Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sadettinz S kullanıcısına yanıt
    bu hesapta bir yanlışlık yokmu 1.68 boy 20" kadro çok garip ben bu işten birşey anlamadım bende sedona 345 alacağım normalde 17" e bile binince apışarasına hafif baskı yapıyor iç bacak boyu 75 cm sedona 345 17" bana uygunmudur sadece bunu söyleyin bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dağınık -- 23 Haziran 2014; 11:45:50 >

• dağınık kullanıcısına yanıt
    Aslen hesap hatası seçtiğiniz bisiklet türünden dolayı ortaya çıkıyor. Kullandığınız hesaplama aracı yarış bisikletlerine yönelik, farklı geometrileri nedeniyle yarış bisikletlerinde kadro seçimi biraz daha farklıdır. Salcano city serisi bisikletler aslen hibrit grubunda olmakla beraber dağ bisikletlerine daha yakın geometriye sahiptir. Hesaplamanızı dağ bisikleti aracı ile yaparsanız 16" - 16.5" tavsiye edildiğini görebilirsiniz. Hafif baskı yapan bisiklet kadrosu uzun turlar için kullanışlıdır, manevralarda hakimiyeti biraz daha güçtür. Bulabiliyorsanız 16" almaya bakın.
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, ilk başlarda carraro modellerine bakınıyordum hepsi 18" daha sonra sedona 345 önerdiler en küçük boyu 17" . Okul dönemi hafta içleri 15km kampüs pedallamayı hafta sonları ise 40km ufak gezintilere çıkmayı planlıyorum köylere felanda gireceğim için hibrit bir model düşünüyorum max 1500 başka bir model önerebilirmiiniz?
  • Arkadaşlar,130 kg. taşıyacak şehir bisikleti tavsiyesine ihtiyacım var.Bilen varsa yardımcı olmasını rica ederim.
  • dağınık kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla Mosso 771 serisi hibrit bisikletler 16" kadro ile üretiliyor. Donanım düzeylerine bakıldığında fiyat / performans oranı son derece yüksek bisikletler olduğu için ihtiyacınızın tam karşılığı olabilir. DMV düz maşa, SMV amortisörlü maşa serisidir. Aralarında 100 TL gibi bir fark var.
  • kurtbaba63 K kullanıcısına yanıt
    130 kg taşıyabilecek şehir bisikletleri mevcut, fakat bütçe konusu biraz problem olabilir. Aşağıdaki bağlantılarda, Trek ve Specialized markalarının modellerine göre maksimum sürücü ağırlığı bilgisini içeren linkler mevcut.

www.trekbikes.com
    Not Found | Trek Bikes
    http://www.trekbikes.com/faq/questions.php?questionid=104

Burada 300 lbs (136 kg) kapasiteli modelleri siteden karşılaştırıp inceleyebilirsiniz. Mesela Trek markasında Dual Sport DS 8.2 bu sınıfa girer, fiyatı da sitesinde yazan rakama göre 590 euro.

Teşekkür ederim ilginize.
  • O bisiklet söyle bu bisiklet söyle demişsiniz iyi de bu donanımların mantığını anlatırsanız daha güzel olacak. Kadro neye yarıyor mesela?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir bisiklette farklı işlevleri olan onlarca farklı parça ve sistem bulunur, üstelik bunların farklı kombinasyonları da mümkün. Hepsini birer birer anlatmaya kalkarsak büyük boy bir kitap çıkar ortaya. En güzeli merak ettiğiniz sistem hakkında google'a soru sormanız. Kadro dediğimiz kısım bisikletin ana iskeletini oluşturan gövdesidir. Aşağıda birkaç resmini ekledim.

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri

• Merhabalar ;
    Yıllardır bisiklet kullanmıyorum fakat hem ulaşımdan tasarruf hemde spor yapmak amacıyla bisiklet almayı düşünüyorum.
    Gitmeyi planladığım mesafe ortalama 4,5-5 km
    171 boyunda 76 kiloyum.
    Bütçem çok fazla değil 250-350 arası fakat temiz ikinci el de olabilir.

