Şimdi Ara

Bütçeye Göre Şehir/Yol Bisikleti Tavsiyeleri (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.963
Cevap
64
Favori
191.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.71boy 72 kilo için dağ bisikleti tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
    Daha önce Salcano ng450 26 Hd almaya karar vermiştim ancak hiçbir yerde bisikleti bulamayınca karar veremez hale geldim.
    Yardımcı olursanız çok mutlu olurum,teşekkürler..
  • nirve chopper bisiklet gövdesi arıyorum nerden alabilirim yada nerden yaptırabilirim
  • aeraun kullanıcısına yanıt
    Konumuz şehir ve yol bisikletleri olduğu için dağ bisikletleri tavsiye edemiyoruz, umarım anlayışla karşılarsınız.
    İşin aslı dağ bisikletleri ayrı bir branş olduğu için yanıltıcı bilgiler vermekten kaçınıyoruz. Lütfen sorunuzu bisikletler ana başlığı altında sorunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rdike kullanıcısına yanıt
    Özel bisiklet üretimi yapan bir tanıdığım var, ancak bu oldukça maliyetli bir zevk. Yurtdışından bir arkadaşınıza getirtebiliyorsanız en uygun o şekilde alabilirsiniz.

• Butce 4000
    Full 105 set
    34-50 aynakol 30 luk ruble
    Mavic aksiyum yada onun ayarinda jant
    25cc kastik
    Masa carbon olmali
    58 beden
    Ne onerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etyemez -- 12 Ağustos 2014; 0:02:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • etyemez kullanıcısına yanıt
    Cube Cross Race modelini incelemenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Cube Cross Race modelini incelemenizi öneririm.

yol bisikleti aramıştım söylemeyi unutmusum
    aslına aradığımı buldum galiba ama nasıldır bilemiyorum başka alternetifleri var mıdır?
    felt z5 nasıldır sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etyemez -- 12 Ağustos 2014; 2:15:43 >
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Çok özür dilerim, dikkatimden kaçmış..
  • Bir carraro sportive 225 kullanicisi olarak siddetle tavsiye ederim eksiksiz bir bisiklet

• etyemez kullanıcısına yanıt
    Buralarda pek görünmese de özellikle Amerika'da en bilinen üst sınıf bisiklet üreticilerinden biridir. Türkiye'de bayisi varmı bilemiyorum. Bildiğim endurance yol bisikletleri arasında 4000 TL altında full karbon kadroya sahip başka bir model bulunmuyor. Belirttiğiniz Z5 fiyatı ve donanımı ile bu sınıfta benim gördüğüm en iyi f/p oranına sahip bisiklet.
  • Beyler bianchi miles modelini gordum bir yerde ve cok begendim bu bisiklet hakkindaki dusunceleriniz nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Görüntü olarak cazip duruyor, ancak bu fiyata daha iyi donanıma sahip birkaç alternatif model mevcut. Mosso 771 SMV, Carraro Sportive 225, Salcano City Sport 10, Sedona 320 bunlara örnek gösterilebilir.
    Bianchi malumunuz Carraro ile aynı fabrikada üretiliyor. Araştırıp aklınıza yatan bisikleti alın derim.

• cümleten selamun aleyküm,balıkesir erdekte düz zeminde ve yokuşta(asfalt yollar) da kullanabileceğim bisiklet arıyorum.çok model inceledim ve bayağı bi fikir sahibi oldum ama net bir karar veremedim sonuç olarak;
    hafif olmasından ve özellikleri dolgunluğundan dolayı mosso 770 smd acera düşünüyorum.fakat işe gidip gelirken kullanacağım yolda yokuşu birazcık dik ve arnavut kaldırımlı bi yokuş.bunun harici ufak tefek rampalar var o kadar.
    1.79 boy ve 88 kilom var bana önerebileceğiniz bir bisiklet?nedir,acaba mtb mi almalıyım.

Sadettinz bey özellikle sizin yorumunuzu öğrenebilir miyim. saygılar.
  • Merhabalar kron tx 150 şehir bisikleti hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim ? City fun 60 ile karşılaştırsak hangisini seçemiliyim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • carlos0101 C kullanıcısına yanıt
    Asfalt yol ve hafif arazide kullanım için dağ bisikleti önermiyorum. İncelediğiniz Mosso 771 bu tür bir zemin için gayet uygun hibrit bir bisiklettir. Mesajınızda yer alan SMD modeli bildiğim kadarıyla 2013'ten kalma mekanik disk frenli bir bisiklet, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
    Mekanik disk frenli bisikletler, çok üst seri komponentler kullanılmadıkça sorun çıkaran, tercih edilmeyen modellerdir. Eğer ıslak zeminde sürüş düşünceniz varsa hidrolik disk frenli Salcano City Sport 10, Carraro Sportive 227 gibi modelleri incelemeniz daha uygun olur.
    Normal şehir içi kuru zemin kullanım ve uzun yol için ise V frenli 771 SMV tercih edilebilir.

