşuyor.

2) Soğan acı suyunu suyunu salmaya başlıyor.

3) Ekmeklerin dışı hafif sertleşiyor.

4) Çok durursa Cheedar krema gibi eriyor.

Resimlerde cheedarın erimemiş olma sebebi resim çekerken uğraştığım için etin soğuyor olması...

Eğer eti tavadan çıkar çıkmaz cheedarın üstüne atarsanız çok leziz şekilde eriyor

Cheddar'ı mutfak pürmüzü ile eritebiliriz bence.

• JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    Bu sos sadece bir hamburger için mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Showtek

Burger King'e gitmek yerine evde orjinal Big King yaptım (SS'li)

Benden bu kadar

bence ekmeği koymasan da olurdu hocam.

Jack hocadan Big Mac tarifi bekliyoruz

bu tarife bir adisyon olarak,sosa sarımsak ilave edebiliriz bence.hardal da çok yakışacaktır.aradaki ekmeği atabiliriz,onun yerine tütsülenmiş jambon () koyabiliriz ve üstündeki ekmeğin içine (krema gibi) bir şey (mesela salsa,labne peynir....) enjekte edebiliriz (bildiğiniz enjektörle ) belki de tadını bozar bilemiyorum.
    diyete başlayan (4.gün 2 kilo tabi ki şok diyet) ben için acaip teşvik edici olmuş.

ben yapacak olsam tavuk yaparım bir kere.ekmeği atar,iki ayrı tavuk schnitsel'i iki jambonun arasına sararım.arasına domates turşu marul sumaklı soğan (bence hafif ekşi ve buruk bir tat katıyor ben seviyorum.) kepekli ekmek ve ekstra mayonez,az hardal kullanırım.JackGhosen'in yaptığı sosu ilave ederim,burger peynirini de koyarım.
    jambonu (kalın kesim) yumurta sarısına ve galeta ununa banardım.böyle yapardım.kızarmış çıtır soğan da iyi olurdu.(texas smokehouse burger'in tadını yakalamak için)

diyet açlığı insana neler düşündürüyor.söylediklerim iğrenç de olabilir.

• maliyeti ne kadar?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.