Bisikletlerden ve özelliklerinden hiç anlamadığım için tavsiyelerinizi rica ediyorum.
  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Konunun başında, ilk mesajda belirtilen modellerden şu anda alınabilir olanları Salcano City Fun serisinin 60 ve 70 modelleri. Onları da ortalama 500-550 TL fiyatlara alabiliyorsunuz. Daha düşük fiyatlarda tavsiye edilebilecek nitelikte şehir bisikleti malesef mevcut değil. Dağ bisikletleri için 450 TL fiyatla bazı modeller var ama onlar da buranın konusu değil. Elinizden geldiğince bütçeyi 500 TL'ye yükseltmeye bakın.
    Kusura bakmayın konu hakkında çok bilgim yok ama dağ bisikleti modelini alıp şehirde kullansam ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım. Ayrıca bütçeyi yükseltmem mümkün değil ikinci el tavsiye eder misiniz ?
  • PyRRhiC P kullanıcısına yanıt
    Doğrusu şehir içinde şehir bisikletini kullanmaktır, ancak "dağ bisikletleri şehirde kullanılamaz" gibi bir kural var olmadığı gibi, etrafınıza baktığınızda asfalt yolda ilerleyen çoğu iki tekerin bir dağ bisikletine takılı olduğunu görürsünüz. Burada sıkıntılı olan, arazi şartlarına göre dizayn edilen geometrileri ve lastikleri ile dağ bisikletleri asfalt zeminde aşırı yorucu bir sürüş tecrübesi yaşatır. Daha düz asfalt lastiği takılarak bu durum bir nebze iyileştirilse de, asla bir şehir bisikletinin performansını yakalayamazsınız. Özellikle giriş sınıfı dağ bisikletleri sırf şekil olsun diye çift amortisörlü olarak satılır, ki gördüğünüz yerde uzaklaşın. İkinci elde temiz bulabiliyorsanız almanızda sakınca yok, fakat iyi kalitede şehir bisikletlerini o rakamlara bulmanız problem olabilir. Dağ bisikleti için ise dediğim gibi bu konudan tavsiye verilmemekte.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.
  • N11de 50 tl indirim oldugu icin ordan almaliyim.Sitede city fun 70 modeli yok 60 alsak yokuslarda asiri fark edermi? 470 tlye 9 taksit alacagim.Bulundugun yerde satan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydenz -- 25 Haziran 2014; 2:01:57 >
  • Aydenz kullanıcısına yanıt
    City Fun 60 modelinde kilitlenebilir maşa bulunmadığı için yokuş performansı hissedilir derecede düşecektir, fakat CF70 bulamıyorsanız bisikletsiz de kalmayınız. Yokuş çıkmak bisikletten fazla sizin performansınıza bağlı olduğu için kondüsyonunuz yükseldikçe daha rahat edersiniz. Bisiklet mekaniğinden biraz anlarım derseniz aldıktan sonra rubleyi TZ37 megarange ile değiştirip yokuşta ciddi fark yaratabilirsiniz, 30 TL kadar bir fiyatı var. Son olarak ilerde elinize bir miktar para geçtiğinde maşayı daha üst seviye kilitli bir model ile değiştirip keyfinize bakabilirsiniz. Fiyat ortalama 40 euro seviyesinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Arkadaşlar, sıcak fırsatlardaki konu tek bisiklet üzerinden açıldı fakat tamamen tavsiye konusuna dönüştü. İnsanların sıcak fırsat heveslerini köreltmemek adına, buraya konu açmayı uygun gördüm.

Baştan söyleyeyim; konuda dağ bisikleti tavsiyeleri yer almayacak. Dağ bisikletlerinden pek anlamıyorum, ilgi alanıma girmiyor. O yüzden boşuna "şu olur mu, bu nasıl" gibi şeyler sormayın. Bunun için bir başka arkadaş başlık açarsa, oradan yardım alırsınız. Ayrıca şehir bisikleti diye satılan 26" jantlı modelleri şehir bisikletinden saymıyorum. Onları da konuya dahil etmezsek sevinirim. Dağ bisikletinden bozma, ne idüğü belirsiz modeller.

