Şimdi Ara

BurgerKing açmayı düşünüyoruz firma ile ön görüşme yapıldı(açıldı şuan 2. Si için finans hazırlığındayım) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
22
Favori
22.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 seneden beri her sektörü az çok tanımaya çalıştım.İnceleyebildiğim kadar inceledim.Bazı arkadaşların dediği gibi yok sermayeyi 1 senede 2 katına çıkarırım gerçeklik payı %1 olan önermelerdir bunlar.Burger king maceranızda sizlere başarılar diliyorum inşallah istediğiniz miktarları en kısa sürede kazanırsınız ancak 600 bin $ yatırımı ben de pek olumlu görmüyorum.
    Nedenini sorarsanız kesinlikle kazanırsınız çok büyük miktarlarıda görürsünüz ancak bu miktarları daha küçük işlerle daha kısa sürede görme şansı var.

İnşaat :Gerçekten tanıdığınız ve etrafta bilinen insan olmalısınız,inşaat sektöründe belli bir vakit harcamanız lazım sektör çapında yoksa öyle kolay işler değil 50ye alıp 250 ye satmak.herkes uzaktan çok kolay olduğunu zannediyor.ama gerçekten inşaatın içindeyseniz ve belli bilgilere tecrübeye sahipseniz kazanabileceğiniz para gerçekten çok yüksek miktarlarda.

Açıkcası araba al kirala,parayı fazie yatır gibi önerileri ben kabul etmiyorum.faizi zaten paranın sadece değerini koruyor hiç bir artışı yok.ev al kiralarla geçinirsin tarzı yorumlarıda ciddiye almıyorum çünkü boş.

Ancak size 60 bin $ bir yatırımla 5-6 sene sonunda yıllık ortalama 300 bin $ net kar getiren işleri önerebilirim.hayvancılık ve tarım piyasasına bakın eğer gerçekten işi bilirseniz ve doğru kullanırsanız çok büyük paralar kazanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Paranızı bu işe yatırmayın. Diğer işlerinizin kalitesini ve çalışanlarınızın yaşam standartlarını artırmaya harcayın büyük bölümünü. Bir kısmını da hayal ettiğiniz o yatı alıp (40bin dolar civarına güzel bir tekne alabilirsiniz iç kabinli dayalı döşeli) hafta sonları gezin tozun.

Sizinle aynı yaştayım. Ama sanırım hayatı sizden çok daha zengin bir şekilde yaşıyorum (yanlış anlamayın , böbürlenmek için değil, hayallerimi ertelemediğim için o şekilde söyledim) .Kaldı ki ailem emekli insanlar Türkiye'de. Ben bambaşka bir ülkede kendi yaşam mücadelemi veriyorum.

İki dakika sonra toprak altına girmeyeceğimizin garantisi yok. Hali hazırda işleriniz var zaten. O halde bakın sizin de söylediğiniz gibi neden daha fazla riske giresiniz ki?!

Hayallerinizin peşine gitseniz şu konumda kimse size birşey söyleyemez.

Keşke dediğin kadar kolay olsa dostum

Bende çok istiyorum

Kaç git deniz büyük bol bol gez

Pm bekliyodum hocam :) Siz kafaya koymuşsunuz yapacaksınız bu işi belli allah yolunuzu açık etsin.

• ayrıca avm devrinin de yavaş yavaş bittiğini düşünüyorum.10sene sonra insanlar avm ye gidecek mi bence ivme gittikçe aşağı düşüyor.Dediğim gibi menüsünde yemek de olan kahve ateşi gibi bir kahveci daha güzel kar bırakacaktır kanaatindeyim.
  • sadece 600 bin mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

1.2 trilyonla gayrimenkul alsan 5 bin civari kira alirsin ayda. Burgerde elinize net gececek para 8-10 binin ustundeyse dusunmeyin cok iyi yapmissiniz.

Bu hesap komik olmuş, gayrimenkulde 1.2 trilon en az enflasyon oranında artarken burger için 1.2 milyon tl 10 yılın sonunda sıfırlanıyor.
    yani aylık 5bin ile 8bini karsılastırıyor isek gayrimenkulde 10 yılın sonunda ele gecen hep 5,000den hesapladıgımızda 600,000 TL ve gayrimenkul degeri hiç artmadığını bile varsaysak toplam 1,800,000 tl eder. Burger 8 kar bırakırsa yıllık 96 bin 10 yılda ise 960 bin eder.

Sonuc olarak Burger 20bin tl net kardan asagı getirirse zarardır ben aylık 40,000den aşağı kar getirmez diyorum şahsen.

