Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yoğunluğumdan ötürü daha erken yazamadım, kusura bakmayın. Toplu cevap vermeye çalışayım.

@Çevirmen58
    Bisiklet mağazalarındaki esnafın tutumu kişiye göre oldukça değişiklik gösteriyor. Kimi işini seven ve müşterisine doğru ürün kazandırmaya yönelik yapıdayken bazısı ise elindeki malı satmak için fırıldak oluyor. Alacağınız marka/modele önceden karar verip hakkında araştırmanızı yaptıktan sonra gidin, eğer mağazadan alacaksanız. Fiziki özelliklerinize bakıldığında hidrolik disk frenli bir modelin size daha uygun olduğunu söyleyebilirim. Bisiklet sürücüsünün ağırlığı arttıkça frenlerin işi daha zorlaşıyor. Özellikle eğimli yollarda ve ıslak/çamurlu ortamlarda hidrolik fren daha verimli olacaktır. Seçenekler arasından Salcano City Sport 10 en uygunu. Servisiyle sıkıntı yaşayanlar var, ancak çok memnun olanlar da var. Yakınınızdaki servise gidip bir sohbet edin derim.

@nino
    200 TL fark için kesinlikle Scott Sub 40 alınır. Netteki satıcılara baktığımda aradaki fiyat farkının çok daha fazla olduğunu gördüm, ya çok uygun fiyata Scott buldunuz veya biri size B'twin i fahiş fiyattan satmaya çalışıyor.

@20alper20
    Bacak içi boyunuzu doğru ölçtüğünüze emin misiniz? Anatomik bir anormallik harici sizin boyunuzda 95 cm'den daha fazla bacak içi boyu olmaması gerekir. Bacak iç boyunuzu tekrar kontrol edin, eğer 90 cm ve altı ise 20", 90 cm üstü ise 21" almanız gerekir.

@getta
    800-900 TL arasında çok tavsiye edilen ve forumda birçok kullanıcısı olan iki model mevcut. Bunlar Salcano City Sport 40 ve Carraro Sportive 224. Bu ikisi arasından aklınıza yatanı alabilirsiniz. İstanbul'da yaşadığım için İzmirin kaliteli bisikletçilerini bilemiyorum. Forumdaki bisiklet kullanıcı klubü sayfalarından izmirli üyelere ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinz -- 17 Temmuz 2014; 0:19:23 >

• Dediğiniz gibi biraz yanlış ölçmüşüm bacak iç boyu 90 cm geldi. Netten alıyım diyodumda yarın bayiye gidip denicem fiyatta uygun olursada alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20alper20 -- 17 Temmuz 2014; 0:54:01 >
  • arkadaşlar çok az kullandığım sıfır ayarında 2013 sedona 611'imi 1650 liradan satıyorum bilginize 56 kadro.. mesaj kural dışıyla silinebilir

siyah iphone 5 veya beyaz xperia z1 ile de takas olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DT Swiss -- 17 Temmuz 2014; 1:39:07 >
  • Hocam cevap için teşekkür ederim, boy 1.74 kilo 68 bu bisikletler bana göre midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi getta -- 17 Temmuz 2014; 12:29:35 >
  • getta kullanıcısına yanıt
    Belirli bir prestije sahip bisiklet üreticileri ürettikleri modelleri farklı kadro (gövde, şase) boyları ile piyasaya sürerler. Bu farklı boy ve anatomik yapıya sahip sürücülerin aynı model bisikleti kullanabilmesi için yapılması zorunlu bir uygulamadır. Yani bayiye gittiğinizde veya netten satın alırken alacağınız marka/modelin yanında kadro boyu bilgisini de satıcıya vermeniz gerekir. Kadro boyu hesaplama için pek çok yöntem bulunsa da en kolayı bu amaçla oluşturulmuş hesaplama araçlarını kullanmaktır. Sizin durumunuzda ise 17"-18" (43 - 46 cm) kadrolar uygun olacaktır.
  • Peki bu kriterlere uygun bisiklet öneriniz var mıdır? yoksa söylediginiz modellerin bu boylari var mi?
  • getta kullanıcısına yanıt
    Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri
    Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri

Bu gibi konuları kendinizin de araştırabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinz -- 17 Temmuz 2014; 15:02:15 >

