Şimdi Ara

Burun ameliyatları ve estetik operasyonu rehberi (95. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.516
Cevap
100
Favori
478.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yunusesss

teşekkürler. hadi bakalım hayırlısı. ameliyatı olduktan sonra insanın sırtından kocaman bir yük kalkıyor. yıllardır korkudan erteliyordum. sonunda aradan çıkardım şu lanet şeyi. yarın tamponum çıkacak. umarım düzgün nefes alabilirim.

bu arada ben cumartesi ameliyat oldum pazar günü doktor olmadığı için tampon 2 gün burnumda kalıcak.(normalde 1 günde alıyorlar) bu da 2 uykusuz ve nefessiz gün demek.
    cumartesi ameliyat olmamanı tavsiye ederim. bu sıkıntıyı 1 gün çekmiş olursun.

Düsüncem c.tesi olmaktı ama Tamer bey genelde c.tesi yapıyoruz dedi, şimdi sizde böyle deyince vazgeçtim :D hafta içi rahat rahat olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strawberry Fields Forever -- 26 Ocak 2021; 18:1:13 >
  • vay beyler geçmiş olsun biraz ameliyat öncesinden bahseder misiniz,ayrıca plastik tampon dediğiniz silikon tampon olması lazım ve hangi teknikle oldunuz açık mı kapalı mı,burun bandajlı iken nefes almanız zor iken yeme içmede çok zorlandınız mı,bir de bayılma anı nasıl oluyor uykuya dalma gibi mi yoksa baş dönmesi tarzında mı

bir de öncesi ve sonrası resimler eklenirse çok iyi olur kafaya koydum ramazan bitsin biraz çalışıp ağustos döneminde bende olacağım sizleri gördüm daha da cesaretlendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: irriducibili

vay beyler geçmiş olsun biraz ameliyat öncesinden bahseder misiniz,ayrıca plastik tampon dediğiniz silikon tampon olması lazım ve hangi teknikle oldunuz açık mı kapalı mı,burun bandajlı iken nefes almanız zor iken yeme içmede çok zorlandınız mı,bir de bayılma anı nasıl oluyor uykuya dalma gibi mi yoksa baş dönmesi tarzında mı

bir de öncesi ve sonrası resimler eklenirse çok iyi olur kafaya koydum ramazan bitsin biraz çalışıp ağustos döneminde bende olacağım sizleri gördüm daha da cesaretlendim

ameliyat öncesi muayene oldum ve en yakın zamana gün istedim. burunun etlerini görmek için tomografi gibi birşey çektiler. ve kan aldılar. muayeneden 3 gün sonraya ameliyat günü verdi doktor.

ameliyat günü gidince önce doktorun sekreteri burnumun fotografını çekti ve üst kata o geceyi geçireceğim odama gönderdi.oda gayet güzel tuvaleti banyosu var televizyonu var. odaya geçtikten sonra önce tansiyonumu falan ölçtüler. normal çıktı. sonra bi hemşire geldi ve elimim üstünden damar yolunu açtı. ondan sonra aneztezist
    geldi. ona dedim "bayıltılmaktan çok korkuyorum narkozu yavaş yavaş verseniz 5dk içinde uyur gibi bayılsam birden gitmesem olur mu" gülümsedi olmaz dedi.

sonra asansöre bindirip alt kata ameliyat odasına götürürken güzel bir hemşire vardı. dedim ona "bayıldıktan sonra kontrol eder misin nefes alabiliyormuyum" diye.
    tamam dedi. şimdi sana sakinleştirici vericem dedi gülümseyerek. tamam dedim. kandırmış beni halbuki sakinleştirici diye dayamış narkozu hemen bayıldım asansörden çıkışımı hatırlamıyorum.

uyandığımda ameliyat bitmiş gözlerimde buz vardı. biraz ağrım vardı 2 saat sonra odaya çorba ve üzüm kompostusu getirdiler onları içtim. burnumda tampon olduğundan 2 gün uykusuz ve nefessiz geçti ve 3 kilo verdim. sonra tampon çıkınca rahatladım. 2 gün sonra falan da bandajı çıkarıcaklar. şu an nasıl nefes aldığımı bende bilmiyorum
    akıntı çok oluyor bir tıkanıp bir açılıyor. ama ameliyat öncesinden daha iyi sanırım. net birşey söylemem için bir kaç hafta geçmesi lazım.
  • silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strawberry Fields Forever -- 26 Ocak 2021; 18:1:59 >
  • Oruç tutmayı düşünmüyorsunuz herhalde? Eğer öyleyse aklınızdan çıkarın çünkü ilaç içmeniz şart. Ağrı kesici bir yana, antibakteriyel ilacı mutlaka almanız gerekiyor. Ayrıca ilaçlar da bir yana ameliyat sonrası ilk iki gün pek gezme isteğiniz de olmaz uyanma isteğiniz de. O yüzden ameliyatlı halde oruç tutmayı unutun. :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Sümmani.

