Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, bu aralar bisiklet alma fikri var kafamda. 1 haftadır ufak çaplı araştırmalar yapıyorum ancak bir de sizden tavsiye almak istedim. 1000- 1500 tl arasında V fren ve olabildiğince hafif bir bisiklet öneriniz var mı ? Frenlerinin konumlandırılışı sebebiyle yol bisikletlerine çok sıcak bakmıyorum açıkçası. (Belki de büyütüyorum bu olayı ancak kontrol açısından rahatsız olabileceğini düşündüm nedense.)
  • bisiklete yeni başlıyor sayılırım ve çok anlamıyorum biraz araştırma yaptım ve salcano ve sedona gibi bisiklet markaları hakkında pek de olumlu olmayan bazı yorumlar okudum whistle ya da scott gibi markalar sanırım daha iyiymiş bu konuda bana bi yardimci olsanız... boyum 1.63 ve bana göre kaliteli bi şehir bisikleti istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melinoe -- 6 Temmuz 2014; 13:51:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Karadeniz de ve Erzurum da yaşıyorum bu yıl ilçeler arası ve belki şehirler arası tur yapmayı ve günü birlik bisiklet turları yapmayı planlıyorum. Bin lira altı bir bisiklet arıyorum. Turlarım uzun olursa yük takılabilecek bir model arıyorum. Fiyat performans İyi olursa sevinirim.
    Neler önerile bilir?

• Haftasonu oldukça yoğun bir eğitim programım olduğu için cevap yazamadım. Hemen ilgileneyim.

@Ralpo

Bisiklet seçiminizi yaparken önceliği bisikleti kullanacağınız rotayı ve kullanım şeklini belirlemeye verin. Sadece asfalt ve hafif arazi koşullarında sürüş yapmak için şehir bisikleti, arazi şartlarına çıkabilmek için dağ bisikleti, yolda yüksek hızda sürüş için dağ bisikleti tercih etmeniz gerekecek. Şehir bisikletinin sizin için en uygun tercih olduğunu varsayarak, 1500 TL'ye kadar en hafif ve yüksek donanımlı, V frenli modellerin Mosso 771 DMV ve SMV olduğunu söyleyebilirim. DMV daha hafif olan düz maşa, SMV ise amortisörlü maşa modellerine ait kodlardır. Her iki modelde de tüm komponentler Shimano Acera grubundandır.

@meloine

Salcano, Sedona ve Carraro/Bianchi yerli üreticiler grubunda olup gayet nitelikli ürünleri bulunan firmalardır. 1500 TL altı modellerinde Scott, Trek, Cannondale gibi yabancı üreticilerin benzer fiyatlı modellerine nazaran daha yüksek donanım sunulur. Bir Sedona 301 kullanıcısı olarak okuduğunuz olumsuz yorumların geneli yansıtmadığını düşünüyorum. Siz bütçenizi belirleyin, biz size uygun modeller önerelim.

@tozyet

Tur bisikletleri konusunda oldukça fazla seçenek mevcut. Beklentiniz yükseldikçe, fiyatlar da doğru orantılı olarak yükseliyor. Sizde bütçenizi kesinleştirirseniz, en uygun seçenekleri ortaya çıkarmak mümkün olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Haftasonu oldukça yoğun bir eğitim programım olduğu için cevap yazamadım. Hemen ilgileneyim.

@Ralpo

Bisiklet seçiminizi yaparken önceliği bisikleti kullanacağınız rotayı ve kullanım şeklini belirlemeye verin. Sadece asfalt ve hafif arazi koşullarında sürüş yapmak için şehir bisikleti, arazi şartlarına çıkabilmek için dağ bisikleti, yolda yüksek hızda sürüş için dağ bisikleti tercih etmeniz gerekecek. Şehir bisikletinin sizin için en uygun tercih olduğunu varsayarak, 1500 TL'ye kadar en hafif ve yüksek donanımlı, V frenli modellerin Mosso 771 DMV ve SMV olduğunu söyleyebilirim. DMV daha hafif olan düz maşa, SMV ise amortisörlü maşa modellerine ait kodlardır. Her iki modelde de tüm komponentler Shimano Acera grubundandır.

