Şimdi Ara

Burun çevresinin soyulması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
48
Cevap
2
Favori
122.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burnumun çevresi kepek gibi birşey oluyor ve bende onları soyunca o bölüm kıpkırmızı oluyor. Nedir bu? Nasıl eski haline döndürebilirim? Bu arada bende uzun zamandır olan birşey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 30 Mart 2009; 20:14:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burun Çevresinin Soyulması: Nedenleri ve Çözümleri

Burun soyulması, yaygın bir cilt sorunudur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Burun çevresinin soyulması yaşarsan, altında yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak önemlidir.

Burun Soyulmasının Nedenleri

• Kuru cilt: Burun bölgesi, vücudun diğer bölgelerine göre daha ince ve hassastır. Bu, cildin kurumasına ve soyulmasına daha yatkın hale getirir.
    • Soğuk hava: Soğuk hava, cildin nemini emebilir ve soyulmasına neden olabilir.
    • Güneş yanığı: Güneşe fazla maruz kalmak, burun çevresinde dahil olmak üzere ciltte soyulmaya yol açabilir.
    • Alerjiler: Alerjik reaksiyonlar, burun kanallarında tahrişe ve soyulmaya neden olabilir.
    • Cilt hastalıkları: Egzama veya sedef hastalığı gibi cilt hastalıkları da burun soyulmasına neden olabilir.

Burun Soyulması Tedavisi

Burun soyulması tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır:

• Kuru cilt: Nemlendirici kremler veya losyonlar kullanarak cildi nemlendir.
    • Soğuk hava: Burun çevresini soğuk havadan korumak için eşarp veya şapka kullan.
    • Güneş yanığı: Güneş yanığını tedavi etmek için soğuk kompresler uygula ve reçetesiz satılan hidrokortizon kremi sür.
    • Alerjiler: Alerjileri yönetmek için antihistaminikler veya burun spreyleri kullan.
    • Cilt hastalıkları: Egzama veya sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını tedavi etmek için dermatoloğa danış.

Önleyici Tedbirler

Burun soyulmasını önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Günde birkaç kez burun çevresini nemlendir.
    • Soğuk havalarda burun çevresini koru.
    • Güneş ışınlarından korunmak için güneş kremi kullan.
    • Alerjilerden kaçınmaya çalış.
    • Cildin tahriş olmasını önlemek için sert sabunlar veya temizleyiciler kullanmaktan kaçın.

Burun soyulması devam ederse veya kötüleşirse, altta yatan bir tıbbi durumun olup olmadığını belirlemek için bir dermatoloğa danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukarı.
  • ben hasta olunca aynı olay oluyo bana da
  • Eski haline otomatik döner.Bu bir nevi hücre yenilenmesi gibi birşey
  • Genelde aşırı grip olduğum zaman oluyordu.

Fazla peçete kullanımı, tahriş felan.Basit kremlerle geçiyordu.

Sendeki farklı bir durum sanırsam.
  • Yok bendeki farklı durum. Geçiçi felan değil yani.
  • aynı durum bendede var. her sabah kalktığımda burun çevrem ve kaş çevrem soyulmuş oluyor. silmeye çalıştığımdada kızarıyor ve kızarık bütün gün geçmiyor. krem denedim ama oda pek işe yaramadı. her sabah kulak çöpüyle hafifçe temizliyorum işe yarıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burun içi yarası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de burunda hani yanınca derı soyulur ya oyle derı soyuluyor nası gecer ki??
  • Eğer kulağının arkasında ve kaşlarda da aynı durum varsa ve göğüs-boyunda yuvarlak hilal şeklinde kaşıntılı kızarıklıklar var ise Seberoit Dermatit hastası olabilirsin.

Dermatoloğa görün öyle ise.Değil ise bu mesajı ciddiye alma

Eğer değil ise derin çok kuru olabilir,kullandığın sabunla alakalı olabilir.Sende alerji yaratmayacak bir nemlendirici krem almalısın.Haftada 1-2 defa peeling de yapasan iyi gelir.Eczanelerden gereken malzemeleri bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 30 Mart 2009; 21:29:27 >
  • valla bende yok oyle bısı sagol yardımın için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Eğer kulağının arkasında ve kaşlarda da aynı durum varsa ve göğüs-boyunda yuvarlak hilal şeklinde kaşıntılı kızarıklıklar var ise Seberoit Dermatit hastası olabilirsin.

Eğer değil ise derin çok kuru olabilir,kullandığın sabunla alakalı olabilir.Sende alerji yaratmayacak bir nemlendirici krem almalısın.Haftada 1-2 defa peeling de yapasan iyi gelir.Eczanelerden gereken malzemeleri bulabilirsin.

