Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana da bir yardımcı olursanız memnun olurum :)
    kız kardeşim için bir bisiklet bakıyorum kardeş dediysem 30 yaşında boy 1,65 kilo 90 şehir bisikleti tercih nedeni kullanım sürekli asfalt ve sahilde gezinti şeklinde olacak bütçe ise maksimum 850 civarı benim bulabildiğim modelleri şunlar bir bakıp yorum yapabilir misiniz hatta yeni bir şeylerde önerirseniz kabulümdür :)

www.spordunyasi.com
    Spordunyasi.com | Koşu Bandı Ve Spor Ürünleri
    http://www.spordunyasi.com/store/ProductDetails.aspx?productid=91846&ref=akakce&v=1.22.2

www.decathlon.com.tr
    Decathlon | Türkiye'nin En Büyük Spor Giyim ve Malzeme Mağazası
    http://www.decathlon.com.tr/elops-3-ehir-bisikleti-id_8245409.html

umitbisiklet.com.tr
    IIS 7.5 Detailed Error - 404.0 - Not Found
    http://umitbisiklet.com.tr/urun-detay.asp?PrID=168

www.decathlon.com.tr
    Decathlon | Türkiye'nin En Büyük Spor Giyim ve Malzeme Mağazası
    http://www.decathlon.com.tr/original-5-ehir-bisikleti-id_8165507.html

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airsnow -- 17 Haziran 2014; 9:57:03 >
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airsnow -- 17 Haziran 2014; 0:06:23 >
  • airsnow A kullanıcısına yanıt
    Cevap için aynı mesajı üst üste tekrarlamanızın hiç gereği olmadığını, üstüne ciddi şekilde kirlilik yaratıcı ve sinir bozucu olduğunu söyleyelim. Bunu tekrarlamanız halinde forumdan uzaklaştırılmanız dahi söz konusu olabilir, lütfen yapmayın.
    Sorunuza cevap olarak ise Carraro Sportive 222 alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsch

sedona 345 ve crossway 40v arasında kalmıştım. 3 hafta önce 40v aldım ama binmek cuma günü nasip oldu.

o beni hatırlamasada satıcıyı tanırım, çocukluğumun bisikletçisi. samimiyetine güvenirim, bana söyledikleri;
    1- merida da kadroya para verirsin dedi. kadro geometrileri sınıfında çok iyiymiş ve sağlammış. kadroyla ilgili hiç bir sıkıntı yaşamayacağına kefilim diyor. sedona 345'de elinde vardı ama beni 40v konusunda ikna etti. parasını ödeyip 3 hafta sonra teslim aldığım için dükkana gelen senin bisikleti soruyor dedi :) v fren 52cm kadronun sonuncusunu ben almışım, satış olarak bu sene merida resmen patlama yapmış.. 268 bisikletten 40 küsür tane kaldı diyor.

Buradan Küçükyalı Tandem bisikletten aldığınızı anlıyoruz Bana da crosswayi 100ü alırken Merida patladı 270 tane merida sipariş ettim herkes bana gülüyordu ama kalmadı işte falan demişti.
    Schwalbe lastik daha dayanıklıymış ama daha ağır sanırım. Orjinal lastik 1-2 kere patlarsa o zaman başka lastiğe geçilebilir. Bende bir patlama olmadı daha.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    evet oradan bahsediyorum :) lastik ağırlığı kadro veya maşa ağırlığına göre akıcılığı etkilemesi anlamında çok daha önemli faktör (arabada 14 ve 16" jant ağırlığından kaynaklı yakıt tüketimi ve performansı etkilemesinden kıyas yapabilirsiniz).
  • Bisan Sırano iyimidir? Başkentdepo sitesinde kargo dahil 311 TL 26 jant SUNRUN vites

• parodi35 P kullanıcısına yanıt
    Çocukluğumuzda bindiğimiz bisikletlere benzer şekilde, demirden mamül bir bisiklettir. Ağırlığından ötürü uzak durulması tavsiye edilir. Düşük bütçeler için en uygun giriş sınıfı şehir bisikleti Salcano City Fun 70 veya 60 modelleridir.

• kawasaki patrol
    --
    salcano city fun 70

iksinden birini alıcam bu hafta içinde hatta şimdi bakmaya gidiyorum ama aklıma birşey takıldı
    kawasaki alüminyum kadro
    salcanoda kadro değerine 700 yazmışlar bu çelik kadro mu ? 700ün anlamı nedir ?