@meloine

Salcano, Sedona ve Carraro/Bianchi yerli üreticiler grubunda olup gayet nitelikli ürünleri bulunan firmalardır. 1500 TL altı modellerinde Scott, Trek, Cannondale gibi yabancı üreticilerin benzer fiyatlı modellerine nazaran daha yüksek donanım sunulur. Bir Sedona 301 kullanıcısı olarak okuduğunuz olumsuz yorumların geneli yansıtmadığını düşünüyorum. Siz bütçenizi belirleyin, biz size uygun modeller önerelim.

@tozyet

Tur bisikletleri konusunda oldukça fazla seçenek mevcut. Beklentiniz yükseldikçe, fiyatlar da doğru orantılı olarak yükseliyor. Sizde bütçenizi kesinleştirirseniz, en uygun seçenekleri ortaya çıkarmak mümkün olur.

750 civarı f\p ürünü ne önerirsiniz

• tozyet kullanıcısına yanıt
    Tur bisikletlerinin mümkün olduğunca yolda bakım yapılabilir tarzda seçilmesi gerekiyor. Bu durumda V fren sistemine sahip bir model uygun olabilir. Belirttiğiniz fiyat aralığındaki en popüler iki model şunlardır :
    1- Carraro Sportive 224
    2- Salcano City Sport 40

Bunlar arasından beğendiğinizi alabilirsiniz. İkinci ellere de göz atabilirsiniz, bazen uygun fiyatlı fırsatlar çıkabiliyor.
  • Merhabalar

İşim gereği okuldan eve bisiklet ile gitmek istiyorum. Biraz araştırma yaptım teorik olarak 😊 ama pratikte tecrübelerden fikir almak istiyorum.

Ben karadenizin şirin bir ilçesindeyim. Bilenler bilir karadeniz şehirleri önce düz sonra ardından amansız yokuşlarla oluşmuş şehirlerdir. Şehir bisikletlerine bakıyordum. Ama bu yokuşlar ve karadenizin başladı mı bitmek bilmez yağmurları beni korkutyor. 😊

Açıkcası tam olarak nasıl bir şey almalıyım bilmiyorum kafam çok karışık. İstanbul ya da ankara gibi şehirlerde yaşasam alırım bir katlanır bisiklet rahatıma bakarım ama karadenizde her daim asfalt veya yokuşsuz yol bulmak zor. Acaba neye yönelmeliyim.

Bu arada 28 yaşındayım. 1,80 cm boy 95 kilo bacak boyum yaklaşık 81 cm.

Cevaplayanlar için teşekkürler...

Edit: bütçem 1000 lira civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmsoyle -- 8 Temmuz 2014; 13:32:46 >
  • slmsoyle kullanıcısına yanıt
    Yoğunluktan ötürü biraz geç bir cevap oldu, kusura bakmayın. Bahsettiğiniz şartları (bozuk yollar, yağmur-çamur, yokuşlar) göz önüne aldığımızda, önden kilitlenebilir amortisörlü, hidrolik disk frenli ve mümkün mertebe hafif bir şehir bisikleti ile karşılaşırız. Ayrıca çamurluk takılabilir tarzda olmalı. Belirttiğiniz bütçelerde bu özelliğe sahip iki model mevcut: 1- Carraro Sportive 225 2- Salcano City Sport 20 (veya 10)
    Her iki model de çok tutulmakta, forumda da çok sayıda kullanıcısı mevcut. İnceleyip beğendiğinizi alabilirsiniz. Yokuş konusuna gelince, bu bisikletten önce sizin kondisyonunuzla ilgili bir durum. Başlarda biraz zorlanma ihtimaliniz var, ancak zamanla alışabilirsiniz. İlave olarak arka teker dişli grubunu (ruble) bisikletinizin komponentleri ile uyumlu bir "Mega Range" ruble ile değiştirme imkanınız var. Bunu yaparak en düşük viteste daha yavaş yol alırken daha rahat yokuş çıkabilirsiniz. Bisikletiniz ile uyumlu megarange ruble konusunda işten anlayan bir bisikletçiden yardım almanız daha doğru olur.