Sınıflandırma kabaca olacak. Fiyat, belli başlı donanımlar ve satıldığı yerlerin adresini koyacağım. Her bisikletin standart bir liste fiyatı olduğunu, o fiyat üzerinden bayilerde duruma göre nakitte %10 indirim alabileceğinizi unutmayın. Hatta önceki yıllardan elde kalan stoklarda %20 ve üzeri indirimler alabilirsiniz.

Türkiye'de bisiklet satışlarının merkezi Eminönü/Sirkeci hattında yer almakta. Yakın olanlar mutlaka gidip pazarlık etmeli. Fakat saygılı, efendi adamlar beklemeyin karşınızda. Çok defa örnekleri aktarıldı buralara, çok sıkıntılı insanlar var. Yüz göz olmak istemeyenler kurumsal firmalara, hatta direkt olarak internete yönelmeliler.

500 TL'YE KADAR DÜZ MAŞALI MODELLER

Ammaco CS200

Alüminyum kadro. Giriş seviyesi aktarma organları, Shimano Tourney aktarıcılar, vites kolları, dişliler. Salcano City Sport serisinin farklı bir etiketli piyasaya sürülmüş hali. Şehirde, turda rahatlıkla kullanılabilir. Çamurluk ve diğer aksesuarları takmaya uygun.

Claudbutler CBR City Sport L700

Alüminyum kadro. Giriş seviyesi aktarma organları, Shimano Tourney aktarıcılar, vites kolları, dişliler. Salcano City Sport serisinin farklı bir etiketli piyasaya sürülmüş hali. Şehirde, turda rahatlıkla kullanılabilir. Çamurluk ve diğer aksesuarları takmaya uygun. Üstteki modelin kopyası sayılır.

http://www.hepsiburada.com/liste/claudbutler-cbr-city-sport-l700-shimano-21-vites-kadin-sehir-bisikleti/productDetails.aspx?productId=sporsalcbrcsl&categoryId=27058700

Kawasaki Patrol

Alüminyum kadro. Giriş seviyesi aktarma organları; Shimano Tourney ön-arka aktarıcılar, vites kolları, dişliler.

500 - 750 TL ARASI DÜZ MAŞALI MODELLER

Kawasaki Rose

Alüminyum kadro. Giriş seviyesi aktarma organları; Shimano Tourney ön-arka aktarıcılar, vites kolları, dişliler. Bayanlar için tasarlanmış fakat erkek kullanınca gitmemezlik etmez, merak etmeyin.

Salcano City Fun 70 VR

Alüminyum kadro. Giriş seviyesi aktarma organları; Shimano Tourney ön-arka aktarıcılar, vites kolları, dişliler.

www.dogabisiklet.com
    dogabisiklet.com | Şimdi Bisiklet Zamanı...
    http://www.dogabisiklet.com/SALCANO-CITY-FUN-70-VR-M,PR-2736.html

500 - 750 TL ARASI AMORTİSÖRLÜ MODELLER

Salcano City Fun 60 ve Lady

750 - 1000 TL ARASI DÜZ MAŞALI MODELLER

Fuji Absolute 2.3

Alüminyum kadro. Altus-Tourney aktarıcılar. Vuelta aynakol, Sunrun ruble, KMC zincir, Tektro frenler. Oval (Fuji'nin markası) bileşenler. Hafif, seri bir bisiklet. Kesinlikle tavsiye edeceğim modellerden biri bu bütçelerde.

1000 - 1500 TL ARASI DÜZ MAŞALI MODELLER VE YOL MODELLERİ

Mosso 771 DMV

7005 alüminyum, 3 kez dipçiklenmiş kadro. Shimano Acera aktarıcılar, frenler, dişliler, aynakol. Kısacası hemen hemen Acera set ile donatılmış bir model. 27 vitese sahip. Kesinlikle önereceğim modellerden biri. 12 kilogramlık pedalsız ağırlık yazılmış. İdeal.

Fuji Absolute 2.1

Absolute 2.3'ün Alivio arka aktarıcılı olanı denebilir. Pek fark yok. Mosso kadar cazip durmasa da alınabilir. 24 vitesli sistem. 2014 model olması, 12 kilogram sınırında olması ve Fuji olması nedeniyle listeye almakta beis görmüyorum.

melsa.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://melsa.com.tr/index.asp?modul=urundetay&Gid=116&marka=3&id=686

Sedona 310

6061 alüminyum kadro. Shimano Tourney, Altus, Acera karışımı bileşenler. Giriş seviyesi diğer aksamlar. Tur bisikletine, cyclocross olarak modifiye edilmeye müsait. Eski ismi 321. Popüler bir model. Yine bir Mosso kadar donanımlı değil ama Sedona'nın çizgisine yaraşır bir F/P ortalaması var. Önerebilirim.