• grejuva6 kullanıcısına yanıt
    Salcano City Fun 70 fiyatına göre en yüksek performansa sahip bisikletlerden biridir. Maşası haricinde alüminyum kadroludur. Sabit maşalı olup yaklaşık 13 kg ağırlıktadır. Amortisörlü maşası bulunan City Fun 60 modelinden ortalama 1.5 kg hafiftir. Salcano sitesinde yer alan 700 ifadesi aslında jant/teker boyutunu ifade eder. 700C 28" jantlı bisikletlerde genel olarak kullanılan ölçüdür. Kadro ölçüsü cm veya inç üzerinden belirtilir. 46-51-53 cm veya 18"-20" gibi ölçülerdedir. Boyunuza göre kadro seçimi ile ilgili bu forumda tonla yazı vardır, gidip almadan önce birini okumanızda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

İlk sayfada bulunan 500 tl ye kadar olanlar ammaco ve cloutbutler maalesef stoklarda yok ve resmide kendiside hiç bir sitede çıkmıyor. Üçüncü sıradakı kawasaki ise sadece lila renkle satışta. 500 Tl ye kadar yeni alternatif bekliyoruz.

Konuyu açan arkadaş bir el atsa iyi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Salcano City Fun 70 fiyatına göre en yüksek performansa sahip bisikletlerden biridir. Maşası haricinde alüminyum kadroludur. Sabit maşalı olup yaklaşık 13 kg ağırlıktadır. Amortisörlü maşası bulunan City Fun 60 modelinden ortalama 1.5 kg hafiftir. Salcano sitesinde yer alan 700 ifadesi aslında jant/teker boyutunu ifade eder. 700C 28" jantlı bisikletlerde genel olarak kullanılan ölçüdür. Kadro ölçüsü cm veya inç üzerinden belirtilir. 46-51-53 cm veya 18"-20" gibi ölçülerdedir. Boyunuza göre kadro seçimi ile ilgili bu forumda tonla yazı vardır, gidip almadan önce birini okumanızda fayda var.

hocam city fun ile ilgili yazdığınızdan dolayı birşey soracağım. Bende city fun 60-70 ile ng650 arasında kaldım.. Arazi ve dağlık alanlara girmeyeceğim fakat malum yollarımız bozuk ve bisikleti sert kullanırım. Genelde sahilde, yolda ve şehir içinde kullanırım. City modeli alsam dayanıksız olabilir mi ? korkuyorum lastik patlaması vb durumlar. Ng650(dağ bisikleti) alsam yolda yoracak ve dağa bayıra çıkmayacağım için yorucu olabilir diye düşünüyorum fakat daha dayanıklı olur diyorlar.. sizce ne yapmalıyım ?

• halikarnasss kullanıcısına yanıt
    Tekerin ince oluşunun lastik patlamasına etkisi oldukça sınırlıdır, city sport serisiyle gelen continental country plus tekerlekler ile hiç patlama olmadan 3500 km yol pedallayan bir arkadaşımız olmuştu. Bir City Fun şehir bisikletinin NG650 dağ bisikletine göre en zayıf kalacağı yer jant setleridir. Daha büyük boyda jantlar, daha uzun teller anlamına gelir. Stabilize ve toprak zeminde pek sorun çıkarmaz, tabi performans beklememek şartıyla. Sert kullanımdan kasıt kaldırımlardan uçmak ise jant akorunun kısa sürede kaçması beklenir.
    NG650'ye dişsiz teker takarak bir şehir bisikleti elde edemezsiniz belki, ama bir nebze sürüşü kolaylaştırabilir. Eğer bisikletinizi hunharca yollara vurma alışkanlığınız varsa, tercihinizi NG650+ince teker'den yana yapın derim. :)
  • Arkadaşlar,130 kg.186 cm boyunda,52 yaşındayım.Günlük sportif aktiviteleri yapmak için 28'' ufak tefek eşyalarıda taşıyabilecek(birkaç ekmek,1 kg domates vb.) çamurluklu bir bisiklet almak istiyorum.Fiyatı 1.250 tl civarında olabilir.Ne tavsiye edersiniz?Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

bahsettiğiniz yazıları okudum. ben özellikle bu model için sordum çünki hiç bir yerde kadronun boyutu hakkında düzgün bir bilgiye rastlamadım
    şimdi bir toptancıdan sipariş edicem ucuz olacak ama gelmesi 1 haftayı bulucak adamın elindede yok boyum için uygun mu değilmi bilmiyorum getirmesi için ücreti evelden vermem gerek ..,

acaba bu city fun 60 veya 70 kadroları standart mı , benim için uygun mudur

170 boy 81cm bacak boyum var (kasığa kadar)

• Genelde Fenerbahçe-Bostancı Sahil yolunda binmek için Bisiklet almayı düşünüyorum ve yardımınıza ihtiyacım var. Aklım da üç model var.