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Selamün aleyküm
    Ben bu zamana kadar acayip çok bisiklet araştırdım hep şehir bisikletleriydi baktıklarım ve az çok bilgi sahibi oldum üzerlerinde ama son günlerde başka bir yöne kaydı ilgim: YOL/YARIŞ BİSİKLETLERİ
    Her zaman bunlar konforsuz diye düşündüğüm bisikletler gözüme şirin görünmeye başladı türkiyenin en düz şehri konyada ikamet ettiğimi de düşünürsek bence gayet mantıklı bi düşünce gibi geldi bana .
    1200 hadi taş çatlasın 1.500 lirayla hız ve stabilitenin buluştuğu bir marka model belirleyemedim çünkü piyasasını bilmiyorum bi yardımınızı beklerim
    Diğer bi konu her ne kadar şehir bisikleti olsa da baya hafif ve hızlı denilen MERİDA T2 hakikaten parasını hakediyor mu merak ettim bu konu hakkında görüşleriniz neler??
    Hayırlı ramazanlar herkese...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mismis M kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam :)

Sedona 301 ve Salcano CF70 kullanıcısı olarak ağırlıklı giriş ve orta seviye şehir/tur bisikletleri üzerinde tavsiyeler vermeye çalışıyorum. Yol/yarış bisikletleri konusunda ise sadece yakın bir arkadaşıma ait olan Cube Cross Race ile tecrübem var. Karbon maşaya sahip bu 9.5 kg'lık canavarın 3500 TL gibi bir fiyatı bulunuyor. Şahsi fikrim yol/yarış kategorisine geçildiğinde güzel bir bisiklet için gereken bütçenin bir kırılma noktasına ulaştığı yönünde. Şehir/tur kategorisinde 1500 TL gibi bir bütçe ile gayet donanımlı bir bisiklete sahip olabiliyorken, yol/yarış klasmanında bir anda 2500 - 3500 TL gibi rakamlar konuşulmaya başlıyor.
    Tabiki daha uygun fiyatlı modeller de mevcut, ancak bir yarış bisikletinin hakkını verecek performansı yakalamak için bütçenizi yükseltmeniz gerekecek. Bu alanda yerli üretici Salcano'nun XRS 030 Apex modelini ilgi çekici buluyorum. Fiyatına göre gayet üst seviye donanım sunuyor, tabi kullanıcılarından daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bahsettiğiniz 1500 TL bütçe ile yine Salcano'nun XRS 040 Sora modeli alınabiliyor, ancak ne derece verimli olur bilemiyorum.
    Merida Speeder T2'ye gelecek olursak görüşüm fiyatını hakettiği yönünde. 10.5 kg ağırlığa sahip Tiagra komponentli bu modeli yakınlarda çokça görüyorum ve işçiliğinin üst seviye olduğunu söyleyebilirim. Benzer fiyata sahip Trek FX 7.2 modelinde alt seviye Altus/Alivio vites grubu kullanılmış. Evladiyelik bir şehir/tur bisikleti için T2 gözü kapalı alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinz -- 11 Temmuz 2014; 11:24:26 >

• Merhaba,

Sehir bisikleti almayi dusunuyorum.

Butcem 500 TL
    Eger farka degerse 750 TLye kadar cikabilirim.

Boy: 170 cm
    Kilo: 105 kg

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Simdiden Tesekkurler,
    teşekkürler yorumunuz için. siz yorum yazmadan bende biraz bir araştırma yaptım ve correra 224 modelini listeme eklemiştim. sizin söylediklerinizi de ekledim. araştırırken youtube da bir arkadaşın katlanır bisiklet ile olan maceralarını gördüm. katlanır bisiklete bir sempatizanlık başladı bende. acaba sizin fikriniz nedir
    Katlanır bisikletler son zamanlarda benim de aklımı kurcalamıyor değil. Gerektiğinde katlanıp kolayca taşınması, normak boyutlarda bir bisikletin giremeyeceği alanlarda muhafaza edilebilmesi çok hoş. Bununla birlikte üst seviye donanımlı ve yüksek fiyatlı modeller hariç düşük vites seçeneği yokuş performansını ciddi düşürecektir. Mesajınızda yol şartlarından bahsederken özellikle yokuşun altını çizdiğiniz için katlanır bir bisikletin size istediğiniz performansı sunamayacağını düşünüyorum. İlave olarak bu türdeki bisikletlerde boyut ile fiyat arasında bir ters orantı söz konusu. Yani seçtiğiniz Carraro Sportive 224 ile eşdeğer performansta bir katlanır bisiklet için yaklaşık 3 kat fazla para ödemeniz gerekecek.
    Sonuç olarak, katlanır bisikletler düz bir bölgede kullanım için çok cazip olmakla beraber, yokuş ağırlıklı yörelerde avantajlarını kaybedebiliyorlar. İlave olarak kaliteli modellerde fiyatlar da uçuşa geçiyor. Eğer saklama yeri büyük bir sorun değilse sizin durumunuz için öneremem.