• Ben öneri istemiştim oysa ki.. neyse bu modelleri değerlendireceğim teşekkürler..
  • merhaba, Boyum 170 cm, kilom 65; bursada yaşıyorum, asfalt çok düz değil, yokuşlu da sayılır. Uzun turlar gibi düşüncem yok. 1000 TL bütçe ayırmayı düşünüyorum ama tavsiyenize göre artırabilirim. Asıl sorum şu: arkasına çocuk koltuğu monte ettirmek istiyorum, bu yüzden inip binme kolaylığı açısından bayan bisikleti daha mantıklı olur diye düşünüyorum. tabi ki eşim de binecektir. Bu açıdan baktığınız zaman bana öneriniz ne olur acaba? teşekkür ederim şimdiden
  • Merhabalar,

175 boy 100 kilo bir şişko olarak 2000tl bütçeye kadar yol bisikleti arıyorum. Hali hazırda merida mtb mevcut ama İstanbul içinde kullanmak için (genelde sahilde kullanacağım) yol bisikleti arıyorum. Giant scr'ler aklımı fena kurcalıyor, Salcano ile geçmişten gelen kötü tecrübelerim mevcut bu yüzden biraz ön yargılıyım. Sizlerden tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_uslu

merhaba, Boyum 170 cm, kilom 65; bursada yaşıyorum, asfalt çok düz değil, yokuşlu da sayılır. Uzun turlar gibi düşüncem yok. 1000 TL bütçe ayırmayı düşünüyorum ama tavsiyenize göre artırabilirim. Asıl sorum şu: arkasına çocuk koltuğu monte ettirmek istiyorum, bu yüzden inip binme kolaylığı açısından bayan bisikleti daha mantıklı olur diye düşünüyorum. tabi ki eşim de binecektir. Bu açıdan baktığınız zaman bana öneriniz ne olur acaba? teşekkür ederim şimdiden

CITY SPORT 20 LADY - 999Tl fiyatlı
    CITY SPORT 40 LADY - 859Tl Fiyatlı

2modelde işinizi görür kanımca, daha bilgili arkadaşlar farklı fikirlerde verebilir.

Bütçe 1000Tl olduğunda CS40 Lady modelini öneririm, kalan para ile aksesur ve cocuk koltugu gibi parçaları alırsınız (Onlar için ayrı butceniz varsa CS20 alınabilir)

2bisiklet arasında görebildiğim fark birinde hidrolik disk fren var (CS20) diğeri V frenli. 2side kilitlemeli maşalı güzel aletler. Diğer componentler tamamen aynı.

• Merhaba arkadaşlar şu modeller arasında kaldım

1. mosso legarda 1421
    2. carraro sportive 224
    3. salcano city sport 30
    4. sedona 300 s

Aşağı yukarı fiyatları birbirine yakın. şekline bakarsak mosso ve sedona çok hoşuma gitti.
    Özellik olarak sanki salcano daha ağır basıyor. carraro 224 f/p olarak çok övülüyor ama renk hoşuma gitmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar
  • 2.....
  • mr.marble kullanıcısına yanıt
    Seçtiğiniz bisikletler arasında donanım olarak en yüksek olan model Salcano City Sport 30. Ancak donanım ve hafiflik olarak önereceğim bisiklet bunların hiçbiri değil. Mosso 771 DMV bakın derim.
  • @@Merhabalar;

42 yaşında, 1.78 boyunda ve 105 kg ağırlığındayım. Bacak boyum 76 cm

(evden işe işten eve, avm ye heryere otomobille gitmekten oluşan) hareketsizliği yenmek/aşmak, bisiklet sporuna ısınmak, ısınırken veya ısındıktan sonra form tutarak(rampada pedal basabilmeyi kastediyorum ) biraz zayıflamak, form tutunca da 40-50 km mesafelerde (asfalt yolda başka bir yerleşim yerine gidip gelen arkadaşlarıma) katılmak ve bisiklet sporunu yıllarca yapmak istiyor veya hedefliyorum.

Bisikleti ulaşım veya iş için veya dağda bayırda kullanma durumum yok.
    İlk etapta form tutana kadar -rampalarda çok çok zorlanıyorum çünkü- haftada 4 kez akşamları spor amaçlı 15-25 km eğimsiz etaplarda /bisiklet yolunda bir arkadaşımın eşliğinde kullanmaya başlayacağım.

