Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Giant Roam 2 gördüm mağazada...yürüyen demir bisikletler dışında ilk gördüğüm bisiklet diye mi bilmem çok hafif ve hoş geldi gözüme..
    Bunun özelliklerinde veya daha özellikli max 1.750 TL ye neler olablir sizce?..

Colors Dark Grey, Dark Blue
    Frame ALUXX-Grade Aluminum
    Fork SR Suntour NEX MLO 700C, 63mm Travel, alloy crown/ monocoque lower, lockout, w/ preload adjuster
    Shock n/a
    COMPONENTS
    Handlebar Giant Sport Alloy, Low Rise 31.8mm
    Stem Giant Sport Alloy, 15 degree rise
    Seatpost Giant Sport Alloy, 30.9x375mm
    Saddle Giant Connect (Upright)
    Pedals One-piece black PP, 9/16"
    DRIVETRAIN
    Shifters Shimano Altus, 3x9 sp
    Front Derailleur Shimano Acera
    Rear Derailleur Shimano Acera
    Brakes Tektro HDC300 Hydraulic Disc
    Brake Levers Tektro HDC300 Hydraulic Disc
    Cassette Shimano HG20 11-34, 9s
    Chain KMC X9 w/ Missing Link
    Crankset Shimano M371 48/36/26
    Bottom Bracket Shimano UN26
    WHEELS
    Rims Giant CR70 700C 6061 Aluminum, Double Wall
    Hubs Formula [F] DC20 [R] DC22, alloy disc hub, double-sealed, Loose Ball Bearing, 32H
    Spokes Stainless 14G
    Tires Giant S-RX4 X-Road Tire, 700x40C
    OTHER
    Weight The most accurate way to determine any bike’s weight is to have your local dealer weigh it for you. Many brands strive to list the lowest possible weight, but in reality weight can vary based on size, finish, hardware and accessories. All Giant bikes are designed for bes

• Salcano CITY SPORT 01 modeline bakabilirsiniz deore setli güzel bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuysuzMan -- 22 Temmuz 2014; 12:47:36 >
  • Tekrar selamlar. Bulunduğum bölgedeki mağazalarda tavsiye ettiğiniz bisikletleri görme fırsatı bulamadım, o yüzden farklı bir bisikleti danışmak istiyorum. Carraro 805 elite (fiyatı 981 TL) hakkındaki düşünceniz nasıldır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_uslu -- 22 Temmuz 2014; 15:50:59 >
  • Selamlar,
    Ürünü hiç görmedim, tanımıyorum sadece fikir yürütebilirim...

Aynı fiayata CITY SPORT 20 LADY önermişim, acıkcası 2 bisiklet arasındaki farka bakınca Carraro alınmaz gibi duruyor.

Salcano artıları Componentler- maşa daha kaliteli.
    Carraronun artılrı ise portbagaj olması + gobek dinamosu diyebilirim.

Bu konuyu yine emin olmamakla beraber fikir yürüterek yazıyorum : Kadro : Alüminyum 1.1/8" Yarı Entegre Maşa Yatağı Demiş carraro'da sanırım Çelik alaşımlı bir kadro kullanıyor, bu fikrede surdan kapılıyorum, geçenlerde tanıstıgım bir arkadasda carraro MTB vardı model hatırlamıyorum ama giriş seviyesiydi, herneyse agırlıgına bakmak icin kaldırmaya calıstım malesef beklediğimden bir hayli agırdı. Suan benim kullandığım bisiklet çelik bilerek almıstım benimkinden bile agır olunca sasrıdım acıkcası.

Bisiklet alırken önemli konulardan biride hafif olması cok hafif değil ama en azından alimunyum olmalıki rahat kaldırıp-**** açıkcası 1000Tl para verdiğiniz ürünün de kaliteli olmasını istersiniz buna dikkat edin derim.

Benim diyebileceklerim bunlar son karar yine sizin ama ben olsam salcano'dan sasmazdım.

• 350ye kadar cikabilirim ban bir bisiklet onerebilir misiniz? Yazin aksamlari surmek icin spora gitmek icin kullanicam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mck94

350ye kadar cikabilirim ban bir bisiklet onerebilir misiniz? Yazin aksamlari surmek icin spora gitmek icin kullanicam.

35o'ye çıkmanıza gerek yok....
    Marketlerde 15o-25o arası bi sürü bisiklet var....
    Seç,beğen vede al....

• quote:

Orijinalden alıntı: expertadvisor

quote:

Orijinalden alıntı: mck94

350ye kadar cikabilirim ban bir bisiklet onerebilir misiniz? Yazin aksamlari surmek icin spora gitmek icin kullanicam.