yorumlarınız için teşekkürler

• Kliksanin kampanyasiyla city fun 60 450 tlye denk geliyor. 50 lira da bonus var.

Ben de bisiklet almayi dusunuyordum ama uzun sire bekliyeyim, kisin falan alirim diye dusundum. O zamana kadar koseye 3-5 kurus koyup 750-800 liralik bir bisiklet alacaktim. Ama simdi bu kampanya aklimi celmeye basladi. Sizce 400 liraya cityfun 60 mi yoksa 5-6 ay bekleyip 750 liralik bisiklet almak mi?(city fun 40 almayi dusunuyodum)

Mersinde sehirde kullanacagim. Zaman zaman 80-90 km lik turlara cikacagim. Yas 19 boy 170

Edit: soyle bir sey var 400 liraya city fun 60 alirsam aksesuar icin buyuk olcude para kalacak. Uzun yola cikmak icin gerekli cogu aksesuari alacagim. Cadir, bagaj, sele vs. ama city fun 40 alirsam cok fazla aksesuar alamam. Sizce hanhi secim daha mantikli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theJuDGe_41 -- 13 Temmuz 2014; 5:59:13 >
  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    City Fun Salcano'nun çok tutulan, fiyat performans oranı yüksek bir serisi. Kullanılan komponentler doğal olarak giriş seviyesi olsa da gündelik kullanım için fazlasıyla yeterli. Şehirler arası tur için de tercih edilebilir, ancak kaliteli donanımın daha az sorun anlamına geldiğini belirtmek gerekiyor. Ayrıca Fun 60 modelindeki maşanın oldukça kalitesiz ve kilitlenemeyen türde oluşu yolda karşınıza çıkacak yokuşlarda fazladan yorulmanız söz konusu.
    Tur için City Sport 40'ın daha uygun olduğunu düşünüyorum, ancak imkan kısıtlıysa City Fun 60 da iş görecektir

• Bence değerlendirin derim. Bugün gördüm şekli şemali çok karizmaydı! Hemde üzerinde SRAM var ve çok kaliteliydi.

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaero -- 13 Temmuz 2014; 12:34:35 >

merhabalar
    yine bir sorum olacak

ben katlanır bisiklette karar kıldım okula gittiğimde katlar gerekirse sınıfa çıkarırım. Bir de apartmanda 9 kattayım o yüzden katlanıra yöneldim. Mümkünse 7 vites dahon araştırıyorum. Sizin düşen nceniz veya tecrübeniz oldu mu bu konuda

• Arkadaşlar maksimum 500 TL bütçem var. Bu bütçeye neler alınabilir?

Boy: 178
    Kilo:68

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanki Bana Pele -- 13 Temmuz 2014; 17:00:19 >
    Hayırlı olsun diyelim. Katlanır bisikletler ile kuzenime ait Dahon vybe 7 modelinden biraz tecrübe sahibiyim. Katlayıp açması çok keyifli, az yer kaplaması da hoş. Fakat yokuş tırmanışı konusunda aynı şeyi söylemem biraz zor. Belki alıştıktan sonra daha rahat çıkılabilir. Gidonda bir miktar esneme oluyor, bu özellikle yokuşta güç uygularken hissediliyor. Aynakolda tek dişli olduğu için biraz zincir sesi de gelebiliyor ama pek önemli değil. Fiyat 1200TL civarında.
    Mosso 771 SMV alınabilecek bir fiyata satılıyor. Tercih elbette sizin, ancak sizinle ilgili düşüncem katlanır bisikletin sizin durumunuzda çok isabetli bir tercih olmadığı yönünde.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.