Sedona 610

Giriş seviyesinde, 6061 alüminyum kadrolu, Shimano Claris (2x8 sistem) ile donatılmış bir model. İllaki sıfır olsun, param da bu kadar diyorsanız, düşünebilirsiniz. Yalnız jant takviyesi gerekir. Kendi etiketlerini taşıyan, hafif yüksek profil jantlar var üzerinde. Pek verimli olacağını düşünmüyorum. Fakat renkler, tasarım, bu fiyatlarda rakipsiz kanımca.

DEVAMINI EKLEYECEĞİM. ŞİMDİLİK KONUYU AÇMIŞ OLMAK ADINA BUNLARI KOYUYORUM.

bu listeye B'twin Fit5'i de eklemekte fayda var;
    www.decathlon.com.tr
    Decathlon | Türkiye'nin En Büyük Spor Giyim ve Malzeme Mağazası
    http://www.decathlon.com.tr/fit-500-yol-bisikleti-id_8239798.html

• 1000-1500 arasına whistle modoc xenon da ekle campognolo donanımı var bayağı sağlam bir bisiklet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 30 Haziran 2014; 15:19:14 >
  • Hergun ise gidip gelirken asfalt ustunde yaklasik 10 km (5 gidis - 5 gelis) mesafe kat edecegim.Birisi bisikleti aklima soktu. 187 cm boyunda 110 kiloyum. Sehir bisikletlerinin tiplerini sevmiyorum. Tasarimi da degisik yagmurlu havalarda da ustumu basimi cok batirmayacagim yani genis camurluklu mu olur nasi olur tamda bilmiyorum bi bisiklet istiyorum.1400 tl ye kadar cikabilirim. Ciddi manada tavsiyelerinizi bekliyorum 1-2 gun icerisinde almayi planliyorum.

• StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bütçeye göre alınabilecek en uygun bisikletler fiyat sıralamasına göre şöyle :

1- Salcano City Sport 10 - 1089 TL (Hidrolik Fren - Gerektiğinde çamurluk takılabilir)
    2- Mosso 771 SMV Acera - 1230 TL (V Fren - Full Acera Set - Çamurluk montaj deliği mevcut)
    3- Carraro Sportive 227 - 1314 TL (Hidrolik Fren - Çamurluk montaj deliği mevcut)
    4- Merida Crossway 40 V - 1350 TL (V Fren - Çamurluk montaj deliği mevcut)

Bu dördü arasında Mosso hafifiliğiyle ve komple Acera komponent kullanımıyla diğerlerinden ayrılıyor. Hidrolik frende ise Salcano'nun bariz fiyat avantajı var, ayrıca lastikleri continental country plus. Carraro Sportive çok tutulan, forumda da ciddi kullanıcısı olan, hiç şikayet edeni görmediğim bir seri. Merida ise zaten dünya markası. Seçim yapmak zor. Bütçe düşünülürse Salcano fiyatına göre gayet yeterli donanıma sahip. Görsellik için Carraro ve Merida daha önde çarpışıyor gibi. Bisikleti oluşturan parçalar ve hafiflik konusunda ise Mosso hepsini geride bırakıyor. V fren ve hidrolik disk fren arasındaki farkı sizin kullanım ortamınız belirler. Yağışlı havalarda ve zor ortam koşullarında hidrolik fren daha etkiliyken, standart şehir içi kullanımda V fren bakım kolaylığı ve düşük maliyeti ile avantajlı. Ayrıca uzun yollarda parça bulunabilirliği düşünüldüğünde, turlara katılma planları için V fren tercih edilmeli. Son olarak bütçe sıkıntısı olmadığını varsayarak kendime göre tercih sıralamasını yapayım :

1- Mosso
    2- Merida
    3- Carraro
    4- Salcano

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.