Minimum 23 bekliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kaymet K kullanıcısına yanıt
    Merhaba

İnşaat işi aklımda var ama bunun için bilgi tecrübem yok

Çok toyum

Emlak işide kolay değil deprem ülkesi sonuçta

İnce elemek lazım

İyi mal seçmek iyi usta iyi mühendis bulmak lazım

İşin ehli olmak lazım

Evi sattıktan 10 sene sonra bacası akıyor

Sıvası düştü

Su patladı vs vs arkamdan küfür yemek istemem

Hele adamın ilk evi olur böyle gibi bir yalanın arkasına saklanamam

• quote:

Orijinalden alıntı: kel_bakkal

baban sana özel iş mi kuruyor hali hazırda yaptığınız işleri bilmiyor musun onlardan devam etsen yada acun ılıcalı alex de souza gibi profosyonel yatırımcılara ver onlar paranı çoğaltsın :) ki 1.2 milyon 5 yılda güzel seçilmiş bi hissede çok daha kazandıracaktır...

Yo babamız iş kurmaz babama kalsak hala yerimizde sayardık parayı ev alırdık köyde ev al yazdık al şurda dükkan al apartman al

Ev ev ev hep ev var

--
    Ev almak yerine ev yapalım

-----

Ben sadece birkaç iş teklifi verdim burger king fast food işi uygun geldi

Şimdi kuru gıda kuyumculuk otomotiv var yemek fast food işide oldu -- bi 6-7 sene sonra belki inşaat işi

Bende arkadaşların dediği gibi inşaat işine kafam yatıyor

Ben hep hızlı para akışı olan iş isterim nakit akışı olmalı

Çek senet sepet işi değil

----

Hisse senedi olayına ben giriyorum babam risk sevmez aşırı

3-4 yıl önce kazandım da kaybettim de

İyi bir broker lazım bu konu için evet hiç iş yapmadan çok para kazandım belli kağıtlardan

Ama kaybettiğim de oldu zevkli bir kumar

----

Son olarak pek parlak bi hayatım yok yıllardır çalışıyorum

Tek eğlencem genelde po**** gitmek oluyor sinir stres atmak için

----
    Bekarım 31-32 yaşındayım ama pek yaşayamıyorum

----
    Ehliyetim var araba sürmeyi beceremem heryere taksi ile giderim

----
    Bisiklete binemem hep utandım süremediğimden

Alıpta büyük adayı gezemedim hep tabanbay

----

Denizi çok seviyorum teknem oldu dönem dönem kiraladım

Ama yüzmeyi bilmem

Garip para azda olsa var ama hep iş iş iş

Bekar kaldık bi hatun bulup evlenemedik :)

• quote:

Hırsızlık kolay bence

Para çalma yediğin hamburgere fazla köfte koy mesela buda hırsızlık

Tanıklara sosları bedava ver Buda hırsızlık

Yada sandi parası al bkol ver :)

Yada sürekli işe geç gel Buda emek hırsızlığı

Bence hırsızlık olur yapmak isteyen yapar

Ben zaten müdür ile oturup konuşucam yok günlük 1 hamburger yok ufak menü ye

Ailemde izin verirse açıkçası çok abartmamakla beraber yesinler ne yerlerse

O kadar mal satarken hangi yüzle elemana küçük boy hamburger ye diyebilirim desem arkamdan küfür eder gidip çaktırmadan yer fazla fazla bu yüzden çalışanın hakkını vermek lazım

Tabi triple burger yemesin günde 4 tane çatlar :) personel kilolu olmamalı.

2 yıl önce yazın üniversiteye başlamadan önce elimde para olsun biraz vs diye girip 2 ay çalışmıştım BK de.
    Öncelikli olarak yapılan işle verilen para alakasız öyle bir girişimde bulucak varsa aman diyim. Hiçbir zaman mesai ücretleri yatmazdı. Hergün min 1 saat mesai olur.O eleman açığı hiç kapanmaz
    Allahtan halimiz okadar kötü değilde çalışmak zorunda değilim.2 yıl önce benden 1 hafta sonra işe giren bir arkadaş vardı. Ben diyodum 1 ay sonra topuklarım ben burdan çekilmez bu.O da şey demişti sanayiden daha iyi burası en azından ssk ve maaş anında yatıyor yemekte var miss.Geçen gün gittim çalıştığım restorana bi bing king yiyelim dedik.Baktım o arkadaş hala orda ama gözünün feri gitmiş.
    Bende bunları niye anlattım bilmiyorum ama asıl olaya geçelim.