35o'ye çıkmanıza gerek yok....
    Marketlerde 15o-25o arası bi sürü bisiklet var....
    Seç,beğen vede al....

Cok agir kotu olur paslanir diyorlar. İkinci el falan iyi bir sey alabilir miyim? Claudbuttler safari 26" nasil bilginiz var mi?

• mck94 kullanıcısına yanıt
    merket bisikletindense bunu almanız daha mantıklı gözküyor en azından aliminyum kadro (diyor tabi bilmiyoruz aliminyum mu aliminyum kaç 6061-7005 veya nedir) shimanonun giriş sistemi var amortisötlü kilitlenmeyen bir maşa (muhtemelen giriş seviyesi). İşinizi görür kısa mesafe gir gel de sanıyorum. Aynakol yaprakları çok ufak son hızı düşük olacaktır ancak yokuş çıkmanız bir nebze daha kolay (ağırlığını bilmeden konuşuyorum)

Sonuçta ikinci el bakın sahibinden.com gibi sitelerden ama bu fiyata market bisikleti almaktansa bunu alabilirsiniz.
  • 350Tl'ye alınabilecek en iyi sıfır bisiklet decathlon'un Rockrider 5.0 modeli. Kadro çelik fakat baya hafif, kadro+maşa ömür boyu garantili yaklaşık 3 aydır kullanıyorum en ufak bir sorun cıkartmadı (Yakında değiştireceğim ama memnun olduğum için önerebilirim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

merket bisikletindense bunu almanız daha mantıklı gözküyor en azından aliminyum kadro (diyor tabi bilmiyoruz aliminyum mu aliminyum kaç 6061-7005 veya nedir) shimanonun giriş sistemi var amortisötlü kilitlenmeyen bir maşa (muhtemelen giriş seviyesi). İşinizi görür kısa mesafe gir gel de sanıyorum. Aynakol yaprakları çok ufak son hızı düşük olacaktır ancak yokuş çıkmanız bir nebze daha kolay (ağırlığını bilmeden konuşuyorum)

Sonuçta ikinci el bakın sahibinden.com gibi sitelerden ama bu fiyata market bisikleti almaktansa bunu alabilirsiniz.

Urunu biraz daha arastiriyim. 160dan kisalar ici. İyi denmis. Cok kucuk gelmesindeN Korkuyorum bayan bisikleti olarak geciyor. Bir de su decatlona bakiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.marble

Merhaba arkadaşlar şu modeller arasında kaldım

1. mosso legarda 1421
    2. carraro sportive 224
    3. salcano city sport 30
    4. sedona 300 s

Aşağı yukarı fiyatları birbirine yakın. şekline bakarsak mosso ve sedona çok hoşuma gitti.
    Özellik olarak sanki salcano daha ağır basıyor. carraro 224 f/p olarak çok övülüyor ama renk hoşuma gitmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar

Sedona 300 S'i 4 aydır kullanıyorum 1000 km'de.Çok iyi ve sağlam bir model öneririm.Tasarımı da gerçekten çok hoş.
  • Birde benim sorum olsun. Bende çok kararsız kaldım.

V fren ve amartisorsuz maşa 1000Tl cıvarı bisiklet bakıyorum. Mosso 771 DMV buldum hatta almaya gittim ama bu sene DMV modeli sadece beyaz-mavi-kırmızı olarak gelmiş.
    Siyah beyaz model olarakda 771SMV var fiyat olarak 1100Tl'ye indi. Kilitlenebilir amartisor farkı var sadece.

Durum bu olunca aamaktan vazgectim biraz daha bakınayım dedim.

Simdi 2lemim var Merida Crosway 40V veya Mosso 771SMV ikisinide 1100Tl'ye buldum peşinde.

Merida artısı markası.
    Mosso artısı hafifiliği.

Sizce hangisini almalıyım?.

Veya renge takmayım 771DMV alıp Turdan dondukten sonra siyah mat boya ile boyasammı diyede dusunuyorum acıkcası.

Yorumlarnız ve fikileriniz nelerdir.
  • @Bende internet araştırmaları sonrası sahaya indiğimde (bisiklet satış mağazalarını bursada dolaştığımda -toplam 4 adet):

1- MOSSO 770 SMD (ilk aşk) 27 acera vites: 1.100.-TL (2013 te 850 TL'ye alanlar olmuş fiyat artışının tek sebebi kur mu?)