Bütçe 500-1500 TL arası olabilir... Yeteri kadarı,fazlası değil... Neticede akrobasi veya yüksek hız yapmaya yaş ve kilom uygun değil pek isteğimde yok ... (benim kullanış amacıma/kapasiteme uygunu 500 TL'lik ise onu, 1000 veya üstü ise o bisikleti alacağım.

Aşağıdaki Sorularım Işığında Hangi bisikleti almalıyım?
    (sorulardaki bilgi kırıntıları ukalalık olarak alınmasın lütfen, forumları baştan aşağı taradım,aldığım notları sorularıma ekledim, yoksa konunun tamamen cahiliyim)

Kullanacağım bisiklet bana uymalı ve beni bisiklet sporuna bağlayarak yaşam boyu bu sporu yapmaya yöneltmeli; yaş kilo vb olumsuzluklara bisikletten kaynaklanan bir engelde eklenirse çabucak soğumayayım diyor,bunun için yardımlarınızı bekliyorum.

*Ölçülerime uyan bisiklet ve gövdesi nedir? -int den falan ona göre bende bakabileyim -

*Ön tekerleği klipsli olup da kolayca çıkararak araca konması işime gelir önerir misiniz?

*Konfor önemli,pedala basınca aksın gitsin mümkün olduğunca. Bunun için lastiğin dişsiz veya az dişli olmasını önerir misiniz?

* Güvenlik çok önemli; hidrolik disk fren olmalı mı?

* Mümkün olduğunca hafif olması için;
    Alüminyum kadro,
    Az telli jant,
    telli değil ipli lastik olsun mu bisikleti hafifletmesi için?

Yoksa benim kilolu ve 42 yaşında olmam karşısında bisikletin çok çok hafif üst donanımlı olması birşey değiştirmez mi?

*Vitesler kolayca geçsin, çatır çutur sesler çıkarıp geçmemezlik etmesin diyorum. Benim durumumdaki kullanıcıda 21'den fazla 24 veya üstü vites olması fark yaratır mı? (Forumda shimano sistemlerin kalite olarak artan siralamasinin altus, acera, alivio ve deore'dir. aday bisiklette bunlardan hicbiri yoksa arkaniza bakmadan kacabilirsiniz. shimano tourney !!! düşünülemez bile deniyorda)

* Bir arkadaş: "iki gün sonra mtb size çok hantal gelecek bende ilk önce gittim bir tane mtb aldım sonra pişman oldum bir de gittim şehir tur bisikleti aldım şimdiki aklım olsa "hibrit alırdım" demiş?

* Şehir içinde kaldırıma inip çıkmak hızkes lerden atlamak vs. gerekiyor... (downhill yapmayacaksanız sadece ön maşası amortisörlü bir bisiklet alın. maşanın kilitlenebilir olmasına dikkat edin.) deniyor forumda ne dersiniz?

*Sorduklarımdan uygun gördükleriniz veya şu olmalı,şu yeterli olur dediğiniz özellikleri içeren bisikletler hangileridir?..

undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 21 Temmuz 2014; 4:43:40 >

• -Boy olcusu sizin icin 18'' uygun gibi görünüyor fakat denemeden sakyn almayyn derim, Rahat etmedi?iniz kadro ile zevk almazsynyz.

-Ön tekerlek klipsli olsun sok-cykart rahat olsun hiç sorun yasamazsynyz merak etmeyini zaten son zamanda somunlu ön teker hiç görmedim gibi bi?ey.

-Konfor onemli ise 28Jant bisiklet alycaksynyz, üzerindeki lastikler zaten di?siz veya az di?lidir, basynca gider.

-Güvenlik konusunda hidrolikle V fren halen kavgaly, tüm forumki kullanyclar ki?isel deneyimlerini aktaryyor acyckasy birbirlerine kar?y ustunlukleri var, ben V frrenden yanayym herzaman.

-Kadro aliminyum olsun tabiki kesinlikle çelik'e bula?mayyn, hafif olsun diye az telli jand'a bula?mayyn-Jant teli yamultma-kyrma gibi seyler daha kolay olur. Lastik konusuna cok takylmayyn üzerindeki lastikler sizi uzun sure idare eder. E?er uzun yol v.s. cykylacaksa ozaman farkly lastik bakarsynyz. (Hafiflik konusu sizin kilonuzla alakaly de?il aslynda, bisikleti kullanym amacy ile alakaly yani cok performasnly bir kullanycy de?ilseniz yary? v.s. hazyrlanmyyorsanyz okadar ince ayrynty ile bisikleti hafifletmeye calysmayyn daha zararly cykarsynyz)

- Birçok giri? seviyesi bisiklette shimano tourney donanym vardyr ve gayetde yeterlidir, ben 3aydyr sorunsuz bu seti kullanyyorum, yyllarca kullananda var. Bu i? paraya bakar ne kadar ekmek o kadar kofte. Evet maddi durumunuz iyiyse parayada kyyarym derseniz minumum acera'dan ba?layyn derim.