Büyük ihtimal arkadaşın yazmış olduğu rahatsızlığa sahipsin.
    Önlem alınmazsa, kafaya kadar yayılır ve saç dökümüne neden olur. Yeni başlamış sanıyorum.
    Bunun tedavisi yoktur, sadece geciktirilebilir ve azaltılabilir. Bir kere görülmüşse ömür boyu sürecektir, malesef.

• quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Eğer kulağının arkasında ve kaşlarda da aynı durum varsa ve göğüs-boyunda yuvarlak hilal şeklinde kaşıntılı kızarıklıklar var ise Seberoit Dermatit hastası olabilirsin.

Benim alnımda ve yanağımda sivilce çıkıyordu şuan yok ama gene tekrar edebilir göğüsümün ortasındada sivilce çıkıyodu bir kaç tane hep söylediğin iyi oldu galiba bendede bu Seberoit olmuş zamanında
    Oy yukardaki yazıyıda yeni okudum tedavisi olmaz diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zayber -- 30 Mart 2009; 21:47:15 >

• aynı aynı bendede var...

bknz.cmylmz kaynımdada var der gibi

ama gerçekten bende aynı dediğiniz gibi sabahları oluyor
  • arkadaşlar bütün belirtiler bende de var galiba.burnumun çevresi çok yağlı.6 ay önce ameliyat olmuştum burnumdan o günden beri çok yağlı burnum.belki ameliyattan dolayıdır falan dedim ama daha öncesinde de vardı biraz.ayrıca kaşıntı olayı oluyor bende de.xyzal diye bir ilaç var onu kullanmazsam kaşıntı yapıyor.kaşlarım kepekleniyor sürekli.saçlarımda da dökülme var zaten.yarın hemen doktora gidicem.yaklaşık 1 yıl önce başladı.en çok korktuğum şey saç dökülmesi.tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?
  • Bence en baştan stresden uzak durmak zaten bu hastalıkların büyük sebebi stres , bıraktığım eski nişanlımın zamanında oldu bendede bu sivilceler ve göğüs ortasıda çıkan 2 3 sivilce ve burunda çok hafif kızarmalar ne strese girmişim yeni farkediyorum
  • bu hastalığa sahip olanlara bir sorum olucak.saç dökülmesi ne kadar şiddetli oluyor?kelliğe kadar gider mi yoksa sadece biraz mı?saç dökülmesini önliyecek birşey var mı bu hastalıkta?
  • Sürekli kese yapın beyler, bir süre sonra olmamağa başlıyor:D

kese yapın: keseyi alın burnunuzu kızartana kadar sürttürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 30 Mart 2009; 22:07:45 >
  • Sendeki sorun bende de oluyor;stres,yemek alışkanlığı ve bünye olayı;dediklerini çok iyi anlıyorum.

Kardeş;yarın eczaneye gidip: "NERİSSONA C KREM" alıyorsun,Hiçbirşeyin kalmıyor,buı krem oraya hemen takviye yapar,kızaran ve soyulan yeri çok kısa sürede takviye yapar ve bir müddet sonra orayı mükemmel hale getirir.

Dediğimi al ve uygula,gel burda sonucu yaz.Bekliyorum.

Not:Bu krem doktorun bana uzun yıllar önce verrdğği bir kremdir,rahatlıkla alabailirsin ve uygulayabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: barman

Yok bendeki farklı durum. Geçiçi felan değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 30 Mart 2009; 22:17:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: faho

Sendeki sorun bende de oluyor;stres,yemek alışkanlığı ve bünye olayı;dediklerini çok iyi anlıyorum.

Kardeş;yarın eczaneye gidip: "NERİSSONA C KREM" alıyorsun,Hiçbirşeyin kalmıyor,buı krem oraya hemen takviye yapar,kızaran ve soyulan yeri çok kısa sürede takviye yapar ve bir müddet sonra orayı mükemmel hale getirir.

Dediğimi al ve uygula,gel burda sonucu yaz.Bekliyorum.

Not:Bu krem doktorun bana uzun yıllar önce verrdğği bir kremdir,rahatlıkla alabailirsin ve uygulayabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: barman

Yok bendeki farklı durum. Geçiçi felan değil yani.

dediğin kadar etkilimi, benimde burun kenarlarım soyuluyor yanak bölgelerimde biraz kepeklemeye benzer şeyler var ama yıkayınca veya krem sürünce gidiyor.

• Dostum Alman patentlibir krem ve mükemmel bir krem,bünyeye bağlı olarak 1 gün ya da en geç 3 günde mükemmel,kozmetik açıdan harika ve sorunsuz bir burna sahip olabilirsin,Ya al yarın bir tane gel sonucunu yaz ,daha ne diyeyim.Hem ucuz da bir krem,sanırım 8 ytl civarı .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.