Şimdi Ara

Burger King'te işe başlıyorum (Utanıyorum) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CITY OF DETROIT

Bende mcdonalds`da ikisene calıştım,allah varki cok zor günlerim oldu yeri geldi cok ağır işler yaptım,yağların içinde çalıştım saçım başım yağ oldu ama şu varki,arkadaş ortamı süper müdürlerle bile kanka olduk akşamları her nekadar yorulsamda,sabah olsada işe gitsem diyordum,sırf arkadaşlar için, kapanış olduğum zaman işe 1-2saat erken gidiyordum yine oturup arkadaş sohbeti yapıyoduk,ps4,ps getirip ekip odasında fifa yada pes kapışıyoduk olmadığı zaman bile alt kattaki bimeks`e inip pes oynuyorduk yaniçok fena günlerdi ama herkez dağıldı şimdi.aynı ortam olsa yine girer çalışırım,sana tavsiyem arkadaşlara ayak uydur bir süre sonra kankin olacaklar hiç sevmediğin adam bile sana kanki diyecek

Ayrıca pen sürekli paspas atıyordum tam 1saat isten kaytarıyordum diğerleri öylece calışıyodu,temizlik felan derken gün bitiyordu
    Ben 16 yaşındayken ara dönemde çalıştım. 2.5 ay dayandım.
    Beni garson yaptılar. Paspasçıları vardı. Sadece akşamları paspas çekiyordum. Müşteri olduğunda sürekli garsonluk yapıyordum. O kadar çok müşteri oluyordu ki anlayamadığım o kadar müşteri olmasına rağmen neden tek garson vardı. O garson da ben oluyorum. Yetiştiremediğim zamanlarda paspasçı yardım ediyordu. 2.5 ay sonunda oradan çıktığımda bir daha burgere girmedim. Hayatım boyunca da girmem. Kapısının önünden geçerken bile orada çalıştığım anılar aklıma geliyor.

• CITY OF DETROIT kullanıcısına yanıt
    yazdıklarınız umarım Bk restoranrlari icinde gecerlidir cok sagolun tesekurler. yanlız bir sorum daha olacak orda şapka takmak zorunlumu ? ben şapka takmaktan nefret ederimde ama mecbursa katlanicaz tabiki tekrar tesekurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

Öncelikle merhabalar kendi masraflarımı ve kardeşlerimin masraflarına bir nebzede olsa destek çıkmak için iş hayatına atılmaya kara verdim. Dün otobüs durağımdan geçerken bir baktım otobüs durağının yanında BK restorantı ve Kapısında " yeni çalışma arkadaşları arıyoruz" ibaresini gördüm ve büyük bir heyecanla içeri girdim çok heyecanlıyım çünkü bu hayatımdaki ilk iş başvurusuydu ve paraya ihtiyacım vardı. Neyse içeri girdik ben dedim s.a iş başvurusu için geldim kasiyer tamam bi de bekle dedi sonra masaya oturduk bana part-itme Zaman'larını söyledi vardiyam şu şekilde ;

Cuma ;20:00 - 24:00(Kapanış)
    Ctesi ; 08:00-20:00
    Pazar : 08:00-20:00

Maaş ; 400-500 tl arası
    İşte hepsi bu kadar ama içimde biraz çekingenlik ve utanma var hani kasada dursam yada mutfakta dursam sıkıntı yok ama ne bileyim yerleri sil masaları sil paspas Çek işte bunlara geldimi çok utanıyorum kendime yedirmiyorum sanki ama mesela bizim dükkanı paspas çekerken ve camlarını falan temizlerken çok rahatım ama işte burda nasıl rahatlayabilirim o önemli.
    Daha önce orda çalışmış Kişilerin bilgileri çok önemli saygılarımla Yazımı okuduğunuz için teşekkürler iyi geceler

Alın teriyle kazanan adamla dalga geçecek kişi yavşağın önde gideni bayrak taşıyanıdır.Bırak öylesi kendi yavşaklığına üzülsün.Allah öylesini dalga geçtiği şeyle sınamadan canını almaz.Çıkarır karşısına bir düzenbaz, kazığı çakar geçer.Belki seni ve senle dalga geçtiğini hatırlamaz ama yediği kazığı ömür boyu unutmaz.