• merhaba tüm forumcular

Acemiliğimi atmak icin ikinci el bir salcano easy lux katlanabilir bisiklet almıştım 400 tl ye :)
    30 sene sonra ilk defa bisikletim oldu :)
    1 ay boyunca bindim çok keyifliydi.
    ama 8 yaşındaki kızımı vitessiz 16" çocuk bisikleti çok yoruyor ve bacakları kas yaptı daha dombili oldu :(
    şimdi de dahona geçmek ve benim salcanoyu ona vermek istiyorum.

Dahon Biceco ile Dahon Eco C7 arasında kararsız kaldım. Farz edinki aynı fiyat bu 2 bisiklet. Hangisini seçmeliyim ? !!

Şimdiden dikkate alıp yanıtlayan herkese çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Asfalt yol ve hafif arazide kullanım için dağ bisikleti önermiyorum. İncelediğiniz Mosso 771 bu tür bir zemin için gayet uygun hibrit bir bisiklettir. Mesajınızda yer alan SMD modeli bildiğim kadarıyla 2013'ten kalma mekanik disk frenli bir bisiklet, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
    Mekanik disk frenli bisikletler, çok üst seri komponentler kullanılmadıkça sorun çıkaran, tercih edilmeyen modellerdir. Eğer ıslak zeminde sürüş düşünceniz varsa hidrolik disk frenli Salcano City Sport 10, Carraro Sportive 227 gibi modelleri incelemeniz daha uygun olur.
    Normal şehir içi kuru zemin kullanım ve uzun yol için ise V frenli 771 SMV tercih edilebilir.

Islak zeminde de sürüş düşüncem var tabii ve 770 smd Hidrolik diskli bir bisiklet ama gidondan kilidi var mı bilmiyorum. 771 i ise düşünmememin sebebi de V fren oluşu,bunun Hidrolik disklisi yok mu?Salcano city 10 ve carraro 227 i inceledim ağırlığı yazmıyordu yalnız. Bir de Sedona 345 i inceledim. 300-500 lira fazla verilir mi.bence verilmez.şimdi 770 smd ve carraro 227 arasında kaldım,sizce hangisi?(şimdi size saçma gelebilir belki bilemiyorum,şimdi bu bisikletlerle yokuş çıkmak sorun olur mu?ne biliyim sonra bisiklet beni taşıyacakken ben bisikleti taşımayayım.

• carlos0101 C kullanıcısına yanıt
    Şimdi ufak bir araştırma yapıp dediğiniz gibi SMD modelinin hidrolik disk frenli olduğunu öğrendim. Ancak Mosso'nun 2014 serisi ürünlerinde bu ürün yer almıyor, 2013 ve öncesi modellerde olmalı. Bu durumda imkanınız varsa Carraro Sportive 227 daha mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Sportive 225'in 14.5-15 kg ağırlıkta olduğu göz önüne alınırsa, Sportive 227 için de benzer rakamlar ortaya çıkacaktır. Mosso'nun internet sitesinde yazan 12,5 kg ağırlık V frenli sabit maşa DMV modeline ait, hidrolik frenli amortisörlü maşa en az 1,5-2 kg farkedecektir.
    Yokuş çıkma sorunuza gelirsek, bunun neredeyse tamamen sizin kondüsyonunuz ile ilgili olduğu söylenebilir. Shimano'da Mega Range adlı yokuş çıkmayı kolaylaştıran büyük bir dişliye sahip ruble serisi bulunur. Sedona genelde bisikletlerinde bu rubleyi kullanır. Diğer markalar için araştırma yapmak gerekecek. Ancak başta da dediğim gibi bisikletten önce sizin kondüsyonunuz burada etkilidir ve zaman içinde gelişerek problem olmaktan çıkar.

• Salcano city sport 30 ile 40 arasında ne gibi bir fark var?

Bir de city sport 30/40 ve Carraro sportive 224 arasında hangisini tercih etmeliyiz?

Bulduğum fiyatlarsa şöyle;

City sport 40 - 790 lira
    City sport 30 - 830 lira
    Carraro sportive 224 - 855 lira
  • id_spidey İ kullanıcısına yanıt
    Salcano'da malumunuz model numaraları büyükten küçüğe doğru sıralanıyor. Yani bisiklet modelinin yanında bulunan rakam azaldıkça bisikletin donanımı ve doğal olarak fiyatı yükseliyor. City Sport 30'un bariz farkı 9'lu sistem yani 27 vitesli oluşudur. 27 vitesli bir bisikletin 24 vites bir bisiklete göre minimum ve maksimum hızlarda farkı yoktur, sadece vites geçişlerinde daha fazla kademe olduğu için geçişler daha yumuşak gerçekleşir.
    Carraro Sportive 224 ise sınıfında City Sport 30/40 ile en çok kıyaslanan modeldir. Forumda gerek City Sport 30/40 gerekse Sportive 224 modellerinin birçok kullanıcısı vardır, ve genel olarak memnuniyet seviyesi oldukça yüksektir. Aşağıda kişisel tercih sıralaması yapılmıştır. Ancak en doğrusu tüm modelleri bir bayide inceledikten sonra aklınıza yatan ve içinize sinen bisikleti satın almanızdır.

1- City Sport 30
    2- City Sport 40
    3- Sportive 224

Not: Sportive 224 için bulduğunuz fiyat liste fiyatıdır, peşin alacaksanız en az %10 indirim almanız gerekir.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.