Bisikletin vites grubu, aynakolu, göbekleri ve v-frenleri full set New Acera. Setin tam olarak kullanılmış olması vazgeçemememi sağlayan en önemli alma sebebi
    Kilitli maşa/ön amortisör
    Hafiflik

2- Merida crossway 100-d 27 vites: 1.800.-TL
    Mosso'ya artı olarak shimano vites grubu daha üst segment,sele borusu darbe emen özellikte, gidon ayarlanabilir,markası...

Bu iki bisikletten birini almak istiyorum. Merida crossway 100' e alternatif (Ghost Cross 1800,Focus Lost Lagoon Cs 2.0 vb.) bulunuyor ama fiyatlar aşağı yukarı aynı.
    Mosso'ya hafiflikte de eşdeğer alternatif oluşturamadım pek... Sanırım mosso yu rakipsiz kılan da bu.@

Fiyatlar bu sıra şişkin mi,acaba Ankara,İstanbul,İzmir de fiyat fark eder mi?
    Malum yarışcı değilim olmayacağım,giriş seviyesinde (merida anlamında) bu kadar yüksek başlamak gerekli mi lüks mü tereddütteyim.
    1.78 boyunda ve 105 kg ağırlığındayım. Bacak boyum 76 cm (17,18 inch= medium=43,62 cm) kadro boyu. Yaş 42

Bisiklet alırken hesaplı bulduk zannıyla 2014 yerine 2013 almış olmayalım. (almamızda mahzur yokta, hesaplı aldık derken ederinden pahalı almış olmayalım) Sahadayken bazı modellerde 2015 modeller erken çıkıyormuş o yüzden 2014 modelller ucuzluyor veya satıcılarda paniğe yakın satış baskısı oluşuyormuş. Böyle bir zamanlama varsa ucuzlamaya başlamak üzereyken alıpda dövünmeyelim sonra.

Mosso daki lastik merida ya nazaran dahakalın ve dişli sanki? şehirde/asfaltta "28" lastikler arasında" diş olması veya deseni yorulmadan sürmeye etki eder mi?

MERİDA BİSİKLET CROSSWAY 100 ÖZELLİKLERİ
    VİTES SAYISI : 27
    KADRO : Crossway TFS-D
    MAŞA : SR Suntour NEX ML 63
    ARKA VİTES : Shimano Alivio 9
    ÖN VİTES : Shimano M370
    VİTES KOLLARI : Shimano Altus Rapidfire
    FREN KOLU : dahili
    FREN : Tektro HDC Hydraulic Disc 160 mm
    AYNAKOL : SR Suntour XCR 48A-38-28 CG
    ORTA YATAK : Cartridge Bearing
    ZİNCİR : KMC Z99 9s
    HAZNE ÖN : Alloy Disc QR
    JANT : Merida Comp D
    KASET : Shimano CS-HG20-9 11-34
    LASTİKLER : Merida Speed 40 Reflex
    GİDON BOĞ�AZ : Adjustable Pro OS A-Head
    FURÇ TAKIMI : Conoid semi Neck
    SELE BORUSU : Suspension One D 27.2 mm
    SELE : Cross Sport
    PEDAL : Lite Alloy
    A�IRLIK : 13.70 kg

MOSSO 770 SMD
    Kadro : Mosso Alu 7005 Triple Butted
    Maşa : 29 Masa suntour SF12 NRX-D-DS-RL
    Gidon : Mosso MTB-AL 101BT FOV BB:25.4W:620 SABK
    Gidon Boğazı : Mosso TDS-D405A-8FOV BB:25.4 E100+7 SSABK
    Maşa Yatağı : Aheat H52
    Sele-Sele Borusu : Vevo VL-3257 - Mosso SP-D215 27.2X300 SSABK
    Arka değiştirici : Acera RD-390
    Ön Değiştirici : Acera FD-M390
    Vites Kolu : Acera SL-M390 9x3
    Fren : Shımano hidrolik Disk M446
    Göbek Seti : Acera RM-66
    Pedal : Alloy FP-980
    Aynakol Takımı : Shımano FC-M391
    Lastik : Rubena 28
    Jant : Mosso J20s W/EYES 32H
    Ağırlık : 12.7 Kg (Pedal Hariç)
    Arka Dişli : Acera 9'LU CS-HG30-9
    Renk : MAVİ KIRMIZI , SİYAH BEYAZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 24 Temmuz 2014; 12:18:20 >

• Anlayan arkadaşlar konuma bir el atın
    http://forum.donanimhaber.com/m_90326488/tm.htm
  • iyi forumlar...
    kendime ve kız arkadaşıma bisiklet araştırmaları yapıyorum. iç bacak ölçüleri benim 87 cm, kız arkadaşımın 74 cm.
    kız arkadaşım için;disk frenli kilitlenebilir maşalı bisiklet arıyoruz. bisikletin rengi önemli pembe olur, beyazlı kırmızılı olabilir ama tam bir kız bisikleti olacak. hatta en önemli şey rengi onun için
    benim için; düz maşalı, disk frenli bisiklet arıyorum. sanırım acera donanımı giriş seviyesi için yeterli bir donanım, en az acera seviyesinde donanıtılmış bir bisiklet arıyorum. disk fren çok önemli değilse mosso 771 dmv modeline bakıcam.
    toplam 2500 bütçemiz var.
    tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Gazze ile ilgili bir sosyal sorumluluk projesi içinde olduğum için bir süredir konu ile ilgilenmeye vakit bulamıyorum. Toplu cevap vermeye çalışayım.