Atanamadan önce 5 yıl kadar babamla birlikte tuğla kamyonu boşaltırdık.Hani inşaatın önüne çekerler kamyonu, kapakları açarlar ve hemen dibine istiflerler ya tuğlayı, işte o işi yaptık.İzmir'in sıcağında tuğlanın tozu terimize karışır; saçımız fırça gibi elbisemiz branda gibi olurdu.Mecburen işe başlamadan önce poşette getirdiğimiz eski tişört ve şortları giyerdik.İzmir'in de Manisa'nın da pek çok caddesinde donuma kadar soyunup, bu eski elbiseleri giyip çalışmışlığım iş bitince çıkarmışlığım vardır.Bir kere bile dalga geçen olmadı.Hatta ilkokul çocuklarından bile olmadı.En fazla şu olurdu:Tuğla getirdiğimiz binanın alt katlarında oturan varsa ve bahçesi( bahçesinde çeşmesi varsa) elimizi yüzümüzü yıkamaya giderken(iş bittikten sonra ki 2 saat sürmez kamyonu bpşaltmamız) "Kardeş orda yıkanmayın çamuru çıkmıyor" derler ki gerçekten tuğla tozunun çamuru çok gıcıktır.

• general263 G kullanıcısına yanıt
    evet gerçekten çok zor bir dönemden geçmissiniz allah yardimciniz olsun. umarım bende bu zorlukları aşarım.

• aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    Şapka takmak zorunlu,ah o şapkalar yokmu onlar benim hep saçımı döktü şaçlarım iyice geriye doğru açılmıştı,hatta müdür bile söyledi bana senin burada saçların döküldü diye,sana tavsiyem en büyük beden şapkayı al kafanı fazla sıkan şapka kesinlikkle giyme arkadaşımın saçıda mc`de dküldü dikkatli ol derim

• CITY OF DETROIT kullanıcısına yanıt
    en büyük boy şapkadan alacam merak etmeyin

• Sen varya ansin hem kardeslerinin masrafi icin calisiyorsun. Hemde bunlari yapamayacak kadar utangacsin dunyada senin kadar olan insanlarin sayisi o kadar azki. Bende komilik yapiyorum baslarda banada oyle oluyordu ama zamanla bu isin canavari oluyorsun sonuc olarak sen calisansin. Eger canini sıkarsalarda vur kapiyi cik bir sey olscak değil ya

• beyler galiba vazgeçtim vardiya sattleri bana uymuyor ben hafta sonu 12 ye kadar dayanamam oyuzden gidip konusucam insalah anlasirim anlasamaszam ise girmem olur biter.

• quote:

beyler galiba vazgeçtim vardiya sattleri bana uymuyor ben hafta sonu 12 ye kadar dayanamam oyuzden gidip konusucam insalah anlasirim anlasamaszam ise girmem olur biter.
    Utanılacak bir şey yok. Kimse sana "masayı siliyor fakir" gözüyle bakmayacak. Masa silmen, paspas atman kimsenin umurunda bile olmayacaksın bu bir yandan iyi bir yandan kötü bir durum. Yaşın kaç bilmiyorum ama yaş ilerledikçe böyle şeylerin önemsiz olduğunu farkediyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AJFA

Utanılacak bir şey yok. Kimse sana "masayı siliyor fakir" gözüyle bakmayacak. Masa silmen, paspas atman kimsenin umurunda bile olmayacaksın bu bir yandan iyi bir yandan kötü bir durum. Yaşın kaç bilmiyorum ama yaş ilerledikçe böyle şeylerin önemsiz olduğunu farkediyorsun.

Alıntıları Göster
    herkes gaz vermiş ama öyle değil. müşteriler seni ezmeye kalkacak.
    patronun sorumlun supervizorun senden önce işe girenler san iş kitlicek
    ekstra çalışmanı isticekler. meşgulüm gelemem dediğin zaman atar yapacaklar.
    vs vs
    zor yani.

peki bu burger king içinmi geçerli?
    hayır. sen sabancıda mühendis olarak çalışşanda aynı şeyler olacak, agaoglunun özel kalemi olsanda aynısı olacak.

bu ne öğretir, bu size özgüveni,konuşmayı,insanlara tepki göstermeyi öğretir.
    çekingenlikten kurtarırı aslında.

ne kadar erken o kadar iyi. bence çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

herkes gaz vermiş ama öyle değil. müşteriler seni ezmeye kalkacak.
    patronun sorumlun supervizorun senden önce işe girenler san iş kitlicek
    ekstra çalışmanı isticekler. meşgulüm gelemem dediğin zaman atar yapacaklar.
    vs vs
    zor yani.

peki bu burger king içinmi geçerli?
    hayır. sen sabancıda mühendis olarak çalışşanda aynı şeyler olacak, agaoglunun özel kalemi olsanda aynısı olacak.

bu ne öğretir, bu size özgüveni,konuşmayı,insanlara tepki göstermeyi öğretir.
    çekingenlikten kurtarırı aslında.

ne kadar erken o kadar iyi. bence çalış.