Oruç tutmayı düşünmüyorsunuz herhalde? Eğer öyleyse aklınızdan çıkarın çünkü ilaç içmeniz şart. Ağrı kesici bir yana, antibakteriyel ilacı mutlaka almanız gerekiyor. Ayrıca ilaçlar da bir yana ameliyat sonrası ilk iki gün pek gezme isteğiniz de olmaz uyanma isteğiniz de. O yüzden ameliyatlı halde oruç tutmayı unutun. :(

Kaç gün tutamam tahmini olarak? Ramazan en uygun zaman gibi gelmişti , hazır evde durcaktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strawberry Fields Forever -- 18 Haziran 2015; 23:07:34 >
  • Teşekkürler darısı olmak isteyenlerin başına:)

Ben öncesi sonrası fotoları ekledim. Bir kaç mesaj geriye doğru bak hocam görürsün. :)

Geçen hafta cuma oldum ameliyatı. Saat 3 de hastahanedeydim. Bazı sağlık problemlerim vardı o yüzden, normalden 3 tüp fazla kan verdim o gün tekrar. Tahlillerin sonucu da 6 ya doğru çıktı. Direkt hemşire geldi odama ve hemen sedyeye aldılar. Ameliyat odasına götürdüler ve daha ben anlamadan uyumuşum. Hemşireyle taş catlasın 1 dakika sohbet etmişizdir. Belki de daha kısa. Kolumdaki acılan damar yolundan bir şey bağladı ve hop görüntü gitti. Sonra bi açtım gözümü saat 7.20 civarı ameliyat bitmiş. :)

Bendeki tampon 1 gün durdu. Ama o 1 gün bana bir yıl gibi geldi. Slikon tampon ve tek acı o tampon çıkarılma anı oluyor. Ama en guzel yanı ise tampon çıkarıldığı ilk dakikalar burun tamamen açık ve onca saat sonrası aldığınız nefes pahabicilemez oluyor Cumartesi sabah 9 da çıkardı doktorum. Tamponları çıkarttıkları gibi eve geçtim. Şu iki gündür nefes almada pek sorun çekmiyorum en azından uyurken. Ama bazen burun deliği kenarlarına krem sürmeyi unutuyorum ve aşırı kuruyor burnumun ici. Yine gün içinde de oluyor bu sorun ama geçiyor yavaştan.

Tek korkum bu şişlikler. İki gün sonra alçı ve atel alınacak. O günkü görüntümü çok merak ediyorum. Daha doğrusu şişliklerin indikten sonraki halimi. Umarım çabuk alışırım bu değişikliğe.

Diğer sorunuz icinse tahmini en az 10 gün tutmamaniz sizin sağlığınız açısından en iyi şey olacak diye düşünüyorum. Siz yine de olmak istiyorsanız doktorunuzla görüşün. Doktor az çok tahmin edebiliyor kaç gün içinde kendinize gelebileceginizi. Bir de ilaçları bitirmek şart. Mikrop veya enfeksiyon kapma riskine girmeyin asla.

• Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Hocam n'aptın ? Tarih aldın mı tamer beyden? :)

• quote:

Hocam n'aptın ? Tarih aldın mı tamer beyden? :)

Yok hocam benim finaller 26 sında bitecek , ufukta bütlerde var gibi :/

O halde şimdiden ödeme yap. 2500 tl iken. Yani mümkünse şimdiden yap ki pahalı döneme denk gelme. Başarılar şimdiden finallerde. Umarım butlere girmek zorunda kalmazsın. Allah uzak tutsun ünv den ya ne zor günlerdi :)

• quote:

O halde şimdiden ödeme yap. 2500 tl iken. Yani mümkünse şimdiden yap ki pahalı döneme denk gelme. Başarılar şimdiden finallerde. Umarım butlere girmek zorunda kalmazsın. Allah uzak tutsun ünv den ya ne zor günlerdi :)

Bu kampanya ne zaman bitecek ki ?

• Onu bilmiyorum ben de. Hastahaneyi arayıp telefon sor yarın bence.
  • quote:

Onu bilmiyorum ben de. Hastahaneyi arayıp telefon sor yarın bence.

Ya valla su final iletti bitene kadar onla ugrasmam zor gibi 26 sından sonra hemen gorusurum bi ödeme olayını falan

• quote:

Orijinalden alıntı: Enessezer97

quote:

Oruç tutmayı düşünmüyorsunuz herhalde? Eğer öyleyse aklınızdan çıkarın çünkü ilaç içmeniz şart. Ağrı kesici bir yana, antibakteriyel ilacı mutlaka almanız gerekiyor. Ayrıca ilaçlar da bir yana ameliyat sonrası ilk iki gün pek gezme isteğiniz de olmaz uyanma isteğiniz de. O yüzden ameliyatlı halde oruç tutmayı unutun. :(

Kaç gün tutamam tahmini olarak? Ramazan en uygun zaman gibi gelmişti , hazır evde durcaktım

ameliyatın 5. günündeyim gayet rahat tutuyorum.
  • Arkadaşlar burnumda bir problem var. Tıslayarak nefes alıyorum yani zorluyorum. Estetik açıdan bakarsakta burun deliklerinin olduğu bölüm göz bebeğime kadar genişliyor birden. Ve çok kötü görünüyor. Ne yapmalıyım? Nereye başvurmalıyım?
  • Arkadaşlar vatana millete hayırlı uğurlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sümmani. -- 20 Haziran 2015; 10:46:13 >
  • Resimler görünüyor mu ya? Mobilden açmıyor nedense

• quote:

Resimler görünüyor mu ya? Mobilden açmıyor nedense

Bende goremiyorum

http://imgur.com/iYysIf3
    http://imgur.com/spxeu5S
    http://imgur.com/JtI7J0T

Hocam buradan bakabilirsin

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.