@KODEM

Saha araştırmanızda görmüş olduğunuz gibi bu sezon ve 2013 mayıs öncesi fiyatlar arasında %30-35 fark var. Bunun esas sebebi kur farkı olmakla birlikte bazı modellerde geçen seneye göre iyileştirmeler de var.
    Belirttiğiniz fiyat aralığında Mosso 771 serisine ağırlık ve donanım konusunda rakip olabilen herhangi bir model bulunmuyor. Bu durum piyasadaki eski ve güçlü rakipleri arasında pazar payı kapmak için yürütülen agresif fiyat politikasının ürünü. Gözünüz kapalı alabileceğiniz bir bisiklettir Mosso.
    Türkiye'de bisiklet sezonluk bir spor olduğu için fiyat düşüşleri genelde sezon değişimlerinde yaşanır. 2015 model bisikletlerin piyasaya çıkışı eylül ortasını bulabilir. Bekleme imkanınız varsa bekleyebilir veya alıp keyfinize bakabilirsiniz.
    Merida Crossway 100 yüksek fiyat / performans oranına sahip bir bisiklet. Bu alanda Mosso ile yarışamaz, ancak marka değeri ve birkaç teknik artısı nedeni ile bütçe sıkıntısı olmayanlar için tercih edilebilir.

@kamakmuh

Bacak içi boyunuzdan yola çıkarak size 20", kız arkadaşınıza 16" bir bisikletin uygun olacağınız söyleyebilirim. Sürüş rotanızın dağ bayır olmayacağını varsayarak hidrolik disk frenin çok gerekli olmadığı sonucuna ulaşılabilir. Bu durumda Mosso 771 DMV acera set ve hafifliğiyle sizin kriterlerinize en uygun bisiklet.
    Kız arkadaşınıza bisikletin renginin sürüş keyfine etkisinin tamamen sıfır olduğunu anlatabilirseniz, Merida Crossway 40 Lady modelini düşünebilirsiniz. Mavi beyaz son derece şık ve kaliteli bir bisiklet sahibi olur.
    İllede kız bisikleti olacak derse Bianchi'de değişik tiplerde bisikletler mevcut, seçsin içlerinden birini.

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    renk konusunu sanırım hallettık peki başka tavsiyeleriniz olabilir mi? bunun fiyatı biraz fazla geldi kendisine. MOSSO 771 SMV ACERA alsak sıkıntı yaşar mı?

benım boyum 190. bu 20" kadrolar kısa kalmasın? bı arkadasım 21 22 kullanman gerekır dedıgı ıcın soruyorum.
    teşekkür ederiz ilginiz için
  • kamakmuh kullanıcısına yanıt
    Mosso 771 SMV veya DMV ile herhangi bir sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi pazara güçlü girebilmek için fiyatları bilinçli olarak düşük tutulmuş, fiyat/performans canavarı modellerdir ikisi de.
    Ancak bayan modelleri bulunmadığı için kız arkaşınız inip binerken belki biraz zorlanabilir. Eşofman, tayt ve kot pantolon ile çok sıkıntı olmaz sanırım.
    Yukarıda sadece bacak içi boyu verdiğiniz için boyunuzu 1.85 civarı tahmin ederek kadro boyu önermiştim. 1.90 boyda 21" daha uygun bir seçim olur. Kız arkadaşınızın boyu 1.65 ten uzunsa 16.5" - 17" kadro alınabilir.
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    21" kadrolu bısıklet bulunamadı dıyecek google amca nerdeyse kız arkadasım ıcın 16" yeterlı olur boyu 162. mosso'yu begendı deneyecegiz. bisikletleri bir yerden bı yere ulasım aracı olarak degıl daha çok izmirde gezı amaclı kullanacagız. formayla bineceğiz genelde. 21" bisiklet onerısı var mı aklınızda olan. ben bakıyorum da sankı hıc yok. 20 maksımum bulduklarım ıcınde
  • Mosso 771 DMV aldım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.