Zaten BK yanlış hatırlamıyorsam çalışana günlük 13 lira gibi bir limit koyuyordu o limit dahilinde istediğini yiyebiliyordunuz.En azından soyunma odasının duvarında ki yazı böyleydiGel gelelim bu pratikte böyle olmuyor tabi.O an elde varsa ö.s(öncelikli satış) yani etin zamanının dolmaya başladığı öncelikle onun satılması gereken ürün.Bu ürün satılmadıysa öpe öpe onu yedirecekler size çöpe atmamak için.Eğer böyle bir ürün yoksa wooper jr , tavukburgerden birini yiceksiniz.
    Hatta hiç unutmuyorum karne günü müdür dedi işte bugün 10bin ciro yaparsak herkese wooper 15bin yapaksak double wooper veya steakhouse , o gün 19bin küsür ciro yapılmış çalışana yedirilen ürün ös steakhouselar sonuç 2 kişi hastahanelik 2şer gün rapor

Bu arada tüyoyu kapın burdan BK'e gittiğinizde kasada yok efendim wooper verelim king chicken verelim falan derse kasiyer almayın alcağınız varsa bile başka ürün alın yoksa 45 dk -1 saatlik ürünü kaktırıverirler

Sonuç olarak bunların hepsini yapan restoran müdürleri , üst taraftakilere biraz daha yağcılık yapmak için 2 kuruş fazla kara geçip göz boyamak için çalışanlara haklarını bile vermiyorlar.
    Diceğim o ki müdür olarak alıcağınız kişi adam gibi mesai saatlerini tutsa , çalışana günlük yemek hakkını verse başkada birşey istemez zaten çalışan.

• okartal1 kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaş mesaj attı bununla ilgili cevap verdim kendisine

Hala burayı okuyorsa yazabilir ne yazdığımı

---

Yardım ettiğimiz kişiler var ama bunlar daha çok yaşı ufak ve ailesi olmayan kişiler

Sen en azından üni okuyorsun ben lise mezunuyum.

Yardım ettiğimiz çocuklar daha ilk okulda

Emimim sen onları görsen cebinden çıkarır para verirsin

Onlar daha hayatın H sini bilmiyor sen en azından bak bilgisayar vs kullanıyorsun onlarda ne ana ne baba var

Yaş ufak olunca üzülüyorum

• Merhaba evet haklısınız

Ama şöyle ayrıntı var

Yemekler çalışma saatine göre puanlama sistemi adı altında tasarlamışlar.

Örnek ;

Ali 1 saat çalışıyor >>> 3 puan

Demet 3 saat çalıştı >>> 9 puan

3 puana bi vupır 1 kola alıyorsun vupır 2 puan kola 1

Yada atıyorum steakhouse 9 puan

Yanında patates cola 11 puan şimdi adam 4 hamburger yerine 1 tane bundan yiyor böyle puanlama yemek sistemi var

Tabi biz buna uyarmıyız ben şahsen karşıyım

Yemek işinde çalışan aç kalmamalı

-----

Müdür olarak bayan tercih ettik

----

Maddi konuda ssk vs yemek herşey günü gününe olmalı yok efendim para yatmadı yok efendim eksik bu

Liste olacak herkes orada görecek hatta çipli sistem istedim olurda otomasyonlu

Bas çipi gir içeri iş bitti bas çipi çık ay sonu otomasyonlu sistem sana söylesin kim ne yaptı ne etti

----
    Ayrıca elbiseleri anlaştığım bir firma ile yıkama sözüde verdim

Giyen giyer atar kutuya yıkama firması alıp götürecek yıkayıp getirecek

Kimse pis pis çalışmayacak

---
    Elemanlar uzun boylu olacak min 1.77 böyle düşüncelerim var

• quote:

Orijinalden alıntı: -TEKSAS-

Hocam Mezitli falan demişsiniz de mersinde misiniz ?

Yok hayır

İnşaat işi çıktı arkadaşlardan neden yapmıyorsun dediler burada.

Bende istanbulda mezitli gibi bina yapmak isterim hem kaliteli hem ucuz

Haksızmıyım mezitli de çok güzel evler var

• quote:

Orijinalden alıntı: Kakà

Araştırma yapmışsınızdır büyük ihtimal, elinize aylık tahmini ne kadar bir para geçeceğini düşünüyorsunuz ?