-Evet MTB sehir kullanymy için a?yrdyr(hantal de?ildir aslynda bir çok yonden daha kyvraktyr) Sehir kullanymy için hibrit almak daha mantyklydyr özellikle istanbul içindeyseniz. ?ehir bisikletleri her türlü ?ehir içi kullanymyna daha uygundur MTB'ye nazaran.

-Ön ma?anyn amartisorlu olmasy küöçük çukurlardan v.s. geçerken titre?imi engellemek amaçlydyr, kilitli olmasynyn amacy düz yola cykty?ynyzda kilitleyip verdi?iniz gücün tekerle?e daha kolay ula?masyny sa?lamak icindir, bozuk yola girdiginizde de kilidi acyp titre?imleri hissetmemeniz içindir. Burda öncelikle seçim amortisore ihtiyacym olurmu-olmazmy sorusuna cevap bulmaktyr, bunu en iyi siz bilirsiniz gidece?iniz yollar herzaman asfalt ise amartisore ihtiyacynyz olmaz, bozuk yol ise amartisor gerekebilir..Bakyn gerekebilir diyorum seçim yine size aittir.

Bu karary verdi?inizde e?er amartisor ihtiyacym var derseniz ve tabiki butceniz el veriyorsa kilitli amartisor almak daha mantyklydyri yukaryda anlattygym sebep dolayysy ile eger amartisor kilitsiz olursa düz yolda pedala verdiginiz kuvvetin bir kysmyny amortisor emer kalany tekerlerklere ulasyr. Yoku? cykarken bu durum biraz daha fazla olaca?yndan sizi biraz daha yorar.

Amortisor seçiminde bir diger etkende a?arlyktyr, düz ma?a ile amartisorlu orta kalite ma?a arasynda 500 ila 750gr kadar bir agyrlyk farky vardyr.

Elimden geldigince, bildigim kadary ile cevaplamaya calystym, eksiklerim veya hatalarym varsa di?er arkada?larda yardymcy olacaklardyr. Umarym yardymcy olabilmi?imdir.
    Yyi Geceler dilerim.

• Forum sorunu sebebi ile flood oldu.:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuysuzMan -- 21 Temmuz 2014; 2:12:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuysuzMan

Forum sorunu sebebi ile flood oldu.:(

İlginize ve ayırdığınız zamana verdiğiniz bilgilere,harcadığınız emeğe içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bunca zaman hibrit denince akülü araba aklıma gelirdi.

Birkaçta nokta atışı olsa...şu model/kodlu bisikletler size uygun gibisinden Fevkaladenin fevkinde olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 21 Temmuz 2014; 2:23:25 >
  • Nokta atysy için öncelikle ne kadar bütçe-V frenmi- Disk frenmi - Amartisor olsunmu olursa nasyl olsun gibi sorularyn cevabyny bilmek lazym ama benim özellikle önerebilece?im 1-2 model.

Mosso 771 DMV - Full acera setli , cok hafif. V frenli - Ma?a Amartisorsuz. 1100Tl
    Mosso 771 SMV - Full acera setli Hafif V frenli - Direksiyondan kitlenebilir ma?asy var. 1200Tl
    Salcano City Fun 70 V fren amartisörsüz giri? seviye SHIMANO fren-vites seti V frenli hafif-agyr 550Tl City Fun 60 modeli tamamen ayny sadece kilitlenmeyen amartisörü var hafif-agyr 580Tl
    Salcano city sport 40 - Kilitlemeli amartisor, orta kaliteli SHIMANO ekipman - hafif -agyr arasynda V frenli 850Tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: getta

Şehir bisikleti sahilde sürmek icin vs bütçe:800-900 olur farketmez daha da düşük olabilir f/p önemli olan

İzmirde alacağım güvenilir (alsancak güzelyalı tarafları olur) tavsiye edeceginiz bir yer var mıdır?

Sedona 300 sport aldım 1000 km'de ve gayet memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.