Alıntıları Göster
    beni eğer burger king'ten ararlarsa onlara vardiye saatlerini hafta içi saat 08.00 - 12.00 arası yaparsa çalışacağımı aksi halde şartların bana ağır geleceğini söyleyeceğim.

• ne güzel işte kendı paranı kazanacaksın
    az veya çok
    bu bi başlangıç olur senın için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın oraya gidicem adamlarla konuşucam eğer sabahtan öğleye vardiya ayarlarsa iyi olur he yok olmazsa mecbur başka işler yapıcaz

• İnşallah beni gündüz saatlere yazarlar

• quote:

İnşallah beni gündüz saatlere yazarlar
    O paraya okadar saat çalışcaksan.. Git bir simitciden simit al sokak sokak dolaş simit sat. daha cok para kazanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufeba

O paraya okadar saat çalışcaksan.. Git bir simitciden simit al sokak sokak dolaş simit sat. daha cok para kazanırsın

Alıntıları Göster
    vardiyaları değiştirdim beyler ; salı perşembe sabah saat 08.00 - 12.00

cuma -c.tesi-pazar ; akşam ; 20.00 - gece kapanış. bu kadar.

umarım iyi olur herşey allahın izniyle başarılı bir şekilde üstesiden gelirim.
  • quote:

vardiyaları değiştirdim beyler ; salı perşembe sabah saat 08.00 - 12.00

cuma -c.tesi-pazar ; akşam ; 20.00 - gece kapanış. bu kadar.

umarım iyi olur herşey allahın izniyle başarılı bir şekilde üstesiden gelirim.

Alıntıları Göster
    gitmedim işe başka bir iş bulacam yada bilemedin hiç gitmiyecem oturup ygs kasarrım evde phee
  • Sen niye utanıyorsun? Utanmaman gerekir. Emekçisin sen.
  • quote:

Öncelikle merhabalar kendi masraflarımı ve kardeşlerimin masraflarına bir nebzede olsa destek çıkmak için iş hayatına atılmaya kara verdim. Dün otobüs durağımdan geçerken bir baktım otobüs durağının yanında BK restorantı ve Kapısında " yeni çalışma arkadaşları arıyoruz" ibaresini gördüm ve büyük bir heyecanla içeri girdim çok heyecanlıyım çünkü bu hayatımdaki ilk iş başvurusuydu ve paraya ihtiyacım vardı. Neyse içeri girdik ben dedim s.a iş başvurusu için geldim kasiyer tamam bi de bekle dedi sonra masaya oturduk bana part-itme Zaman'larını söyledi vardiyam şu şekilde ;

Maaş ; 400-500 tl arası
    İşte hepsi bu kadar ama içimde biraz çekingenlik ve utanma var hani kasada dursam yada mutfakta dursam sıkıntı yok ama ne bileyim yerleri sil masaları sil paspas Çek işte bunlara geldimi çok utanıyorum kendime yedirmiyorum sanki ama mesela bizim dükkanı paspas çekerken ve camlarını falan temizlerken çok rahatım ama işte burda nasıl rahatlayabilirim o önemli.
    Daha önce orda çalışmış Kişilerin bilgileri çok önemli saygılarımla Yazımı okuduğunuz için teşekkürler iyi geceler

yorumları okumadım bile hemen yazıyorum

hiçte utanılacak sıkınalacak çekinilecek bişi yok
    iş bu masa da silersin çay da verirsin tuvalette temizlersin ne deniyorsa onu yaparsın
    aslan gibi işini yaparsın paranı alırsın helaldir o para senin için
    çalışma şartları ağırdır zaten kolay iş yoktur herkes akıl veriri ama kimse 1 tl vermez al ye demez

hiç utanma çekinme dilenmiyon çalmıon kimseler laf etmez edemez
    gidip konuşman dahi takdire değer

• quote:

Orijinalden alıntı: msmart

quote:

Maaş ; 400-500 tl arası

yorumları okumadım bile hemen yazıyorum

hiçte utanılacak sıkınalacak çekinilecek bişi yok
    iş bu masa da silersin çay da verirsin tuvalette temizlersin ne deniyorsa onu yaparsın
    aslan gibi işini yaparsın paranı alırsın helaldir o para senin için
    çalışma şartları ağırdır zaten kolay iş yoktur herkes akıl veriri ama kimse 1 tl vermez al ye demez

hiç utanma çekinme dilenmiyon çalmıon kimseler laf etmez edemez
    gidip konuşman dahi takdire değer
    kesinlikle utanılacak bişey yok ama burgerde çalışacağıma inşaatta parttime amelelik yaparım daha iyi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.