Beklentim 18 min 23 max

5 yıl sonu 30 min 40 max

Kentsel dönüşüm Projeleri biterse yüzlerce ev olacak

Avm yanında güzel olabilir

Belki en az 3 yıl sonra motor kurye işi başlayabilir ama şöyle bir sorun var

Şuan için etrafımızdaki diğer burger king e motor işi yok dedik

Onlar cadde de biz avm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -TEKSAS-

Hocam Mezitli falan demişsiniz de mersinde misiniz ?

Yok hayır

İnşaat işi çıktı arkadaşlardan neden yapmıyorsun dediler burada.

Bende istanbulda mezitli gibi bina yapmak isterim hem kaliteli hem ucuz

Haksızmıyım mezitli de çok güzel evler var

Abi özel mesaja bakarmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bir arkadaş mesaj attı bununla ilgili cevap verdim kendisine

Hala burayı okuyorsa yazabilir ne yazdığımı

---

Yardım ettiğimiz kişiler var ama bunlar daha çok yaşı ufak ve ailesi olmayan kişiler

Sen en azından üni okuyorsun ben lise mezunuyum.

Yardım ettiğimiz çocuklar daha ilk okulda

Emimim sen onları görsen cebinden çıkarır para verirsin

Onlar daha hayatın H sini bilmiyor sen en azından bak bilgisayar vs kullanıyorsun onlarda ne ana ne baba var

Yaş ufak olunca üzülüyorum

Orası öyle tabiki tebrik ediyorum bu davranışınızdan fakat birçok arkadaşım burada devletin verdiği 300 liralık krediyle 1 ay geçiniyor gerçekten dünya çok adaletsiz 250 lira verip 6 kişilik odada kalıp kendisine ayırabileceği 50 lira kalan arkadaşlarımız var bizde öğrenci olmamıza rağmen onlara destek oluyoruz ama bir yere kadar bunu belirtmek istedim. Bu arada çanakkaleye yolunuz düşerse bir siyasi partinin gençlik kolu başkanıyım büyük bir partinin ve mümkün olduğunca buradaki insanlara yardım etmeye çalışıyoruz siyasi görüşünüz ne olursa olsun bekleriz mutlaka sizide

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Sergei parayı öyle götürdü

Adam da beyin var

Bende patates

• personele temizliğe dikkat edin samsunun en işlek yerine bk açıldı bir kişi zehirlendi kapattılar dükkanı başka birşey demiyorum zaten bk her türlü iş yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazmannia

biz türkler para kazanmayı bilmiyoruz cidden. 600 bin $ ( yaklaşık 1.3milyon TL) gömceksin 5 yıldamı amorti eder 8 yıldamı eder diye hesap kitap yapcaksın olcak iş değil.. taksi plakası almak, halk otobüsü plakası almak, ev alıp kiraya vermek, yada mc bk gibi yerler açmak risksiz işler para kazanmak isteyen insan risk almak zorunda. 21 yaşımdayım belki yaşımın getirdiği delidolulukla böyle konuşuyorum ama o para benim elimde olsa babamında desteğiyle 2 yılda sermayeyi 2 ye katlarım çok rahat( giderlerim kendi harcamalarımı düştükten sonra). belkide o kadar para beni bozar yada yaptığımız işte hayatımıza mâl olabilir ondan o kadar paramız yoktur :) sana başarılar cihan umarım yaptığın işte başarılı olursun bol kazançlar

Olması gereken bu garanticilik zaten. Adam 10bin lira ile girmiyor işe, milyon liralarla giriyor. Ticaret risk işidir, riski alırsan ya çok kazanırsın ya sıfırlanırsın. Yada garanti oynarsın, eline geçen paraya bakarsın sonra da elindekilerle başka bir iş üzerinden koşturursun.

Gençliğinin verdiği heyecanla ne kadar uçuyorsun. 2 yıl sonunda elindeki 1.3milyon lirayı ikiye katlayacak iş nerede var? Sihirli lambada cinin yada bir sihirli değneğin varsa söyle de biz de bilelim.

• okartal1 kullanıcısına yanıt
    Çanakkale güzel yer

2 kez geldim ufak yer beğendim

Istanbul gibi kalabalık değil trafik yok sefillik yok

Daha müzip insanlar var

• quote:

Bu yüZden bi tekne alıp gezsem çalışmasam mı dedim hep hala da derim

Insan kendine zaman ayırmayınca hayatın tadı kalmıyor

Hep eksik birşey

sende benim kafadansın. seni iyi anlıyorum. ama yapacak bişey yok :)
  • eğer baya işlek olursa birkaç sene içinde amorti ediyormuş kendisini 1 milyon dolar olcak 1 tane çok işlek bir yerde aç burger king sırtı yere gelmez insanın devamlı gelir ya
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.