Bunların ikisi Mosso 771 Dmv Acera 27 ve Carraro Sportive 225.

Siz hangisini tavsiye edersiniz?

Bisiklet konusunda ki üçüncü tercihim ise sadece sahil yolunda bineceğimden dolayı 1000 TL seviyesine kadar çıkmayıp Salcano City Fun 70 alırsam sizce doğru bir karar vermiş olurmuyum.

Şimdiden teşekkür ederim.
  • @grujeva6

Yakınlarda varsa bir bayide boyunu denemenizi tavsiye ederim. Bacak boyunuzu doğru olarak ölçmek için elinize hafif büyük ve kalınca bir kitap alıp duvara sırtınızı yaslayın. Kitabı bacaklarınızın arasında en yukarı noktaya değecek kadar kaldırıp tutun ve düz olması için duvara dayayın. Bu haldeyken metreyle kitabın üstünden yere mesafeyi ölçün. 1.70 boyda 81 cm bacak boyu pek olası değil çünkü. Ortalama olarak 17" yani 43cm kadrolu bir bisiklet sizin için ideal. Lakin Salcano city serisi 18" - 46cm boydan başlar. Bu nedenle bir görmeniz en doğrusu.

@insua

Düşündüğünüz iki model de fiyat / performans canavarı, seçim yapmak biraz zor. Sportive 225 özellikle hidrolik disk fren ve kilitlenebilir maşası ile farklılaşıyor. Hidrolik fren Fenerbahçe - Bostancı arasında olmazsa olmaz değil, fakat kullanıcılar genel anlamda memnunlar. Uzak mesafelere de gitmeyeceğinize göre bakım ve parça problemini düşünmenize gerek yok. Amortisörlü maşa sizin güzergahta tamamen gereksiz. Bisikletinize fazladan 2kg ağırlık yapmaktan fazla pek işe yaramayacak. Hafif araziye çıkma planınız varsa, orada işe yarayabilir. Mosso 771 DMV ise kesinlikle benim aklımdaki model. Forumda görünüşü pek beğenilmese de fiyatına göre teknik özellikleri muazzam derecede iyi. Full acera komponentler kullanan, 12,5 kg'ı geçmeyen, düz alüminyum maşalı, V frenli canavar gibi bir bisiklet. Herkesin beğenisi farklı olabilir, ben tercihimi Mosso'dan yana yapardım.
    City Fun 70 malum alt giriş seviyesinde çok tutulan bir model. Forumda da pek çok kullanıcısı olan, fiyatını tamamen hak eden bir bisiklet. İmkanınız kısıtlıysa pekala düşünebilirsiniz. Bununla beraber alacağınız bisikletten performans beklediğinizde ve uzun yıllar kullanmak istediğinizde tabiki bir Mosso veya Carraro ile aynı sonucu almanız mümkün değil. Kendim için tercih sıralaması yapacak olsam :

1- 771 DMV
    2- Sportive 224
    3- Sportive 225
    4- Sedona 300S
    5- City Fun 70

şeklinde olurdu

• Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bugün iki bisikletide görme imkanım oldu ve yüksek ihtimalle yarın sabah gidip Mosso 771 i alacağım.

Sizden ikinci ricam şu ilanda ki Bisiklet için yorumunuz olacak. Arkadaşım için de bunu almayı düşünüyoruz.

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    cevabınız için sağolun,, bahsettiğiniz şekildede ölçtüm gene 81 geldiki gayet normal bu. şu sitedede
    seçim için verilen değerlerdede aynı seçenekler var 1.70 boya 81 cm neyse bu önemli değil benim için kötü olan deneme şansım yok baktım çünki heryere kimse getirmemiş getirmek için satın almam gerek

• Diğer ekipmanı yurtdışından ilanda verilenin çok altında rakamlara getirebildiğinizi göze alırsak, standard bir City Fun 70 üzerine Tektro fren ve Continental lastik ilavesi olmuş diyebiliriz. Fiyat çok pahalı değil, ancak ucuz da değil. İkinci elde bu bisikletin değeri maks. 450 TL, üzerindeki ekipmanla birlikte 650 TL'ye alınabilir. Satıcıyı 600'e ikna edebilirseniz tabiki çok uygun olur.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.